Sziasztok! Milyen kerékpárt ajánlanátok városi közlekedésre? Cannondale Bad Boyt néztem, de ahogy lenni szokott nem lehet kapni már a 2012-es Single Speed modellt. Az érdekelt volna. Van egy az apróban, ha jól tudom, 2009-es modell. Úgy gondolom, nagy lenne nekem, de nem vagyok benne biztos.
Pár dolog:
- ne legyen tûl feltûnõ, de minõségi alkatrészek legyenek rajta
- SS vagy Alfine
- Tárcsafék fontos
A keret legyen mondjuk 250 ezer körül. Elõre is köszi. 
Amilyet én használnék:
-acél váz, merev villával
-622-es kerekek
-28mm széles abroncs negatív mintával (de 35 +/-10mm sávban bármi, kényelemtõl függõen)
-kontrafékes agyváltó 3 sebességfokozattal, láncvédõvel
-V fék elöl
-sárvédõk leffentyûvel, és egy jó U-lakat mert bárkinek megtetszhet a bringám, trombitának nézi és megfújná
Pár dolog nem fér össze:
-ne legyen feltûnõ, de a tárcsafék fontos
el kell keserítselek, a tárcsafék messzirõl hirdeti, hogy van a bringán, emellett egy jó ismétlem jó kantifék (pl. Shimano Deore LX) is képes simán megfogni a nagyjából mázsa össztömeget. Az, hogy SS-ben is gondolkodsz, azt jelenti nekem hogy nagy emelkedõkre ezzel együtt lejtõkre nem számítasz a használat során
-SS vagy Alfine
Remekül megfogtad a két végletet. Azt fontold meg, kell-e sok pénzért 8-as agyváltó, mikor egy sima 8-as láncváltóval ugyanezt meg tudod csinálni. Plusz a kerékagy is olcsó hozzá, a komplett váltórendszer 15-bõl kijönne.
Nagyjából arról lehet szó, hogy teszem azt autót vennél. Megfelelne egy Suzuki is, de azért mégis 5-ös bömbi _kell_, de hogy ne legyen feltûnõ fóliáztatod matt feketére.
250 ezerért nem egy, hanem több biciklit is össze tudsz szabadon építeni, ami bõven megfelel városi közlekedésre. Nyugodtan vehetsz negyedmillióért bringát, de _szvsz_ a feléért is már túlzás lenne.
Ja igen, még valami: mi számít neked minõségi alkatrésznek? Mert az Alivio, Deore már bõven az. A kerékpáros cégek sajátmárkás kiegészítõi is minõségi cuccok.