Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Más: íme itt egy amolyan bambusz példány a hirdetõben ... Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: BAMBUSZVÁZ

Ismerem a srácot, találkoztunk már, ki is próbáltuk egymás bambuszbringáit. Teljesen függetlenül, kicsit más módszerekkel dolgozunk.
Pont most készült el a bambuszvázam átalakítása, kicseréltem a láncvillát. Megcsináltam a világ (azt hiszem) elsõ "S-bend" bambusz láncvilláját. Szép lett, majd lefényképezem. 7végén talán ki is próbálom :)
Failure is always an option.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

megértettem volna, még ha x-szel írja is :D

Lehet, de az j és ly, az durva hiba ( azaz _ _ _) és arra én vagyok érzékeny ...

A Bálint egyetlen szavában az egyik helyesírási a másik nyelvtani :) (...vagy nem egy t-vel kell írni?)
Dehát mint ahogy lent is írom a hibázás mindig benne van a pakliban, nincs ezzel semmi baj :)

Szerintem a Jani, arra gondolt, hogy az egyik Bálint ilyen hibát a másik Bálint meg olyan hibát ejtett. Nem vagyok magyartanár, de ha jól tudom a t ill. tt az csak ( _ ) vonalas hiba ... :)

Más: íme itt egy amolyan bambusz példány a hirdetõben ... Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: BAMBUSZVÁZ
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Bálint egyetlen szavában az egyik helyesírási a másik nyelvtani :) (...vagy nem egy t-vel kell írni?)
Dehát mint ahogy lent is írom a hibázás mindig benne van a pakliban, nincs ezzel semmi baj :)

Ha nem mondod fel sem tûnt volna a "t"-s dolog :) (egy t ), a "-ba -be -ban -ben" -ra sokkal érzékenyebb vagyok.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Egyébként az egyik helyesírási a másik pedig nyelvtani hiba.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak vicces próbáltam lenni, ha már ilyen magasra dobtad a labdát le kellett ütnöm. A :) jel is erre utalt, de valami baj lehet a humorommal, a feleségem sem szokott nevetni...
:)

Én értettem és teljesen jogos volt amit írtál. Egyébként az egyik helyesírási a másik pedig nyelvtani hiba.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Én nem fikáztam, csak felhívtam a figyelmét egy súlyos hibára ... Én sem vagyok feddhetetlen....!

Sajnálom, hogy ennek vetted ... :(

De ezek szerint ez is baj, bocs hogy élek ...

Csak vicces próbáltam lenni, ha már ilyen magasra dobtad a labdát le kellett ütnöm. A :) jel is erre utalt, de valami baj lehet a humorommal, a feleségem sem szokott nevetni...
:)

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Tavaly!!!

megértettem volna, még ha x-szel írja is :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ne fikázzuk egymás helyesírását :)

Én nem fikáztam, csak felhívtam a figyelmét egy súlyos hibára ... Én sem vagyok feddhetetlen....!

Sajnálom, hogy ennek vetted ... :(

De ezek szerint ez is baj, bocs hogy élek ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Én beismerem, sosem voltam jó helyesírásból. :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Tavaly!!!

... Így láttatlanba azt tudom javasolni, hogy...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Tavaly!!!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Fékes kérdés:

Tesóm féket szerel a kecskére és van neki 2 db 203-as tárcsája. Ehhez kellene a többi cucc (fékkar, nyereg, vezeték...stb).
Ki tud segíteni ebben?
Kérdés még az is, hogy hidro vagy mecha legyen...
160as nyeregbe csak a 160as tárcsa megy bele? A 203as tárcsához meg akkor csak a 203as nyereg jó?
A felfogatás olyan, hogy a villán is és a vázon is hátul menetek vannak, nem szemek (most keverem az IS-t és a PM-et, nem tom, melyik melyik)
Szóval ha valakinek van eladó fék cucca, írjon lécci, illetve ha tud ajánlani jót, az is jöhet!

Köszi
Cs.

Paraszt nyelven megfogalmazva...
Ha oldalról nézed a bringádat, és átlátsz a két furaton, ahová a féknyereg kerül fel, akkor IS. (Majd az okosabbak leírják mûszaki nyelven. :) )
203 -as tárcsa felesleges, hacsak nem 120kg és 20kg a biciklije.
A féknyereg 140-224-es tárcsáig kompatibilis, az adapterek azok, melyekkel variálni kell.
Javasolni nem fogok féket (Shimano vagy hayes :P), de éppenséggel ha kitalálunk egy okos árat, akkor a fékeim eladók. :) Konkrétan 2008-as Shimano XT fékrendszerrõl van szó. Tárcsák nélkül 2*2pár 70%-os betétekkel.
Olaj és komplett féknyereg tavaj volt cserélve. Ezzel a rendszerrel nem lõsz félre.
Keress meg privátba, ha gondolod. :)

B

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Fékes kérdés:

Tesóm féket szerel a kecskére és van neki 2 db 203-as tárcsája. Ehhez kellene a többi cucc (fékkar, nyereg, vezeték...stb).
Ki tud segíteni ebben?
Kérdés még az is, hogy hidro vagy mecha legyen...
160as nyeregbe csak a 160as tárcsa megy bele? A 203as tárcsához meg akkor csak a 203as nyereg jó?
A felfogatás olyan, hogy a villán is és a vázon is hátul menetek vannak, nem szemek (most keverem az IS-t és a PM-et, nem tom, melyik melyik)
Szóval ha valakinek van eladó fék cucca, írjon lécci, illetve ha tud ajánlani jót, az is jöhet!

Köszi
Cs.

HeyBud

HeyBud

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Neked nem cross bringád van 622-es kerékkel? Abba nem tudom mennyire szerencsés egy MTB villa. Mondjuk ha a kerék elfér, akkor az U-törnössel legalább a beépítési magasságot be tudod állítani, hogy ne változzon a geometria nagyon.

de, cross. en is a meretek es az allithatosag miatt gondolkodom sokat. meg, a koltseg idozitesen. Igaz persze jovo evre tervezett a projekt...

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Neked nem cross bringád van 622-es kerékkel? Abba nem tudom mennyire szerencsés egy MTB villa. Mondjuk ha a kerék elfér, akkor az U-törnössel legalább a beépítési magasságot be tudod állítani, hogy ne változzon a geometria nagyon.

Kényelmesen elfér a kerék, csak ne tegyen rá nagy gumikat. :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Na, pedig meg lattam is a hirdetest. kb 1 pillanatra. hazaertem, mhelyrol, gondoltam felhivlak, de megnezem meg 1x.... es erre mar le is vettek a hirdetest... igy jartam, mert lassu voltam.
gratulalok az uj cucchoz :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Na, pedig meg lattam is a hirdetest. kb 1 pillanatra. hazaertem, mhelyrol, gondoltam felhivlak, de megnezem meg 1x.... es erre mar le is vettek a hirdetest... igy jartam, mert lassu voltam.

Az új is eladó, még jobb is mint a fox volt.
Ezt is megveheted. :)

HeyBud

HeyBud

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Igen, elment a róka budapestre. :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Gyors komment a villáról.
A most beállított magasság, légnyomás és csillapítás nagyon jó.
Gyönyörûen mozog, mászni nehezebb vele, de majd újból megtanulok. :)

DE!
Van valami ami zavar és kicsit aggaszt.
Mikor a bringán nincs teher (nem ülök rajta) és a kereket egy picit a talajhoz ütögetem, hallog/érzek egy kicsi kopogást, mielõtt megindulna a rugóút.
Ugyan ez a jelenség meredek mászásnál, mikor a kerék épphogy a földön forog.

A villa szétszerelését úgy is mihamarabb megejtem, szóval meg lesz ez nézve, csak mégis. Ez ilyen, vagy valami lóghat, lelazulhat?
Ha a U-turn 95mm-re, koppre össze van húzva, akkor a jelenség megszûnik.

Várom a hozzászólásokat. :)

Ja és még egy fontos dolog! Ha az U-Turn-el változtatod a rugóutat, akkor változik a légkamra mérete is, tehát:
- ha rövidebbõl csinálsz hosszabbat, akkor a nyomás leesik
- ha hosszabból=>rövidebbet, akkor a nyomás megnõ

Tehát ennek megfelelõen kell a nyomást utána állítani!

Ha nincsen felfújva a villád vagy nagyobb a nyomás esés akkor az is produkálhat ilyen kopogást ....

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Gyors komment a villáról.
A most beállított magasság, légnyomás és csillapítás nagyon jó.
Gyönyörûen mozog, mászni nehezebb vele, de majd újból megtanulok. :)

DE!
Van valami ami zavar és kicsit aggaszt.
Mikor a bringán nincs teher (nem ülök rajta) és a kereket egy picit a talajhoz ütögetem, hallog/érzek egy kicsi kopogást, mielõtt megindulna a rugóút.
Ugyan ez a jelenség meredek mászásnál, mikor a kerék épphogy a földön forog.

A villa szétszerelését úgy is mihamarabb megejtem, szóval meg lesz ez nézve, csak mégis. Ez ilyen, vagy valami lóghat, lelazulhat?
Ha a U-turn 95mm-re, koppre össze van húzva, akkor a jelenség megszûnik.

Várom a hozzászólásokat. :)

Korábban írtad, hogy kihúztad 110-re ... ez egy picit magas. Én javaslatom 100-110, de a 110 az a max és ha szükséges, és tényleg csak ha szükséges, mert nagyon elmászik a geója a váznak. A 100 és a 110mm, nem úgy értendõ, hogy 100 vagy 110 + beülés, mert akkor az 120-135 lenne!!! Hanem 100 vagy max 110mm és ebbõl a - 15-20% beülés mikor használod.

A telót meg leírtam lentebb ...

az enyém is így viselkedik szerintem ez normális

Nos, most kitekertem, majd vissza a telómat-vagyis az Adriennét ... semmi kopogást lötyögést nem tapasztaltam. Akkor vagy az enyém rossz, vagy a tiétek. Így láttatlanba azt tudom javasolni, hogy mind a ketten nézzétek meg a kormánycsapágy feszességét és húzzatok rajta, mert az szokott ilyet produkálni.

U-turnnel nincs semmi tapasztalatom. Látom feldobtad az RS topikban is, ott biztos valaki mond rá okosat.

Nem egy nagy durranás ... ha kíváncsi vagy rá majd megmutatom :)