Jelentkezz be Regisztrálj
Gödöllõ Maraton. Biztos, hogy lehetetlen?
Írta 2005. május 17. - 13:51
Sajnos nem tudom hol van, nem tudsz részleteket?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2005. május 17. - 12:30
üdvHát igen, mostanában egyre több acrossmotoros meg a lovas. (Egy igazi montis két fõellensége.)
Amúgy egy laza tekerést bármikor lehet csinálni. Nagyobb pályabejárásra én csak a jövõ héttõl érek rá, mer vizsga.
De jó lenne, ha nem csak dombságiak jönnének. Így a pesti bringások is megtudnák, hogy 400 m alatt is lehet jókat döngetni.
én nem kimondottan vagyok környékbeli, csak sokat járok a Gödöllö ill Pécel -Isaszeg -Dány vonalon, és már sokat néztem hogy de jókat lehetne itt bringázni csak nem ismerem a utakat.(viszont jó sok, magánterület, lõtér stb tábla van). de visszatérve az alaptémára az egyik említett település polgármesterét elég jól ismerem , ha esetleg az ügy mellé lehetne állítani akkor tán már az erdészettel is máshogy lehetne tárgyalni maraton ügyben, ...persze nem biztos
Írta 2005. május 17. - 12:00
Amúgy egy laza tekerést bármikor lehet csinálni. Nagyobb pályabejárásra én csak a jövõ héttõl érek rá, mer vizsga.
De jó lenne, ha nem csak dombságiak jönnének. Így a pesti bringások is megtudnák, hogy 400 m alatt is lehet jókat döngetni.
Írta 2005. május 17. - 08:29
Csatlakoznék is a pályabejárókhoz is.
Gödöllõ környékét annyira nem ismerem, de Pécel-Isaszeg-Nagytarcsa kör megvan és ha a krosszmotorosokat odaengedik, talán a bringásokat sem küldik el. Vagy balhé
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2005. május 17. - 08:12
Melyik hétvégén? Csatlakoznék szívesen egy "pályakijelölõ" tekeréshez! Szvsz lehetne most pénteken du is ha jó másoknak is ez az idõpont! Zalaszentgót elõtt jól jönne edzésnek.
Hozé Kolléga!
A Fóti cc pályát megmutatod valamikor?
Írta 2005. május 16. - 22:24
Versenyre sajnos nem lenne az igazi, mert az M3 felett csak 1 felüljáró visz át, és azon kéne oda-vissza menni...
Írta 2005. május 16. - 22:16
Amúgy sziklák nincsenek, de adrenalinos szakaszok vannak, ez a jó benne.
Lehet a lejtõzést minimális rizikóval gyakorolni.
Az összejövetelt én is szerettem volna javasolni, egy kis "pályabejárást" vmelyik hétvégén.
Írta 2005. május 16. - 22:01
Írta 2005. május 16. - 21:43
Üdv!
KisÖcsike
Írta 2005. május 16. - 21:38
akaido - mellesleg a Margitások régi jó kis Gödöllõ K-50 tereptúrájukat már NEM engedélyezik pár éve...
Persze ami egy hivatalos versenyen belül elérhetetlen, egy nagycsoportos túra keretében simán megvalósulhat, azaz ha beszervezzük, lehet egy jó kis kört tenni. 20+ bringással az erész sem tud mit kezdeni... :kissmyass
Írta 2005. május 16. - 21:07
Amúgy nem tikkasztó annyira, hiszen van a dombságnak egy másik arca is. Itt van Pest megye legnagyobb összefüggõ erdeje. Jobb mint a budai hegység ilyen szempontból.
Lehetne nagggyon durva pályát választani.
Írta 2005. május 16. - 20:16
(Neked menne Pite!)
Írta 2005. május 16. - 20:04
bár elég sok lenne benne a szántók közötti tikkasztó dûlõút. Az lenne az igazán kezdõknek való terep, nem a Buda Marci.
Írta 2005. május 16. - 19:34
Arrafelé volt már cc verseny is.
De sajnos egy maratonnak, kevés az a pár négyzetkilométer.
Írta 2005. május 16. - 18:47
Mint említettem '98 óta tekergek itt. Az egyik "útvonalam" a következõ: Erzsébet park végétõl felfelé az emelkedõn a HÉV melletti telkek irányába. A telkeket a HÉV mellett kerülöm, majd az ú.n. Nyakas emelkedõn fel, nekem piszok meredek, csak mókuskeréken tudok felemenni.(Ez utóbbi rész már gázos, mert ott építenek valamit, szélesítik az utat, gondolom az elkerülõ út miatt.) Aztán a Szent Jakabi vadászház meletti kis utakon szoktam folytatni a tekergést, innen irány vissza az Erzsébet parkig. Ebbõl lehet akár 6 kört is megtenni. Azzal nem vagyok tisztában melyik Parkerdõgazdaság tulajdona ez a rész, de többször is találkoztam erdész fazonú arcokkal, és nem szóltak semmit. Gondolom mivel egyedül voltam, nem ítéltek magas kockázati tényezõnek. Bevallom utóbbi idõben ritkábban, mert inkább az országúti Teljesítménytúrákon nyomulok.Volt róla szó korábban, de az erdészet tiltotta meg.
A dombság mountainbikeozható területe, lényegében 2 részbõl áll. Egyik a pilisi parkerdõ anyámkínyja mitudoménfennhatósága alatt, ezt évente 5 hónapra le szokták zárni, még a gyalogosok elõl is teljesen jogtalanul.
Nagyon klassz környék, lényegében a Juharostól egészen Valkóig, tele CC-s DH-s, mászós részekkel.
A másik a maradék, mely hatalmas terület, benne van a Bolnoka, Margita, Gyertyános, Bajtemetés, Kálvária hegy Isazsegen, csupa 300 feletti. Ugyan az ideális maraton a Juharost is maghába foglalná, de lényegében csak az utóbbiról lehet szó.
De itt sem engedélyezték, természetvédelmi okok miatt...azóta elkezdték írtani az erdõt ezerrel, 2-3 lovastanya is létesült, ráépülve a jelölt túristautakra. Az erdészeti fakitermelések mellett a favágók kisebb szemétlerakóhelyeket létesítettek.... EZ PERSZE természetvédelem.
A helyzet azért még nem menthetetlen, maradtak még szép helyek és szakaszok a környéken.
Írta 2005. május 16. - 18:34
A dombság mountainbikeozható területe, lényegében 2 részbõl áll. Egyik a pilisi parkerdõ anyámkínyja mitudoménfennhatósága alatt, ezt évente 5 hónapra le szokták zárni, még a gyalogosok elõl is teljesen jogtalanul.
Nagyon klassz környék, lényegében a Juharostól egészen Valkóig, tele CC-s DH-s, mászós részekkel.
A másik a maradék, mely hatalmas terület, benne van a Bolnoka, Margita, Gyertyános, Bajtemetés, Kálvária hegy Isazsegen, csupa 300 feletti. Ugyan az ideális maraton a Juharost is maghába foglalná, de lényegében csak az utóbbiról lehet szó.
De itt sem engedélyezték, természetvédelmi okok miatt...azóta elkezdték írtani az erdõt ezerrel, 2-3 lovastanya is létesült, ráépülve a jelölt túristautakra. Az erdészeti fakitermelések mellett a favágók kisebb szemétlerakóhelyeket létesítettek.... EZ PERSZE természetvédelem.
A helyzet azért még nem menthetetlen, maradtak még szép helyek és szakaszok a környéken.
Írta 2005. május 16. - 18:23
Üdv Pitechus!Azért indítom ezt a fórumot (azonkívü, persze hogy minden valamire való embernek van egy fóruma), mert már többször felmerült a környéken egy maraton indításának a lehetõsége. Ez bizonyos helyi szervek szûklátókörûségének köszönhetõen hamvába halt.
Remélem, ezzel a fórummal sokak kedvét meghozom egy ilyen projekt indítására.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek szerint lenne igény szûkebb honunk berkein belül egy maratonra? Kb. 1998. óta kerózgatok itt Gödöllõn és környékén, de eddig a BikeZone-osok repülõtéri MTB versenyén kívül nem nagyon volt igazi CC verseny itt. Más mûfajban már volt, (és lesz is), hiszen Teljesítménytúrákat a Margitások rendeznek, és nemrég volt egy cyclocross verseny is. Esetleg ha tudnál konkrétabban a helyi szervekrõl, melyikük mit tiltott, hol lett volna +rendezve? Legalább közösen "szidnánk" a "rencert"! :-)))
Üdv: akaido
Írta 2005. május 16. - 17:15
Remélem, ezzel a fórummal sokak kedvét meghozom egy ilyen projekt indítására.