Csáó!
Már régóta tervezem egy 29-er beszerzését és végre úgy néz ki,h tavaszra lehet is belõle valami,csak még nem tudom,h komplettet vegyek,vagy építsek. :S Ebben kérnék segítséget!
Van pár cuccom a padláson,amiket fel tudnék vagy szeretnék használni:
-xt hajtómû (ezt mindenképp be akarom építeni)
-avid bb7 fékrendszer ( erre a célra teljesen megfelel nekem)
akad egy sora rövidkanalas váltóm,de mivel 29er-re nagy fogsort szokás pakolni,így ez nem valószínû,h vinné a sort,de van hozzá egy 26-12-es országúti sorom lánccal
-egy alivio jobbos 8 sebességes váltókar
-egy truvativ stucni OS, FSA kormánnyal
-egy kerékszettem,amibõl az agyakat esetleg tudnám használni(sun drift 2.1, deamon 2-es agyakkal, hátsó 142*12 vagy 135*12 vagy 135*10 az adaptereimmel, az elsõ az 110*20-as(bár lehet,h 29-er villák csak 15-ös átütõvel vannak?Létezik ehhez adapter?))
-nyereg
-spd pedál
Nem akarnék túl sokat költeni rá,szóval olyan max 150 a rászánt keret,de jobb lenne olcsóbban.
18-19 col körüli váz kéne szerintem a magasságomhoz és lehetõleg fekete váz. Bár a színe lehet más is,de fehér NEM!
Viszont az a problémám,h ebben az árkategóriában nem nagyon találtam elérhetõ gépeket. Vagy nagyon gyenge felszereltséggel.
Nézegettem a canyon és a radon legolcsóbb 29er-jeit,de azok 800 euróba kerülnek,ami nekem sajnos most sok.
Bár gondolkoztam,h megveszem és lebontom róluk a fékeket és a hajtókart,de sajnos így is 200 ezer körüli marad az áruk jelenlegi árfolyamon.
Viszont a hazai kínálat meg szerintem irreálisan magas árakat kér a kínálatért.
Komplett használt gép meg vagy megfelelõ méretben vagy árkategóriában nincs.
Ami jelenleg a leglogikusabb választásnak tûnik nekem a GT karakoram 3.0(ha még lehet kapni).
Akciósan 143 ezer,de ebbõl még jó lenne úgy lefaragni,ha a boltból már el se hozom a hajtókart és a fékrendszert. Ha egy 120-125-re lemenne így az ára az még talán beleférne.
GT Karakoram 3.0 2012 | GT Kerékpár WebáruházÉpítés terén a következõn elmélkedek:
2012 MERIDA BIG NINE LITE 1200-D TEAM váz most akciósan 70 ezer
Valamilyen olcsóbb használt villa(10 ezertõl láttam apróban) vagy merevvilla is jó lenne,de azt nem láttam sehol.
Kerekek apróban akadnak olcsóbb kategóriában is. Giant kerékszettet láttam 20-ért,de abban elöl 15-ös agy van,ami most semmiképp nem jó.
Ez viszont pont jó lenne,mert a váz hátulja x12-es szóval egy hátsó agyam van,de nem tudom,h ezek milyen minõségû kerekek.Nem ismerem a márkát. :S
Új 29er elsõkerék + hátsófelni + gyorszárak « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózásaVagy esetleg ez,de ez is kicsit gagyinak tûnik:
Diamondback 29er kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózásaVagy ez már egész komolynak tûnik:
Rodi Excalibur XC 29er | Kerék | Kerék - Elsõ | 29 coll (MTB)És e mellé már csak egy felni kell hátra. Az úgy kb 20 ezer együtt.
Emellé még kell gumi,amit párban úgy láttam,h 10-20 között tudnék venni. A többi cucc meg ideiglenesen fel lenne téve a meglévõ cuccokból,csak még egy elsõ váltókar és váltó kell,amit apróból kb 5 ezerért meg tudnék venni.
Így egy egész tûrhetõ gépet kapnék 120-ért,amit fokozatosan tudnék fejleszteni komoly géppé késõbbi villa és elsõ agy csere után.
Ti melyik változatot gondoljátok jobb választásnak?