Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Én ezt ajánlanám Atala Corsa GS (fékváltókaros) « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Elég korrekt az ár, 60-as méret, és már f.váltókaros

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!
Országúti biciklit szeretnék venni, mivel az elõzõ (acélvázas) tönkrement. Most is acélvázasban (ha van vmi jó ajánlat aluvázasból, akkor az is szóba jöhet) gondolkodom, az összeg amit rá tudok fordítani 70000 Ft (adott esetben ez még kicsit növelhetõ). 188 cm magas vagyok, lábam magasságomhoz képest rövid(inseam 83 cm), eddig 57-60 cm nagyságú bicikliket néztem (az elõzõ 60 as volt). Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a következõ bringák milyenek, felszereltségben (régi szetteket nem ismerem annyira) stb.
RÓZSASZÍN!-Bianchi Caurus 906-szervizelt-garancia-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Szerintem inkább fékváltókarosban gondolkodj, sokkal jobb!

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!
Országúti biciklit szeretnék venni, mivel az elõzõ (acélvázas) tönkrement. Most is acélvázasban (ha van vmi jó ajánlat aluvázasból, akkor az is szóba jöhet) gondolkodom, az összeg amit rá tudok fordítani 70000 Ft (adott esetben ez még kicsit növelhetõ). 188 cm magas vagyok, lábam magasságomhoz képest rövid(inseam 83 cm), eddig 57-60 cm nagyságú bicikliket néztem (az elõzõ 60 as volt). Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a következõ bringák milyenek, felszereltségben (régi szetteket nem ismerem annyira) stb.
RÓZSASZÍN!-Bianchi Caurus 906-szervizelt-garancia-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok! Sürgõsen kell egy új bringa a 3 mellé. Szóval ötvözni szeretném a téli montimat és az országútimat, mivel túl nagy a "darabszám". Arra jutottam, hogy mivel mindkettõt csak sporadikusan és ritkán használom, ezért a kettõbõl egyet kell építenem. a téli mtb csak aszfalton volt használva, aprómintás vékony gumi, sárhányó, az ótvaros utakra. Az oúti vitrinbicaj, 23-as gumi, miegymás.

Arra jutottam, hogy egy sárhányó felfogatással rendelkezõ CX gép mindkettõt tudná - errõl mi a véleményetek? A sárférõhely és a kissé optimalizálatlanabb aerodinamikai tulajdonságok mellett, mi a különbség egy oúti és egy CX között? Az a kérdésem, hogy egy CX-re slick gumit felrakva, nagyon nagy lassulást fogok érezni egy kritériumbringához képest? (azaz pl. egy oúti edzõtáboron használható lesz?) Még sohasem volt CX gépem, s nem is tervezek indulni CX versenyen, de a sokoldalúság megbolygatta a fantáziámat.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
azért a jövõ évi rebára, revelationra kiváncsi leszek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ez azért erõs túlzás, de nagyságrendekkel jobb mint amiket a gyártók az alap gépeikbe raknak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Igazad van , XC szériát akartam írni, fel sem tûnt :)

Ez azt jelenti, hogy 100 EUR körül lehet tök jól mozgó telót venni??? pl. Rock Shox XC 28 TK Coil Federgabel Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Olyan, hogy TK széria, olyan nincs. Van Recon, Reba, XC, Sid,...széria, azokon belül vannak TK (TurnKey) modellek. Gondolom erre gondoltál.

Reba meg extrém módon személyre szabható a +/- levegõkamrával, nyomással, csillapítással. Akinek ez is kevés, az vegyen Fox-ot.

Igazad van , XC szériát akartam írni, fel sem tûnt :)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Ami engem meglepett, hogy az új Tk széria mennyire faszán mozog.
MIért olyan drága és jó a FOX? A gyártási PONTOSSÁG.
MIkor rakod össze, és húzod rá a lábat, mint kés a vajban, semmi feszülés , semmi szorulás. Na ezért drágább....

Olyan, hogy TK széria, olyan nincs. Van Recon, Reba, XC, Sid,...széria, azokon belül vannak TK (TurnKey) modellek. Gondolom erre gondoltál.

Reba meg extrém módon személyre szabható a +/- levegõkamrával, nyomással, csillapítással. Akinek ez is kevés, az vegyen Fox-ot.
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

miért kell sértõdötten (lekezelõen?) válaszolni?

Nem volt szándékomban lekezelõnek lenni. Sala meg elmondta a lényeget.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

MIkor rakod össze, és húzod rá a lábat, mint kés a vajban, semmi feszülés , semmi szorulás. Na ezért drágább....

