Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
KTM kilõve, 9-es Tiagra. Ennyiért rablás.
A triestina gondolom az olcsóbb, veloce szereltségû ennyiért. Érzelmi alapon õt választanám a gianttal szemben.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Sziasztok! Országúti bringát szeretnék venni 300.000Ft környékén. Amiket kinéztem: giant tcr 1, Wilier La Triestina, KTM Strada 1000.
Sztetek melyik a legjobb választás?

hypno

hypno

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Meg sem merem kérdezni amiket én kinéztem 50eFt környékén mit kell lecserélni rajtuk, hogy tényleg jók is legyenek.
Apropó még egy kérdés ha már itt vagyok mekkora bicajt érdemes vennem kb 185cm vagyok és ahogy egy táblázatot néztem nem tudom eldönteni 19 vagy 20 vagy 21 kell e nekem?Valahol olvastam, hogy szorítsak valamit a lábam közé és mérjem meg a távolságot és azt szorozzam stb...de az alapján meg 17 vázméret jött ki.Kicsit belekeveredtem...
köszönöm a felvilágosítást és a segítségeteket.

Lépd át a vázat. Állj meg telitalpon. Ha felsõ csõ nem csiklandozza a fészekalját, illetve az elsõ kereket kb 5 cm-re meg tudod emelni, akkor kb az a méreted. Sokk függ attól, hogy milyen hosszú a lábad, a kezed.

Ne legyen kisebbségi érzésed attól, ha 50K-s bringával jársz. Ami 10X annyiba kerül, azt is tekerni kell.
Ha ez megnyugtat, az enyém - 19,5"-os Kelly's Quartz titanium, elöl Alivio, hátul deore, Alivio váltókarok és hajtás, sajátmárkás kerekek, 3x8 sebesség, Gila TnL 100 teló - 65K-ba került használtan. Láthatod, hogy nem egy csúcsminõség, de két éve nem cseréltem rajta semmit. A hátsó kereket kellene, de mindíg halogatom

hypno

hypno

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

"...elsõsorban csak A pontból B-be a cél ill.max kissebb túrák,és olyan 100E HUF környékén gondolkozom... vmilyen típust vagy márkát tudnátok-e ajánlani?...mi a véleményetek az új kontra használt bringákról?Tehát,hogy kilehet-e fogni jó használt bringát vagy inkább újjat kéne venni?...
Üdv:András

A márkákkal ne sokat foglalkozz - hacsak nincs valami érzelmi kötõdés valamelyikhez - inkább a felszereltségre koncentrálj. A MTB helyett gondold meg, hogy nem járnál-e jobban egy trekkinggel. A súlyod miatt lehet, hogy egy acélvázas (pláne cr-mo) jobb választás lenne, mint az aluminium. Jó cr-mo vázakat, vagy ilyenre épített bringákat olcsón kapsz használtan, mert a divat az nagy úr ám.

Szétnézhetsz itt, a Bikemag apróhirdetései között, de a testbike.hu-n és a bringapiac.hu-n is találhatsz jó dolgokat. Legyél türelmes.

Közben persze nézegesd a boltok akcióit is. Lassan vége a szezonnak. Aki bringát akart venni, az zömmel megtette, úgyhogy jönnek a leértékelések.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy én 1 elég súlyos ember vagyok/120kg/:),és olyan MTB-t szeretnék venni ami bírja ezt a súlyt,és fõleg városban,de azért terepen is szeretném használni,de nem vagyok egy elvetemült fanatikus elsõsorban csak A pontból B-be a cél ill.max kissebb túrák,és olyan 100E HUF környékén gondolkozom...Tudom,hogy ez 1 fanatikus bringásnak nagyon kevés pénz,de amint írtam én nem a fanatikusság miatt bringázom elsõsorban..És tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni,hogy mire figyeljek ill.esetleg vmilyen típust vagy márkát tudnátok-e ajánlani?Ill. még azt szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek az új kontra használt bringákról?Tehát,hogy kilehet-e fogni jó használt bringát vagy inkább újjat kéne venni?Minden segítséget elörre is köszönök!

Azon kevesek egyike vagy, aki egyáltalán úgy jön ide, hogy nem zárkózik el alapból a használt elõl. Igen, ki lehet fogni nagyon jókat, 100 E ft környékén meg fõleg. Nézegesd az itteni aprót, az alegjobb.

tyson187

tyson187

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy én 1 elég súlyos ember vagyok/120kg/:),és olyan MTB-t szeretnék venni ami bírja ezt a súlyt,és fõleg városban,de azért terepen is szeretném használni,de nem vagyok egy elvetemült fanatikus elsõsorban csak A pontból B-be a cél ill.max kissebb túrák,és olyan 100E HUF környékén gondolkozom...Tudom,hogy ez 1 fanatikus bringásnak nagyon kevés pénz,de amint írtam én nem a fanatikusság miatt bringázom elsõsorban..És tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni,hogy mire figyeljek ill.esetleg vmilyen típust vagy márkát tudnátok-e ajánlani?Ill. még azt szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek az új kontra használt bringákról?Tehát,hogy kilehet-e fogni jó használt bringát vagy inkább újjat kéne venni?Minden segítséget elörre is köszönök!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Azt a 360ezres "csoda" Kelly's-t úgy nézd, hogy csak a váz ára 210ezer forint (rp23-al), ebbõl kikövetkeztethetõ mennyit ér a felszerelés rajta. Klubtárs most vett ilyen vázat külön (nagyker. áron), egész jónak tûnik az rp23-as taggal.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Csak csendben jegyzem meg abszolút irigykedem amikor olyan biciklikrõl beszélgettek amik nekem elérhetetlenek.200-300e Ft és abban is van hiba akkor mennyi egy bicikli amiben nincs?Eléggé elszálltak az árak vagy csak nekem tûnik soknak?

