Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2013. március 14. - 23:02
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 14. - 22:42
Milyen autóba nem fér be 1 bicikli ???Hát elutazni az ország másik végébe akár, egy bicikliért arra nem tudom kinek van ideje, nekem nincs. De ha ki is próbálom akkor is el kell hozni valamivel, kocsiba meg nem fér be.
3 ajtós Clio-ba beraktunk (értsd: minden az utastérben! ) 3 komplett bringát és a csomagokat és 3an beültünk.
2 kereket kiveszed, a vázat berakod a lánccal fölfelé, alulra egy rossz takaró vagy pokróc, hogy ne kenje a kocsit össze. Nem bonyolult.
Írta 2013. március 14. - 21:57
Hát elutazni az ország másik végébe akár, egy bicikliért arra nem tudom kinek van ideje, nekem nincs. De ha ki is próbálom akkor is el kell hozni valamivel, kocsiba meg nem fér be.
Nem mondod. Én pesti vagyok, Gyõrbe mentem a bicajért egy 3 ajtós Yarissal. Ilyen árkategóriában már minimum az, h gyorszáras kerekek legyenek, üléseket elõre hajtottam, bedobozoltam a kocsit kartonnal belülrõl, h ne baccam össze, kerekeket kivettem. Oszt bõven elfért. Yarisnál nem hiszem, h kissebb kocsid van, ez 3.75m hosszú.
Próbálj helyileg nézelõdni. Vagy vki ismerõsöd ha van, akiben megbízol pesten.
Látatáanban semmiképp ne vegyél használt bicajt.
Írta 2013. március 14. - 21:37
Írta 2013. március 14. - 21:29
Igen ezt néztem én is, valóban drágább, ha egy mód van rá nem költenék rá ennyit. Miskolcon lakom, idõm nem engedi h elutazzak egy bringáért, a postával van tapasztalatotok? Mivel érdemes lehozatni egy biciklit?
Látatlanban használt bicajt szeretnél venni, kipróbálás nélkül? Bátor.
Írta 2013. március 14. - 21:27
Írta 2013. március 14. - 21:15
Teljesen egyet értek veletek hogy olcsó fék, olcsó teleszkóp és csak a szívás lenne vele, de 70.000 - 90.000 ft-ot szánnék rá, nyílván itt kompromisszumokat kell kötni.
Kicsit több, de ez tényleg pöpec: Egy kis serkentõ!A hétvégi hidegben fix 100-ért elviheted,esetleg 29-re ráfizetek!!S.O.S, « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Amilyen bringa neked kell: 24 vagy 27 sebesség. Aztán a külcsín, de azt már el tudod dönteni.
Race, no Rest!
Írta 2013. március 14. - 21:07
Azt nézem amikor csak tudom, csak sajnos nehéz meglátnom a jót mert nem értek hozzá, amit linkeltem most azok érnek annyit, vagy szoktak ennél jobb vételek is lenni?
Ilyen árban össztelós cuccokat én elkerülném. De a montikhoz pont nem értek, sosem érdekeltek.
Írta 2013. március 14. - 21:06
Írta 2013. március 14. - 21:05
Azt nézem amikor csak tudom, csak sajnos nehéz meglátnom a jót mert nem értek hozzá, amit linkeltem most azok érnek annyit, vagy szoktak ennél jobb vételek is lenni?
Írta 2013. március 14. - 20:58
Írta 2013. március 14. - 20:56
Sajnos egyenlõre nem vagyok képbe mi minõségibb alkatrész, és mi a gagyi/kerülendõ. Nyílván utána tudnék járni, de ez hetekbe kerülne míg minden anyagot elolvasok, azért is zaklatlak titeket a hülye kérdéseimmel:D
Ne aggódj, ilyen 80-100e körül már nagyon jó, minõségi 3-5 éves bicajokat fogsz tudni venni használtan. Kitartás, sokat kell nézelõdni.
Írta 2013. március 14. - 20:52
Eloszor is szogezzuk le, hogy ha csak jo idoben, hetvegen kimesz 10-20 km-t tekerni, akkor tok mindegy mit veszel.
Ha ennel tobbet szeretnel, erdemes megszivlelned a korabban adott tanacsokat. Az eddig linkelt bringak kozul a Haibike a legjobb. (Egyebkent meretben is 18"-os valo neked) Azzal lesz hosszu tavon a legkevesebb problemad es arra kell a legkevesebbet koltened. (Azt ne gondold, hogy bringara nem kell koltened!) A bowdenes tarcsaval, olcso teloval is csak szivni fogsz (feltetelezem nem fogod magad karbantartani, szerelni a bringat), es majd azt a vegkovetkeztetest fogod levonni, mennyire rossz bringazni es a tarcsafekes-teleszkopos bringa csak a pinceben/garazsban fog pihenni.
ps: En 2013-ban 7 sebesseges vagy acel vazas bringat nem vennek a helyedben.
Szia!
