Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Szerintetek ez megéri az árát? Az eredeti árához képest meglepõ, hogy a villa csak alu és nem karbon. Kelly's eléggé el van szállva az árakkal, de így elgondolkodtam ezen a bringán.

Kelly's IRC 5.9 - Kelly's 2011 road racing kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

DHR

DHR

vendég

• fórumtag
  • 253 hozzászólás
  • LocationBudapest
Sziasztok!

Közel 20 éve tekerek montival, de leginkább DH/4X stílusban. Az elmúlt 5 évben nem követtem az újdonságokat meg keveset bringáztam (vállalkozás felfuttatása...), viszont született egy lurkónk, akivel most járnánk bringázni, túrázgatni. Tehát kellene a DH gép mellé egy tekerhetõ bringa is.
Az elképzeléseim:
- ár max 250e Ft
- sportosabb gép, tehát nem trekking, vagy city, hegyre is mennénk késõbb terepre, tehát országúti is kizárva, marad a monti.
- 29" merevvázas bringa, rövid rugóutas teló, tárcsafék, lehetõleg agyváltó, amúgy is elég 7-8 sebesség összesen, emiatt lehetõleg állítható papucsos legyen hátul
- könnyû legyen, ez a legfontosabb.
- ha nincs olcsón könnyû teló, akkor alu merev villa inkább

Ez pl tetszik, még agyváltó upgrade mellett is belefér a keretbe
http://mali.hu/image...SL29er3_wht.jpg

Javaslatok?

Elõre is köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Köszönöm szépen.
A Kellys-el még barátkoznom kell.
Ajánlgatták azt is 1-2 boltban.
A Merida mindenképpen szimpi volt eredetileg is.
Van valami hátránya számomra a 2010-es modellnek a 2011-eshez képest?

semmi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

spaba04

spaba04

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok.

Kerékpárvásárlás elõtt állok és érdekelne tapasztaltabb emberek véleménye. Úgy gondoltam, hogy MTB lesz az amit venni fogok de hát rájöttem, hogy felesleges az nekem. Elsõsorban városi közlekedésre lenne, de azért terepre is tudjak vele menni. Ezért esett a választásom a cross vagy treking vagy hybrid fajtára. Nézegettem is már és nagyon bejön a kinézetük is.
120-150 HUF a keret kb, mivel Angliában élek max olyan 600GBP.
Elsõ telepszkóp nem tudom, mennyire szükséges, de olvastam, hogy vannak amiket lehet blokkolni is.
Meglepõdve tapasztaltam, hogy szinte csak tárcsafékes fékrendszert találok, de állítólag sokkal jobb mint V-fékes társai.
Belinkelek pár darabot amiket nézegettem, s megköszönnék néhány jó tanácsot. :)
Forme Ramble 2011 Hybrids - Richardsons Cycles Online

Halfords | Boardman Performance Hybrid Comp Bike - Medium 2011

Halfords | Carrera Crossfire 3 Hybrid Bike 2011 - Medium 19"

Halfords | Carrera Gryphon Hybrid Bike 2011 - Large 21"

Ja mellesleg 180 cm vagyok és 78 kg.
Azt jól gondolom, hogy kb 55 v. 18" lehet kb a méretem? (váz).

Elõre is köszönöm.

viktor81

viktor81

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali megint!

Sajnos Giant Rapid 3 2010 "L" es méretben már nem kapható, tudnátok ajánlani 150-160ig egy fitness vagy outi -t ?

ezt néztem ki helyette, nem tudom mennyire lenne megfelelõ:
Bikeexpress.hu

vendeg

vendeg

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

pl

:::BigBike:::

ha belefér a keretbe ennél kevés jobb vétel

vagy

merida 46-48
kelliz 19, ha nagyon nem sportosba akkor 17

Köszönöm szépen.
A Kellys-el még barátkoznom kell.
Ajánlgatták azt is 1-2 boltban.
A Merida mindenképpen szimpi volt eredetileg is.
Van valami hátránya számomra a 2010-es modellnek a 2011-eshez képest?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Cross és/vagy trekking szerû kerékpárt szeretnék vásárolni magamnak és ebben szeretnék tanácsot illetve segítséget kérni.
Leginkább hobbira (pihenés / sport) illetve idõnként "közlekedésre" szeretném használni.
Az összeg amit rá szeretnék szánni az kb. 120-150 ezer Forint körül van, persze egy kicsit hajlandó vagyok ettõl eltérni.
Sajnos minden bicikli boltban mást mondanak ezért hátha itt kapok objektív tanácsokat, illetve konkrét modell javaslatot.

60 kg vagyok és 176 cm vagyok.

