Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Sziasztok!
Elsõ komolyabb kerékpáromat szeretném megvenni, aszfalton és terepen egyaránt szeretném majd használni(Balaton körtúra, erdei utak stb.).A következõ típusokat nézegettem:Merida TFS Trail 700-D,Merida Matts 40-D,Merida Matss Sport 500-D,Merida TFS x900, Merida TFS XC-100D.Ti melyiket ajánlanátok?

Szvsz egyik sem nyert,crosstrekkinget keress inkább.Továbbá léteznek más márkák is...

EvoVI

EvoVI

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
Elsõ komolyabb kerékpáromat szeretném megvenni, aszfalton és terepen egyaránt szeretném majd használni(Balaton körtúra, erdei utak stb.).A következõ típusokat nézegettem:Merida TFS Trail 700-D,Merida Matts 40-D,Merida Matss Sport 500-D,Merida TFS x900, Merida TFS XC-100D.Ti melyiket ajánlanátok?

panelfarmer

panelfarmer

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Alsóbbrendû, így gyengébb minõségû közútra (földút nélkül) keresek biciklit 100-150 km-es túrákhoz. A Merida alsó szegmensében gondolkozom, Speeder, Road Race vagy Crossway lesz az én típusom? Bírja az elõbbi kettõ a rosszabb aszfaltot? Illetve outin még nem ültem, nem tudom milyen érzés ezen a hosszú távon a póz, ha a cél a fittség megtartása az idõk javítása helyett?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
A 17-es szerintem kicsi lenne. :( A coilerem is 18-as volt.
Nem erõltetem,csak szeretnék a pénzemért reális értéket kapni.
Nagyjából gondolatban összeállt a kép építés terén. Bár a váznál most gondolkodok,h melyik legyen.
Egy 19 colos kahuna 2009-es Vagy egy 2011-es scott scale comp? Az elõbbi 55 ezer merevvillával az utóbbi villa nélkül 70. Bár az utóbbi felé hajlok erõsen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
forest: lehet kicsi, de egy próbát megér
SCOTT 29 ER KARCMENTES!!! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

egyébként, ha nagyon nem megy, kár erõltetni. inkább gyûjtögess még.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
29es montik nem terepre valók leginkább?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Túl drága. Mint írtam még az 5.9 is túl drága. :( Ebbõl csak a hajtómûvet és a fékeket tudnám leszedni,de annak az árával is bõven a kívánt áron felül vagyok sajnos. :( A fékek párban érnek kb 40 ezret(webshop ár) a hajtókar meg kb 30-at. A 320-as árból levonva ezt a 70-et is bõ 100-al a keresett árkategórián felül vagyok.

A többi cuccomat csak ideiglenesen tudnám felhasználni,mint azt írtam.
Ami lényeges nekem az egy jó váz és egész jó kerekek. Villa akár merevvilla is lehet.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Canyon Yellowstone AL 29 6.9, lebontod róla, amibõl van otthon és az új bontott cuccokat eladod, hogy új bontott. Még féláron adva is lehet, a bicaj árának akár majdnem a felét visszahozza így és legalább lesz még egy JÓ átütõs villád.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Azt írja,h not in stock. :( Akkor már nem kapható,ha jól értem.
Pedig nem lett volna rossz. De most úgy néz ki,h egy scott scale váz lehet,h összejön 70-ért és arra fogok építeni.
A meridához nem tudnak tengelyt adni,így az kiesett a játékból.
A cube is vicces felszereltséget kínál ennyi pénzért szerintem. Sokallom az árát így is. Ráadásul az idei nem is tárcsás agyakkal van, a jövõ évi meg centerlock-os agyakkal,amihez meg vagy új tárcsákat kéne vennem,vagy átalakítót. Szóval szerintem maradok az építésnél.
De ha valakinek van még tippje akkor írja meg. :) Köszi az eddigi tippeket is.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Ha mákod van, lesz még
Radon ZR Race 29er Rahmen

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
@forest: Cube Aim már van (lesz) 149.990 HUF kiskerért
kompletten.
ezt ha szétbontod, akkor tuti nem vagy 200 körül :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

Köszönöm a tippeket! A Kona is a jelöltek között van.
Amennyiben egy 2300 vagy Sora szett lesz, akkor sem dõl össze a világ.

Most nézem ezt a webshopot, nagyon jó. Most elleszek egy darabig mire átnézem.

