Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Balias1

Balias1

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Bringát szeretnék venni, majd jövõre, de már nézelõdöm.Tudnátok segíteni, hogy mit lenne érdemes? Xc-re elöl-hátulk 100at mozgó, Specialized Stumpjumper FSR-hez hasonló bringák közül.(~300-400-ebõl)Gaint,Cube,Merida, vagy újabb Specializedok? A Haibike-kal van valakinek tapasztalata?

tartlev

tartlev

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
:)

Ízlésficamos lehetek, nekem kifejezetten tetszik, még a színek is. A alkatrészek sem tûnnek nekem elsõre nagyon szaroknak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez a bringa ugy nez ki, mintha az elfekvo alkatreszeket osszehanytak volna egy ketkerekube.

tartlev

tartlev

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok,

ez szerintetek jó vétel lenne?
MTB merida dtswiss epicon shimano - Vatera.hu

Én ugyan nem vagyok "csak" 90-100 körül, de gyerekülést is tennék rá néha, ezért gondolom jól jönne egy kis plusz tartalék, meg ha könnyebb vagyok azt talán elviseli :)

Pont 180cm vagyok, még talán jó lenne a méret....

Köszi.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Helo. Segitseget szeretnek kerni. Majdnem beleugrottam egy mckenzie hill 1000es vetelebe, de szerencsere elobb megtalaltam ezt a forumot. Hasznaltan szeretnek venni egy biciklit 40-60ezer kozott. Varosi es egy kis terep lenne a cel, szoval mindenkepp mtb-t szeretnek. Mire ugyeljek vasarlaskor? 185 magas vwgyok, ehhez kellene nekem vazmeret info. A kerek merete mennyit szamit? Esetleg ha valamelyikotok nagyon raerne, nem nezne szet, hogy van e most valahol ertelmes bicaj ennyiert?

Ha mindenképpen MTB-t szertnél (lásd az elõzõ hozzászólásom), akkor nézz szét az apróban 20" körüli méretben. Ha belinkelsz néhány bicajt, ami szimpatikus neked, akkor megszakértjük. Így egyszerûbb, mint tanácsokat adni (pl. monoblokkos bringát vegyél, stb) Én azt javasolom, hogy ebben az árkategóriában fõleg azt nézd, hogy az alkatrészek ne legyenek nagyon lestrapálva (persze ezt a weben keresztül nem látod), pl. az mindegy, hogy acera, alivio v. deore váltóval szerelt, de az jó legyen.
A kerék mérete kérdést nem értem, 29" -es montin is gondolkozol?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Zömmel betonon használnám munkába járni,de terepre is mennék vele,amolyan horgászbringa szerûen.

Ha nem túl meredek úton jársz én inkább egy (cross)trekkinget vennék erre a célra. Ahogyan már sokan írták a fórumon az MTB elõnyét nem használnád ki, de a hátrányokat éreznéd a városban. (Ezt a megjegyzést Kuresznek is küldöm)

Kuresz

Kuresz

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Helo. Segitseget szeretnek kerni. Majdnem beleugrottam egy mckenzie hill 1000es vetelebe, de szerencsere elobb megtalaltam ezt a forumot. Hasznaltan szeretnek venni egy biciklit 40-60ezer kozott. Varosi es egy kis terep lenne a cel, szoval mindenkepp mtb-t szeretnek. Mire ugyeljek vasarlaskor? 185 magas vwgyok, ehhez kellene nekem vazmeret info. A kerek merete mennyit szamit? Esetleg ha valamelyikotok nagyon raerne, nem nezne szet, hogy van e most valahol ertelmes bicaj ennyiert?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
majd leszednek rúla a gáton a tezsvírek :D

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Jó a Focus, fõleg a 20 százalékos árkedvezménnyel

petyus80

petyus80

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok véleményezni ezt a bringát (Focus Whistler 2012)? Jó választás lenne? Zömmel betonon használnám munkába járni,de terepre is mennék vele,amolyan horgászbringa szerûen.Itt egy link a bringáról:
FOCUS Whistler - 2012 :: Focus kerékpárbolt

