Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
szerintem te mindent tudsz a bringákról ami a döntésedhez kell:-)
Giant

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
merida
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok,

sose gondoltam, hogy ebbe a topikba fogok írni, de most így alakult :) Kicsit hosszú lesz, mert bonyolult a háttér - de talán sokakat érdekelhet.

Immár 1 éve Kínában / Shanghai élek családostul mintegy 25 millió emberrel együtt. A város széle 50km-re van a legközelebbi irányban, a legközelebbi hegy vagy úgy általában nem városi környezet 150km-re. Otthon Budapesten vár a számomra közel tökéletess fejlesztett on-one montim, városi gépem és tandemünk, de most nem otthon vagyok és nem is leszek egy darabig. A városon belüli sportjellegû tekergésrõl lenne szó, de szempont az is, hogy otthon is tudjam használni majd a bicajt, mert nem örökre tervezzük az ittlétet.

Vettem már egy Dahon-t itt munkábajárásra, mert azt fel lehet rakni adott esetben a metróra (nagyon más távolságok vannak, mint otthon, illetve nagyon olcsó volt. Most jutottam el addig, hogy nem bítom tovább és kell egy másik gép, sportolni. Montit nem akarok, mert max havi 1x jutnék ki terepre. Az útminõség jobb, mint otthon, de országútit nem akarok, mert inkább elhagyottabb részeken bicajoznék ahol nincs akkora forgalom. Marad a sportos trekking kategória - 700c-s kerekek, de max 32-es gumik, sportos geometria, egyenes kormány - ez megintcsak a forgalom miatt. A városon belül nagyon jó kis felfedeznivaló területek vannak.

A kínálat érdekes, van egy rakás helyi hulladék, és jelen van szinte minden nagyobb gyártó helyi, belpiacos modellekkel. Alivio/Tiagra szintig minden jelentõsen olcsóbb mint otthon, utána sajnos egyáltalán nem ez a jellemzõ.
Egy példa: A belpiacos Dahonomat (otthon Dahon Speed D7, itt Archer néven fut) 55000Ft-nak megfelelõ összegért vettem listaáron - otthon közel háromszor ennyi lenne - de a két kategóriával feljebb levõ gépek már csak 10%-kal voltak az otthoni árak alatt.

A nagy márkák közül a legjobb ár-érték arányú a Merida és a Giant, mivel mindkettõnek itt a gyára a város szélén Kunshanban. Tehát olyan "trekkinget" keresek, ami nem egy vékonyított monti, hanem közelebb áll az országútihoz, de mégis ha véletlenül találok egy kis földutat vagy terepet, rámehetek bátran :) 150000Ft-nál húztam meg a határt.

Ez a két fõ jelölt, használjátok a google translate-et a fordításhoz ha kell:

1. Giant FCR3700, a linken a kék, kb 150000Ft: GIANT illetve FCR 3700 (2010) -
mellette: szíven fogott, gyönyörû gép (élõben is). Hibátlan a váz, nincs rajta gyenge, a többi közül kilógó alkatrész, könnyû a gép. Ha hazamegyek könnyen átépíthetõ egy tárcsafékes cyclocross vagy aszfaltos túragéppé, ami jól beillene a flottába :) Különleges darab, otthon nem nagyon kapni hasonlót (ez is egy szempont valahol... :)
ellene: 2010-es modell, azóta változtatás nélkül gyártják. A teleszkóp számomra felesleges és vannak kétségeim is a minõségérõl - utólag cserélhetõ lenne olcsón karbon tárcsafékes CX villára. Ár-érték arányban nem érzem olyan átütõnek helyi viszonylatban

2. Merida Explorer 600, kb. 135000Ft 2012 illetve ÃÀÀû´ï.

Ez talán a 2011-es Merida Speeder T3-hoz hasonlít otthon.
mellette: olcsóbb, de ennek ellenére általánosan jobb felszereltség mint a Giant-en, de vannak gyengébb pontok (gumik, kormány, szerintem az agyak is, stb.). Nincs rajta a számomra csak hátányt jelentõ teleszkóp.
ellene: nem annyira tetszik a design, nem érzem annyira a saját stílusomnak megfelelõnek (de még nem láttam élõben)

3. Triace - 140000Ft körül ez egy helyi márka, inkább csak érdekességképp, nekem annyira nem jön be, hogy montis szettel van szerelve - illetve annyival nem olcsóbb, mint amennyit levon az értékébõl az ismeretlenség.
TRIACE M510

Szerintetek melyik?