Igazad van tényleg csak erre lenne használva, de amikor veszek valamit, szeretek egy bizonyos szintet tartani, ha nem így lenne, már rég vettem volna egy 10.000ft-os bringát, az is elgurul. Természetesen úgy értettem hogy olyan bringát szeretnék venni, amire jelen pillanatában nem kell több pénzt áldozni, mert mûszakilag rendben van. Tudom hogy a forgó-kopó-mozgó alkatrészek folyamatosan amortizálódnak így karbantartást/cserét igényelnek. Azt már egy másik drága hobbin keresztül megtanultam hogy minõségi alkatrészek "olcsóbbak" mint a gagyi, de mint írtam nekem ez a bringa olyan kirakat vásárlás lenne, nem mint jármû. Teljesen egyet értek veletek hogy olcsó fék, olcsó teleszkóp és csak a szívás lenne vele, de 70.000 - 90.000 ft-ot szánnék rá, nyílván itt kompromisszumokat kell kötni. Még mindig ragaszkodok egy olyan külsõ megjelenéshez amit lentebb írtam, tehát mondjuk egy alsó kategóriás tárcsa tényleg annyira rossz hogy vállalhatatlan (Tektro novella pl)? Egyébként magam szerelném a bringát, mindent magamnak csinálok, ha nem értek valamit kérdezek, segítséget kérek, következõ alkalomkor már magam csinálom, a jelenlegi hobbim mellett nem hiszem hogy egy fékbeállítás vagy egyéb javitás gondot okozna:)
Hoztam még pár bringát, vélemény?
HASA COMP 1.0 alu SRAM eladó Budapest IX. kerület
ÚJ - Scott Zentris tárcsafékes alu vázas MTB 26-os eladó Mosonmagyaróvár
Használt S-CRASH 26 mtb alúvázas kerékpár eladó Szolnok
Használt Rock Machine Heatwave 70 eladó Szolnok
Sajnos egyenlõre nem vagyok képbe mi minõségibb alkatrész, és mi a gagyi/kerülendõ. Nyílván utána tudnék járni, de ez hetekbe kerülne míg minden anyagot elolvasok, azért is zaklatlak titeket a hülye kérdéseimmel:D
Írta 2013. március 14. - 20:50
A 7 sebességnek egyetlen elõnye van: piszok olcsó hozzá minden. Lánc, váltó...
Írta 2013. március 14. - 20:09
Ezek a fékek azért megállítják a vasat az én 80kg-al?
75 kilósan versenyeztem már V, és kanti fékkel is. Maraton hosszútávon sem éreztem gyengének a fékhatást (kivéve a 2006. Monszun évét mikor bovdenes Avid tárcsafékem volt), évi 5-10k km-t bringázom.
Race, no Rest!
Írta 2013. március 14. - 18:53
Ha ennel tobbet szeretnel, erdemes megszivlelned a korabban adott tanacsokat. Az eddig linkelt bringak kozul a Haibike a legjobb. (Egyebkent meretben is 18"-os valo neked) Azzal lesz hosszu tavon a legkevesebb problemad es arra kell a legkevesebbet koltened. (Azt ne gondold, hogy bringara nem kell koltened!) A bowdenes tarcsaval, olcso teloval is csak szivni fogsz (feltetelezem nem fogod magad karbantartani, szerelni a bringat), es majd azt a vegkovetkeztetest fogod levonni, mennyire rossz bringazni es a tarcsafekes-teleszkopos bringa csak a pinceben/garazsban fog pihenni.
Szia!
Köszi
És a fékektõl eltekintve milyen ez a bringa? Megér ennyit? Ezek a fékek azért megállítják a vasat az én 80kg-al?
Írta 2013. március 14. - 12:05
Köszi
És a fékektõl eltekintve milyen ez a bringa? Megér ennyit? Ezek a fékek azért megállítják a vasat az én 80kg-al?
Írta 2013. március 14. - 08:41
Írta 2013. március 14. - 07:54
Errõl a kerékpárról mi a véleményetek?Omstar Firefox 17" alu/XCM 24 sebesség eladó Budapest IX. kerület
Megéri az árát?
Írta 2013. március 13. - 23:09
Köszönöm a választ
Igazából olyan bringát keresek amire már nem kell költeni. A hírdetésben egyébként 18" a bringa vagy van neki nagyobb is. 176cm magas vagyok és 80+ kg. Sajnos vannak ilyen haszontalan berögzõdéseim, pl. a színt illetõen (fehér és variánsai) valamint szertnék tárcsaféket. Tudom hogy amire használnám az egyáltalán nem indokolja, dehát akkor is tetszik. Viszont ahogy olvastam ~70K környékén nincsen olyan használt bringa ami minõségi tárcsákkal van felszerelve.
Ha nagyon õszinte akarok lenni, akkor azt kell mondjam hogy inkább fontos számomra a külcsín mint a belbecs. Nem azért mert divatmajom vagyok hanem azért mert nekem a bringa egy kis szabadidõs kikapcsolódást jelent mintsem inkább közlekedési eszközt. Ilyen formán errõl a két paripáról mi a véleményed/véleményetek?
Sportoutlet.HU :: Sprint Mystique 26 kerékpár
Sportoutlet.HU :: Ferrini R2 kerékpár
Köszönöm:)