Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
pont a manitou miatt nem venném a kockát...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 posts

Csomi: Ugyan nem mindent specifikáltak, de jó vétel lehetne ha méretben jó lenne (szerintem ez csak 16"-os) és nem zavarnak a minták a vázon (elég csajos bringának tûnik, kár, hogy a lányom már kinõtte :) )

Nem hogy csajosnak tûnik, az is:)
Nemsok minden van róla, de az kideritettem hogy nõknek szánta a gyártó.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Csomi: Ugyan nem mindent specifikáltak, de jó vétel lehetne ha méretben jó lenne (szerintem ez csak 16"-os) és nem zavarnak a minták a vázon (elég csajos bringának tûnik, kár, hogy a lányom már kinõtte :) )

bergarpi

bergarpi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,
gondolkodok 29-es bringa vásárlásán, de nehezen döntök. A két kiszemelt:
Canyon yellowstone 5.9
Cube Ltd pro
Megérné az árkülönbség? Valami kis kedvezmény lenne a Cube-ra. A magyar garancia és a jobb felszereltség a Cube felé húz. A Manitou teleszkópról nem sok infót találtam. Köszi a segítséget.

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Sziasztok!

Errõl mi a véleményetek?
http://www.bringapia..._velujszeru.htm

Köszi :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
és 21-est
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem éri meg a különbséget. Az egyel régebbi modellek 99% ugyan olyan vagy jobb felszereltségûek mint az ideiek csak mivel már "rég" legyártották õket ezért valakinek a pénze benne áll és így leakciózzák hogy minél hamarabb kipörögjön belõle a befektetett összeg. Nyugodt szívvel vedd meg a 2012-es modellt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gtmn

Gtmn

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok,

Cross Trekking biciklit keresek általános használatra városra és enyhe terepre, és egyelõre a lenti bringát néztem ki. A kérdésem az lenne hogy a 2013-as verzió miben jobb a 2012-esnél, megéri-e a felárat? Illetve hogy ebben az árkategóriában ez a bringa jó választásnak minõsül-e? Egyébként 185cm és 110 kg vagyok, milyen vázméretet illene beszereznem? Köszönöm a válaszokat.

Kross Evado 4.0 2013 - Cross kerékpárok - BringaBolt webshop
Kross Evado 4.0 2012 , cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Ne aggódj, mivel 2013-as modell, gondolom a gyártását nem függesztik fel márciusban. Az asszonynak esetleg meggondolnám a ZR Lady modellt (más a váz geometriája, közelebb és magasabban is van a kormány, így neki kényelmesebb lehet), de abból csak a magasabb felszereltségû létezik. (Érdekesen számoznak a németek ZR Lady 5.0 == ZR Team 6.0, ezek után ne mondja nekem senki, hogy a nõk vannak elnyomva :) )

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Viszont a feleségemnek nem tudom mit vegyek, 6.0 van 600 euróért, de szerintem neki nem kell olyan komoly gép, kettõnk közül inkább én fogok durvulni.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot és az asszony is sportos ne vegyél neki sokkal komolytalanabb gépet mert vagy ütközõ zóna lesz vagy elkezd nyavalyogni bezzeg a tied sokkal jobb.:cool2:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok,
Meg is rendelném hétfõn, de addig tököltem, hogy már csak 22" méretben van, ami a 185 centimhez valószínûleg nagy. Írok e-mailt a cégnek, hogy lesz -e esetleg újra kisebb méretben. Ha nem akkor akkor nagyon mérges leszek magamra :(
Ráadásul a feleségem csak 168 centi, és neki is kéne vennem bicajt.

Nem teljesen értem, de most mégis mutat 20" ból is elérhetõt. Viszont a feleségemnek nem tudom mit vegyek, 6.0 van 600 euróért, de szerintem neki nem kell olyan komoly gép, kettõnk közül inkább én fogok durvulni.

Rick25

Rick25

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Köszi, ez egy rendes lista... :-)
:cool2:

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
A postázás Svájcba lesz (azt hiszem a gyártó honlapjáról MO.-ra is rendelhetõ). Ovecs most már vedd meg a bringát, mindenki áldását adta rá! Nem is tudom ki ajánlotta :)
Egyébként ha a forint kicsi erõsebb lenne itthon is q jó ajánlat lenne.

Ez így van, de legjobb tudomásom szerint a Bike-Discount nem postáz komplett gépeket Magyarországra, csak alkatrészeket.
Annó a Cube Stereo beszerzés nekem nem jött össze tõlük emiatt.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Messze a Radon ZR a legjobb

Ez így van, de legjobb tudomásom szerint a Bike-Discount nem postáz komplett gépeket Magyarországra, csak alkatrészeket.
Annó a Cube Stereo beszerzés nekem nem jött össze tõlük emiatt.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Messze a Radon ZR a legjobb

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Mind a két cég német. Kb. ennyi.
Vagy látsz valami más hasonlóságot ?

Ugyanaz a külsõ, szelességre is, ugyanazok az elemek Easton cuccok. Furcsa egybeesések. Ha nincs is hozzá közük, elsõ látszatra akkor is kísérteties. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Mind a két cég német. Kb. ennyi.
Vagy látsz valami más hasonlóságot ?
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
ovecs: messze én is a Radon-ra szavazok.

btw. a Radon-nak van valami köze a Cube-hoz?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Ugyan régi, de ez a legteljesebb lista: Budapesti bringaboltok listája | Criticalmass.hu
Kiegészítõket én legikább a Bringabutikból szoktam venni.

Sziasztok!

Érdekelne, hogy Budapesten milyen nagyobb bringaboltok vannak, ahol ilyentájt érdemes szétnézni. Hétvégén megyek Pestre és kellene még pár kiegészítõ a bringámhoz. Valami nagyobb boltra gondoltam, ahol több dolog van.

Köszi

Üdv,
Rick

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

Sziasztok
Na ugy nez ki az otthonrol torteno Gepida vasarlas nem fog osszejonni, mivel azt leghamarabb majusban tudnak hozzam eljuttatni, en pedig nagyon szeretnek mar bicajozni.
Kerlek segitsetek, a korabban linkelt radonhoz kepest Radon ZR Team 5.0 a kovetkezo bringak mennyire rossz / jo vetelek ? A felesegem 168 centi, en pedig 185
Fuji Addy 3.0
Felt Money Shot ebbol az S es jo lenne a felesegmnek ? Brutal biconak tunik
Cube Aim black 'n grey
Felt Six 80
Felt Six 90
Univega HT-500 24G

Hetvegen meg megyek nemetbe egy bevasarlokozpontba szetnezni, akkor linkele parat
Utana rovidesen dontok

Túl nagy különbség nincs köztük, hasonló telók, Alivio-Acera cuccok szinte mind. Azért 500 pénz alá ne menj, a 400asok sokkal egyszerûbb gépek.
Én a Radon-ra szavazok ! Egy árnyalattal jobbak a cuccok rajta és ha igazak az adatok, könnyebb is, mint a többi.
A Felt-et ki is zárhatod azonnal, az nem túrázni van, hanem trükközni, ugrálni.
Marci