Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Jól van, köszi szépen a segítséget, megkérdezem a forgalmazót, hogy s mint van a Rohloff. Szerinted milyen vázba lehet ezt beszerelni?
Utánanézek a Sram S7-nek is. Nagyon jó árban vetted azt a váltót. Egy kicsit félek a használt cuccoktól, mert pl itt az apróban is van egy Alfine 11-es, és több ezer km van benne. Ki tudja milyen elõélete van a használt cuccoknak.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
aszem benne van de azert irtam forgalmazot hogy utananezhess.
s7 termeszetesen beszerezheto ujonnan.kb 60 rugo mindenestul de mint minden bringas cumot ezt is erdemes hasznaltan venni.
par honapja 3000 ert vettem alig hasznalt s7-et tokkal-vonoval.atneztem es meg a tiszta gyari zsir figyelt benne.
szoval ha 100 000 a keret midenkepp hasznaltat nezz megvetelkor meg kerd egy bringabolt segitseget.

egyebkent ezekre a kerdesekre mar a google is valaszt ad.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Ebben a 300 000Ft-ban benne van a lánckerék és a váltókar is? A Sram S7-et lehet újonnan kapni, vagy ez már csak vintage váltóként létezik? Amúgy mennyibe kerülne az S7?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
egy rohloff ujonan 300 000ft.csak az agy szerelekekkel.
az am bringabolt a magyar forgalmazo.

en inkabb sram s7-et neznek vagy maradnek a lancvaltonal.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Értem. Hát ha már ennyiért néztem bringát lehet hogy belevágnék egy Rohloff-ba. Mit érdemes tudni róla? Hol érdemes beszerezni? Milyen vázba lehet beszerelni? A régi montimat felújíthatom egy ilyennel?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Csepel Urban Fractal 28" 7 sebességes agyváltós férfi kerékpár

kb ugyanaz a bringa,másik agyváltóval 115ezerrel kevesebbért

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
igen az agyal nincs gond csak 100 plusz Kg ala mar nem biztos hogy shimanot vennek.
inkabb rohloffot, de minimum a jol bevalt sramot (de nem az i-motion szeriat).
a tobbi resze a bringanak katasztrofa.

a csepel nem epp a leg verenykepesebb marka foleg miota fixi fronton nyomulnak elegge elszaltak.bar elotte nem is "letezett" csepel.
de erdemes rajuk figyelni mert elvileg az evben kijonnek egy alternativ szijhajtassal (nem string bike)

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Ennyire rosszak a Csepel alkatrészei? Mondjuk sok rossz véleményt olvastam a bringáikról a testbike-on.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
nem a váltó a gond ez esetben,hanem a többi amibe berakták.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Igen én is néztem, hogy a régi Sachs, meg Sturmey váltókban milyen széles és erõs fogaskerekek vannak, a Shimanoban meg olyan vékony kis kerekeket láttam. Gondoltam is magamban, hogy ezeket hogy lehet terhelni? Ezek a kis kerekek viszik át a nyomatékot? A Rohloff nekem is tetszik, nem volna rossz szerezni egyet, még akár használtan is. Csak gondolom akinek ilyenje van nem adja el.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nem gyenge csak vigyazni kell ra.
a gond az hogy a shimano mindent miniaturizal.a te sulyodhoz meg pont nem ez kene.

rohloff gyart bitang agyvaltokat csak ember legyen aki megfizeti.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Hát pedig nagyon tetszett. Nos akkor lemondtam róla, viszont akkor nem tudom, hogy milyen bringám legyen... Kérlek segítsetek választani, vagy összerakni egyet.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Ennyire gyenge minõségû ez a váltó? Milyet tudnál ajánlani helyette?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Szerinted akkor nem éri meg ez a bringa?

szerintem nincs itt olyan ember aki szerint megéri

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
es ha veletlen valtas kozben odalepsz a pedalnak mar be is daraltal 100 000ft-ot.
szerelni meg szinte lehetetlen max gariba adnak egy uj belsoreszt.

ui.:en sem vennem.

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Szerinted akkor nem éri meg ez a bringa? Nekem nagyon tetszik ez az agyváltó. Megéri egy ilyenbe befektetni? Lehet hogy inkább a régi montimat kéne felújítani egy ilyen váltóval?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
ez a bringa valahogy úgy áll össze,hogy 100ezret számolnak az agyváltóra,a maradék 50ezer értékre értékre meg rátesznek 100ezer hasznot

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Köszi a választ! Tudnál ajánlani a testsúlyomhoz ilyen DH felnit? Azt egyébként olvastam az oldalukon, hogy van olyan kerékpárjuk ami 120kg terhelhetõségû, és annak a kerekei 2,3mm-es küllõkkel szereltek. Kérlek segíts nekem keresni nagy teherbírású bringákat, fõleg városi használatra és enyhe terepre kellene. Egyébként ez milyen amit linkeltem? Csepel Urban Fractal 28" 11 sebességes agyváltós férfi kerékpár

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem mond hülyeségeket, elég profi a srác, versenyzik is rendesen. Persze ez nem jelenti azt hogy nem fog elbírni a bringa hanem azt hogy nyugodt szívvel nem ajánlja.
Ilyen súlynál én biztos átfûzetném a kerekeket valami fr-dh stilusú felnibe erõs minõségi küllõkkel. Lehet kapni kifejezetten nagy teherbírású bringákat is horror összegért.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

BGery78

BGery78

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
Korábban írtam Nektek bringaügyben. Nos kinéztem egy szép bringát a Csepeléknél, Róla van szó: Csepel Urban Fractal 28" 11 sebességes agyváltós férfi kerékpár Nagyon tetszik ez a bringa, mert Alfine 11-es váltó van rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy nektek milyen véleményetek van errõl a bringáról? Jó minõségû cuccokkal van felszerelve? A másik aggályom a következõ: 113kg a testsúlyom, ezt megemlítettem a boltban az eladónak, és Õ azt mondta, hogy nem javasolja egyik bringájukat sem, mert 110kg a teherbírása a bicóiknak, de úgy hogy ebbe beleszámít a bringa súlya is. A Rákóczi tér melletti Csepel márkaboltban voltunk ma és ott mondta ezt a fickó. Szerintetek ez nem hülyeség? Azért kérdem, mert a régi 100 éves montimmal megyek mint állat, és semmi baja nincs. Bírja a gyûrõdést, pedig már nagyon leharcolt szegénykém. Meg tesóm is mondta, hogy vannak olyan kollégái akik gyúrnak, és az edzéstervükbe beletartozik a bringázás, és õk 140-150kg-os a testsúllyal rendelkeznek. Mi a véleményetek hülyeséget beszélt az eladó?