Én sem a Sora, sem a 2300-as szettel nem vennék bringát. A Tiagrat-t vagy a 105-öt jelölném ki mint minimum.
A bringaland.hu elég régóta hirdet egy Felt CX bringát Ultegraval 57-es méretben (talán a méret is megfelelõ), elképzelhetõ, hogy "visszabutítják" a számodra megfelelõ értékûre... A legjobb árú országúti kerékpárok egy helyen! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Verti: külföldi webshop eszembe sem jutott... :o Mali nem tud már intézni 2012-es SS-t. 2013-asból már csak láncváltós létezik, ha jó a szemem, és azok biztosan 3 kiló felett lesznek. Annyit meg S Z E R I N T E M - kövezzetek meg Cannondale fanok - egy Bad Boy nem ér...
Henger: Eszem ágában sincs bárhol is lelakatolva otthagyni a bringát! Rosszul fogalmazhattam még az elején. A városi használat nálam nem azt jeleni, hogy elugrok, és biciklivel intézem az ügyes-bajos dolgaimat. Bringa nekem szabadidõs elfoglaltság. For fun, ha úgy tetszik. Tehát nem munka- vagy közlekedési eszköz. Néztem a Meridákat is, természetesen. Nem tudom... :confused:

Teljesen értem, miért szeretnél olyan bringát. Nekem volt Bad Boy Solo merev villával és full XT szettel. Jó volt, kényelmes volt de tényleg nem ér annyit :D A Merida szerintem nem az, amit keresel. A Focus eléggé hasonló kerékpárokat gyárt, nézd meg nincs-s elfekvõben nekik valami...
Focus kerékpárbolt :: Elérhetõségek

Focus Planet széria (persze ez drágább mint az áhított drótszamár, az Alfine már szíjhajtással is párosul)
Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Csáó!

Már régóta tervezem egy 29-er beszerzését és végre úgy néz ki,h tavaszra lehet is belõle valami,csak még nem tudom,h komplettet vegyek,vagy építsek. :S Ebben kérnék segítséget!

Van pár cuccom a padláson,amiket fel tudnék vagy szeretnék használni:
-xt hajtómû (ezt mindenképp be akarom építeni)
-avid bb7 fékrendszer ( erre a célra teljesen megfelel nekem)
akad egy sora rövidkanalas váltóm,de mivel 29er-re nagy fogsort szokás pakolni,így ez nem valószínû,h vinné a sort,de van hozzá egy 26-12-es országúti sorom lánccal
-egy alivio jobbos 8 sebességes váltókar
-egy truvativ stucni OS, FSA kormánnyal
-egy kerékszettem,amibõl az agyakat esetleg tudnám használni(sun drift 2.1, deamon 2-es agyakkal, hátsó 142*12 vagy 135*12 vagy 135*10 az adaptereimmel, az elsõ az 110*20-as(bár lehet,h 29-er villák csak 15-ös átütõvel vannak?Létezik ehhez adapter?))
-nyereg
-spd pedál

Nem akarnék túl sokat költeni rá,szóval olyan max 150 a rászánt keret,de jobb lenne olcsóbban.
18-19 col körüli váz kéne szerintem a magasságomhoz és lehetõleg fekete váz. Bár a színe lehet más is,de fehér NEM!
Viszont az a problémám,h ebben az árkategóriában nem nagyon találtam elérhetõ gépeket. Vagy nagyon gyenge felszereltséggel.
Nézegettem a canyon és a radon legolcsóbb 29er-jeit,de azok 800 euróba kerülnek,ami nekem sajnos most sok. :( Bár gondolkoztam,h megveszem és lebontom róluk a fékeket és a hajtókart,de sajnos így is 200 ezer körüli marad az áruk jelenlegi árfolyamon. :(
Viszont a hazai kínálat meg szerintem irreálisan magas árakat kér a kínálatért.
Komplett használt gép meg vagy megfelelõ méretben vagy árkategóriában nincs. :(

Ami jelenleg a leglogikusabb választásnak tûnik nekem a GT karakoram 3.0(ha még lehet kapni).
Akciósan 143 ezer,de ebbõl még jó lenne úgy lefaragni,ha a boltból már el se hozom a hajtókart és a fékrendszert. Ha egy 120-125-re lemenne így az ára az még talán beleférne.
GT Karakoram 3.0 2012 | GT Kerékpár Webáruház

Építés terén a következõn elmélkedek:
2012 MERIDA BIG NINE LITE 1200-D TEAM váz most akciósan 70 ezer
Valamilyen olcsóbb használt villa(10 ezertõl láttam apróban) vagy merevvilla is jó lenne,de azt nem láttam sehol.
Kerekek apróban akadnak olcsóbb kategóriában is. Giant kerékszettet láttam 20-ért,de abban elöl 15-ös agy van,ami most semmiképp nem jó.

