Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Dohogó - politikamentesen

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
2850 hozzászólás a témában

#1861
Andrew Wolf

Andrew Wolf

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
******, ****** ** **** ******** ******! ********!!! *******!!!

(a kormányról véleményt alkotó hozzászólás lett volna, tolmácsolva két egykori kollégám üzenetét, de a parázsvita elkerülése érdekében mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mit képzel a csillagok mögé.)

#1862
Maggi

Maggi

    maximus

  • fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Keiko-nak igaza van, sztem senki nem lenne passzív ha például lerúgják a váltóját, vagy széttapossák a féket amit nem rég guberált véres verejtékkel, én megfojtanám.....de ezek csak lépcsõházi okoskodások...

#1863
Keiko

Keiko

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 419 hozzászólás
Persze, ez igaz, de megnézném ki tud passzívan viselkedni, amikor balra nézve azt látja, hogy vki rugja a kedvenc biciklijét. Én lány vagyok ugyan és békés természetû, de ilyenkor inkább az aktív ellneállást választom a passzív helyett :D

#1864
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
walkam fülbe, beállni a bringa elé, moroghat mint a bolhás:)
igen, a passzivitásnál semmi sem ingerli fel az embert jobban:)

#1865
ProPedalGreg

ProPedalGreg

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 946 hozzászólás
Itt Pesten ez mar rutinnak szamit. Mar elkerulni az ilyeneket :S
Ezert is jo a 200-as tarcsa, eletet menthet :)

thez-el pedig egyetertek nem kell veluk foglalkozni 1-o lepesben ertelmesen meg kell mondani mi a szitu es igazsagosnak, logikusnak kell lenni. Ha ez nem segit akkor adok egy tippet: Ne szolj az illetohoz tobbet 1 szot se, es ne is engedd neki hogy kart okozzon benned, vagy a bicajban, de ot ne sertsd meg, csak passzivan allj ellen, meglatod hogy a vegen feladja :D Vannak akiket ez megjobban felbosszant es esetleg aggresszivek lesznek, szoval azert vigyazni azt kell, de legtobbszor belatjak a helyzetet es feladjak. A negativ hozzaallas mindig negativat szul, a passzivitassal viszont nem lehet mit kezdeni. (bocs hogy osztom az eszt, de en ezt tapasztaltam)

#1866
regent

regent

    vendég

  • fórumtag
  • 233 hozzászólás
Ma majdnem láttam egy balesetet. Megy a bringás a biciklisávon. (Itt Bécsben ilyen is van :), a normális úttest két szélén húzódik, folyamatos záróvonallal elválasztva a kocsiktól, ha valakinem ismerné.) Megelöözi egy autós, és egy méterre elöötte bekanyarodik elé a merööleges utcába úgy, hogy nem néz a tükörbe. Szerencsére a bringás le tudott fékezni, különben jól meghúzta volna a kocsi oldalát.
Na dohogtam egyet!
Vigyázzatok magatokra.

#1867
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Keiko: kaptam már meg énis így, mikor leraktam a helyére valakit, utána jött az egész kocsis morgás, bunkó bringások...
"csak azért akart kimenni mert nincs bent levegõ" (bent alig pár ember, lehúzott ablakok, jóidõ, kint meg se ablak se semmi)

simán csak mind elsõnek akar leszállni, ilyenkor koruk ellenére is nagyon fürgék:(
emberiszony rulz.

egszerüen nem érdemes foglalkozni velük:\

#1868
rmx rider

rmx rider

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

Azért annyit megengedtem magamnak, hogy azt mondtam neki, hogy többet ér a biciklim, mont az õ kéthavi keresete


haha :D grat:clap:

#1869
Keiko

Keiko

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 419 hozzászólás
Ez a hétvége elég viccesen végzõdött. Balaton körüli túrát nyomtunk musky-val (remélem elolvasod ;) ) és minden tökéletes volt, egészen a hazaútig. Persze nem újdonság, hogy a MÁV és a bicikli szavak nem összeegyeztethetõek egymással, de azért ez a vasárnap esti hazaút túllõtt legmerészebb rémálmaimon is. Szóval vasárnap fél 6-kor indultunk Révfülöprõl a vonattal és felraktuk a két bicajt a legelsõ kocsi legelejére, ahol reméltük, hogy senkit nem zavar majd. Elsõ körben a kalauz kötött belénk, hogy igen, itt lehetne szállítani elméletileg a kerékpárt, de mivel ez elsõ osztályú kocsi, ezért szálljunk le. Hosszas fenyegetõzés után szerencsére feladta a pasi és azt hittük, minden OK lesz. Persze csakhogy minden állomáson felszállt vagy 100 ember és egyre gyûlt a tömeg. Köztük egy fogatlan, tisztaságmániás, õrült nõ is felkeveredett, pont mellénk. Elõszõr vizes ronggyal törölgetni kezdte a vonat kapaszkodóit, majd magát, végül rágyújtott, mi meg 50-en szívtuk az õ füstjét. Többek között egy erõsen asztmás nõ, akinek gyógyszert is be kellett vennie, de ez kedves alkoholistánkat nem zavarta. (ha olyan rohadt igényes, akkor miért nem volt foga, nem értem). Aztán egyszer csak odanéztem rá és láttam, hogy a biciklimet rugdossa!!! Frankón nekiállt, csak, mert hozzáért a nadrágja a kerékhez. Nem is voltam ott, tehát nem én nyomtam neki a kereket, egyszerûen nem figyelt és gondolta, akkor így egyenlít. Lány létemre eldurrant az agyam és mondtam, hogy rugdosson engem, majd visszarugok és meglátjuk a stoplis cipõt mennyire szereti. Kedvesem nyugtatgatott, amiért külön hála neki, imádtam, hogy ilyen kedves volt, hiszen semmire nem lett volna jó, ha nekiállunk verekedni egy vonaton, ahol a tömeg azonnal úgy fordítaná le a sztorit, hogy a fiatalok bántják a szegény hölgyet! Végül megijedhetett, mert csak leszállt Fehérváron, de én azóta sem térek magamhoz, hogy emberek azt gondolják, hogy ez a megoldás a problémákra. Mindenkinek melege volt, és elege, mégsem kezdtük el kidobálni egymást a vonatablakon. Azért annyit megengedtem magamnak, hogy azt mondtam neki, hogy többet ér a biciklim, mont az õ kéthavi keresete, de utána mégis végig szomorú voltam, hogy ilyen primitívek az emberek... No comment, éljen a MÁV, hogy 2000 Ftért ezt kaptam, 1 óra késést, összesen több mint 4 óra állást és egy halom beszólást...

#1870
the_d

the_d

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
fekete acél? és honnan hozzátok, ruszkik? nem akadtok fenn a vámin vele?:D....najó, privi, köszi
Meguntam az aláírásom....

#1871
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
acél 42-es kéne? mintha nálunk lenne fekete acél. privi

#1872
the_d

the_d

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
elég sok helyen....midenhol csak alu versenytányérok vannak, és ez nem a versenygépembe kell, hanem az SSembe.
Meguntam az aláírásom....

#1873
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
boltban próbáltad már?:)

#1874
the_d

the_d

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
indítványozom a topik átnevezését "yótündér"-é.

a mai nap 29. alkalommal is felmetem az elõzõ post után a bikemag.apróra.

éss ott termett egy nekem való találat....már csak lánctányér kell

:Dx42
Meguntam az aláírásom....

#1875
the_d

the_d

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁGBHIQSBIDBQDIPFIDSÖÓVJCSA9ÖIVJIOSGUO7 HWCQFBSDBFIHODSBAFHISDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BRÜÜÜÜHÜÜÜÜÜHÜÜÜ

Mért nem lehet ebben a kurva városban EGYETLEN eladó négyszögtengelyes hajtómûvet és EGY darab lánctányért rá, 40es körül (38-42) sem találni? he?

az sem érdekel, ha lila, ha kopott, csak legyen........

MÉÉÉÉR??????????????????
Meguntam az aláírásom....

#1876
DaveRider

DaveRider

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Hmm, nem hittem volna, hogy gyalogosként valaha biciklissel fogok veszkedni...
A dolog hétfõn délután történt, Balatonalmádiban, a Yacht Kemping elõtti úton. Mellékelek egy ábrát is, csak ez alapján érthetõ a dolog. Az ábrán, mint látható, a kemping elõtti aszfaltszakasz elejére (a bringás jobbról balra haladt, de ez a két tábla felcserélve is megtalálható az ellenkezõ irányba haladó bringásoknak) ki van téve egy kerékpárút végét jelzõ tábla, és az aszfaltszakasz sincs se sárga festékkel határolva, se bringás jel nincs rajta, egy sima aszfaltút. Ez az út a világosszürkével jelölt szakasz, ezen kb 2 túratáskás biciklis simán elfér.
Emellett az út mellett egy szintben fut ezen a szakaszon egy döngölt murvás út, bringával simán járható. Ezen kb 3-4 bringás fér el, ez a sárgával jelölt szakasz.

Az aszfaltszakasz végére van kihelyezve egy kerékpárút tábla, és itt a murvás út egy ívvel belecsatlakozik az aszfaltútba. tehát a kemping elõtti, összesen 5-6 méter széles, kb. 200-250 m hosszú bringával is járható út NEM bicikliút! A zölddel jelölt rész ilyen bozótos bokros részt jelöl, a kék meg a Balaton, a csillag meg kb. azt a helyet jelöli, ahol mi voltunk.

Történt, hogy nagypapámmal és az öcsémmel sétáltunk ezen az úton, és mivel nagypapám ugye idõs ember, ezért az út árnyékos részén, esetünkben az aszfaltos részén sétáltunk (az más kérdés h szandálban voltunk és nem akartuk h telemenjen murvával meg porral.). Pont megemlítettem nagypapámnak, hogy ez a szakasz már nem bicikliút, mert ott volt a bicikliút vége tábla, amikor felbukkant mögöttünk egy idõsebb házaspár, akik korukat és túratáskáikat meghazudtolva relatíve nagy sebességel haladtak (kb 18-20 km/h). Lassítanak, nekiállnak csengetni, de mint az õrült.. mi félreállunk, hogy elengedjük õket, bár tudjuk, hogy az a szakasz nem bicikliút, és amúgyis bõven elfértek volna mellettünk, az aszfaltos úton (szürke) is volt még egy biciklinyi hely, meg ott volt a teljes murvás út (sárga).

Amikor a házaspár hölgytagja elhalad mellettünk (tipikus állandóan veszekedõs és mindenbe belekötös asszonyság volt) hangosan és olyan gúnyos és lenézõ hangnemben, amitõl 10 emberbõl 10 ugrik, megkérdi tõlünk: "Nem látják, hogy ez egy bicikliút?!!?? Ott van a felfestés.."...Valóban, volt egy kis sárga kerékpáros szimbólum felfestve az aszfaltra, de ez még a bicikliút tábla vége elõtt volt! Válaszoltam:

"De látjuk, hogy ez NEM bicikliút, és bõven ki tudott volna minket kerülni...", és a nemet jól megnyomtam.

Erre az idõs nénike megáll, utánaüvölt a férjének, hogy álljon meg ("Hé Feri, állj má' meg!"), és nekiállja nekem magyarázni, hogy elég ciki, hogy ilyen korban nem ismerem a KRESZ-táblák meg az útfelfestés jelentését, és még ráadásul szemtelen és pimasz is vagyok. Itt jött képbe nagypapám, aki a nénivel kb egykorú, és õ ugyanolan hangnemben, ahogy a néni kédezett minket, közölte a nénivel, hogy ez itt nem bicikliút, az unokája (azaz én), aki mellesleg bringázik, pont az elõbb magyarázta el, hogy ez itt miért nem bicikliút, és ha érdekli, akkor szívesen elmagyarázza még egyszer.

Az asszonyságot érdekelte, persze azért nagypapámra is mondott pár nem éppen pozitív jelzõt. Ezután én elmagyaráztam neki, hogy tessék megnézni, ott, a kemping elején, van egy bicikliút vége tábla, és a kemping végétõl van csak bicikliút, és ezen a szakaszon nincs egy felfestés sem, tehát ez a szakasz NEM bicikliút, ezen kívül bõven ki tudtak volna minket kerülni. Erre az asszonyság hûdenagyon fel lett háborodva, hogy nem neki volt igaza, nekiállt mindenféle szitkot meg negatív jelzõket (pl. hülye gyalogosok) szórni ránk, mi meg csak sétáltunk tovább, aztán szerencsére a férje (a Feri:D) elrángatta mellõlünk az asszonyságot, és õ még elnézést is kért, és elismerte, hogy ez a rövidke szakasz valóban nem bicikliút.

Feltöltött kép

#1877
Mad002

Mad002

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás

Honnan tudja mindenki, hogy milyen a szemem? :) Elég kicsi a kép, nem? Nem értem...



Egyszerûen jó a fantáziám...
"Csak az Itt, csak a Most
A máskor, a máshol nincsen"

#1878
Iceshark

Iceshark

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Én is jól jártam ma! :(
múltkor kapóra jött, hogy egy ismerõsnek bringás boltja van itt helyben, nekem meg kellett egy két alkatrész hát megegyeztünk akciósan kapok mindent. Gondoltam nagyker áron megúszom, de ezt nem! A 5000Ft-os fogaskoszorút 11-ért adta amit csak itthon vettem észre, hogy nem az amit akatam. Oke mé nem néztem meg mennyié adják máshol? Hát gondoltam olcsóbb lesz vagy ugyan annyi esetleg egy picit drágább de a szállítási költséget megspórolva ugyan ott leszek. Erre ne +6000 FT.
Aki hülye haljon meg, vonatkozik rám is ezek szerint, holnap megyek reklamálni!
hátha...

#1879
vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Nem csak dudál (ami - helyes észrevétel - egy "bringával megyek a FSZK-ba" bölcsészlányt csak halálra rémít) de leszorít, stb. Bezzeg ha hozzáérek a tükréhez tépi a száját - egész addig, amíg vissza nem tolatok és megkérdem csikorgó udvariassággal, hogy mi a gond. Ahogy legutóbb is tennem kellett egy piknikus kis öltönyös seggdugó managerfatty esetében. Akkor meg besz***ik.

#1880
_rihi_

_rihi_

    vendég

  • fórumtag
  • 202 hozzászólás
ez semmi...
én egy nagyközségben lakom, és itt a bringaúton közlekedik 1-2 autó 50 métereket, sõt olyan is elõfordul néha hogy lenyomnak vagy 1 Km-t jogsi nélkül...
A konditermesek meg be voltak piálva és a haveromat majdnem elcsapták a bicikliúton... majdnem megsínylette a GT Zaskar Race bicója... :(
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!