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat és tanácsokat!
Üdv.:
Péter

dany27

dany27

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Már tavaly terveztem bringa vásárlást de egyéb(most nem részletezném) okok miatt elmaradt.
Akkor egy Merida Crossway TFS 800D típust néztem ki magamnak.
Pár napja voltam bent a kedvenc boltomban a mostani gépemet javítattni, és akkor megakadt a szemem egy Trek 7700-as gépen.
Le van árazva, 229k-ért vihetõ lenne.
Itt egy link a bicajhoz.
Szerintem ennyiért elég best buy gyanús.
Meridát most ennyiért nem kapok hasonló felszereltséggel!
Nagyrészt aszfalton megyek, esetleg letaposott út de az is ritka. Ezért szeretnék cross gépet venni, jelenleg montim van. De ezt már kinõttem, még anno 13 évesen kaptam szüleimtõl azóta eltelt 8 év...

Mi a véleményetek a bringáról? Egyedül a telónak lehetne 63mm-es útja és akkor tényleg minden klappolna...

Egyéb más jó ajánlat ebben az árban?

Elõre is köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Csak a pontosság kedvéért, a cseh ment Speci ösztelóssal 29-es, a svájci merev Scott 650b, az olasz Canonndale és végig ,,csak" utazott az elsõ kettõn, nem lett szimpi...

ki is derult, hogy mennyire nem er semmit a lefty, es a speci a kiraly :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
szvsz meg momentán ez felesleges szarpofozgatás, ezen a szinten kb indifferens, ha a gyártó egy fakerekû vastalicskát tol alá akkor azzal fog nyerni ha épp neki van jobb napja/7e/szezonja, és nem defektel vagy törik le a váltója...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

én az elejét néztem, ott a cseh gyerek ment elõl merevvel, utána egy akárki egy fullyval és nem igazán láttam volna, hogy lassabb lett volna fölfele, de azt sem, hogy gyorsabb lett volna lefele :)

Csak a pontosság kedvéért, a cseh ment Speci ösztelóssal 29-es, a svájci merev Scott 650b, az olasz Canonndale és végig ,,csak" utazott az elsõ kettõn, nem lett szimpi...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nincs itt semmi meglepetes, csak a teny, hogy az szamit, aki tekeri :) epp azt neztem az utolso koron a ferfiaknal, hogy az egyes szakaszoknal van e vmi elony, hatrany, latszik e vmi hogy lefele mennek vagy felfele. sokkal nagyobb volt a bringasok stilusa kozott a kulonbseg, mintsem a technikarol barmi is kiderult volna.

én az elejét néztem, ott a cseh gyerek ment elõl merevvel, utána egy akárki egy fullyval és nem igazán láttam volna, hogy lassabb lett volna fölfele, de azt sem, hogy gyorsabb lett volna lefele :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A férfiak. A nõknél 26-os volt a nyerõ. Mekkora meglepetés.

nincs itt semmi meglepetes, csak a teny, hogy az szamit, aki tekeri :) epp azt neztem az utolso koron a ferfiaknal, hogy az egyes szakaszoknal van e vmi elony, hatrany, latszik e vmi hogy lefele mennek vagy felfele. sokkal nagyobb volt a bringasok stilusa kozott a kulonbseg, mintsem a technikarol barmi is kiderult volna.

sztibor20

sztibor20

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni bringavásárláshoz.
A feleségemet szeretném meglepni egy talán trekking kerékpárral, ha jól értelmeztem ezeket a típusokat.
Szóval amit a bicajnak tudnia kellene:
- fõleg városi használat, viszonylag dombosabb vidéken
- azt még nem tudom, hogy erdõs terepen mennyit lesz használva, de érzésem szerint max. évente 1-2 alkalomról lenne szó, attól függ mennyire kapunk rá majd ennek az ízére (mármint az erdõs bicajozásnak)
- kb. 70.000-t szánnék rá

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Üdv.:
Tibi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A nõknél, akik ügyetlenebbek, mint a férfiak és jobban számít náluk a technika.

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

hogy cafoljam onmagam, es teged is, az olimpiat is 29er ossztelossal nyertek :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mondom: nem feltétlenül szar ami divatos :D

hogy cafoljam onmagam, es teged is, az olimpiat is 29er ossztelossal nyertek :)