Giant. és hozz majd haza nekem is egy trance x vázat ;)

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
Sziasztok,

sose gondoltam, hogy ebbe a topikba fogok írni, de most így alakult :) Kicsit hosszú lesz, mert bonyolult a háttér - de talán sokakat érdekelhet.

Immár 1 éve Kínában / Shanghai élek családostul mintegy 25 millió emberrel együtt. A város széle 50km-re van a legközelebbi irányban, a legközelebbi hegy vagy úgy általában nem városi környezet 150km-re. Otthon Budapesten vár a számomra közel tökéletess fejlesztett on-one montim, városi gépem és tandemünk, de most nem otthon vagyok és nem is leszek egy darabig. A városon belüli sportjellegû tekergésrõl lenne szó, de szempont az is, hogy otthon is tudjam használni majd a bicajt, mert nem örökre tervezzük az ittlétet.

Vettem már egy Dahon-t itt munkábajárásra, mert azt fel lehet rakni adott esetben a metróra (nagyon más távolságok vannak, mint otthon, illetve nagyon olcsó volt. Most jutottam el addig, hogy nem bítom tovább és kell egy másik gép, sportolni. Montit nem akarok, mert max havi 1x jutnék ki terepre. Az útminõség jobb, mint otthon, de országútit nem akarok, mert inkább elhagyottabb részeken bicajoznék ahol nincs akkora forgalom. Marad a sportos trekking kategória - 700c-s kerekek, de max 32-es gumik, sportos geometria, egyenes kormány - ez megintcsak a forgalom miatt. A városon belül nagyon jó kis felfedeznivaló területek vannak.

A kínálat érdekes, van egy rakás helyi hulladék, és jelen van szinte minden nagyobb gyártó helyi, belpiacos modellekkel. Alivio/Tiagra szintig minden jelentõsen olcsóbb mint otthon, utána sajnos egyáltalán nem ez a jellemzõ.
Egy példa: A belpiacos Dahonomat (otthon Dahon Speed D7, itt Archer néven fut) 55000Ft-nak megfelelõ összegért vettem listaáron - otthon közel háromszor ennyi lenne - de a két kategóriával feljebb levõ gépek már csak 10%-kal voltak az otthoni árak alatt.

A nagy márkák közül a legjobb ár-érték arányú a Merida és a Giant, mivel mindkettõnek itt a gyára a város szélén Kunshanban. Tehát olyan "trekkinget" keresek, ami nem egy vékonyított monti, hanem közelebb áll az országútihoz, de mégis ha véletlenül találok egy kis földutat vagy terepet, rámehetek bátran :) 150000Ft-nál húztam meg a határt.

Ez a két fõ jelölt, használjátok a google translate-et a fordításhoz ha kell:

1. Giant FCR3700, a linken a kék, kb 150000Ft: GIANT illetve http://www.giant.com...700/6833/42653/
mellette: szíven fogott, gyönyörû gép (élõben is). Hibátlan a váz, nincs rajta gyenge, a többi közül kilógó alkatrész, könnyû a gép. Ha hazamegyek könnyen átépíthetõ egy tárcsafékes cyclocross vagy aszfaltos túragéppé, ami jól beillene a flottába :) Különleges darab, otthon nem nagyon kapni hasonlót (ez is egy szempont valahol... :)
ellene: 2010-es modell, azóta változtatás nélkül gyártják. A teleszkóp számomra felesleges és vannak kétségeim is a minõségérõl - utólag cserélhetõ lenne olcsón karbon tárcsafékes CX villára. Ár-érték arányban nem érzem olyan átütõnek helyi viszonylatban

2. Merida Explorer 600, kb. 135000Ft 2012 illetve http://www.merida.cn...ince=.0.6.34.36.

Ez talán a 2011-es Merida Speeder T3-hoz hasonlít otthon.
mellette: olcsóbb, de ennek ellenére általánosan jobb felszereltség mint a Giant-en, de vannak gyengébb pontok (gumik, kormány, szerintem az agyak is, stb.). Nincs rajta a számomra csak hátányt jelentõ teleszkóp.
ellene: nem annyira tetszik a design, nem érzem annyira a saját stílusomnak megfelelõnek (de még nem láttam élõben)

3. Triace - 140000Ft körül ez egy helyi márka, inkább csak érdekességképp, nekem annyira nem jön be, hogy montis szettel van szerelve - illetve annyival nem olcsóbb, mint amennyit levon az értékébõl az ismeretlenség.
TRIACE M510

Szerintetek melyik?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

meg a defektgátló folyadékokat...

