Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2013. március 29. - 22:34
Közben nézegetek tovább bicajt a feleségemnek. Nem igazán van leírás, hogy mit tartalmaz a bicaj, de eddig ez a lepoard szimpatikus : Alu-Bike GARANTIE BIS 09.01.2015 in Wohlen kaufen bei ricardo.ch , még majdnem 2 évig garis ahogy látom. A teleszkóp az remote lock out os, ha jól látom Suntour XCR Teleszkóp MTB Suntour XCR RL '11 1/8"AH 80mm fekete kormányról vezérelhetõ lock , ez a villa mennyire ajánlott ? A 29 " es kerekekrõl eddig csak jót olvastam a neten.. holnap megpróbálom felhívni az eladót, de sajnos én egyáltalán nem beszélek németül.
Esetleg egy alig használt, még 1 évig garis http://www.fahrrad-x...cus-black-hills bicajt tudnék venni németben 450 euro ért, de az RST Blaze rõl nem sok jót olvastam
Írta 2013. március 29. - 14:12
Egy 2012 Specialized - Hardrock bringa, full Shimano Deore (váltás, hajtás, olajos tárcsa, fékkarok stb. minden) egy RockShox Tora SL Soloair, turnkey (új) villával mennyire jó vétel? Mennyi a reális ára a használt piacon?
A bringa kiállítási darab volt 10-20km van benne, karcmentes.
Köszönöm a segítséget:)
Írta 2013. március 29. - 04:51
kezdokent tanacsra szorulnek:
adott egy ilyen kornyek :
St. Moritz Corviglia Flow - Trail 2012 Mountainbike - YouTube
Pumptrack St Moritz - YouTube
illetve itt meg par tucat:
corviglia trail - YouTube
szeretnek ezeken bringazni (silift felvisz 3057m-re, mert nyaron is uzemel es tavaly ota bringakat is felvisz.Eddig csak 2500m-ig lehetett feljutni)
tehat mivel lenne a legpraktikusabb ha a keret kb. max 400k huf.
Pl. itt talaltam egy ilyet Günstiges Enduro | Aargau | tutti.ch
Hammer specialized Enduro Velo 26 np.3600 | Zürich | tutti.ch
inkabb enduro fele hajlok a strapabirasa miatt (lehet nehezebb mint a hardtailesek, nem gond)
185 magas vagyok es 80kilo.
koszonom a tanacsaitokat elore is!
udv. Zs2
Írta 2013. március 29. - 00:06
Meg tetszik is, kivéve a buzi festetlen küllõanyákat (Elnézést, de az XTR-emen megtetszettek a fekete alapon vörös anyák).
DT Swiss X1800-nk mennyi lehet most az új ára? Lehet kapni még?
Mert ilyet találtam:
http://usedbike.bolt...800_kerekszett/
Írta 2013. március 28. - 23:31
mellesleg messze 3 klasszissal az árpi által linkelt szettek alatt van kb.
de akkor még hozzá kis pénz és mavic crosstrail a fritzektõl.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 28. - 19:04
Lendletbe hoznak - Kerkszettek krkpe
hogy Sapim CX Sprint Aero küllõk vannak benne. Gondolom ezek spec küllõk és centíozás eljövetelekor nem lesz egyszerû beállítani, mezei centírozó kulcs nem is jó hozzá!?
Írta 2013. március 28. - 19:03
Köszi mindenkinek a segítséget, ma megvettem a Centurion 600 -ast. Lealkudtam a boltban 450 euro -ra, és ajándékba kaptam egy hátsó lámpát is. Kipróbáltam az 56 és 51 centis bicajt is, a nagyobbat vettem meg, valahogy azt sokkal kényelmesebbnek éreztem, a stucnit szó nélkül kicserélték rövidebbre, és így tökéletesen kényelmes Nagyon örülök, hogy megvettem. A feleségemnek kinézett KTM -et közben elvitte valaki más, remélem tudunk neki találni egy hasonlóan jó vételt.
Írta 2013. március 28. - 16:38
Írta 2013. március 28. - 15:02
Sziasztok!
Az MBK mtb-krõl mi a véleményetek. Amennyire olvastam francia gyártmányok. A középrész ilyen esetben 100%, hogy francia?
szerintem 100%, hogy nem. Motobécane volt a cég, csõdbementek, majd MBK néven éledtek újjá, de már az országútiknál is a 80-as évek közepe felé normálisan angolmenetes volt a középcsapágyház, sztenderd méretû nyeregcsövet-stucnit fogadott, szóval semmi franciaság nem maradt benne (hál'égnek..)
egyébként akinek kell olcsó mtb.. találtam ma egyet, élõben szép, hibátlan állapotú, de van rajta mit tenni.. komplett újrabowdenezés, centrírozás, zsírzás kell neki, oszt bikkmakk. 15-be van jelen formájában, egész kis aranyos darab, úgy emlékszem, teljes alivio szettel, babakék vázzal, hófehér villával, a festése kb. mintha új lenne, viszont a mûszaki állapota ... jelenleg nem alkalmas közlekedésre..
