Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Sziasztok!

Remélem használt mtb-vel kapcsolatban is tudtok segíteni.
Csóróságomból kifolyólag olcsón szeretnék megúszni egy régi mtb-t alkalmi óvatos hegyi bringázásra. Viszont eddig csak outikkal és örökhajtósokkal foglalkoztam így az mtb-khez totál nem értek. Régi cro-mo vázasokból milyen márkákat érdemes figyelni és milyen váltó/fékmárka az amit strapabírónak gyártottak anno? Plusz a teleszkópnál mennyiben helyes az a véleményem, hogy egy 20 ezef Ft körüli bringán inkább ne legyen, mint rossz legyen?

Köszi elõre is.

Szerintem még itt az apróban is nézz szét! Éljenek a retro Cro-Mo bringák! Kezdetnek ehhun van-e:

Marin bear valley mtb Full LX(made in usa) « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok!

Csóróságomból kifolyólag olcsón szeretnék megúszni egy régi mtb-t alkalmi óvatos hegyi bringázásra. Viszont eddig csak outikkal és örökhajtósokkal foglalkoztam így az mtb-khez totál nem értek. Régi cro-mo vázasokból milyen márkákat érdemes figyelni és milyen váltó/fékmárka az amit strapabírónak gyártottak anno? Plusz a teleszkópnál mennyiben helyes az a véleményem, hogy egy 20 ezef Ft körüli bringán inkább ne legyen, mint rossz legyen?

Köszi elõre is.

én ha mtb-t vennék, így elsõre tuti, hogy valami 90-es évek közepe felé levõ cuccra pályáznék. Deore LX-XT mixtúrával már 30-35 ezerért lehet venni, GARANCIÁSAN RENOVÁLVA szép-jó vázas kis hegyibringákat, igaz, nagyrészt merev villával, de én annyira ostoba vagyok a teleszkópokhoz, hogy nem is akarnék egy "alkalmi óvatos hegyi bringázásra" feltétlenül rugós villát.

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

vagy a híres-hírhedt Wunder, akinek a lakásában az egy szobára jutó MTB-k száma gyakorta túlhalad minden ésszerû keretet..

https://www.facebook.com/wunderbike

Én tõle is érdeklõdnék, hátha tudna segíteni. : -\

kbiker

kbiker

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Köszi elõre is.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Ui,
Találtam 1et ami 50 euro val drágább mint a zr team 5.0, megéri a felárat ?
Cube Analog Disc blue 'n green

Ha jobban tetszik a színe akkor meg.

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Ui,
Találtam 1et ami 50 euro val drágább mint a zr team 5.0, megéri a felárat ?
Cube Analog Disc blue 'n green

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Koszi szepen
Ha jol ertem 3 ev gari van ra, ha evente elviszem ktm partnerhez szervizelni ? Gondolom ez nem rossz bringa. Az ára rendben van, tekintve, hogy új ? Az eladó úgy látom olcsóbban nem adja
Kozben elvittek az utolso 20 " os radon zr team 5.0 -t , a 6.0 bol van meg, de az 100 euroval dragabb.
Esetleg alternativakent valamelyik hasznalt bicaj ezek kozul jo lenne -e nekem ?
CUBE LTD 20" in Grindelwald kaufen bei ricardo.ch
TREK 6500 Mountainbike Hardtail blau/weiss in Rämismühle kaufen bei ricardo.ch
MTB Gary Fisher Tassajara Disc 19" (L) in Eschen kaufen bei ricardo.ch Az utolso 2 n sajna nem lehet a kormanyrol zarni / nyitni a poplocot

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Az árat úgy lõdd be, hogy picit a zr team 6.0 felett van a felszereltsége.

