Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2012. November 04. - 13:39
Elég korrekt az ár, 60-as méret, és már f.váltókaros
Posted 2012. November 04. - 13:07
Sziasztok!
Országúti biciklit szeretnék venni, mivel az elõzõ (acélvázas) tönkrement. Most is acélvázasban (ha van vmi jó ajánlat aluvázasból, akkor az is szóba jöhet) gondolkodom, az összeg amit rá tudok fordítani 70000 Ft (adott esetben ez még kicsit növelhetõ). 188 cm magas vagyok, lábam magasságomhoz képest rövid(inseam 83 cm), eddig 57-60 cm nagyságú bicikliket néztem (az elõzõ 60 as volt). Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a következõ bringák milyenek, felszereltségben (régi szetteket nem ismerem annyira) stb.
RÓZSASZÍN!-Bianchi Caurus 906-szervizelt-garancia-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop
Szerintem inkább fékváltókarosban gondolkodj, sokkal jobb!
Posted 2012. November 04. - 12:55
Országúti biciklit szeretnék venni, mivel az elõzõ (acélvázas) tönkrement. Most is acélvázasban (ha van vmi jó ajánlat aluvázasból, akkor az is szóba jöhet) gondolkodom, az összeg amit rá tudok fordítani 70000 Ft (adott esetben ez még kicsit növelhetõ). 188 cm magas vagyok, lábam magasságomhoz képest rövid(inseam 83 cm), eddig 57-60 cm nagyságú bicikliket néztem (az elõzõ 60 as volt). Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a következõ bringák milyenek, felszereltségben (régi szetteket nem ismerem annyira) stb.
RÓZSASZÍN!-Bianchi Caurus 906-szervizelt-garancia-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Posted 2012. November 04. - 09:29
Arra jutottam, hogy egy sárhányó felfogatással rendelkezõ CX gép mindkettõt tudná - errõl mi a véleményetek? A sárférõhely és a kissé optimalizálatlanabb aerodinamikai tulajdonságok mellett, mi a különbség egy oúti és egy CX között? Az a kérdésem, hogy egy CX-re slick gumit felrakva, nagyon nagy lassulást fogok érezni egy kritériumbringához képest? (azaz pl. egy oúti edzõtáboron használható lesz?) Még sohasem volt CX gépem, s nem is tervezek indulni CX versenyen, de a sokoldalúság megbolygatta a fantáziámat.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2012. October 30. - 21:33
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. October 30. - 21:31
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. October 30. - 17:33
Igazad van , XC szériát akartam írni, fel sem tûnt
Ez azt jelenti, hogy 100 EUR körül lehet tök jól mozgó telót venni??? pl. Rock Shox XC 28 TK Coil Federgabel Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE
Posted 2012. October 30. - 15:30
Olyan, hogy TK széria, olyan nincs. Van Recon, Reba, XC, Sid,...széria, azokon belül vannak TK (TurnKey) modellek. Gondolom erre gondoltál.
Reba meg extrém módon személyre szabható a +/- levegõkamrával, nyomással, csillapítással. Akinek ez is kevés, az vegyen Fox-ot.
Igazad van , XC szériát akartam írni, fel sem tûnt
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2012. October 30. - 14:21
Olyan, hogy TK széria, olyan nincs. Van Recon, Reba, XC, Sid,...széria, azokon belül vannak TK (TurnKey) modellek. Gondolom erre gondoltál.Ami engem meglepett, hogy az új Tk széria mennyire faszán mozog.
MIért olyan drága és jó a FOX? A gyártási PONTOSSÁG.
MIkor rakod össze, és húzod rá a lábat, mint kés a vajban, semmi feszülés , semmi szorulás. Na ezért drágább....
Reba meg extrém módon személyre szabható a +/- levegõkamrával, nyomással, csillapítással. Akinek ez is kevés, az vegyen Fox-ot.
Posted 2012. October 30. - 13:41
Nem volt szándékomban lekezelõnek lenni. Sala meg elmondta a lényeget.miért kell sértõdötten (lekezelõen?) válaszolni?
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2012. October 30. - 12:06
Ami engem meglepett, hogy az új Tk széria mennyire faszán mozog.
MIkor rakod össze, és húzod rá a lábat, mint kés a vajban, semmi feszülés , semmi szorulás. Na ezért drágább....
érdekes, hogy az értelmes választ észre sem vettem
Posted 2012. October 30. - 08:58
hagyjuk....
ezt most miért? én komolyan kérdeztem, és teljesen normálisan. nincs összehasonlítási alapom, mert még nem próbáltam. van egy rebám, ami tök szépen mozog, ezért nem tudom elképzelni milyen lehet, ami még ennél is faszább. erre miért kell sértõdötten (lekezelõen?) válaszolni?
Posted 2012. October 29. - 22:17
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2012. October 29. - 22:07
mongy a rebánál egy jó mcd-s recon is szebben mozog
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. October 29. - 21:51
Posted 2012. October 29. - 20:56
Értem én, de ha nem találtál normális szervizt a FOX-hoz, akkor semmi érdekes nincs benne hogy fosta az olajat.
Nem a fosikáról híres, bár kétségtelen érteni kell hozzá, mert nem faék.
A két telót én is a mozgása szerint hasonlítottam össze, más nem érdekel (engem).
annyira kirpróbálnék egy ilyen istenített fox telót egyszer. és ezt most komolyan mondom, mert az én kis láma fejemmel el sem tudom képzelni, hogy lehet valami, ami szebben mozog a rebámnál, mert azt tökéletesnek érzem. tekerek, csapatom neki keményen és még sosem éreztem, hogy "na most biza mozoghatott vón' szebben is, az istókját!"
Posted 2012. October 29. - 16:39
Nem a fosikáról híres, bár kétségtelen érteni kell hozzá, mert nem faék.
A két telót én is a mozgása szerint hasonlítottam össze, más nem érdekel (engem).
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2012. October 29. - 16:10
Nekem csak Recon-om volt a FOX elõtt, de a kettõ között óriási a különbség. Ettõl függetlenül az is egy jó cucc volt, csak nem egy ligában fociznak. Reba-val, SID-el nincs tapasztalatom. Amúgy meg Sala szervizel FOX-ot, így ez kipipálva. Lehet hogy drága, de szerintem megéri. Kicsit meglepõdtem, hogy ezt csak én gondolom így, de ezzel sincs semmi baj. Kinek mi...
A fox (f32rlc 80 2008) után váltottam reconra mert a szervizelése kritikán aluli volt akkoriban. az x factor csinálta , de 2x ugyan olyanra sosem sikerült és horror árak pörögtek.
A mozgása olyan amit el lehet tõle várni , az ára ettõl magasabb , a tartóssága meg.... hát nem véletlen kellett írnak elõ olyan sûrû szervizelést , sûrûn szerette fosni az olajat.
etalon szint , ez igaz , de csak a mozgása miatt. a reconnal elégedettebb vagyok , pedig a mozgása messze elmarad a rókától.
A morcos.
Posted 2012. October 29. - 15:48
Link-kel szokás kérdezni, tehát, ha rakkatint a sporttárs, egybõl látja az adott bringát. Fejbõl így nem vágja senki a komplett piac minden egyes gépét, felszereltségét. Vagy szerinted mindenki ki fogja a kedvedért túrni a neten az adott modellt ?Sziasztok!
MTB vásárlás elött állok, hétvégi hobby montizásra és esetleg versenyre néztem ki 3 gépet.
KTM Ultra Sport (2012)
Merida Matts TFS 1000-D (2012)
Wilier ROSSORUBINO (2012)
Én a Meridával szimpatizálok, nagyából egy árban vannak kb 300K és SLX-XT vannak szerelve. Ti melyiket választanátok és miért? Elõre is köszi!
A Meridát azért megnéztem, jó kis bringa, annyiért nem is rossz ár. De azért még megnézném a használt bringákat is. Nagyon jó gépeket lehet ott is kifogni.
Esetleg német webshop-ok 1000 Euro körüli gépei ? Pl. http://www.canyon.co...008#tab-reiter2 vagy
http://www.bike-disc...nium.html?od=2d
Posted 2012. October 29. - 10:10
Lehet hülye kérdések ezek, de kb 10 évvel ezelõtt volt utoljára bringám, akkoriban meg nem volt ekkora és ilyen márkás felhozatal idehaza.
Elõre is köszönöm a választ!