Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. August 28. - 20:20
a bikefun listán meg lehet van akciósban, de ha az adott kereskedõnél nincs raktáron nem sokra mész vele
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. August 28. - 20:18
A kedvezményt úgy tudom az anyacég adja, érdemes megkérdezni több kereskedõt is....
Én is azt javasolom, hogy menj el több boltba próbálj ki különbözõ méreteket és legalább az tiszta lesz, hogy mekkora méret a legkényelmesebb.....
1 centivel rövidebb az 52-es mint az 55-ös. az meg még azért korrigálható stucnival.
de azért mondtam ha tudja próbálja meg élõben
c verzió. ha semmiképp nem jó az 52es, és meg van a keret , érdemes lehet venni egy méretben jó vázat, cuccot átpakolni és ezt a vázat eladni. kb 15 k bukás lesz rajta de még úgyis megéri szvsz.
Posted 2011. August 28. - 18:57
de azért mondtam ha tudja próbálja meg élõben
c verzió. ha semmiképp nem jó az 52es, és meg van a keret , érdemes lehet venni egy méretben jó vázat, cuccot átpakolni és ezt a vázat eladni. kb 15 k bukás lesz rajta de még úgyis megéri szvsz.
Posted 2011. August 28. - 18:44
van itthon egy scott, ami az asszonyé, és az nekem kicsi, de azon már nem segít se a stucni, se semmi, és ezért nem is igazán jó nekem menni vele
Posted 2011. August 28. - 18:39
viszont jó eséllyel az 52-es pici lesz . (rövid) kb 55 lenne a méreted. bár lehet érdemes lenne megpróbálkozni, egy 120-130-as stucnival az 52-esre, tényleg túl jó vétel.
ha nem akkor tán ez :
:::BigBike:::
ha útba tudod ejteni érdemes a linkelt boltba elmenni, biztos tudnak segíteni gyakorlatban is, nem csak elméletben osztják az észt
Posted 2011. August 28. - 17:53
Kerékpár mérettáblázat - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Ha a pénz nem probléma és sokat fogod használni olyan gépet válassz, amelyiken lockolható a teleszkóp, kazettás aggyal rendelkezik, és jó a hajtómû (szerintem ez lesz a szûk keresztmetszet és ezt elég nehéz definiálni, a cserélhetõ lánctányérosak már nem rosszak, pl. egy Alivio kategóriával vagy sima Deore-ral nem jársz rosszul). A többi alkatésszel biztosan nem lesz probléma ha a bicó ezeket teljesíti.
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni.
Cross / trekking kerékpárt szeretnék venni. Kezdõ vagyok, ezért valószínûleg jobban járok, ha az elsõ bringám új. Pénzbeli megkötöttség nem igazán van, kb. 150ezerre gondoltam, de nem feltétlenül akarok ennyit kiadni, illetve többet is kiadok érte, ha megéri.
188 cm és 88 kg vagyok. Többen javasolták korábban a Merida Crossway 800-V-t, és tetszik is. Ebben a kategóriában milyen más alternatívát tudnátok javasolni? Illetve ilyen méretekkel mekkora kell vajon? Köszi.
Posted 2011. August 28. - 14:08
Segítségeteket szeretném kérni.
Cross / trekking kerékpárt szeretnék venni. Kezdõ vagyok, ezért valószínûleg jobban járok, ha az elsõ bringám új. Pénzbeli megkötöttség nem igazán van, kb. 150ezerre gondoltam, de nem feltétlenül akarok ennyit kiadni, illetve többet is kiadok érte, ha megéri.
188 cm és 88 kg vagyok. Többen javasolták korábban a Merida Crossway 800-V-t, és tetszik is. Ebben a kategóriában milyen más alternatívát tudnátok javasolni? Illetve ilyen méretekkel mekkora kell vajon? Köszi.
Posted 2011. August 28. - 13:50
Az alábbi 3 bringa közül melyiket ajánlanátok leginkább (50%-ba munkábajárásra (kátyús aszfalton), 50% pedig hobbi XC-re):
Trek 3900
Caprine Epik 30
Mongoose Tyax Comp
Posted 2011. August 27. - 14:22
Kerékpárokat keresgélek interneten, és találtam egy nagyon jónak tûnõ Focus kerékpárt jó felszereltséggel.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek megéri-e ezt az árat.
/Focus trekking Cariboo Peak, újszerû./ « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
Köszönöm elõre is a válaszokat!
Posted 2011. August 26. - 13:35
Sziasztok,
Eddig csak olvasgattam a fórumot, hozzáértésem 0, most bátorkodom én is tanácsot kérni.