érdekes, hogy az értelmes választ észre sem vettem :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

hagyjuk....

ezt most miért? én komolyan kérdeztem, és teljesen normálisan. nincs összehasonlítási alapom, mert még nem próbáltam. van egy rebám, ami tök szépen mozog, ezért nem tudom elképzelni milyen lehet, ami még ennél is faszább. erre miért kell sértõdötten (lekezelõen?) válaszolni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
mert még nem próbáltad.....

mongy a rebánál egy jó mcd-s recon is szebben mozog
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
hagyjuk....

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Értem én, de ha nem találtál normális szervizt a FOX-hoz, akkor semmi érdekes nincs benne hogy fosta az olajat.
Nem a fosikáról híres, bár kétségtelen érteni kell hozzá, mert nem faék.

A két telót én is a mozgása szerint hasonlítottam össze, más nem érdekel (engem).

annyira kirpróbálnék egy ilyen istenített fox telót egyszer. és ezt most komolyan mondom, mert az én kis láma fejemmel el sem tudom képzelni, hogy lehet valami, ami szebben mozog a rebámnál, mert azt tökéletesnek érzem. tekerek, csapatom neki keményen és még sosem éreztem, hogy "na most biza mozoghatott vón' szebben is, az istókját!"

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Értem én, de ha nem találtál normális szervizt a FOX-hoz, akkor semmi érdekes nincs benne hogy fosta az olajat.
Nem a fosikáról híres, bár kétségtelen érteni kell hozzá, mert nem faék.

A két telót én is a mozgása szerint hasonlítottam össze, más nem érdekel (engem).

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Nekem csak Recon-om volt a FOX elõtt, de a kettõ között óriási a különbség. Ettõl függetlenül az is egy jó cucc volt, csak nem egy ligában fociznak. Reba-val, SID-el nincs tapasztalatom. Amúgy meg Sala szervizel FOX-ot, így ez kipipálva. Lehet hogy drága, de szerintem megéri. Kicsit meglepõdtem, hogy ezt csak én gondolom így, de ezzel sincs semmi baj. Kinek mi... :)

A fox (f32rlc 80 2008) után váltottam reconra mert a szervizelése kritikán aluli volt akkoriban. az x factor csinálta , de 2x ugyan olyanra sosem sikerült és horror árak pörögtek.
A mozgása olyan amit el lehet tõle várni , az ára ettõl magasabb , a tartóssága meg.... hát nem véletlen kellett írnak elõ olyan sûrû szervizelést , sûrûn szerette fosni az olajat.
etalon szint , ez igaz , de csak a mozgása miatt. a reconnal elégedettebb vagyok , pedig a mozgása messze elmarad a rókától.

A morcos.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

Sziasztok!
MTB vásárlás elött állok, hétvégi hobby montizásra és esetleg versenyre néztem ki 3 gépet.
KTM Ultra Sport (2012)
Merida Matts TFS 1000-D (2012)
Wilier ROSSORUBINO (2012)
Én a Meridával szimpatizálok, nagyából egy árban vannak kb 300K és SLX-XT vannak szerelve. Ti melyiket választanátok és miért? Elõre is köszi!

Link-kel szokás kérdezni, tehát, ha rakkatint a sporttárs, egybõl látja az adott bringát. Fejbõl így nem vágja senki a komplett piac minden egyes gépét, felszereltségét. Vagy szerinted mindenki ki fogja a kedvedért túrni a neten az adott modellt ?
A Meridát azért megnéztem, jó kis bringa, annyiért nem is rossz ár. De azért még megnézném a használt bringákat is. Nagyon jó gépeket lehet ott is kifogni.
Esetleg német webshop-ok 1000 Euro körüli gépei ? Pl. http://www.canyon.co...008#tab-reiter2 vagy
http://www.bike-disc...nium.html?od=2d
Marci

hehe23911

hehe23911

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok! 29-es MTB vásárláson gondolkozom, egy Merida Big Nine TFS 100 vagy 300 D-t néztem ki magamnak. Olyan kérdésem lenne, hogy ebben a 200-230 ezres árkategóriában milyen minõségûek ezek a kerékpárok? (akinek van konkrét tapasztalata az elõbb említett Meridáról, az még jobb) Mennyire idõtállóak? Lehet-e, hogy x hónap és km után már 8-as lesz a felniben vagy kotyogós lesz az elsõ villa? (ilyen és hasonló dolgokra gondolok)
Lehet hülye kérdések ezek, de kb 10 évvel ezelõtt volt utoljára bringám, akkoriban meg nem volt ekkora és ilyen márkás felhozatal idehaza.

Elõre is köszönöm a választ!