Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A kérdésem az, hogy milyen belépõszintû országúti bicót érdemes venni? Továbbá nem vagyok egy óriás, 172 cm vagyok, ehhez a magassághoz vennék :confused:. Pls help!

Üdv.

Esetleg egy Neuzer Courier DT, vagy valami hasonló nem tetszene?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

"A tárcsafék jobban tetszene..."
Ez indok.

attól még semmi értelme és felesleges.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Mire figyeljek vásárlásnál?[/url]

A szokásoson kívül a patent pedálra. Ha nincs gondod az spd-vel, akkor kifejezetten pozitív, de ehhez kell cipellõ is. :)

adamt

adamt

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Épp most regisztráltam a fórumra, mert szükségem lenne tapasztaltabb bringások segítségére. A helyzet az, hogy általában a hétvégét vidéken töltöm, Budapesttõl kb. 50km-re. Eddig volánnal jártam, de szeretném ezentúl megspórolni azt a pénzt azzal, hogy biciklivel járok le és fel ezután (megvan az útvonal). Van egy Author A:gang am 2006-os bicóm, de ez Dirt bicó és erre alkalmatlan lenne. Tehát van egy eladandó bicóm, amibõl származó pénzt csak ki kellene pótolnom és így megérné a vállalkozásom. A kérdésem az, hogy milyen belépõszintû országúti bicót érdemes venni? Továbbá nem vagyok egy óriás, 172 cm vagyok, ehhez a magassághoz vennék :confused:. Pls help!

Üdv.

krisztian7

krisztian7

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Körülnéztem a piacon egy picit és találtam egy másik biciklit is:
Ehhez mit szóltok? Felszereltségben jobb mint a ktm life one, csak ugye öregebb. 180 centihez jó lesz? Mire figyeljek vásárlásnál?
Kellys Phanatic « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Sziasztok,
Bringát szeretnék venni, mert amit használok az csak ilyen átmeneti kölcsönkapott.
180cm magas vagyok kb 72 kg. Így vázméreten ahogy nézegettem pont a határon vagyok M és L között(18-19). De ültem már 21-es mtb bringán is hosszabb távon és nem éreztem kényelmetlennek.
legfõképp aszfalton használnám, néha terep kb 20-30km-es túrák. Erre eddigi olvasataim alapján erre jobb a cross trekking, itt a vázméretnél érdemesebb nagyobbat venni a mérettáblázat nagyobb dob ki mint a mtb-nál?
összegben kb 70-80 ezer Ft-m lenne, amibõl szinte mindenki szerint használt bringát érdemes venni. Már sok oldalt átnézegettem, de nem találtam olyat ami ne 200km-re lenne és használt bringát nem vennék megnézés nélkül( Budapesttõl nem messze lakok). Így körülnéztem az újak között is amit találtam és szimpatikus lenne, mivel elég olcsó és még ezen szeretnék pedált, esetleg nyerget is cserélni így beleférne az árba.
KROSS Evado 1.1 2011 -MÁR NEM RENDELHETÕ- l kerékpárbolt bicikli szervíz és webshop
Mi a véleményetek róla, tudom nagyon alap, de legalább új és meg merem venni látatlanban is.
A másik ami megtetszett, de valószínûleg elviszik mire ennyit tudok spórolni hozzá az ez:
KTM LIFE ONE cross trekking 51-es SLX-ACERA « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

s, meg is tudod indokolni hogy mi értelme egy cross bringán a tárcsaféknek ?

"A tárcsafék jobban tetszene..."
Ez indok.

Dormi igazad van, legközelebb körültekintõbben fogalmazok.
Race, no Rest!

goma

goma

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

A segítségeteket, véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni!

Oúti vásárlás elõtt állok, és jelenleg 3 jelölt is nagyon szimpatikus. Ha bárkinek valamilyen tapasztalata, tanácsa, észrevétele, vagy tanácsa van, kérem írja le, nagyon szívesen fogadom.

Köszönöm elõre is, kellemes pihenést mára! :)

És íme a 3 versenyzõ:

http://www.tuttibrin...TLET/Orszaguti/[1942]Orbea-Aqua-Centaur-Veloce (itt jelöljétek ki az egészet, ne csak a linkké alakított részt, sajnos a fórum nem alakította linkké az egészet )

CUBE PELOTON RACE - J-Ó-Á-R-A-S-Í-T-V-A... « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Valamint van még egy Wilier La Triestina, Campa Veloce/Centaur, Fulcrum 7 kerekekkel (errõl sajnos nem találtam bõvebb leírást, de szinte megegyezik a felszereltsége az Orbeával).