Biza... korábban is túlélt már pár ilyet...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
meg a defektgátló folyadékokat...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A Schwalbe Double Defense-es gumiai pont az ilyen esetekre lettek kitalálva. Nekem 2 éve nem volt felszúrásos defektem velük, ami egyben azt is jelenti hogy soha nem volt velük defektem.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
A második napon három lyukat sikerült a két kerékre elosztva beszednem :)
Bekeveredtem egy akácos sarjerdõbe egy elhagyottabb ösvényen, amely szakasz nem volt hosszabb mint 20 méter.
Észbekaptam és vállra vettem a bicót hogy átmenjek rajta.
Visszaültem és még 5 percig minden rendben volt aztán éreztem, hogy kicsúszik oldalra a hátsó.
Most ahogy nézem, ezek a gyári Fast Trak gumik vajpuhák, ki milyet használna túristaúton?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Köszönöm a segítséget mindenkinek, nagy nehezen megszületett a döntés.
Illetve nem a döntés volt nehéz, hanem amíg addig eljutottam, és szétolvastam az agyamat :)
Rockhoppert vettem.

Majd tessék róla fotót feltölteni :)

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Köszönöm a segítséget mindenkinek, nagy nehezen megszületett a döntés.
Illetve nem a döntés volt nehéz, hanem amíg addig eljutottam, és szétolvastam az agyamat :)
Rockhoppert vettem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!

Létezhet hogy van olyan outi, amire nem megy fel 28mm-es gumi (fék, villa miatt)? Sprint Whisper a kiszemelt...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Marchello13

Marchello13

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

(Valószínûleg nem a legjobb topikba írok, de nem találtam a megfelelõt)
Túrázáshoz szeretnék a hátsó csomagtartóra egy nagyobb táskát venni. Véleményt szeretnék kérni tõletek, hogy melyik fajták a legjobbak (nem márkára gondolok, hanem inkább kialakítás, rögzítési módok).
Vannak olyanok, amiknek akasztófülei vannak. Ez esetben a két oldaltáskát külön-külön is lehet használni (erre egyáltalán nincs szükségem) Hogy ha háromrészes a táska, akkor a felsõt hozzá lehet cipzározni (a cipzárról ezek esetén azt hallottam, hogy a feszülés, kosz miatt könnyen tönkremennek, ezért ezt sem választanám)

Ami szóba jöhet: az olyan kétrészes táska, ami középen össze van varrva, és rá lehet "lógatni" a csomagtartóra, természetesen rögzítõ tépõzárak vannak (olyan, mint amikor az ember a lovon ül) Erre rá lehet rakni egy nagyobb sporttáskát, gumipókkal rögzíteni. Így a kettõ együtt biztos elég nagy helyet biztosít.
Bicikli, kerékpár táska - 2 RÉSZES CSOMAGTARTÓRA

Másik: háromrészes táska, melynél a két alsó ugyanúgy egybe van varrva, a felsõt pedig nem cipzárral, hanem pántokkal lehet rögzíteni.
Kelly's KB-206 túratáska (Kiegészítõk | Táska | Túratáska (3 részes)) | Kerékpár Webshop

Ti melyiket részesítitek elõnyben, melyikrõl mit gondoltok, mi a tapasztalatok? (bármilyen fajta táskával kapcsolatban)
Köszönöm!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok,

kezdõ vagyok, aszfalton akarok napi rendszerességgel tekerni. 187 cm, 92 kg. Nemrég még egy trekkinget akartam venni, de most arra gondoltam, veszek egy olcsó használt outit, aztán meglátom mi az ami nekem kell.

