Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Én 2011-ben nekimentem a Balaton-körnek egy MTB-vel. A nyakam 1 hétig fájt utána. Az MTB arra lett megalkotva, hogy fel vagy le közlekedj vele, nem sík terepen. Már alig várom a fully-val a családi Tisza-tó kört. Biztos kellemes lesz. :D

60km 30m-es szinttel nem fog fejfájást okozni.;)

Haver mindíg montival kerüli a balcsit. Bütykösgumival. Kis hendikep. :)

Legalább nem kellett neki MP3, elszórakoztatta a gumik búgása, no meg ha volt kedve akkor mehetett az út menti susnyósban, árokban is. ;);)

Ridley Noah Fast 

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hát a részletekbe én se mentem bele, csak elbeszélgettem vele. A pirosig jutottunk és aztán úgy vettem ki hogy azon kívül minden mindegy. Úgyhogy megleptem vele egy ködös délután. Hazamentem, letettem a ház folyosóján, egy szót se szóltam elmentem vacsorázni, mondom majd rátalál és meglepõdik. Egyszer csak hallom, hogy atyaég, úristen, ajjaj, hoppá, dejó, jesszumpapi és hasonlók kiséretében a hangos vinnyogást. Édes volt! Már ezért megérte, nagyon örült neki. :D

Ez lett egyébként: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Itt vettem az aprón keresztül még tavaly.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Amit néztem neki jót, az nem tetszett, erre a full shimano tourney felszereltségû tetszett neki. Na nem baj, apránként kicserélem alatta deore szintre, úgysem veszi észre. :Ð

Milyen bringát szeretnél, édesem?
Pirosat ^^

up: Danny, egy rugóra jár az agyuk! :)
Mondjuk én taktikusabb voltam, csak akkor mutattam meg, amikor kész lett. ;) Teljesen fehér váz piros csíkkal, fehér küllõk a többi lehetõleg fekete ami volt a fiókban. Kb. 20 éves technika, de egyáltalán nem érdekli. Küllõ szinterezést csak megemlítettem, egybõl OK!, a nyerget õ választotta.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A jányok kicsit más preferencia rendszerrel dolgoznak a bicikli választásnál. Nekem is komoly gondokat okozott, mire összehoztam egy pirosat. :D

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

És ne kövesd el azt a hibát, hogy a tied sokkal drágább lesz! :D

Nálunk majdnem ez van. Enyém volt net szerint újonnan ~230-250k, övé 130k lehetett. Csakhogy ez óriási diffi. Amit néztem neki jót, az nem tetszett, erre a full shimano tourney felszereltségû tetszett neki. Na nem baj, apránként kicserélem alatta deore szintre, úgysem veszi észre. :Ð
De legalább a sajátom tökéletesen mûködik, elég csak az övét állítgatni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Én kerültem Balatont terep gumis montival, semmi bajom nem lett tõle. Ha nem vagy edzett, lehet akármi alattad.

Igenis, vettem értettem! Megyek is gyúrni! ;)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Milyen hátrányát érezném a városban ? Ha nem túl nagy hátrány inkább olyat vennék amivel mehetek a hegyekben is, úttalan utakon, le a hegyrõl, fel a hegyre, erdõben stb. Ha csak annyi, hogy a trekkinget könnyebb hajtani, az nem igazán probléma.

A másodikat a feleségemnek gondoltam, õ 169 cm magas

Ha nem probléma a némileg nehezebb haladás aszfalton, akkor nyugodtan vegyél montit. Mint terepjáróval (értsd Lada Niva, GAZ, esetleg Pajero) városban furikázni. A trekking amolyan SUV lehet autók között. Erre-arra lehet használni, de sehol sem lesz igazán jó. Pár kilométeren nincs is olyan nagy különbség.
Én kerültem Balatont terep gumis montival, semmi bajom nem lett tõle. Ha nem vagy edzett, lehet akármi alattad.

70k pont az a szint, amikor újban még lehet nem túl tartós bringát venni. A felhasználási igényeidbõl, és súlyodból (bár ez a jojózás elég durva, nem figyelsz az étkezésre?) ítélve egy olyan montit ajánlanék ami újonnan mondjuk 200-220k, de ma már fele-harmada áron kapható. Azon van: 27 fokozat, olajcsillapításos, esetleg légrugós zárható teleszkópvilla, normális hidraulikus tárcsafékek. A többi már kb. lényegtelen, hozza azt a szintet amire neked szükséged van. Hogy drága? Igen, de erre a felhasználásra ennyibe kerül a tartós bicikli.
Feleséged veled tartana a terepes száguldozásokban, vagy inkább "csak" közlekedni akar biciklivel?
Barátnõm 168, neki a 17-es mtb tökéletes, de rövidebb kormányszárral a 18-as sem nagy.
És ne kövesd el azt a hibát, hogy a tied sokkal drágább lesz! :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Én 2011-ben nekimentem a Balaton-körnek egy MTB-vel. A nyakam 1 hétig fájt utána. Az MTB arra lett megalkotva, hogy fel vagy le közlekedj vele, nem sík terepen. Már alig várom a fully-val a családi Tisza-tó kört. Biztos kellemes lesz. :D

Haver mindíg montival kerüli a balcsit. Bütykösgumival. Kis hendikep. :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
A fo kulonbseg a vazgeometriaban es a kenyelemben keresendo: az MTB-t terepen valo sportolasra tervezik (kenyelem masodlagos szempont), a trekkinget hosszu turakra aszfalton (fo szempont a kenyelem). Nezz utana a neten, pl:

https://sites.google...-bringat-veszel
Bringometria: ssztelsat soha!? - Hrek - Evobike!

Milyen hátrányát érezném a városban ? Ha nem túl nagy hátrány inkább olyat vennék amivel mehetek a hegyekben is, úttalan utakon, le a hegyrõl, fel a hegyre, erdõben stb.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
A GT egy gyerekbringa, még a feleségednek is nagyon kicsi.
A Scott egy széthasznált szar - be is vallja, hogy lehasznált - plusz neked kicsi lenne.
Az utolsó, a BMC-nek mondott bringa meg kb. 16-18 éves lehet, kicsi is, szerintem ne vedd meg.

Svájcban dolgozva tényleg ennyire nehéz találni egy sportáruházat és venni egy jól mûködõ, méretben hozzátok illõ bringát ? Nem bringaboltba küldelek, mert ott már inkább drága bringákat adnának de a sportáruházaknak (Hervis, InterSport,...ami ott van) vannak nagyon jó ár/érték arányú gépei. Talán az eladó is segítene a döntésben. Esetleg a bringaboltokban nincsenek használt bringák ?
Szerintem ne vegyél ilyen széthasznált szarokat, nem is értesz hozzá, mit kell rajta nézni + egybõl viheted õket egy szervizbe alkatrészcserékre, ami nem lesz olcsó.
Marci

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Szia, köszi a választ.
"Az MTB elonye a hegyekben mutatkozna meg, de a varosban csak a hatranyat erezned" - Milyen hátrányát érezném a városban ? Ha nem túl nagy hátrány inkább olyat vennék amivel mehetek a hegyekben is, úttalan utakon, le a hegyrõl, fel a hegyre, erdõben stb. Ha csak annyi, hogy a trekkinget könnyebb hajtani, az nem igazán probléma.
A következõ 2 kiszemelt van olyan távolságban, hogy akár személyesen meg is tudnám nézni vásárlás elõtt :
MTB Scott Reflex 20 in Lostorf kaufen bei ricardo.ch
GT Avelanche Mountainbike 15" für Körpergrosse bis 160cm in Zunzgen kaufen bei ricardo.ch
A másodikat a feleségemnek gondoltam, õ 169 cm magas
Illetve ez sincs olyan messze :
Mountainbike BMC by Thomyk in Seewen kaufen bei ricardo.ch
Ezekbõl melyiket ajánlanátok, illetve melyiknek mennyi a reális ára ? Persze ha nagyon lebeszéltek akkor nézelõdök másik kategóriában..

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Olyan bringa nincs, ami a varosban es a hegyekben is idealis. A leirtak alapjan neked leginkabb egy trekking lenne jo, palcas sarvedovel, csomagtartoval. Ezzel telen-nyaron, hoban-sarban tudnal munkaba ill. bevasarolni jarni. Hetvegen elmehetnetek vele akar tobb napos turara. Megfelelo gumival erdoben, dongolt folduton is tokeletes lesz. Amire nem fogod tudni hasznalni: uttalan utakon menni vele ill. nagy emelkedoket-lejtoket lekuzdeni. Az MTB elonye a hegyekben mutatkozna meg, de a varosban csak a hatranyat erezned. Ezt kellene eloszor eldontened.
Hasznaltan 70k-bol, nagyon alap (de elfogadhato) trekkinget tudsz venni, ha lehet telo nelkulit valassz. A magassagod alapjan 55 cm koruli trekkingeket (20" koruli MTB-t) nezegess. Alu vaz teljesen OK. Tarcsafeket felejtsd el, hacsak a 70k-t nem CHF-ben ertetted :D

Sziasztok.
Mit ajánlotok városi / erdei használatra ? Én egy hardtail bicóra gondoltam . Fontos szempont még, hogy szeretnék rá csomagtartót hátra (könnyen levehetõ nem lenne hátrány) illetve elõre kosarat, így a hétvégi bevásárlás is megoldott volna. Anno egy alap Hauser illetve Caprine biciklim volt, bírta mind2 a gyûrõdést (sajna a Hausert ellopták) , és sajnos nem igazán értek a biciklikhez. Ebben az árkategóriában mennyire éri meg használt gépet venni ? Mire kell odafigyelni ? Mennyivel jobb (ha jobb egyáltalán) a tárcsafék ? Mennyire jó az alu váz ? Itt vegyek biciklit, vagy otthonról hozzak inkább ?

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Köszönöm a tanácsot, nézelõdök folyamatosan, ha tetszik valamelyik bemásolom ide megszakérteni :)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Az elso 4 nagy neked, a FUJI Nevada 4.0 LE a legjobb azok kozul, amit te linkeltel (es jo neked meretben), a hetvegi bringazasra boven megfelel, de szvsz ennel jobb ajanlatot is kifoghatsz. (Ez ne tartson vissza, ha bejon vedd meg!!)
A HT Xtreme kerekpár 18" nagyon vegyesvagott: szerintem azt eladasra raktak ossze, ki milyen alkatreszektol akart megszabadulni...

Valóban nem bonyolult, de hátsó ülésem sincs nem hogy csomagtartóm ->Z4:D

Nem véletlenül mondtam a postát, ha lenne lehetõségem bringákért utazgatni akkor én lennék a legboldogabb.

Más:

http://www.bringapia...cfm?ad_ID=32710
http://www.bringapia...cfm?ad_ID=26389
http://www.bringapia...ostfUjszeru.htm
http://www.bringapia...er_uj_AKCIO.htm
http://www.bringapia...cfm?ad_ID=26883

Végül itt egy miskolci, ez itt van helyben. Ez milyen?
http://www.bringapia...cfm?ad_ID=32375

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok.
14 éves koromig rendszeresen bicikliztem, fõleg országúton, tavasztól õszig napi 5-50 km -t (országúton). Aztán Budapestre költöztem (suli) és a bringázás abbamaradt sajnos. Ennek már 13 éve.
Nemrég külföldre költöztem, és mivel egy viszonylag kisebb városban élek, ezért simán tudnék biciklivel munkába járni villamos helyett (2-3 km). Ráadásul erdõk / hegyek veszik körül a várost , így hétvégente tudnék a természetben is bicajozni. A keretem mondjuk 70k körül van , illetve a feleségemnek is vennék biciklit ugyanennyi körül. Mit ajánlotok városi / erdei használatra ? Én egy hardtail bicóra gondoltam . Fontos szempont még, hogy szeretnék rá csomagtartót hátra (könnyen levehetõ nem lenne hátrány) illetve elõre kosarat, így a hétvégi bevásárlás is megoldott volna. Anno egy alap Hauser illetve Caprine biciklim volt, bírta mind2 a gyûrõdést (sajna a Hausert ellopták) , és sajnos nem igazán értek a biciklikhez. Ebben az árkategóriában mennyire éri meg használt gépet venni ? Mire kell odafigyelni ? Mennyivel jobb (ha jobb egyáltalán) a tárcsafék ? Mennyire jó az alu váz ? Itt vegyek biciklit, vagy otthonról hozzak inkább ?
Ez a helyi vatera jellegû oldal, jó sok bringa van, gondolom van amit meg lehet csípni jó áron, de sajnos nem értek hozzá:
ricardo.ch - Suchen
Pár bicót azért kinéztem, tudnátok esetleg segíteni, hogy melyiket érdemes megvenni, illetve melyiknek emnnyi lehet a valós értéke ?
MTB Scott Reflex 20 in Lostorf kaufen bei ricardo.ch
Mountainbike Felt Q 600 nur Fr.250.- NP: Fr.890.- in Rümikon kaufen bei ricardo.ch
Centurion backfire MTB Ab Fr. 1.00 in Einsiedeln kaufen bei ricardo.ch
Alu Bike UNIVEGA in Wohlen kaufen bei ricardo.ch
Mountainbike BMC by Thomyk in Seewen kaufen bei ricardo.ch
GT Avelanche Mountainbike 15" für Körpergrosse bis 160cm in Zunzgen kaufen bei ricardo.ch
Gondolkodtam új bicajon is, de ez már kicsit kívül esik a kereten , amúgy jó vétel ?
Rock Machine Heatwave 60 Alu / Shimano statt Fr. 599.- in Oberarth kaufen bei ricardo.ch
Elõre is köszönöm ha valaki segítene!

Ui:
185 centi vagyok és 85 - 95 kg. Igen, 10 kilós korláton belül mozog a súlyom, attól függõen mennyi idõm van az adott periódusban sportolni.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Ha jo ar/ertek arannyu bringat akarsz, akkor Henger kollega altal javasoltat vedd meg (vagy vmi hasonlot). Lehet, hogy ha erre raulsz, akkor mar nem csak hetvegen akarsz bringazni :-)
A korabbi kerdesedre visszaterve, hogy vallalhato-e a Tektro nemistudommilyen fek: konkretan ezt a tipust nem ismerem, de gondolom ha jol beallitod es jo a fekbetet benne akkor fekezni ugyan fog, de a fekero semmivel se lesz jobb (vagy rosszabb lesz), mint egy jo V fek eseten, de a karbantartasi igenye/koltsege nagyobb lesz! Egyebkent abban a bringaban en a Prowheel hajtomuvet es az Suntour XCM telot talom a leggyengebb pontnak. (A fiamnak is XCM van, 1000 km utan elkepeszto kotyogasa volt, pedig csak suliba jart vele). Nekem pedig volt egy gagyi hajtomuvem, es analkul lett egy 8-as a nagytanyerban, hogy barminek nekimentem volna.. Persze utana nem lehetett a valtot normalisan beallitani....
A ket bringa kozott (Dema - Omistar) az arkulonbseg minimalis (12%), de a muszaki szintbeli elteres oriasi.

Igen ezt néztem én is, valóban drágább, ha egy mód van rá nem költenék rá ennyit. Miskolcon lakom, idõm nem engedi h elutazzak egy bringáért, a postával van tapasztalatotok? Mivel érdemes lehozatni egy biciklit?

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Valóban nem bonyolult, de hátsó ülésem sincs nem hogy csomagtartóm ->Z4:D

Nem véletlenül mondtam a postát, ha lenne lehetõségem bringákért utazgatni akkor én lennék a legboldogabb.

Más:

http://www.bringapia...cfm?ad_ID=32710
http://www.bringapia...cfm?ad_ID=26389
http://www.bringapia...ostfUjszeru.htm
http://www.bringapia...er_uj_AKCIO.htm
http://www.bringapia...cfm?ad_ID=26883

Végül itt egy miskolci, ez itt van helyben. Ez milyen?
http://www.bringapia...cfm?ad_ID=32375

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Pl. holnap !
Most pont jó bringás idõ van !:D
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...