(Sorry, tudom már vagy 1000-en feltettek ehhez hasonló kérdést…)
Õsmtb-met szeretném lecserélni, végre valami használható gépre.
Eddig ezeket a gépeket néztem
Magellan Polaris
Merida Sport- Matts TFS 100 V
Merida Sport-Matts TFS XC 100 D
de hogy felszereltség terén melyik jobb, halvány segédfogalmam sincs. Kérlek légyszi írjatok hogy melyik mellett döntenétek és miért, + de más típus/márka javaslat is érdekel.
165 magas vagyok 53 kg. 150e körüli összeget szánnék rá. Alapjában terepre használnám a masinát.
Elõre is köszi a válaszokat,
Üdv
BR
Magellán Polaris. Azzal a (majdnem) full deore felszereltséggel igencsak jó ár/érték arányú.
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Posted 2011. August 26. - 13:12
Eddig csak olvasgattam a fórumot, hozzáértésem 0, most bátorkodom én is tanácsot kérni.
(Sorry, tudom már vagy 1000-en feltettek ehhez hasonló kérdést…)
Õsmtb-met szeretném lecserélni, végre valami használható gépre.
Eddig ezeket a gépeket néztem
Magellan Polaris
Merida Sport- Matts TFS 100 V
Merida Sport-Matts TFS XC 100 D
de hogy felszereltség terén melyik jobb, halvány segédfogalmam sincs. Kérlek légyszi írjatok hogy melyik mellett döntenétek és miért, + de más típus/márka javaslat is érdekel.
165 magas vagyok 53 kg. 150e körüli összeget szánnék rá. Alapjában terepre használnám a masinát.
Elõre is köszi a válaszokat,
Üdv
BR
Posted 2011. August 25. - 13:29
e kettõ kicsit nem üti egymást?A könnyû terepezés és a magasabb kategóriájú alkatrészek miatt én ezt venném. Nekem pont az általad is felsorolt Kelly's Result van. Bár egyszerû acélvázas, anno (2004) a szerény anyagiak miatt mégis ezt választottam. Tetszett a geometriája (az Evadoé is kellemes) és az alumínium vázakhoz képesti karcsúsága. Súlya ellenére én csak a vázat tartottam meg az alkatrészeket folyamatosan, de teljesen lecseréltem könnyû és minõségi cuccokra. Így már a váz súlya sem zavar.
...javítom magam, rosszul értelmeztem. Sorry.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2011. August 25. - 13:15
Köszönöm, esetleg Neked van is?
A könnyû terepezés és a magasabb kategóriájú alkatrészek miatt én ezt venném. Nekem pont az általad is felsorolt Kelly's Result van. Bár egyszerû acélvázas, anno (2004) a szerény anyagiak miatt mégis ezt választottam. Tetszett a geometriája (az Evadoé is kellemes) és az alumínium vázakhoz képesti karcsúsága. Súlya ellenére én csak a vázat tartottam meg az alkatrészeket folyamatosan, de teljesen lecseréltem könnyû és minõségi cuccokra. Így már a váz súlya sem zavar.
Posted 2011. August 25. - 12:08
Posted 2011. August 25. - 11:45
Posted 2011. August 25. - 11:40
Posted 2011. August 25. - 10:25
Posted 2011. August 25. - 09:31
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Posted 2011. August 25. - 09:23
Szio!Kellene még pár adat Rólad:
Magasság, súly, tekerési szokások (pl. közlekedõ, vagy kamikáze) stb.
Tárcsaféket felejtsd el ebben az árkategóriában! Egy jó V fék (ami áll: alu fékkar, és féktest) elég erõs átlagos termethez.
Nekem a Trans Continental tetszene, az Evado hátsó kerekével- mert az kazettás, több terhet bír. Úgy király.
174 cm, 63 kg, lány vagyok. Tekerési szokás, néha közlekedõ, néha állati
Gondolkodtam még ebben:
Merida Crossway 5 V 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Köszönöm!
Posted 2011. August 24. - 22:28
Sziasztok!
Könnyû terepre, országútra, kerékpárútra vegyesen szerintetek melyik jobb?
Köszönöm
Kellene még pár adat Rólad:
Magasság, súly, tekerési szokások (pl. közlekedõ, vagy kamikáze) stb.
Tárcsaféket felejtsd el ebben az árkategóriában! Egy jó V fék (ami áll: alu fékkar, és féktest) elég erõs átlagos termethez.
Nekem a Trans Continental tetszene, az Evado hátsó kerekével- mert az kazettás, több terhet bír. Úgy király.
Race, no Rest!