Ti ezek közül melyiket választanátok? Esetleg javasolnátok egy másikat, hasonló árban, amit érdemes egy kezdõnek megvennie? Én teljesen fogalmatlan vagyok.

Raleigh Aerospace 55-56-os országúti « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Használt eladó Ritka, felújított Brillant országúti kerékpár

Puch Laser

187 centidhez 58-nál kisebbet ne nézzél,de szvsz inkább 60.

karma.koma

karma.koma

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok,

kezdõ vagyok, aszfalton akarok napi rendszerességgel tekerni. 187 cm, 92 kg. Nemrég még egy trekkinget akartam venni, de most arra gondoltam, veszek egy olcsó használt outit, aztán meglátom mi az ami nekem kell.

Ti ezek közül melyiket választanátok? Esetleg javasolnátok egy másikat, hasonló árban, amit érdemes egy kezdõnek megvennie? Én teljesen fogalmatlan vagyok.

Raleigh Aerospace 55-56-os országúti « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Használt eladó Ritka, felújított Brillant országúti kerékpár

Puch Laser

truczat

truczat

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Szerintem egy ilyen bicót meg kell venni piacon vagy valahol az osztrák határ mellett 10-20.000 Ft között maximum és levenni+rárakni, amit akarsz.
Ha biztosan nem jutsz el ilyen helyre akkor se adj érte 30-35 nél többet mert ezzel felvered a késõbbi árakat :-)

Nekem hasonló van. A középtengelyem gallyra ment és most azon szivatom magam pár hónapja, hogy nem tudom cserélni, max. veszek egy hasonló képességût jó áron és átszerelem ami kell.
Egy ilyen bicóra pár éves távon kiadsz majd további 40.000-ezret simán.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
köszi megnézem ezeket a bringákt is.

karma.koma

karma.koma

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Ez jó vétel szerintetek? Egy ilyen felújított gépnél mire érdemes figyelni?

Puch Laser

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Alex!

Nézz körbe itt is: KROSS Kerékpár - Mountain bike, túra kerékpár, városi és gyerek bicikli

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kerékpárvásárláshoz, (nem saját részre). Túrázni, néha 1-1 XCO, XCM hobby kategória. 165cm magassághoz. MTB, 26" kerékkel, merevvázas, elsõ telós (valami normális olajcsillapítással), hidraulikus tárcsafékkel. Melyik márkák kínálják a legjobb felszereltséget 150e-200e Ft közötti szegmensben? Nem fontos, hogy "nagy név" legyen a gyártó, inkább ennyi pénzért a legjobb felszereltség. Nézegettem, hogy a Kelly's egész használható bringákat kínál ennyi pénzért. Sajnos semmi tapasztalatom ezekkel. Jó? Nem jó? Esetleg Magellan-ból valami? Vagy kicsit többet kellene ráfordítani? Hol nézzek még körül? Köszi

[highlight] The bike way of life [/highlight]

karma.koma

karma.koma

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok,

Kezdõ vagyok, trekking kerékpárt szeretnék venni. Nézegettem az apróhirdetéseket, de nem találtam olyat, ami tetszett volna. Újak közül ez tetszene, de drágának találom:

Cube Hyde 2012 trekking kerékpár - Bringavarázs Kerékpár Üzlet Szerviz Webshop - Cube, Kross

Szerintetek megéri az árát? Illetve, ebben a kategóriában van olyan amelyik jobb vétel lenne?

90+ kg, 187 cm, napi fitnesz jellegû használat városban, sima terepen. Köszi!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kerékpárvásárláshoz, (nem saját részre). Túrázni, néha 1-1 XCO, XCM hobby kategória. 165cm magassághoz. MTB, 26" kerékkel, merevvázas, elsõ telós (valami normális olajcsillapítással), hidraulikus tárcsafékkel. Melyik márkák kínálják a legjobb felszereltséget 150e-200e Ft közötti szegmensben? Nem fontos, hogy "nagy név" legyen a gyártó, inkább ennyi pénzért a legjobb felszereltség. Nézegettem, hogy a Kelly's egész használható bringákat kínál ennyi pénzért. Sajnos semmi tapasztalatom ezekkel. Jó? Nem jó? Esetleg Magellan-ból valami? Vagy kicsit többet kellene ráfordítani? Hol nézzek még körül? Köszi