Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2012. február 28. - 20:52
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. február 28. - 20:32
A lánc témához, semmi különbséget nem érzek tartósságban sem váltásban Pl: a point és a Hg93 közt úgy meg végképp nem ha bele gondolok hogy évi 3-4 láncnál mennyi a frontális különbség.
de zé, neked minek évi 3-4 lánc? nem értelek...
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2012. február 28. - 20:30
Ott a pont. Marketing.
na ezért nem cserélgetek én láncot
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. február 28. - 20:26
Írta 2012. február 28. - 20:25
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. február 28. - 20:10
tigger koma, én 101 kg vagyok. Biztos csak én vagyok túl maximalista és szeretem a precíz váltást, talán azt is mondhatom, hogy tudok váltani is: az életben nem tudtam még egy lánccal fentiek megtartása mellett 2500 kilcsinél többet elkarikázni. Tavalyi évben versenyzõ palánták gépeit is pesztráltam, javarészt tapasztalatszerzés céljából, a tapi kb ugyanez volt. Egy szezon 6-7 lánc, plusz ehhez kapcsolódó csere cuccok.
Nem hiszek a drága = tartós alapvetésben.
Abban se, hogy mindig minden szegmensben valós fejlesztések történnek.
Xt szett 15000 kilcsi meg annak, aki full nem érzi minek, hogy kellene mûködnie. Az elhiszi, hogy kibír annyit.
peace.
Írta 2012. február 28. - 19:56
...versenyre van kihegyezve, mindennapi használat mellett nem adok neki egy évet. És ha bármi csere rajta, bûn drága.
A monti meg nem arra való, amire a srác használni szeretné.
abban 1et értünk hogy az itt írogatók 99,5%-ának (magamat is beleértve) bõven elég lenne egy alivio/deore szintes bringa. viszont -bár- tudom te több mindent látsz,- de már csak tapasztalatból is,nehezen hiszem hogy egy xt szett nem megy el 10-15K-t még egy nehéz ember alatt is. bár feleslges az tény.
az meg ha valakinek csak egy bringája lehet én szoktam a laghangosabban kiabálni hogy cross bicót vegyen mert a bringatulajok 3/4 enék teljesen feleslegesen van montija (s ez a kerékpárboltosok (nem Te ne vedd magadra) bûne is nem kis részben) de jelen esetben ha úgyis van másik bringája a kollégának, meg ösvényeken akarja használni szvsz indokolt lehet a monti. (pl ösvény, ráadásul jelölt kerékpárút az akácos árok is, s hát azért az egy crossbicóval elég kapaszkodós lenne bármely irányba ).
az átlagos magyar gyalogtúra ösvényen kerékpározni tilos
ez nagyjából igaz, de azért vannak kivételek
Írta 2012. február 28. - 17:56
Szerintetek az Ultegra meg az XT nem mindennapi használatra van? Akkor mire? Ünneplõsre?
...versenyre van kihegyezve, mindennapi használat mellett nem adok neki egy évet. És ha bármi csere rajta, bûn drága.
A monti meg nem arra való, amire a srác használni szeretné.
Írta 2012. február 28. - 17:38
az erdei ösvénynél az átlagos magyarországi gyalogtúra útvonalakra gondoltam, az monti vagy cross?
179 centi vagyok
az átlagos magyar gyalogtúra ösvényen kerékpározni tilos
Írta 2012. február 28. - 17:28
Amiért lecseréltem az az, hogy 3 év után a felsõ csõ - ülés csõ találkozásánál elrepedt, de tegyük hozzá hogy 110 kilóval terheltem, viszont pl a hátsó váltót, elsõ váltót, váltókarokat, és a hajtómûvet meg a kerekeket még a mostanin is használom, szóval az alkatrészek rendben vannak, esetleg ha tárcsásat szeretnél, az van 30 ezerrel drágábban, de ennyiért már lehet hogy találsz az apróban a julcsi 3-nál komolyabb féket, de ez már egyéni.