Egy-két igény amik a keresés során letisztultak bennem:
- Legyen lock-olható teleszkóp rajta.
- A váltó legyen aránylag jó (Acera / Alivio / Deore?), tehát pl. hegyen felfelé váltáskor ne recsegjen és egyébként finoman megbízhatóan mûködjön.
- A váz legyen valami korrekt darab (értem ezt a minõségre és a geometriára), amire késõbb igény esetén nem kár jobb alkatrászeket pakolni.
- Tárcsaféket nagyon szerettem volna, de kezdek lemondani róla.
- Ne legyen nagyon elõre dõlõs az üléspozíció, esetleg ha késõbb a kormányhoz tartozó alkatrészek cseréjével egyenes üléspozícióra is variálható az elõny.
- Talán a 26-osnál nagyobb kerékméret elõnyösebb lenne számomra.
- Legyen kényelmes, de azért sportolni is lehessen vele.

A márkák közül leginkább a Specialized lett szimpatikus, de elég drága és nem találok olyan boltot, ahol rendes kínálat lenne ebbõl a márkából. (Errõl a márkáról csupa jókat olvastam.)

1-2 kerékpár, amit ajánlották, illetve ezeket nézegettem az interneten:

Ajánlották boltban:
http://www.gtbicycle...-3-0-disc-black
KTM Bikes // Bikes vom Besten!

Nekem tetszettek meg az interneten:
SCOTT Sportster 40 Men - Bike Hybrid
Bodega - Trek Bicycle
Navigator 3.0 - Trek Bicycle
CROSSWAY 20-MD - Cross Bike - Merida Bikes International

Bármire nyitott vagyok, de egy jó minõségû idõtálló kerékpárt szeretnék.
Szívesen venném még azt is, ha tudnátok abban segíteni, hogy milyen méretû kerékpárra van szükségem.
Esetleg hogyan tudom jól megállapítani "élõben", hogy egy adott méret megfelelõ-e nekem.

Elnézést kérek, ha esetleg hülyeséget írtam valamivel kapcsolatban.

Elõre is köszönöm a segítséget.

pl

ha belefér a keretbe ennél kevés jobb vétel

vagy

merida 46-48
kelliz 19, ha nagyon nem sportosba akkor 17
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

vendeg

vendeg

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Cross és/vagy trekking szerû kerékpárt szeretnék vásárolni magamnak és ebben szeretnék tanácsot illetve segítséget kérni.
Leginkább hobbira (pihenés / sport) illetve idõnként "közlekedésre" szeretném használni.
Az összeg amit rá szeretnék szánni az kb. 120-150 ezer Forint körül van, persze egy kicsit hajlandó vagyok ettõl eltérni.
Sajnos minden bicikli boltban mást mondanak ezért hátha itt kapok objektív tanácsokat, illetve konkrét modell javaslatot.

60 kg vagyok és 176 cm vagyok.

Egy-két igény amik a keresés során letisztultak bennem:
- Legyen lock-olható teleszkóp rajta.
- A váltó legyen aránylag jó (Acera / Alivio / Deore?), tehát pl. hegyen felfelé váltáskor ne recsegjen és egyébként finoman megbízhatóan mûködjön.
- A váz legyen valami korrekt darab (értem ezt a minõségre és a geometriára), amire késõbb igény esetén nem kár jobb alkatrászeket pakolni.
- Tárcsaféket nagyon szerettem volna, de kezdek lemondani róla.
- Ne legyen nagyon elõre dõlõs az üléspozíció, esetleg ha késõbb a kormányhoz tartozó alkatrészek cseréjével egyenes üléspozícióra is variálható az elõny.
- Talán a 26-osnál nagyobb kerékméret elõnyösebb lenne számomra.
- Legyen kényelmes, de azért sportolni is lehessen vele.

A márkák közül leginkább a Specialized lett szimpatikus, de elég drága és nem találok olyan boltot, ahol rendes kínálat lenne ebbõl a márkából. (Errõl a márkáról csupa jókat olvastam.)

1-2 kerékpár, amit ajánlották, illetve ezeket nézegettem az interneten:

Ajánlották boltban:
http://www.gtbicycle...-3-0-disc-black
http://www.ktm-bikes...etrack_copy.php

Nekem tetszettek meg az interneten:
http://www.scott-spo...58/55825/218072
http://www.trekbikes...series/bodega/#
http://www.trekbikes...navigator_3_0/#
http://www.merida-bi.../CROSSWAY 20-MD

Bármire nyitott vagyok, de egy jó minõségû idõtálló kerékpárt szeretnék.
Szívesen venném még azt is, ha tudnátok abban segíteni, hogy milyen méretû kerékpárra van szükségem.
Esetleg hogyan tudom jól megállapítani "élõben", hogy egy adott méret megfelelõ-e nekem.