krisztian7

krisztian7

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok,
Bringát szeretnék venni, mert amit használok az csak ilyen átmeneti kölcsönkapott.
178cm magas vagyok kb 72 kg. Így vázméreten ahogy nézegettem pont a határon vagyok M és L között(18-19). De ültem már 21-es mtb bringán is hosszabb távon és nem éreztem kényelmetlennek.
legfõképp aszfalton használnám, néha terep kb 20-30km-es túrák. Erre eddigi olvasataim alapján erre jobb a cross trekking, itt a vázméretnél érdemesebb nagyobbat venni a mérettáblázat nagyobb dob ki mint a mtb-nál?
összegben kb 70-80 ezer Ft-m lenne, amibõl szinte mindenki szerint használt bringát érdemes venni. Már sok oldalt átnézegettem, de nem találtam olyat ami ne 200km-re lenne és használt bringát nem vennék megnézés nélkül( Budapesttõl nem messze lakok). Így körülnéztem az újak között is amit találtam és szimpatikus lenne, mivel elég olcsó és még ezen szeretnék pedált, esetleg nyerget is cserélni így beleférne az árba.
KROSS Evado 1.1 2011 -MÁR NEM RENDELHETÕ- l kerékpárbolt bicikli szervíz és webshop
Mi a véleményetek róla, tudom nagyon alap, de legalább új és meg merem venni látatlanban is.
A másik ami megtetszett, de valószínûleg elviszik mire ennyit tudok spórolni hozzá az ez:
KTM LIFE ONE cross trekking 51-es SLX-ACERA « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

A tárcsafék jobban tetszene, viszont a többi összetevõ minõségéhez nem értek. Melyik lenne a jobb választás?

105kg vagyok, V fékes bicajom van. Blokkolóra tudom húzni a fékkel a kerekeket, mi szükséged egy tárcsafékre? Egy rendes tárcsafék szett ára 50-60eft körül indul újonnan. Már ami jobb is, mint egy V fék. Eleve tárcsafék akkor kell, ha sokat mész esõben. Száraz úton teljesen felesleges. Amúgy a többi cucc egy paraszthajszállal a legalja felett van. Mint ebben az árkategóriában minden új bicajon. Használtan ennyibõl már nagyon csinos gépeket vehetsz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
s, meg is tudod indokolni hogy mi értelme egy cross bringán a tárcsaféknek ? egyébként pont semmi, csak a gond lesz vele, ellenben nyilván a többi alkatrészen sporólták el az árát.

amúgy a meridából több vázméret van, a kelliz meg picit jobb szereltség.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Merida Crossway 20-MD 2013 | Merida Kerékpár Webáruház
vagy
Kellys Bicycles | SAPHIX DARK AZURE lenne a jobb választás?
A tárcsafék jobban tetszene, viszont a többi összetevõ minõségéhez nem értek. Melyik lenne a jobb választás?

Köszi!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

És ez igaz minden nem gagyi, a felhasználási területnek megfelelõ biciklire. Nem márkaspecifikus hogy jó egy bringa vagy sem.

Mint ha te még nem írtál volna el semmit, soha. :D

Sõt, a quoteban meghagyott mondatod elejét különösen kiemelném 'érthetõség', vagy is inkább nem érthetõség szempontjából, ha már a lingvisztikai malõrjeim feszegeted.
Ott virágozz, ahova elültettek!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Mellesleg nézz körül a KROSS nevû márkák között is,...

He? Én nem érteni magyar. A márka MODELLJEI közül lehet csemegézni, nem?

sok ismerõsöm (a túrázós fajták) vettek utóbbi években ilyet és azóta már beletoltak pár ezer km-t és még mindig azt mondják jó vétel volt, megérte, nincs probléma velük.

És ez igaz minden nem gagyi, a felhasználási területnek megfelelõ biciklire. Nem márkaspecifikus hogy jó egy bringa vagy sem.
Race, no Rest!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
A vázméretnél a nyeregcsõ hosszát adják meg elsõ sorban. Itt az, hogy 58-as, biztos, hogy az. :)
Értsd: (seat tube)

Feltöltött kép

Ehhez meg hozza kell számolni, hogy milyen hosszú a hajtókar, illetve a kihúzott nyereggel is tudsz meg variálni.
Itt egy link irányadónak kb.-i méret-magasságról: Vzmretek - Kerkpr-Outlet - webruhz, webshop

Mellesleg nézz körül a KROSS nevû márkák között is, sok ismerõsöm (a túrázós fajták) vettek utóbbi években ilyet és azóta már beletoltak pár ezer km-t és még mindig azt mondják jó vétel volt, megérte, nincs probléma velük. Személyes tapasztalatom nincs trekkingekrõl, de gondoltam megpendítem ezeket. :)