Ez viszont pont jó lenne,mert a váz hátulja x12-es szóval egy hátsó agyam van,de nem tudom,h ezek milyen minõségû kerekek.Nem ismerem a márkát. :S
Új 29er elsõkerék + hátsófelni + gyorszárak « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Vagy esetleg ez,de ez is kicsit gagyinak tûnik:
Diamondback 29er kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

Vagy ez már egész komolynak tûnik:
Rodi Excalibur XC 29er | Kerék | Kerék - Elsõ | 29 coll (MTB)
És e mellé már csak egy felni kell hátra. Az úgy kb 20 ezer együtt.

Emellé még kell gumi,amit párban úgy láttam,h 10-20 között tudnék venni. A többi cucc meg ideiglenesen fel lenne téve a meglévõ cuccokból,csak még egy elsõ váltókar és váltó kell,amit apróból kb 5 ezerért meg tudnék venni.
Így egy egész tûrhetõ gépet kapnék 120-ért,amit fokozatosan tudnék fejleszteni komoly géppé késõbbi villa és elsõ agy csere után.

Ti melyik változatot gondoljátok jobb választásnak?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Szerintem a Sora a minimum, nem lesz sok örömöd a 2300-asban ha rendszeresen használod. Inkább kevésbé felkapott márka egy jobb szettel.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tunturi CX700 - Bikeshop.fi
Feltöltött kép
Nekem ez van, nem könnyû ellenben nagyon masszív darab, tökéletes túra vagy edzõ bringa. Én az elsõ alu villát cseréltem le.
99€ carbon villa csomagtartó szemmel.
Sajnos már nem akciós 139€ és nincs rajta csomagtartó szem sem.
http://shop4cross.co...isc-eylets.html
http://http://shop4c...-2013-sora.html ez itt a legolcsóbb bringa azonban teljesen személyre szabhatod
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
A Shimanoból gyakorlatilag minden elfogadható, a Tiagrától fölfelé már jó is. Nézd meg Konát is, a Jake pont ilyen, amit te keresel! A legolcsóbb Speci is jó lesz valószínûleg, bár azért a felszereltsége annak is elég szerényke, hasonlóan a Jamishoz. De rendesen mûködik mindkettõ, abban azért biztos vagyok, bár ha tehetném én jobb felszereltséggel venném. Tárcsafék nem feltétel, a jó kanti is elég jó

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Ciklokrossz gépen gondolkodom a túrázós fajtából. Fontos, hogy multifunkciós legyen, sárvédõ és csomagtartó szemek legyenek rajta. Valami ilyesmikre gondoltam:
Specialized Tricross Sport Disc vagy Jamis Nova Sport.

Kérdésem az, hogy milyen felszereltséget érdemes megcélozni. Nem volt Shimano szettes bringám, csak Campa. Hobbira kell, versenyezni nem fogok. Beton, terep és túra felhasznáslásra kell. Új kell, minden gépemet új alkatrészekbõl raktam össze. 191cm magas vagyok, nem találtam használtban nekem valót. Most van akcióban 250 körül a Speci tavalyi modell. A Jamis alapból 190 környéke, viszont az nem túl fapados? Centurion Cross 3000 nagyon fullos, no meg az ára is, 390. Meridák is 300-tól indulnak.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Köszi.

A ciklokrossz bringa csak annyiban különbözik az országútitól, hogy ballonosabb gumija van?

Mert ahogy elnézem, jó lenne a ciklokrossz, de árfekvésben már túl magas nekem.

Ha nem volt még outid akkor igen, én most vettem szeptemberben és nagyon nem bántam meg vidáman járom vele az ösvényeket is a Hármashatárhegyen is. Én használtan (gyakorlatilag újonnan) vettem az apróból 120.000ft-ért.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem csak abban, mas a vaz geometriaja (magasabb monoblokkhaz, rovidebb felsocso-hossz), kantifek es/vagy tarcsafek szemek, porgosebb attetelek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F