Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2013. március 15. - 19:36
Írta 2013. március 15. - 19:12
Ja! Vigyetek vókitókit azon tudtok beszélgetni közben.
Telefon elég. Elõfizu kérdése, h apa-anya ingyen beszéljen.
Írta 2013. március 15. - 19:02
Írta 2013. március 15. - 18:59
off : Most csúnya leszek, de nekem is végig kell ásítoznom az utat minden évben.
ON
Miért nem mész két kört, mialatt anya 1x kerül?
Írta 2013. március 15. - 18:53
off : Most csúnya leszek, de nekem is végig kell ásítoznom az utat minden évben.A 60km nem is, nade az a 30m!
ON
Ridley Noah Fast
Írta 2013. március 15. - 18:41
Írta 2013. március 15. - 18:22
de a suvokkal ellentettben (amire pont nincs szüksége egy egészséges lelkû embernek) az átlagbringáspk döntõ többségének pont a krossztrekking a legjobb választás. úgysem megy gátkoronánál meg szántóföld/erdõszéli traktorútnál komolyabb terepre. egy értelmesen méretezett krossztrekking pont annyival rövidebb egy mintinál (18-asban pl 1-1,5 centi) hogy ne legyen hasalós, a vékonyabb gumis nagy kerék haladósabb ezeken e terepeken a minimál oldalminta meg pont annyit tart ami ezekre a földutakra kell. a klasszik trekking meg a már nem hajló derekú nagyfaternak kell.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 15. - 17:15
60km 30m-es szinttel nem fog fejfájást okozni.Én 2011-ben nekimentem a Balaton-körnek egy MTB-vel. A nyakam 1 hétig fájt utána. Az MTB arra lett megalkotva, hogy fel vagy le közlekedj vele, nem sík terepen. Már alig várom a fully-val a családi Tisza-tó kört. Biztos kellemes lesz.
Legalább nem kellett neki MP3, elszórakoztatta a gumik búgása, no meg ha volt kedve akkor mehetett az út menti susnyósban, árokban is.Haver mindíg montival kerüli a balcsit. Bütykösgumival. Kis hendikep.
Ridley Noah Fast
Írta 2013. március 15. - 16:56
Ez lett egyébként: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Itt vettem az aprón keresztül még tavaly.
Írta 2013. március 15. - 16:43
Amit néztem neki jót, az nem tetszett, erre a full shimano tourney felszereltségû tetszett neki. Na nem baj, apránként kicserélem alatta deore szintre, úgysem veszi észre. :Ð
Milyen bringát szeretnél, édesem?
Pirosat ^^
up: Danny, egy rugóra jár az agyuk!
Mondjuk én taktikusabb voltam, csak akkor mutattam meg, amikor kész lett.
Race, no Rest!
Írta 2013. március 15. - 16:42
Írta 2013. március 15. - 16:37
És ne kövesd el azt a hibát, hogy a tied sokkal drágább lesz!
Nálunk majdnem ez van. Enyém volt net szerint újonnan ~230-250k, övé 130k lehetett. Csakhogy ez óriási diffi. Amit néztem neki jót, az nem tetszett, erre a full shimano tourney felszereltségû tetszett neki. Na nem baj, apránként kicserélem alatta deore szintre, úgysem veszi észre. :Ð
De legalább a sajátom tökéletesen mûködik, elég csak az övét állítgatni.
Írta 2013. március 15. - 16:16
Igenis, vettem értettem! Megyek is gyúrni!Én kerültem Balatont terep gumis montival, semmi bajom nem lett tõle. Ha nem vagy edzett, lehet akármi alattad.
Írta 2013. március 15. - 15:53
Milyen hátrányát érezném a városban ? Ha nem túl nagy hátrány inkább olyat vennék amivel mehetek a hegyekben is, úttalan utakon, le a hegyrõl, fel a hegyre, erdõben stb. Ha csak annyi, hogy a trekkinget könnyebb hajtani, az nem igazán probléma.
A másodikat a feleségemnek gondoltam, õ 169 cm magas
Ha nem probléma a némileg nehezebb haladás aszfalton, akkor nyugodtan vegyél montit. Mint terepjáróval (értsd Lada Niva, GAZ, esetleg Pajero) városban furikázni. A trekking amolyan SUV lehet autók között. Erre-arra lehet használni, de sehol sem lesz igazán jó. Pár kilométeren nincs is olyan nagy különbség.
Én kerültem Balatont terep gumis montival, semmi bajom nem lett tõle. Ha nem vagy edzett, lehet akármi alattad.
70k pont az a szint, amikor újban még lehet nem túl tartós bringát venni. A felhasználási igényeidbõl, és súlyodból (bár ez a jojózás elég durva, nem figyelsz az étkezésre?) ítélve egy olyan montit ajánlanék ami újonnan mondjuk 200-220k, de ma már fele-harmada áron kapható. Azon van: 27 fokozat, olajcsillapításos, esetleg légrugós zárható teleszkópvilla, normális hidraulikus tárcsafékek. A többi már kb. lényegtelen, hozza azt a szintet amire neked szükséged van. Hogy drága? Igen, de erre a felhasználásra ennyibe kerül a tartós bicikli.
Feleséged veled tartana a terepes száguldozásokban, vagy inkább "csak" közlekedni akar biciklivel?
Barátnõm 168, neki a 17-es mtb tökéletes, de rövidebb kormányszárral a 18-as sem nagy.
És ne kövesd el azt a hibát, hogy a tied sokkal drágább lesz!
Race, no Rest!
Írta 2013. március 15. - 15:39
Én 2011-ben nekimentem a Balaton-körnek egy MTB-vel. A nyakam 1 hétig fájt utána. Az MTB arra lett megalkotva, hogy fel vagy le közlekedj vele, nem sík terepen. Már alig várom a fully-val a családi Tisza-tó kört. Biztos kellemes lesz.
Haver mindíg montival kerüli a balcsit. Bütykösgumival. Kis hendikep.
Írta 2013. március 15. - 15:19
Írta 2013. március 15. - 15:08
https://sites.google...-bringat-veszel
Bringometria: ssztelsat soha!? - Hrek - Evobike!
Milyen hátrányát érezném a városban ? Ha nem túl nagy hátrány inkább olyat vennék amivel mehetek a hegyekben is, úttalan utakon, le a hegyrõl, fel a hegyre, erdõben stb.
Írta 2013. március 15. - 13:34
A Scott egy széthasznált szar - be is vallja, hogy lehasznált - plusz neked kicsi lenne.
Az utolsó, a BMC-nek mondott bringa meg kb. 16-18 éves lehet, kicsi is, szerintem ne vedd meg.
Svájcban dolgozva tényleg ennyire nehéz találni egy sportáruházat és venni egy jól mûködõ, méretben hozzátok illõ bringát ? Nem bringaboltba küldelek, mert ott már inkább drága bringákat adnának de a sportáruházaknak (Hervis, InterSport,...ami ott van) vannak nagyon jó ár/érték arányú gépei. Talán az eladó is segítene a döntésben. Esetleg a bringaboltokban nincsenek használt bringák ?
Szerintem ne vegyél ilyen széthasznált szarokat, nem is értesz hozzá, mit kell rajta nézni + egybõl viheted õket egy szervizbe alkatrészcserékre, ami nem lesz olcsó.
Írta 2013. március 15. - 09:02
"Az MTB elonye a hegyekben mutatkozna meg, de a varosban csak a hatranyat erezned" - Milyen hátrányát érezném a városban ? Ha nem túl nagy hátrány inkább olyat vennék amivel mehetek a hegyekben is, úttalan utakon, le a hegyrõl, fel a hegyre, erdõben stb. Ha csak annyi, hogy a trekkinget könnyebb hajtani, az nem igazán probléma.
A következõ 2 kiszemelt van olyan távolságban, hogy akár személyesen meg is tudnám nézni vásárlás elõtt :
MTB Scott Reflex 20 in Lostorf kaufen bei ricardo.ch
GT Avelanche Mountainbike 15" für Körpergrosse bis 160cm in Zunzgen kaufen bei ricardo.ch
A másodikat a feleségemnek gondoltam, õ 169 cm magas
Illetve ez sincs olyan messze :
Mountainbike BMC by Thomyk in Seewen kaufen bei ricardo.ch
Ezekbõl melyiket ajánlanátok, illetve melyiknek mennyi a reális ára ? Persze ha nagyon lebeszéltek akkor nézelõdök másik kategóriában..
Írta 2013. március 15. - 08:30
Hasznaltan 70k-bol, nagyon alap (de elfogadhato) trekkinget tudsz venni, ha lehet telo nelkulit valassz. A magassagod alapjan 55 cm koruli trekkingeket (20" koruli MTB-t) nezegess. Alu vaz teljesen OK. Tarcsafeket felejtsd el, hacsak a 70k-t nem CHF-ben ertetted
Sziasztok.
Mit ajánlotok városi / erdei használatra ? Én egy hardtail bicóra gondoltam . Fontos szempont még, hogy szeretnék rá csomagtartót hátra (könnyen levehetõ nem lenne hátrány) illetve elõre kosarat, így a hétvégi bevásárlás is megoldott volna. Anno egy alap Hauser illetve Caprine biciklim volt, bírta mind2 a gyûrõdést (sajna a Hausert ellopták) , és sajnos nem igazán értek a biciklikhez. Ebben az árkategóriában mennyire éri meg használt gépet venni ? Mire kell odafigyelni ? Mennyivel jobb (ha jobb egyáltalán) a tárcsafék ? Mennyire jó az alu váz ? Itt vegyek biciklit, vagy otthonról hozzak inkább ?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére