Sziasztok!
Bringavásárlás elõtt állok és ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Éveken át egy nagyon mokány és komoly dirt-street Planet-x bringát nyúztam. Imádtam se sajnos kinõttem ebbõl a korszakból.
Szeretnék most már inkább csak úgy hegyen-völgyön-erdõn-mezõn át bringázni. Néha fölfelé... és néha lefelé. Persze ha jön egy kisebb letörés vagy eldobó, akkor nem szeretném kikerülni mert a virtus azért megvan még!

Ez eddig mondhatni trail-all mountain vonal. Itt viszont hozzá kell venni hogy majdnem két méter magas vagyok és ehhez egy baráti 100 kg-os tömeg is társul, tehát inkább azt mondanám hogy all-mountain/enduro/lightos freeride vonalon nézelõdöm.
Tudom hogy nagyon komoly össztelósokat kapni ebben a kategóriában, de megmondom õszintén sosem volt bajom a merev vázzal. Megszoktam az évek során és én most is ebben gondolkozom. Leginkább azért is mert jóval olcsóbbak. Ami a problémám hogy valahogy manapság már nem gyártanak ilyen normális merevvázas freeride/all mountain bringákat.
A Santa Cruz Chameleon azonnal beugrott. Régi vágyam is, de 1500-200 fontot nem szeretnék most erre kiadni (igen, Angliában élek). A Commencal-k már barátibb áron mozognak, bár megmondom õszintén én nem annyira ismerem õket. Négy-öt éve, amikor én aktívan benne voltam a bringák világában ez a név nálunk még nem nagyon létezett emlékeim szerint.
Ami igazából rögtön megmozgatta a fantáziám az az NS Clash. Az NS név garancia arra hogy egy kicsit úgyis túlépített lesz, így nem kell attól félni hogy elkopik hamar. Engem a súly meg úgysem érdekel annyira. Nem vagy az a gramm-huszár típus.

Szóval az a kérdés hogy mondjuk olyan 1200 fontig (kb. 400 000 HUF) mit javasolnátok?
Illetve ha az NS jó ár-érték arányú akkor megéri a Clash 1-re rááldozni azt a plusz 300 fontot vagy bõven elég a Clash 2 is?
Kicsit szkeptikus vagyok a Duro teleszkóppal kapcsolatban. 4-5 éve nem volt valami megbízható darab... fejlõdtek sokat azóta? Bár megmondom õszintén a másik oldalról az X-Fusion meg abszolút nem mond semmit, de azért a 34 mm-es becsúszó már egy jó jel hogy komolyabban veszik a tartósságot.

Meg azért a Clash 1-nak a kerékagyai és a fékei is jóval komolyabbak. Én hajlom a drágább felé. Szerintem hosszú távon jobb megoldás. Vagy Ti nem így látjátok?
NS Bikes Clash 2 Bike 2013 | HotLines.comNS Bikes Clash 1 Bike 2013 | HotLines.comSzóval a fenti kettõ közül Ti melyiket választanátok? Vagy van egy teljesen másik márkától javaslat? Ne tartsátok vissza! Nyitott vagyok minden ötletre még közel sem döntöttem el.

Elõre is köszönöm az ötleteket, javaslatokat!