Elnézést kérek, ha esetleg hülyeséget írtam valamivel kapcsolatban.

Elõre is köszönöm a segítséget.

kezdo55

kezdo55

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Ok, köszönöm. Mindenképpen megnézem a Meridát is, mert sajnos bár 182 cm vagyok, de viszonylag rövid a lábam és hosszú a felsõtestem.
Ez már okozott gondot keróválasztásnál.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Igen, utánnanéztem. 56-oes min kell vagy még nagyobb. Sajnálom mert jó áron van a gép :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Megnéztem szinte minden márka kínálatát. Nézem a használt piaci ajánlatokat is, de ifjú korom vágya volt egy GT. Ezért kérdem, hogy egy ilyen alacsonyabb szintû típus hozza-e például vázban a régi minõséget, amire késõbb lehet építeni. Ha elkap a gépszíj és ismét annyira megszeretem a tekerést mint régen (szinte minden nap 20-50km), akkor késõbb jobb lehet egy magasabb felszereltségû gép, de addig egy hasonló is megteszi.

komolzybb gyártóknál cross/trekking vázak közt túl nagy miõségi különbség nincs. (kb egymás mellett készülnek, gt-nek ha jól tudom a kinesis gyártja). inkább a geó meg a felszereltség ami különbözik. azt a gt-t nyugodtan veheted alapnak. merida geója pl nekem jobban tetszik, de az meg egyéni .

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Nagyon szemezek ezzel a szépséggel: ORBEA Onix T 105 CT 11 Carbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Szerintetek megérné? Én 187cm magas vagyok és ez 52 vázméret. Az jó nekem?

Sajnos kicsi. Kb. (szerintem legalább) 56-os kéne. Olvass vissza, vannak méretezõ programok.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Nagyon szemezek ezzel a szépséggel: ORBEA Onix T 105 CT 11 Carbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Szerintetek megérné? Én 187cm magas vagyok és ez 52 vázméret. Az jó nekem?

kezdo55

kezdo55

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Megnéztem szinte minden márka kínálatát. Nézem a használt piaci ajánlatokat is, de ifjú korom vágya volt egy GT. Ezért kérdem, hogy egy ilyen alacsonyabb szintû típus hozza-e például vázban a régi minõséget, amire késõbb lehet építeni. Ha elkap a gépszíj és ismét annyira megszeretem a tekerést mint régen (szinte minden nap 20-50km), akkor késõbb jobb lehet egy magasabb felszereltségû gép, de addig egy hasonló is megteszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
nem olyan rossz az a gt. kellizbõl ennyiért gyengébb szereltség van csak.

kb ez a merida van partiban vele.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Gondolkozz használtban, neked is tudom ajánlani õket (ahogy már sok másnak is ajánlottam). Meg nézegess Kelly's-eket, ilyen árban újonnan is kapsz azt is sztem és azok lehet jobb felszereltségûek.
Ott virágozz, ahova elültettek!

kezdo55

kezdo55

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Cross kerékpárt szeretnék venni 100 eFt körül. GT Transeo 3.0V jelenleg a legszimpatikusabb. Megfelelõnek tartjátok? Van valakinek tapasztalata ilyen alsóbb kategóriás GT kerékpárokkal?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na, egy Kross Crime 3 lett. Hajtómû (Deore-ra), stucni (kecsesebb százas), nyereg (DDK Eden T3) és pedál (520) cserével...
Feltöltött kép
(Ez még a hirdetés képe; a gyári helyett egy OEM mindennélküli Float van benne)
Ja, és így már 14,1 a gyári 15,2kg helyett.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Épp a one twenty akciós áránál olcsóbban nézek egy új ***ot, holnap megyek érte...
(Hajtómû,pedál, nyeregcserével.)
szerk: Egy darab van már csak, inkább kiszerkesztettem. Szóval korrekt AM gép, állítható utas villával, stb. Holnap megírom...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Eredendõen a One Fourty kellene, vagy az O Five(még erõsebb az eleje, és papíron még kevésbé keményedik fel fékezésnél), de az anyagilag esélytelen

O-Five-ból nemrég láttam egyik bp.-i boltban egy 2009-est (?), elég rendesen leakciózva, lehet érdemes lenne rákérdezni, meg van-e még. A komolyabb verzió volt, elõl 36-os Talassal, full XT, Magura fékek stb. Árszintje igaz, a One-Twenty 400-D fölött volt rendesen így is.