Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Nekem csak Recon-om volt a FOX elõtt, de a kettõ között óriási a különbség. Ettõl függetlenül az is egy jó cucc volt, csak nem egy ligában fociznak. Reba-val, SID-el nincs tapasztalatom. Amúgy meg Sala szervizel FOX-ot, így ez kipipálva. Lehet hogy drága, de szerintem megéri. Kicsit meglepõdtem, hogy ezt csak én gondolom így, de ezzel sincs semmi baj. Kinek mi... :)

A fox (f32rlc 80 2008) után váltottam reconra mert a szervizelése kritikán aluli volt akkoriban. az x factor csinálta , de 2x ugyan olyanra sosem sikerült és horror árak pörögtek.
A mozgása olyan amit el lehet tõle várni , az ára ettõl magasabb , a tartóssága meg.... hát nem véletlen kellett írnak elõ olyan sûrû szervizelést , sûrûn szerette fosni az olajat.
etalon szint , ez igaz , de csak a mozgása miatt. a reconnal elégedettebb vagyok , pedig a mozgása messze elmarad a rókától.

A morcos.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts

Sziasztok!
MTB vásárlás elött állok, hétvégi hobby montizásra és esetleg versenyre néztem ki 3 gépet.
KTM Ultra Sport (2012)
Merida Matts TFS 1000-D (2012)
Wilier ROSSORUBINO (2012)
Én a Meridával szimpatizálok, nagyából egy árban vannak kb 300K és SLX-XT vannak szerelve. Ti melyiket választanátok és miért? Elõre is köszi!

Link-kel szokás kérdezni, tehát, ha rakkatint a sporttárs, egybõl látja az adott bringát. Fejbõl így nem vágja senki a komplett piac minden egyes gépét, felszereltségét. Vagy szerinted mindenki ki fogja a kedvedért túrni a neten az adott modellt ?
A Meridát azért megnéztem, jó kis bringa, annyiért nem is rossz ár. De azért még megnézném a használt bringákat is. Nagyon jó gépeket lehet ott is kifogni.
Esetleg német webshop-ok 1000 Euro körüli gépei ? Pl. http://www.canyon.co...008#tab-reiter2 vagy
http://www.bike-disc...nium.html?od=2d
Marci

hehe23911

hehe23911

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok! 29-es MTB vásárláson gondolkozom, egy Merida Big Nine TFS 100 vagy 300 D-t néztem ki magamnak. Olyan kérdésem lenne, hogy ebben a 200-230 ezres árkategóriában milyen minõségûek ezek a kerékpárok? (akinek van konkrét tapasztalata az elõbb említett Meridáról, az még jobb) Mennyire idõtállóak? Lehet-e, hogy x hónap és km után már 8-as lesz a felniben vagy kotyogós lesz az elsõ villa? (ilyen és hasonló dolgokra gondolok)
Lehet hülye kérdések ezek, de kb 10 évvel ezelõtt volt utoljára bringám, akkoriban meg nem volt ekkora és ilyen márkás felhozatal idehaza.

Elõre is köszönöm a választ!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

ok. de azért az átlagbringások viszonylag csekély százaléka mazochista. :)

Van úgy, hogy a pénztárcát kell az igényekhez illeszteni, nem fordítva. :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Sziasztok!
MTB vásárlás elött állok, hétvégi hobby montizásra és esetleg versenyre néztem ki 3 gépet.
KTM Ultra Sport (2012)
Merida Matts TFS 1000-D (2012)
Wilier ROSSORUBINO (2012)

Én a Meridával szimpatizálok, nagyából egy árban vannak kb 300K és SLX-XT vannak szerelve. Ti melyiket választanátok és miért? Elõre is köszi!

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Nem sajnálom a pénzt a Bicaj építésre, de ha azt veszed alapul Reba mennyi és egy Fox? Igen én is azt mondom, hogy drága.

Üdv.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,697 posts

Ez azoknak a dumája akiknek sose volt, de nagyon szeretnének. :)

De ha figyeltél volna, olyan mondja, akinek most is Fox van. :)
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Nekem csak Recon-om volt a FOX elõtt, de a kettõ között óriási a különbség. Ettõl függetlenül az is egy jó cucc volt, csak nem egy ligában fociznak. Reba-val, SID-el nincs tapasztalatom. Amúgy meg Sala szervizel FOX-ot, így ez kipipálva. Lehet hogy drága, de szerintem megéri. Kicsit meglepõdtem, hogy ezt csak én gondolom így, de ezzel sincs semmi baj. Kinek mi... :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

RS-t szinte bárhol tudnak szervizelni itt a környéken, Foxot nem. Innentõl nem kérdés, milyen telóim lesznek. Megvagyok rókafarok nélkül. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekem volt Fox, nagyon jó volt, szeretem is.
Erõsen túl árazott.
Most X-fusion van töredék áron.
A minõsége fél év használat után ugyan az, a mozgása nagyon hasonló (és ezzel nem azt mondtam hogy rosszabb) .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nekem jelenleg 7db van itthon és erõsen túl vannak árazva 8)
én jobban preferálom már az rs-t

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
nekem volt (szám szerint 3) . s igen, erõsen túl van árazva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

A Fox túl van árazva. Ennyi

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kuruc, a módosít gomb használata még neked is ingyenes 15 percig.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
http://apro.bikemag....ts-l119478.html
A mostani bicajom.

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Oké! Pörög a Fórum?

Vagy?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Csak a tapasztalat... ha jót akarsz építeni akkor jó cuccot kell venni. A Fox túl van árazva. Ennyi

tegyél még nagy kinyilatkoztatásokat, tanulni szeretnénk.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Csak a tapasztalat... ha jót akarsz építeni akkor jó cuccot kell venni. A Fox túl van árazva. Ennyi

Lent még az volt a király, most már túl van árazva? Nem értelek.

Egyébként az itteni beszélgetés ötleted adott arra, hogy vadásszak Recon / Reba / Fox Evo-val szerelt bringákat. Nevesebb gyártó már ad kész bringát Recon-al 270 ezertõl (zömében full Deore szettel). Reba van úgy 310 ezertõl (itt már megjelennek SLX-es cuccok is) és 330-360 ezer körül már Fox Evo-val szerelt is van (itt már nem kizárt hogy több XT-s cucc is van a bringán). Ezek Cube és Kellys bringák.

Érdekes, hogy a Trek a Series 4 után nem csinál komolyabb 26-os merev vázast. Vagy a fullyk vagy a 29er gépek jelennek meg a kínálatukban. Kezd leáldozni a 26"-os kategória? Talán nem mondok hülyeséget, pedig ezek a legolcsóbb bringák (=azonos ár mellett a legjobban felszerelt).

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,262 posts

ok. de azért az átlagbringások viszonylag csekély százaléka mazochista. :)

az átlagbringások viszonylag nagy százaléka azt sem tudja, hogy nem csak teló létezik villa téren. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"