Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Noqtua

Noqtua

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok

Szeretnék vásárolni egy gépet, aszfaltra és terepre egyaránt mennék vele.
A keret 250-300e lenne, de ha kicsit fölé megy az sem akkora baj
az alábbi bringákat néztem ki:

Merida Twenty-Nine Lite XT Spec. Edition

Lánchálózat

alkatrészek alapján ezek tûntek a legjobbnak, de ha tudtok más alternatívát az se baj
vagy pedig állítsak össze egy egyedi gépet? esetleg nézzek szét a használtak között?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Nagyon szép állapotban van csak attól félek használom 2-3 évig és a harmadáért tudom majd eladni.

Ilyen ez a pop szakma! ;) Vigasztaljon, hogy ha újat veszel akkor még ennél is nagyobbat buksz rajta.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Sziasztok!

Az alábbi bringák közül melyiket ajánlanátok? :confused: : (vagy esetleg mást hasonló árban)
...
Felhasználási terület: munkába, edzésre járás, hétvégente tekerés az erdõben. Elõre is köszönöm mindenkinek a felvilágosítást! ;)

Ezek közül a Kross A2 és a Gepida Sirmium közül valamelyiket, de az illetõ oldalon találtam szerintem lényegesen jobb vételt: Caprine Epik 50. Nincs rajta divatos de olcsó és gyenge minõségû tárcsafék, cserébe viszont jobb pl. váltás szempontjából, mint az általad felsoroltak. Az említett felhasználásra pedig, véleményem szerint, semmi szükség tárcsafékre.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

helo
mi a véleményetek errõl a cangáról?

Bolti félár alatt CUBE REACTION (XT, Reba 85-115mm, Formula Oro Disc) « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Nagyon szép állapotban van csak attól félek használom 2-3 évig és a harmadáért tudom majd eladni. A másik a teleszkóp amit nem ismerek elromlik sehol nem fogom tudni megcsináltatni.

nekem ez fura, hogy meg akarsz venni egy használt bringát, mélyen bolti ár alatt, de azon nyafogsz, hogy majd két év múlva áron alul fogod tudni csak eladni... telót meg miért ne lehetne javítani? semmi extra az a teló, hogy ne tudná bárki hozzáértõ megjavítani...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az erteke nagy reszet mar elvesztette, mivel min 5 eves canga (ennyiert nem kene) - a reba telo egy eleg popularis db, nem lesz nehez szervizeltetni.

Buga J

Buga J

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
helo
mi a véleményetek errõl a cangáról?

http://apro.bikemag....sc-l72057.html#
Nagyon szép állapotban van csak attól félek használom 2-3 évig és a harmadáért tudom majd eladni. A másik a teleszkóp amit nem ismerek elromlik sehol nem fogom tudni megcsináltatni.

sztiki

sztiki

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Az alábbi bringák közül melyiket ajánlanátok? :confused: : (vagy esetleg mást hasonló árban)
Gepida Sirmium 2011, tárcsafékes mtb kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Kross Hexagon V8 mtb kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Kross Level A 2 Disc 2011 felsõ mtb kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Merida Matts 20 MD 2011 mtb kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Felhasználási terület: munkába, edzésre járás, hétvégente tekerés az erdõben. Elõre is köszönöm mindenkinek a felvilágosítást! ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem csodálom etalon bringa.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
A tulaj sajnos nem igazán akar engedni pedig nem is sokat alkudok

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Köszi, az építõ és nem építõ jellegû hozzászólásokat! ?:)

178 cm vagyok és ezt a bringát néztem ki magamnam :

http://apro.bikemag....-90-l64305.html

nem igazán értek a montikhoz inkább országútiban vagyok otthon, reális ár ezért a gépért, és mi a véleményetek róla?

jó ízlésed van, nagyon szép bicaj és tényleg jó árban van. de azért alkudj kicsit :)

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Van egy montim jelenleg is Magellan Polaris elsõ teleszkópos (RST GILA T5) de ezt ugye nem nevezném teleszkópnak, csak dísznek van benne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
erre amúgy soha nem fogsz 1értlmû választ kapni. van akit még 1 elsõ teló is zavar, én meg pl balatont kerülnui is 14 centit mozgó fullival megyek, legfeljbb felteszek egy slick gumit. szvsz rp23 meg sajna nem annyira hiperaktiv hogy zavaró lenne, lezárva meg alig mozog. outihoz képest persze szokatlan lehet. az a bringa meg nagyon jó vétel, fõleg ha 18-as méret.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Köszi, az építõ és nem építõ jellegû hozzászólásokat! ?:)

178 cm vagyok és ezt a bringát néztem ki magamnam :

http://apro.bikemag....-90-l64305.html

nem igazán értek a montikhoz inkább országútiban vagyok otthon, reális ár ezért a gépért, és mi a véleményetek róla?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Tökéletesen tekerhetõ aszfalton is egy fully, mondom ezt egy 140-140-t mozgó fullyval. Jól be kell állítani az rp23-t, vagy vegyél bele zárható tagot (nekem ilyen van). Konkrétan tegnap 3. lettem vele a soproni alleycat.en (futár verseny) elverve jó pár országútit és fixit..

igen, leginkább a bringáson múlik. én nem vernék el vele egyetlen országútit sem :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Tökéletesen tekerhetõ aszfalton is egy fully, mondom ezt egy 140-140-t mozgó fullyval. Jól be kell állítani az rp23-t, vagy vegyél bele zárható tagot (nekem ilyen van). Konkrétan tegnap 3. lettem vele a soproni alleycat.en (futár verseny) elverve jó pár országútit és fixit..
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok! szeretnek venni egy fully MTB bringát amiben van egy RP23 rugóstag.
Mivel soha nem volt ilyen bringám és használnám aszfalton is nagyjából fele terep fele aszfalt arányban.
Mennyivel megy "nehezebben" aszfalton mint egy ,csak elsõ teleszkópos gép?

elsõre szerintem mindenképpen fura lesz össztelóssal aszfalton tekerni. nekem legalábbis az volt, és ha tehetem én kerülöm is vele, mert egyszerûen nem oda való. nyilván tekeréskor elmegy valamennyi energia a rugózásra, ezt nem az útnak adod át, így hamarabb fáradsz, lassabb leszel fölfelé, stb. propedál állásban nem olyan vészes, de lehet, hogy úgy meg kicsit pattogó lesz a feeling. szóval a rendkívül kedves és segítõkész kollegának annyiban igaza van, hogy eléggé egyéni a dolog. én speciel utálok aszfalton fullyval tekereni, de megszokható. ha teheted, próbálj ki egyet. milyen magas vagy?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
8.8795% így jó? Fel kell ülni egyre és meg kell próbálni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Sziasztok! szeretnek venni egy fully MTB bringát amiben van egy RP23 rugóstag.
Mivel soha nem volt ilyen bringám és használnám aszfalton is nagyjából fele terep fele aszfalt arányban.
Mennyivel megy "nehezebben" aszfalton mint egy ,csak elsõ teleszkópos gép?

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
Köszi mindenkinek a tippeket, a Giant lett a befutó, két nap múlva át is vehetem.
Szempont volt még az is, hogy a Giant boltban értenek is a bicajokhoz - a Meridánál sajnos nem ez volt a benyomás. (sajnos itt csak márkaboltok vannak)

5150head

5150head

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Bringavásárlás elõtt állok. Alapjában véve városi kerekezõ vagyok, de meguntam a mostani cangám ezért váltanék.
Szval olyan bicajt keresek, ami alkalmas városban furikázni (sokszor felállok a pedálokra, meg tekerek mint az õrült, elõfordul a patkázás is, szval gyûröm a bicajt.) de alkalomadtán kivihetem a természetbe is. Ez kb olyan évi 2-3 többnapos masszív hegyi-bringázást/túrázást jelent. (nagy gyalogtúrázó vagyok)
Mivel van egy másik költséges hobbim ezért nem szánnék rá túl sokat kb 40e körül agyalok. Használt is szóba jöhet természetesen!
Szval miket tanácsoltok, merre nézzek szét? Ha használt bicót nézek mit ellenõrizzek le rajta? (nyílván csapágyak stb, de hátha tudtok jó trükköket tanácsot mondani nekem)
Elõre is köszi a segítséget! :)