Nincs olyan, a legdrágábban is lehet kifogást találni. Alapból és nagyon durván el vannak szállva az árak ezen a területen. Ha tekerni akarsz, valamit venni kell és kész, aztán majd meglátod mi a jó neked. A biciklit a többiek jobban vágják, ezt a kategóriát nem ismerem. Vázméretre van topik, érdemes olvasgatni. Nem olyan egyszerû, de inkább a felsõcsõ hossz számít, mint a colban megadott méret.

amúgy a kellizen a fék az pl hulladék

Ez a kellys saját fékje? Egyszer használatos kategória? ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Most komolyan kukába való az a fék,amikor ezen a bal oldali csodán is olyan van? Kellys Bicycles : DUEL

annyira nem nagy csoda az....
az aliviós környezetben is jobb lett volna a saját (alivio) tárcsafék. szerintem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

ha 230 azért azzal inkább az 5.0 van partiban árban, és azzal nem versenyképes a tót.

Most komolyan kukába való az a fék,amikor ezen a bal oldali csodán is olyan van? Kellys Bicycles : DUEL

sludgeboyx

sludgeboyx

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Nos kicsit még nézelõdtem mielõtt végképp döntést hozok és két új versenyzõ is feltûnt a láthatáron.Ezekrõl lenne szó:
Gepida Mundo 2010
CAPRIOLO VARANUS
Vagy ezeket felejtsem el és maradjak az elsõ változatnál?
Kelly's Radius black, Kelly's Radius white, Kellys kerékpár 2011 - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Csak csendben jegyzem meg abszolút irigykedem amikor olyan biciklikrõl beszélgettek amik nekem elérhetetlenek.200-300e Ft és abban is van hiba akkor mennyi egy bicikli amiben nincs?Eléggé elszálltak az árak vagy csak nekem tûnik soknak?
Meg sem merem kérdezni amiket én kinéztem 50eFt környékén mit kell lecserélni rajtuk, hogy tényleg jók is legyenek.
Apropó még egy kérdés ha már itt vagyok mekkora bicajt érdemes vennem kb 185cm vagyok és ahogy egy táblázatot néztem nem tudom eldönteni 19 vagy 20 vagy 21 kell e nekem?Valahol olvastam, hogy szorítsak valamit a lábam közé és mérjem meg a távolságot és azt szorozzam stb...de az alapján meg 17 vázméret jött ki.Kicsit belekeveredtem...
köszönöm a felvilágosítást és a segítségeteket.
"Dead but dreaming for her light, at the gates, of silent memory"

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

ha 230 azért azzal inkább az 5.0 van partiban árban, és azzal nem versenyképes a tót.

Szia!

Rohadt nehéz ez a választás, mert egy rakás pénzbe kerül, a szakértelmem meg nulla.

Köszi,
Gyuri

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!
Már majdnem megrendeltem a Canyon Yellowstone 4.0-t, de nézegetve a Kelly's bringákat, egy kicsit elbizonytalanodtam, mert gyönyörûek.
Most éppen ezzel kezdtem szemezni:
Kelly's Magnus yellow 2011
Milyen ez a Kelly's? (230 eFt az ára)
Köszi,
Gyuri

sludgeboyx

sludgeboyx

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

ezek közül kb minden tekintetben a kelliz a nyerõ

Szinte éreztem, hogy ez lesz a válasz...:)
köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
ezek közül kb minden tekintetben a kelliz a nyerõ

sludgeboyx

sludgeboyx

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok
Pár óra olvasgatás után vettem a "bátorságot" és regeltem.Látom hozzá értõbõl akad itt bõven azt hiszem kapok normális választ kérdésemre.
Nos kinéztem 3 bringát amire van pénzem (sajnos kevés) tudom ezek nem high kategóriás bringák de valahol el kell kezdeni.
Köszönettel venném ha tudnátok tanácsot adni melyikbe érdemes befektetni.Lövésem sincs a kiegészítõk leírásáról így max a kinézet alapján válogattam õket.Lehet baromi amatõr módon...
Ezekrõl lenne szó:
Caprine Cherokee V 10 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Kellys Radius - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
HAUSER GRIZZLY 26" 21 sebessges MTB kerkpr
Esetleg hasonló értékben ha volna megfelelõbb szívesen venném a tanácsokat.
Nekem abszolút hobbi kerékpározásra kellene kb 70-80% aszfalt 20-30% terep.Csak hogy ne legyek sörhasú megvénült átlagpolgár:D
köszönöm

Bandee23

Bandee23

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

ez igen, elég jó vétel

a másik amit eközõleg linkeltél - a használt - az erõs alkuval.

Az az erõs alkú az mit jelent? 10-20-30-40 ezer?

Másik évjáratú?Miért tudsz valami jobbat?

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

A kérdés adott még.Szívesen veszem valaki értõ hozzászólását.

Esetleg más évjáratra nem gondoltál? :/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A kérdés adott még.Szívesen veszem valaki értõ hozzászólását.

ez igen, elég jó vétel

a másik amit eközõleg linkeltél - a használt - az erõs alkuval.