15be van tehát, és kell rá költeni azért 4-5 körül szerintem.
Írta 2013. március 28. - 14:12
Az MBK mtb-krõl mi a véleményetek. Amennyire olvastam francia gyártmányok. A középrész ilyen esetben 100%, hogy francia?
Írta 2013. március 28. - 12:48
Írta 2013. március 28. - 12:06
Jah és elfelejtettem mondani, hogy tárcsafékhez lesz!
MAVIC CROSSMAX ST DISC UST « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Pl.Vagy van fenn komplett DT kerék is pár darab.
DT Swiss X1800 szett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Írta 2013. március 28. - 11:52
Írta 2013. március 28. - 11:34
Nem bringa érdekel engem, hanem csak kerékszett. Milyet ajánlotok? Most van egy erõsen bibises hátsó fékfelületes XTR WH-M970-em.
Valami hasonló szintû kereket keresek alacsonyabb áron persze.
- max 80.000Ft-ig
- XC-hez
- Nem szeretnék sima aluminium felületet, se nem neonzöld és libafossárga és barátaik színeit.
Írta 2013. március 28. - 06:38
Írta 2013. március 28. - 05:24
a ZR 6.0 még van 20" + 22" méretben is, a 20"-os sem lenne neked nagy, hiszen te 180 cm fölötti vagy. Miért nem veszed már meg ??? Mire vársz ? Már annyian mondták, hogy jó gép.
Szerintem a 22"-os sem extrém hosszú neked, kérdés, milyen hosszú stucnival adják. Azt amúgy is jó eséllyel cserélni szokták egy új gépen is.
Írta 2013. március 28. - 00:33
A Radon ZR 5.0 már csak 22" méretben van, és az 550 eurós Cube is elfogyott ma, nem értem, hogy van ez, de egy nap alatt megveszik az akciós bringákat.
Az egyik közeli boltban Backfire 600 - MTB Hardtails - CENTURION Bikes ilyen bicajt találtam 479 euróért leakciózva, és a méretemben is van, ez jó vétel, megvegyem ?A ZR 6.0 600 euróért lenne
Köszi !
Írta 2013. március 27. - 21:12
A Maxi-bike-nál van egy eredeti Specialized Stumpjumper 19"-os vázmérettel. (Kb. 180cm-tõl jó.)
Ha az eredeti állapot megõrzésénél fontosabb a használhatóság, akkor lehet, hogy fékrendszert upgradelned kell, mert az még cantifékes.
Az jó bringa. A 730-as XT fék M65/T fékpofával elég bitang módon fog! 2 ujjas fékkarral mentem nocomment ösvényen, meg Libegõnél -persze nem DH módban, de biztonságosan leértem vele. Sõt, 2007-ben Szilvás maraton hosszú távot is azzal teljesítettem.
Race, no Rest!
Írta 2013. március 27. - 20:05
Írta 2013. március 27. - 19:26
Sziasztok!
Remélem használt mtb-vel kapcsolatban is tudtok segíteni.
Csóróságomból kifolyólag olcsón szeretnék megúszni egy régi mtb-t alkalmi óvatos hegyi bringázásra. Viszont eddig csak outikkal és örökhajtósokkal foglalkoztam így az mtb-khez totál nem értek. Régi cro-mo vázasokból milyen márkákat érdemes figyelni és milyen váltó/fékmárka az amit strapabírónak gyártottak anno? Plusz a teleszkópnál mennyiben helyes az a véleményem, hogy egy 20 ezef Ft körüli bringán inkább ne legyen, mint rossz legyen?
Köszi elõre is.
Milyen magas vagy?
A Maxi-bike-nál van egy eredeti Specialized Stumpjumper 19"-os vázmérettel. (Kb. 180cm-tõl jó.) Elég jó állapotúnak tûnik, és 45e-t kérnek érte.
Ha az eredeti állapot megõrzésénél fontosabb a használhatóság, akkor lehet, hogy fékrendszert upgradelned kell, mert az még cantifékes.
Merev villás persze, ami jobb, mint egy gagyi teló, ezt jól gondolod. (A gond ott lehet, hogy ha mégis akarsz majd telót, nehezen fogsz manapság olyat találni, ami ne rontaná el egy ilyen "retro" váz geometriáját.)