Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
A webes rendelestol nagyon idegenkedsz? A legjobb vetel weben fogod megtalalni. A korabban linkent RADON lenyegesen jobb vetel mint az alatald linket learazott bringa. Ha nem akarsz ennyit kolteni ra vedd meg ezt a Cube-ot 340 EUR-ert: Cube Aim black 'n white
(A telszkopon kivul minden teljesen jo rajta, a telot ha akarod kesobb kicserelheted)

Sziasztok.
Eredetileg nem terveztem ennyit kiadni bringáért, úgyhogy ennél többet már biztosan nem fogok, viszont ezért az összegért szeretném megtalálni a legjobb vételt.

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Gepida jobb

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Sziasztok!

Errõl mi a vélemény? MERIDA MATTS 60 D « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Megér ennyit?

Vagy esetleg ez?
http://apro.bikemag....lx-l150449.html

Köszönöm :)

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok.
Köszi mindenkinek a kommenteket
Ma bementem az itteni sportáruházba , és találtam egy bringát leakciózva ImageShack Album - 7 images
Le is fotóztam gyorsan, a neten nem találtam a Wheeler protron XT-40 rõl semmit, gondolom ez a sportáruház számára gyártott modell. Ez jónak tûnt minõségre, és könnyû is volt, a teleszkópja mennyire jó, azt olvastama neten, hogy ez a típus lockolható, de sok rosszat írtak róla.
Németben 2 hete az egyik Tesco jellegû áruházban láttam pár bringát 400 euro ért , már sajnálom, hogy nem csináltam róluk alaposabb képeket, mivel sajna jövõ szombatig nem megyek arrafelé :(
ImageShack Album - 2 images
Eredetileg nem terveztem ennyit kiadni bringáért, úgyhogy ennél többet már biztosan nem fogok, viszont ezért az összegért szeretném megtalálni a legjobb vételt.

ovecs: Miért nem mész be a helyi bringaboltba és kérsz tõlük is tanácsot? Ahogy látod itt is mindenki mást mond, lesz még egy véleményed :o
Mivel nem értesz hozzá, a használt bringával vagy nagyon jól jársz, vagy nagyon megszívod, ezt neked kell eldöntened. (De a kérdésedre válaszolva az a használt bringa - ha jó állapotban van - sokkal jobb vétel mint a Decathlonos bringák).
Ha új mellett döntesz, mindenképpen drágábban gondolkozz, pl: ez a bringa RADON Bikes ZR Team 5.0 szerintem hobbi célra tökéletesen megfelelne, többek között olyan gumi van rajta, ami terepen és aszfalton is elmegy (nem kell azzal kezdened, hogy cseréled), normális küllõ van benne (nem kell folyamatosan centíroztatnod) és - ugyan a legolcsóbb, de már - Rock Shox telóval van szerelve (ilyet a decában nem találsz ennyiért).
Ha szeretnél a hobbi szinten túllépni, határ a csillagos ég, de legalább Svájcban nem kell félned tõle, hogy ellopják :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Szerintem is szebb a 2010-es szám, nekem is jobban tetszik. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
esetleg, link vagy specifikáció , vagy ilesmi.
itt kb Exxpert kollégán kívûl senkinek nincs fejben az aktuális modell sem , nemhogy a 2-3 éves. és ha már tanácsot kérsz akkor ne várd már el hogy más túrja ki az infót is.

de ha csak ennyi akkor a 2010-es.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csecsi

csecsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts
Segítsetek légyszi!
Kross level A6 2010 vagy 2011?
Nagy dilemma sajna...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Errõl a Bulls-ról mi a véleményetek? 180cm magasságomhoz keresek országútit.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
az 5,3-as btwin vehetõ, a hayes mech tfékek kicsit fosadékok de amúgy kb vállalható darab
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
ovecs: Miért nem mész be a helyi bringaboltba és kérsz tõlük is tanácsot? Ahogy látod itt is mindenki mást mond, lesz még egy véleményed :o
Mivel nem értesz hozzá, a használt bringával vagy nagyon jól jársz, vagy nagyon megszívod, ezt neked kell eldöntened. (De a kérdésedre válaszolva az a használt bringa - ha jó állapotban van - sokkal jobb vétel mint a Decathlonos bringák).
Ha új mellett döntesz, mindenképpen drágábban gondolkozz, pl: ez a bringa RADON Bikes ZR Team 5.0 szerintem hobbi célra tökéletesen megfelelne, többek között olyan gumi van rajta, ami terepen és aszfalton is elmegy (nem kell azzal kezdened, hogy cseréled), normális küllõ van benne (nem kell folyamatosan centíroztatnod) és - ugyan a legolcsóbb, de már - Rock Shox telóval van szerelve (ilyet a decában nem találsz ennyiért).
Ha szeretnél a hobbi szinten túllépni, határ a csillagos ég, de legalább Svájcban nem kell félned tõle, hogy ellopják :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
:) egyszer egy 2 órás tekerésen nagyon rosszul jártam, mikor elfelejtettem, hogy csak az öcsémet meg apámat hívom ingyen, headszettel meg kényelmes a dolog. Aztán hüledeztem a hívásnaplón, mikor 1 ó 13 perces bejegyzést láttam...

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Én normális bringát vennék a helyedben ha ennyire elszánt vagy.

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Na most akkor csak még jobban elbizonytalanodtam, hogy mit is kéne vennem.
Esetleg jobban járok ha otthonról veszek használt biciklit ? Sajnos az lenne a hátránya a dolognak, hogy egyáltalán nem tudnám kipróbálni, viszont van esetleg otthon olyan bringabolt ahonnan látatlanban is vehetek használt bicajt? Mondjuk az idejuttatása szétszerelt állapotban mint feladott poggyász a repülõre szerintem megoldható lenne (az egyik felettesem olyan kollégám aki minden hétvégén hazajár)
A közelben egy francia Decathlon van , ott van is rengeteg bicikli , viszont eléggé tanácstalan vagyok, hogy mire / mennyire jók. Mint írtam hétköznap munkába járás, hétvégén erdei földutakon / ösvényeken, ritkán pedig erdõ / hegyek lenne a túra célja.
A 400 eurós kategóriában találtam 2 bringát is (Bár ennyit nagyon szívesen adnék ki biciklire)
VTT Rockrider 6.3 tout suspendu 2013 B'TWIN - VTT Vélo - Decathlon
VTT Rockrider 5.3 2012 B'TWIN - VTT Vélo - Decathlon
Ezek mennyire jó / rossz vételek, illetve Henger fórumozó nemrég linkelt egy 100 ezres használt bicajt Egy kis serkentõ!A hétvégi hidegben fix 100-ért elviheted,esetleg 29-re ráfizetek!!S.O.S, « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása , ez sokkal jobb mint a Decathlonos bringák ? Mit ajánlanátok inkább megvételre ?
300 euró alatt van rengeteg bringa
VTT Rockrider 5.2 2012 B'TWIN - VTT Vélo - Decathlon
VTT Rockrider 29 pouces 5.1 DECATHLON - VTT Vélo - Decathlon
VTC ORIGINAL 5 Night & Day B'TWIN - VTC Vélo - Decathlon
VTC Femme Riverside 3 B'TWIN - VTC Vélo - Decathlon
VTC ORIGINAL 7 tout suspendu 2012 B'TWIN - VTC Vélo - Decathlon
VTC Original 5 édition limitée B'TWIN - VTC Vélo - Decathlon
És 200 euro alatt is van pár bringa
VTT ROCKRIDER 5.1 C1 2013 DECATHLON - VTT Vélo - Decathlon
VTT ROCKRIDER 5.1 C2 2013 DECATHLON - VTT Vélo - Decathlon
VTT suspendu ROCKRIDER 5.0 S 2012 DECATHLON - VTT Vélo - Decathlon
VTT ROCKRIDER 5.1 blanc B'TWIN - VTT Vélo - Decathlon
Úgy általában van valakinek tapasztalata ezzel a Decathlonos márkával ? Illetve melyik kategória az amelyik már elfogadható , tehát normál igénybevétel mellett kibír pár évet ?
Bocsánat a sok kérdésért, de kicsit megcsapott a tavasz (Itt napsütéses idõ van nem úgy mint otthon) és a bringázás szele, mennék tekerni :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
..a topik neve pedig....;);), de így is naon-naon jóóóóóó!!!

Ridley Noah Fast 

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Ja! Vigyetek vókitókit azon tudtok beszélgetni közben. :D

Telefon elég. Elõfizu kérdése, h apa-anya ingyen beszéljen.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Ja! Vigyetek vókitókit azon tudtok beszélgetni közben. :D

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

off : Most csúnya leszek, de nekem is végig kell ásítoznom az utat minden évben. ;)
ON

Miért nem mész két kört, mialatt anya 1x kerül? :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

A 60km nem is, nade az a 30m! :D

off : Most csúnya leszek, de nekem is végig kell ásítoznom az utat minden évben. ;)
ON

Ridley Noah Fast 

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

60km 30m-es szinttel nem fog fejfájást okozni.;)

A 60km nem is, nade az a 30m! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
"A trekking amolyan SUV lehet autók között. Erre-arra lehet használni, de sehol sem lesz igazán jó. Pár kilométeren nincs is olyan nagy különbség."

de a suvokkal ellentettben (amire pont nincs szüksége egy egészséges lelkû embernek) az átlagbringáspk döntõ többségének pont a krossztrekking a legjobb választás. úgysem megy gátkoronánál meg szántóföld/erdõszéli traktorútnál komolyabb terepre. egy értelmesen méretezett krossztrekking pont annyival rövidebb egy mintinál (18-asban pl 1-1,5 centi) hogy ne legyen hasalós, a vékonyabb gumis nagy kerék haladósabb ezeken e terepeken a minimál oldalminta meg pont annyit tart ami ezekre a földutakra kell. a klasszik trekking meg a már nem hajló derekú nagyfaternak kell. :)