Írta 2012. február 28. - 17:08
Jogos, ezzel egyetértek, bár szerintem nem túlzás, csupán felesleges . Jártam én már melóba karbon össztelóssal, elvitt rendben
Orosz utódállamokban, a Balkánon és nálunk a jóléti önkifejezés eszköze sajátságos formákat tud ölteni
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek, lesz min gondolkoznom. Végignyálazom a palettát, eltart pár napig.
Írta 2012. február 28. - 16:52
Írta 2012. február 28. - 16:36
Írta 2012. február 28. - 16:23
Ez igaz, de nem is Dura Ace, Ultegra, Xtr-re, Xt-re gondoltam....ezek a szettek nem a mindennapi használatra valók szerintem se. De azért acera helyett biztosan Deore-t, Lx-et, Slx-et választanám, szerintem ez egy jó kompromisszum. De lehet más gyártóktól is válogatni.
Írta 2012. február 28. - 14:09
ez pl jó vétel
Magellan Crux (2008) kerékpár
vagy tárcsásban
Magellan Crux Disc (2008) kerékpár
Írta 2012. február 28. - 13:49
Írta 2012. február 28. - 13:31
Azért ezt némi tapasztalattal a hátam mögött nem írnám alá. Az a véleményem, ha valaki napi szinten teker az felejtse el a felsõ kategóriát. Csak drága lesz.Szerintem is menj el, ott körül tudsz nézni és kapsz egy átfogó képet. Biztos segít a döntésben, hogy milyet is szeretnél. Bátran kérdezhetsz a kiállítóktól. a másik dolog amit zeezoltano is írt, hogy érdemes az aprót böngészni. Nagyon jó áron lehet bringát venni. Pl. adott áron sokkal jobban felszerelt bringát kapsz, mintha újonnan vennéd. Pl. nem egy alap kategóriás szett lesz rajta, hanem közép vagy felsõ kategóriás, amiben hosszabb távon több örömöd lesz.
truczat: ha kényelmesen, tájat szemlélve, sok kilómétert, úttalan utakat kihagyva, akkor trekking vagy cross. Ha hatékonyabban, sportosabban, ösvényeken vágtatva, akkor monti.
179 centi az Cube trekking esetében határeset, 50-54 cm, 18" monti.
Írta 2012. február 28. - 13:06
179 centi vagyok
Írta 2012. február 28. - 12:36
@zeezoltano
Köszi szépen, jó ötlet, amekkora mákom van, pont nem dolgozom.
Biztos elmegyek.
A Cube bringákról sok mindent összeszedegettem tegnap, szimpatikus cucc.
A Cube minõsége hol van a jobb bringák palettáján?
A fórumot nézegettem, olyanok sztereotípiák jöttek le eddig, hogy pl. van olyan márka ami túlárazott; van ami a legtöbb és pozitív hozzászólást bírja; sok fajtánál a topik is halódik; van ahol alkatrész, szervízproblémákat látok, mindez jelenthet bármit, szóval nem akarok rossz következtetéseket levonni.
Lécci írjatok be pár bringamárkát, amelynek a 150-200k közötti hardtail MTB-je említésre méltó.
Érdekelne még ez az õrület, miszerint a gyártók minden évben újra kiadják minimál változtatással ugyanazt a bringát. Tudom hogy ez trend vagy 15 éve a mûszaki cikkeknél, de nem tudom hogy az én kategóriámban ez mit jelentene.
Fejlesztések bekerülnek az alsókategóriába? Vagy csak az XY anyagú vázat holnaptól XYZ nek hívják?
Feltételezem, ha valaki nem a határokig használja ki a bringát, ezeknek nincsen nagy jelentõségük.
a cube-ot nyugodtan sorolhatod a felsõkategóriás cuccok közé.
elsõ körben ki kéne találni hogz monti kéne vagy cross (szal mennyi az erdei ösvény , és az mennyire "durva", mennyi a hosszabb aszfaltos, jobb dózerút stb átlag bringázásnál.)
meg milyen magas vagy. pl