Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Na én is ezt sejtettem csak pehemre mostanra tetsett meg a kross hexagon, gepida mundo , capriolo anolis
Megnézem a ktm -et amit mondtál.

most raneztem a Kross Hexagonra... tipikus peldaja annak amirol le akarlak beszelni. 2kilos vaz, 2.5kilos villa, ko nehez kerekszett, acel (!) kormany... terepre se tul jo, de varosba aztan igazan halal. az a 14.5Kg suly nagyon durvan optimista adat.

fél of

vagy mert a boltos azt adta el nekik....mert az se tud másban gondolkodni

ez is igaz sajna, egyszerubb eladni azt ami ott van, meg azt amivel kevesebb a melo, fuggetlenul attol hogy a vevo mivel jarna igazabol jobban... de igen, ez egy mas teszta.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

azok akik varosban montival jarnak, tobbseguk nagy tevedesben van, vagy egesz egyszeruen az volt otthon, ezert azt hasznaljak. .

fél of

vagy mert a boltos azt adta el nekik....mert az se tud másban gondolkodni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

roy777

roy777

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Na én is ezt sejtettem csak pehemre mostanra tetsett meg a kross hexagon, gepida mundo , capriolo anolis
Megnézem a ktm -et amit mondtál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
egy regi kenyelmes acel(tura)vaz tobbet er a varosban... keress vmi regi ktm, puch, stb turabringat, es a tolvajok is kevesbe kivannak ra. varosba minel egyszerubb bringa kell, minel kevesebb hibalehetoseggel. a monti annyira praktikus varosba, mint a traktor, vagy egy terepjaro.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azok akik varosban montival jarnak, tobbseguk nagy tevedesben van, vagy egesz egyszeruen az volt otthon, ezert azt hasznaljak. Adnal neki egy trekkinget, egy probakor utan rajonne hogy neki olyan kellene inkabb. Neked is be kellene menni egy boltba aztan kiprobalni hogy mi a kulonbseg.

Elso teleszkop folosleges, egyreszt mivel ebben a kategoriaban (szub 70ezer) ugyis csak valami ko nehez alig mozgo ipari hulladekot kapnal (egy rendes villa ott kezdodik hogy onmagaban 35-40ezer). Masreszt a padkakra szepen fel kell tenni a kereket nem lenduletbol atrombolni rajta, a teleszkop se tudna vele mit csinalni, csak szetverned ugy a kereket.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

roy777

roy777

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
köszi, mindenkinek, akkor szétnézek ilyen márkákban, bár eddig a capriolo bringái tetszettek a legjobban, kicsit még hadilábon állok a trakking-el mert olyan sokan járnak a városba mtb-al valamint a kell elsõ teleszkóp vagy nem kérdéssel is a bukkanók, padkák miatt jó de van aki azt mondja trakking-re nem kell...

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Igen ilyen környezetben szeretném használni. Esetleg van valami más javaslatotok a capriolohoz hasonló árkategóriában. Max 70e szánnék bringára.

Én a Gepidákat is ajánlani tudom, akciósan ennyiért új Alboin 200-at kaphatsz, a 2011-es nem különbözik a 2012-estõl. A vázára örök garanciát ad a gyártó.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
caprine, magellan, kellys, merida, stb... igazabol ket 70ezer forintos bicikli kozott tul nagy kulonbseg nem lesz (felteve hogy az egyik nem 100rol van learazva), nincsenek csodak. Onnantol fogva pedig igazabol mar csak az fog szamitani hogy melyik tetszik jobban, hosszabb garancia, ilyesmi

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Igen ilyen környezetben szeretném használni. Esetleg van valami más javaslatotok a capriolohoz hasonló árkategóriában. Max 70e szánnék bringára.

használt cube, vagy ktm, vagy giant. van pár az apróban.

roy777

roy777

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha foleg orszaguton esetleg dozerutakon akarod hasznalni, akkor tok folosleges MTB-t venni, mivel az elonyeit nem fogod kihasznalni, de a hatranyait megerzed. Jobban jarsz a trekking bringaval, konnyebb/gyorsabb. Capriolo teljesen jo lesz

RAUH-Welt
B E G R I F F

roy777

roy777

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Akkor inkább újra fogalmazom a kérdésem.
A capriolo biciklik mennyire megbízhatók? Városi hobbi bicillizésre, kisebb túrákra.
Ilyen használatra jó a mtb vagy csakis trekking.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A két kategória közt sok különbség a féken kívül nincs, viszont a cyclocrosst több helyen használhatja.

ez igy, ebben a formaban... kb mintha azt mondanad hogy a futocipo meg a balettcipo kozott sok kulonbseg nincs, mivel mindkettot a labadra kell huzni :)

tudom hogy a CX-re is lehet orszaguti gumit tenni, es akkor mar hasonlo, de ha valaki orszagutit akar az ne vegyen CX-et, es forditva.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bike07

bike07

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok !
Kerékpárt szeretnék venni. Van egy amit már kinéztem, de szeretném tudni a véleményeteket mert én még annyira nem értek hozzá. KTM L Montain 26" a típusa. Amit még tudok róla: Sontour XCR LO telo, Shimano Dere XT váltó,Shimano SLX szett, Shimano M446 t fék, Shimano M552 hajtómû, Shimano M595 fékkar, Taurus 2000 kerekek, Conti Race King 2.0 gumik.Vadi ujj kb 220 lenne az ára . Elõre is köszi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A két kategória közt sok különbség a féken kívül nincs, viszont a cyclocrosst több helyen használhatja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

cashpoint

cashpoint

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

az egyik országúti, a másik cyclocross. milyet szeretnél?

orszagutit :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Szerintetek melyik a jobb választás? Nem nagyon értek hozza reális az áruk?
NEM LÁTTAM MÉG PÁRJÁT TREK!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
SPECIALIZED

182 cm magas vagyok ugyhogy ez mondjuk lehet hogy kicsi:
FOCUS CROSS EXPERT 2010!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Esetleg tudtok ajánlani ilyesmi árkategoriaban valami franko gépet?

az egyik országúti, a másik cyclocross. milyet szeretnél?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Erre amit írtál, bármelyik jó lesz.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

sgtyork

sgtyork

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Kerékpárt szeretnék vásárolni, de nem értek hozzá. A következõket néztem ki:
Cube - Aim disc
Cube - Analog
Cube - Attention
Cube - Acid
Focus - Black Raider 1.0
Focus - Black Forest 4.0
Focus - Whistler

Természetesen az árakból tudok következtetni, hogy melyik milyen szintû lehet, de nem biztos hogy nekem arra szükségem van.
Heti 1x szeretnék eljárni tekerni 15 - 30 km között kirándulni a Bükkbe.

Elõre is köszi a segítséget.

cashpoint

cashpoint

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Szerintetek melyik a jobb választás? Nem nagyon értek hozza reális az áruk?
NEM LÁTTAM MÉG PÁRJÁT TREK!!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
SPECIALIZED

182 cm magas vagyok ugyhogy ez mondjuk lehet hogy kicsi:
FOCUS CROSS EXPERT 2010!! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Esetleg tudtok ajánlani ilyesmi árkategoriaban valami franko gépet?