azok akik varosban montival jarnak, tobbseguk nagy tevedesben van, vagy egesz egyszeruen az volt otthon, ezert azt hasznaljak. Adnal neki egy trekkinget, egy probakor utan rajonne hogy neki olyan kellene inkabb. Neked is be kellene menni egy boltba aztan kiprobalni hogy mi a kulonbseg.
Elso teleszkop folosleges, egyreszt mivel ebben a kategoriaban (szub 70ezer) ugyis csak valami ko nehez alig mozgo ipari hulladekot kapnal (egy rendes villa ott kezdodik hogy onmagaban 35-40ezer). Masreszt a padkakra szepen fel kell tenni a kereket nem lenduletbol atrombolni rajta, a teleszkop se tudna vele mit csinalni, csak szetverned ugy a kereket.
Hát, kinek a papné...
Én azért vettem egy Mongoose Maurice-t, hogy majd azzal fogok munkába is járni. Aztán az lett a vége, hogy még a feleségem szolgálati bringájával is szívesebben jártam... Ami tulajdonképpen egy monti kerékméretû, monti hajtásláncú, V-fékes városi bringa. Egyébként épp Capriolo, szerintem elég vacak, és persze dögnehéz is. De mégis, városi közlekedésre alkalmasabbnak tûnt a vastagabb gumi a járdázáshoz, a felegyenesedettebb üléshelyzet a körülnézéshez... Szóval, az én szokásos útvonalamon jobban bejött a 26"-os kerék a városban, mint a 622-es. Persze nem Nobby Nic-el, hanem valami kopaszabb gumival. A Maurickát egyébként nagy megelégedéssel használom városom kívül, könnyebb túrákra, tókerülgetésre... De dolgozni akkor is inkább a "rendes" montimmal mentem, amikor a szolgálati egy idõre kiesett. Aztán lehet, hogy egy trekking geometria is jó lenne, és egy 32-es gumival már le lehetne zöttyenni a járdaszegélyrõl, de azt nem tudtam kipróbálni, olyanom nincs.
A teleszkópokról szóló résszel viszont mélységesen egyetértek. Sajnos az áruházi gagyinál egy fokkal jobb bringákba már minden forgalmazó kötelességének érzi belerakni valami vacak telót majomfogónak... Úgyhogy ha merevvillás trekkinget találni kihívás, merevvilás montit meg szinte lehetetlen. Pedig jobb lenne, ha tennének bele egy becsületes merevvillát, és ugyanazon az áron mondjuk eggyel jobb hajtómûvet, csak sajnos a vásárlók laikus többségének nem ez az igénye...

Sign In
Create Account

Back to top