Amúgy most megnéztem, Kross Evado 1.0 és 2.0 ~100.000 Ft körül vannak újonnan is. Mondjuk amik ezen vannak Shimano szettek, nem vagyok tisztában velük, hogy milyennek számítanak, le vagyok ilyen téren egy kicsit maradva.
Ott virágozz, ahova elültettek!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Szia!
Köszi a választ, igen a piszkos anyagiakon múlik az egész. Nos, max. 100.000Ft-ot tudnék rászánni bringavásárlásra. Én is a trekkinggel szemezgetek, mert a Cruiserek nagyon szép jószágok, de hosszabb távon nem jók, a verseny és a monti meg nem nekem való. Egy leharcolt montim van most, de egyáltalán nem szeretek vele menni, mert nagyon kényelmetlen számomra, szerintem nem is a méretem, és az érzékeny kormány miatt sokszor majdnem orra bukok vele. Inkább a használtak felé kacsintgatnék, de ha belefér egy jó minõségû új, akkor jöhet az is. A Gepida nekem is tetszik, tesómék is olyat vettek. Szerinted a magasságomhoz (183 cm és 77cm-s lábhossz) egy 58cm-s vázméretû Gepida Reptila 500 28/NBX jó lehet? Használtan láttam egy szép 2011-es modellt.

Vázméretezésben vannak itt a fórumon profik én ehhez nem értek annyira sajnos, de szerintem jó, mivel az Alboin és a Reptila sorozat elég magas jószág, szerintem kicsit magasabbak is a többi trekkingnél. Próbáld meg elcsípni Biketrigger kollégát a vázak/vázméretezés fórumban.
Mindenesetre ki kell próbálni, ez még az új gépekre is igaz és a legtöbb bringabolt ad rá lehetõséget (azok legalábbis, akik tényleg el akarják adni a termékeiket).
Ha a Gepidát veszed, majd kérdezz rá, hogy beregisztrálták-e már a vázszámát online, mert csak akkor él az élettartam garancia a vázra, ha ez megtörtént (Amúgy meg pont a váz nem fog tönkremenni soha, ha nem zúzod).

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Szia!
Köszi a választ, igen a piszkos anyagiakon múlik az egész. Nos, max. 100.000Ft-ot tudnék rászánni bringavásárlásra. Én is a trekkinggel szemezgetek, mert a Cruiserek nagyon szép jószágok, de hosszabb távon nem jók, a verseny és a monti meg nem nekem való. Egy leharcolt montim van most, de egyáltalán nem szeretek vele menni, mert nagyon kényelmetlen számomra, szerintem nem is a méretem, és az érzékeny kormány miatt sokszor majdnem orra bukok vele. Inkább a használtak felé kacsintgatnék, de ha belefér egy jó minõségû új, akkor jöhet az is. A Gepida nekem is tetszik, tesómék is olyat vettek. Szerinted a magasságomhoz (183 cm és 77cm-s lábhossz) egy 58cm-s vázméretû Gepida Reptila 500 28/NBX jó lehet? Használtan láttam egy szép 2011-es modellt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Köszi szépen, továbbítottam neki.

Ne felejtsd el megemlíteni a magyar vonatkozásait. : -)

Tommaso Corvo Road Bike (Race Carbon) - Giantnerd

Komolyan, ilyen akciók errefelé miért nincsenek általában? :)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

Az én sorrendem:

1. Gepida (élettartam garancia a vázra, agyváltó, agydinamó, teleszkópos nyeregcsõ, elsõ teleszkóp, állófény, Schwalbe gumik)
2. KTM (agyváltó, agydimamó, állófény, Schwalbe gumik)
3. Bianchi (teleszkóp)

De õ szerintem úgyis a kinézet alapján fog választani. Az agydinamós-agyváltós gépek jó választások, ebben az árban nagyon nem is lehet mellényúlni, kb. ugyanazt hozzák a gyártók, pici eltérésekkel.

Köszi szépen, továbbítottam neki.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Barátnõm anyukája szeretne venni új biciklit, ilyen jellegût:
Gepida City Kerékpárok - Gepida
Hírek
Bringaland
Én abszolút nem értek ezekhez, valaki tud segíteni, mit mondjak neki?

Az én sorrendem:

1. Gepida (élettartam garancia a vázra, agyváltó, agydinamó, teleszkópos nyeregcsõ, elsõ teleszkóp, állófény, Schwalbe gumik)
2. KTM (agyváltó, agydimamó, állófény, Schwalbe gumik)
3. Bianchi (teleszkóp)

De õ szerintem úgyis a kinézet alapján fog választani. Az agydinamós-agyváltós gépek jó választások, ebben az árban nagyon nem is lehet mellényúlni, kb. ugyanazt hozzák a gyártók, pici eltérésekkel.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Barátnõm anyukája szeretne venni új biciklit, ilyen jellegût:
Gepida City Kerékpárok - Gepida
Hírek
Bringaland
Én abszolút nem értek ezekhez, valaki tud segíteni, mit mondjak neki?