KTM Ultra Sport XT Fabrikneu in Warth kaufen bei ricardo.ch ez a KTM bringa mennyire lenne jo valasztas ? A

ovecs

ovecs

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok,
Meg mindig nem rendeltem meg a bicajt. Kikalkulaltam, hogy a vam+szallitasi koltseg miatt nem eri meg. Meg fogom kerni egy kollegamat aki a hatar tuloldalan lakik (Nemetben), hogy rendeljuk meg hozza.
Viszont oda nem tudok 2 bicajt rendelni sajnos, nincs pofam, tarolni se igazan tudja hol.
A felesegemnek a Radon ZR lady helyett KTM Ultra Sport XT Fabrikneu in Warth kaufen bei ricardo.ch ez a KTM bringa mennyire lenne jo valasztas ? Azt irja, hogy max 170 centis embernek jo (a felesegem 168)
Magamnak meg tudnam rendelni akkor a zr team 5.0 -t a kollegamhoz ha neki tudok venni itt Svajcban bicajt.
Koszi
Ui a bgyarto linkje Ultra Sport

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem árulnak, viszont minden új bringát ilyenben kapnak. Ergó nekik szemét.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Igen, olyasmire gondolok. De ha éppen nem tudnak adni, akkor árulnak valahol ilyesmit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
ha olyasmire gondolsz ami a bringák gyári csomagolása azt kb bármelyik bringaboltban kapsz ingyen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Sziasztok!

Nem tudjátok hol lehet venni Budapesten kerékpár szállító karton dobozt?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
az agyvaltoval nagyon ovatosan a terepezest.csak terheles mentesen valtani mert ezek a shimanok szeretnek eltorni odabent.

egyebkent par napja volt fenn aproban egy hasonlo uj gepida a linkelt ar feleert.talan meg fennvan nezz utana mert nagyon jo vetel.

edit:kozben megneztem de leszedtek a hirdetest.egyebkent egy ilyen volt :http://apro.bikemag....ar-l151167.html
kb 80 rugoert ha jol emlekszem.

ez szerintem alkalmasabb is lenne turara a csomagtartoja es az agydinamoja miatt.
igaz kevesbe sportos.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Gtmn

Gtmn

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok,

Errõl a géprõl mi a véleményetek?

Gepida Alboin 600 CRS (férfi) - 2012 - Berguson Kerékpár Szaküzlet és Szervíz

Fõleg városi tekeréshez keresek bringát, néha lightos túra.

Tetszik hogy végtelenül egyszerû, agyváltós, V-fékes, merev villás. Ebbõl kifolyólag kevés karbantartást igényel? és városon belüli közlekedésre teljesen jónak gondolnám? Kérdésem lenne hogy vajon mennyire bírjna egy enyhés lankásabb erdei túrázgatást, (tényleg nagyon light)? Illetve hogy az agyváltó miatt a hátsó kerék eltávolítása nehezebb? (a külsõ amit alapból adnak hozzá elég jó, aszfalton és esõben is) de ha poros netán saras utakra tévedek akkor lehet cserélni kellene.

Esetleg más javaslat?

Köszi elõre is.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Pajtásom KTM-ében van Manitou R7 Elite (asszem ez a neve). Folyton szörcsög, klaffog, kruttyog. Mûködik, de ezek a hangok... :)

Üdv.

-Nekem az Axel Super típus van már több mint 3 éve,eddig semmi baja sincs szépen teszi a dolgát..
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Pajtásom KTM-ében van Manitou R7 Elite (asszem ez a neve). Folyton szörcsög, klaffog, kruttyog. Mûködik, de ezek a hangok... :)

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Lehet én szerencsés vagyok vagy csak jópár szezon után jönnek majd elõ problémák de nekem 2. szezon után is tökéletesen müxik a manitou minute telóm. Finoman jár és meg vagyok elégedve vele.
Teszt: Cube LTD Pro 2013 mtb $ vásárlás, árak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
adott tiussal túl sok tapasztalás nincs erre, szal mûködése és (a márka itthoni) alkatrész ellátása kétséges, némely típus javítása meg rémséges.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Sajnos a többi sokkal jobban müködik általában.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

pont a manitou miatt nem venném a kockát...

Üdv.

-A Manitou-val mi a gondod..?
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2: