Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

ok. de azért az átlagbringások viszonylag csekély százaléka mazochista. :)

Van úgy, hogy a pénztárcát kell az igényekhez illeszteni, nem fordítva. :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Sziasztok!
MTB vásárlás elött állok, hétvégi hobby montizásra és esetleg versenyre néztem ki 3 gépet.
KTM Ultra Sport (2012)
Merida Matts TFS 1000-D (2012)
Wilier ROSSORUBINO (2012)

Én a Meridával szimpatizálok, nagyából egy árban vannak kb 300K és SLX-XT vannak szerelve. Ti melyiket választanátok és miért? Elõre is köszi!

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Nem sajnálom a pénzt a Bicaj építésre, de ha azt veszed alapul Reba mennyi és egy Fox? Igen én is azt mondom, hogy drága.

Üdv.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

Ez azoknak a dumája akiknek sose volt, de nagyon szeretnének. :)

De ha figyeltél volna, olyan mondja, akinek most is Fox van. :)
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Nekem csak Recon-om volt a FOX elõtt, de a kettõ között óriási a különbség. Ettõl függetlenül az is egy jó cucc volt, csak nem egy ligában fociznak. Reba-val, SID-el nincs tapasztalatom. Amúgy meg Sala szervizel FOX-ot, így ez kipipálva. Lehet hogy drága, de szerintem megéri. Kicsit meglepõdtem, hogy ezt csak én gondolom így, de ezzel sincs semmi baj. Kinek mi... :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

RS-t szinte bárhol tudnak szervizelni itt a környéken, Foxot nem. Innentõl nem kérdés, milyen telóim lesznek. Megvagyok rókafarok nélkül. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekem volt Fox, nagyon jó volt, szeretem is.
Erõsen túl árazott.
Most X-fusion van töredék áron.
A minõsége fél év használat után ugyan az, a mozgása nagyon hasonló (és ezzel nem azt mondtam hogy rosszabb) .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nekem jelenleg 7db van itthon és erõsen túl vannak árazva 8)
én jobban preferálom már az rs-t

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
nekem volt (szám szerint 3) . s igen, erõsen túl van árazva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

A Fox túl van árazva. Ennyi

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kuruc, a módosít gomb használata még neked is ingyenes 15 percig.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
http://apro.bikemag....ts-l119478.html
A mostani bicajom.

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Oké! Pörög a Fórum?

Vagy?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Csak a tapasztalat... ha jót akarsz építeni akkor jó cuccot kell venni. A Fox túl van árazva. Ennyi

tegyél még nagy kinyilatkoztatásokat, tanulni szeretnénk.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Csak a tapasztalat... ha jót akarsz építeni akkor jó cuccot kell venni. A Fox túl van árazva. Ennyi

Lent még az volt a király, most már túl van árazva? Nem értelek.

Egyébként az itteni beszélgetés ötleted adott arra, hogy vadásszak Recon / Reba / Fox Evo-val szerelt bringákat. Nevesebb gyártó már ad kész bringát Recon-al 270 ezertõl (zömében full Deore szettel). Reba van úgy 310 ezertõl (itt már megjelennek SLX-es cuccok is) és 330-360 ezer körül már Fox Evo-val szerelt is van (itt már nem kizárt hogy több XT-s cucc is van a bringán). Ezek Cube és Kellys bringák.

Érdekes, hogy a Trek a Series 4 után nem csinál komolyabb 26-os merev vázast. Vagy a fullyk vagy a 29er gépek jelennek meg a kínálatukban. Kezd leáldozni a 26"-os kategória? Talán nem mondok hülyeséget, pedig ezek a legolcsóbb bringák (=azonos ár mellett a legjobban felszerelt).

kuruc

kuruc

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

ok. de azért az átlagbringások viszonylag csekély százaléka mazochista. :)

az átlagbringások viszonylag nagy százaléka azt sem tudja, hogy nem csak teló létezik villa téren. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
ha fejlesztés van, én integrált hajtókart vennék, a mostani Deore asszem ilyen, szóval biztos nem rossz. de ha használt szóbajön (lehet, hogy nem figyeltem eléggé), emberi áron vannak LX, XT karok az apróban..

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Villa csak FOX!!!

ÜDV.

TREK CONCEPT

pl egy rebával mi a gond? hogy csak harmadannyiba kerül, mint egy fox? fék min. XT? nekem SLX fékem van, a 84 kilómat úgy fogja mint a pinty.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Bikertigger: féked jó eséllyel levegõs.

Ezzel tud valamit kezdeni az eladó ahol vettem? Azért kérdezem tõletek, mert felkészülten nem szeretnék odamenni (nem szeretném, hogy lerázzanak). Ahogy azt tette az eladó amikor megkérdeztem, hogy a fékeket meg lehet-e cserélni. Nem tudom emlékszik-e valaki, a bal oldali volt az hátsó, a jobb oldali a elsõ. Másik helyen azt mondták, hogy persze, vigyük be. Egy hétig fordítva szenvedtem vele. Mindig figyelnem kellett, ami idõt vett el, melyiket is kell behúzni. Rémes volt.

Bikertigger: ha merev vázban gondolkodsz, én inkább ezt fejleszteném. gondolom ezt eladnád, de azt meg csak rettenet bukással tudnád.

Merevben igen. Talán akkora bukóval nem járnak, azért ez még nem egy több százezres bringa. Gondolom új árának 60%-ért azért el lehet adni, ha nem zúzom le (már pedig nem olyan vagyok). Azért gondolkoznék újban, mert ha vennék késõbb új telót, hajtómûvet, váltót, féket, akkor az korábbi elmondásotok szerint drágább lenne, mintha egybe venném meg (amit majd ezen buknék, elkönyvelném amortizációnak). Ha lenne egy 8000/8500-es vázam, nyilván csiszolgatnám rajta az alkatrészeket, de egy 4000-esnél ez talán nem annyira egyértelmû. Meg kicsit olyan vagyok mint te. Sok bicód volt már, szeretsz kipróbálni új dolgokat. Hasonlóan mûködöm én is, csak kisebb büdzsével (és csak most kezdtem).

A 29er testi adottságimmal nem okozhatna problémát az együtt mûködésben? Látatlanba úgy érezném magam rajta, mint Britney Spears egy IFA platóján. Gondoltam a nagy kerék miatt nem csak terepen, de betonon is haladósabb lehet. Ez jó gondolat?

-Henger-: ...plusz megtanulsz biciklizni.

Csak nem én leszek a következõ Martyn Ashton? :D

-Henger-: Ha túl sok a pénzed, abban is segíthetünk..

A telót nagyjából jól látod, mint elképzelésem. És örülök, hogy ez egyezik az én hozzá nem értésem és pénztárcám a te szaktudásoddal. Fékben még nem látom, hogy miért lenne szükségem SLX, de inkább XT-re, még ha tapasztalom is, hogy a mostani milyen gondokkal jár. Ha lenne lehetõség kipróbálni, sokkal könnyebben látnám, hogy mi kell nekem. Ez látatlanba nem egyszerû. Hajtókarban csak sima Deore-ig látok egyenlõre. Iszonyat az árlépcsõ Deore és SLX között. Kerekeket egyenlõre nem is nézegettem, ehhez egyenlõre abszolút nem tudok hozzászólni.

zeezoltano: Köszönjük sokat megtudtunk.

+1