Jelentkezz be Regisztrálj

Fehérvár
Írta 2010. december 05. - 16:15

Írta 2010. december 05. - 09:21

Írta 2010. december 05. - 00:31

Írta 2010. december 04. - 21:58

Benevezek.
Sziasztok!! Holnap jön valaki tekerni Velencei hgy.-be? Kilenc órakor indulunk!!!
Urak!
Akkor legyen 9:30-kor Kisfalud?

Írta 2010. december 04. - 20:53

Sziasztok!! Holnap jön valaki tekerni Velencei hgy.-be? Kilenc órakor indulunk!!!
Benevezek.
Írta 2010. december 04. - 19:21

Írta 2010. december 04. - 17:32

Írta 2010. december 04. - 16:55

Ja és menjetek ki a hegységbe iszonyat jó a terep! Havas de lehet haladni!
Holnap reggel megnézem.

Írta 2010. december 04. - 16:25

Valahol olvastam, hogy egy régi versenyzõ a megszokottnál sokkal elõrébb ült és évekig verte a mezõnyt. A többiek próbálták átvenni az üléspozícióját, de sokkal gyengébben mentek úgy, mint a hagyományossal. Ennek a versenyzõnek (a nevére nem emlékszem) teljesen aránytalan volt a lába, iszonyúan izmos combokkal és pipaszár vádlival. Tehát az egyéni adottságok jelentõsen befolyásolják hogy kinek mi a jó. Nekem is elég gyík a vádlim.... ráadásul inkább pörgõsebben tekerek.
Calfee szerintem etalon minden ilyen amatõr bambuszbringakészítõnél mint én.
Igen vannak ilyenek! Amstrong meg sokat tudott kiállva menni hegyen ...
Amúgy a kerékpárosok nagy részének vékony a vádlija (kivétel a sprinterek és az idõfutam menõk), mivel elég karcsú terhelést kap a kényszerpálya miatt az izom.
Inkább egy statikus terhelésnek felel meg a folyamatos kontrakció miatt.
Ja és menjetek ki a hegységbe iszonyat jó a terep! Havas de lehet haladni!
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2010. december 04. - 15:15

Értem, de azért a másik kettõ az nem MTB volt, hanem országúti cirkáló. Ott meg más az ülés geója és pozíciója. A bringát is másként állítod be.
Azt érdemes megfontolni a tervezésnél, ha pörgetõsebb vagy akkor elõrébb célszerû ülni (95 feletti pf a domináns), ha préselõsebb akkor hátrébb (80pf a domináns).
Ezeket az oldalakat nézted már?
CalfeeDesign
Bamboo Bike Frames: Pro, Cross, Mountain Bike, Custom, Triathlon specific
CalfeeDesign
Bálint
Valahol olvastam, hogy egy régi versenyzõ a megszokottnál sokkal elõrébb ült és évekig verte a mezõnyt. A többiek próbálták átvenni az üléspozícióját, de sokkal gyengébben mentek úgy, mint a hagyományossal. Ennek a versenyzõnek (a nevére nem emlékszem) teljesen aránytalan volt a lába, iszonyúan izmos combokkal és pipaszár vádlival. Tehát az egyéni adottságok jelentõsen befolyásolják hogy kinek mi a jó. Nekem is elég gyík a vádlim.... ráadásul inkább pörgõsebben tekerek.
Calfee szerintem etalon minden ilyen amatõr bambuszbringakészítõnél mint én.

Írta 2010. december 04. - 10:34

Köszi a véleményt. Ha "piacra" csinálnám akkor 73 lenne, valószínûleg az több embernek megfelelõ, de én szeretek elõrébb ülni, ezért gondoltam a 74 fokot. Mindkét másik bambuszbringánál is ennyire csináltam és kényelmesnek érzem, a többi bringán amit használok/használtam meg mindig koppra elõretolom az ülést, sokszor még az is kevés. Még azért gondolkodom a 73 fokon és hátranyúlás nélküli nyeregcsövön, az majdnem ugyanezt a pozíciót adná.
A gyártók szerinted hogy adják meg a szögeket, a villa névleges beépítési magasságával, vagy a SAG-al csökkentett magassággal? Logikus lenne az utóbbi, én is úgy számoltam (15mm SAG-al). Ez kb. 1 fokot jelent. Próbáltam kiguglizni, de csak arra jutottam, hogy nem egyértelmü...viszont találtam egy oldalt ahol sok hasznos dolgot összeszedett a srác többek között vázgeometriáról is.
Értem, de azért a másik kettõ az nem MTB volt, hanem országúti cirkáló. Ott meg más az ülés geója és pozíciója. A bringát is másként állítod be.
Azt érdemes megfontolni a tervezésnél, ha pörgetõsebb vagy akkor elõrébb célszerû ülni (95 feletti pf a domináns), ha préselõsebb akkor hátrébb (80pf a domináns).
Ezeket az oldalakat nézted már?
CalfeeDesign
Bamboo Bike Frames: Pro, Cross, Mountain Bike, Custom, Triathlon specific
CalfeeDesign
Bálint
Írta 2010. december 04. - 09:49

Az nem szokott eltörni a felsõcsõ-nyeregvázcsõ találkozással ellentétben.

Csak úgy gyorsan +1:
Mountain Bike Rides - Gallery - Category: Broken Bikes - Image: Snapped Orange Evo2 frame
Írta 2010. december 04. - 09:33

Nem? ... Tényleg nem egy törést sem regisztráltakAz nem szokott eltörni a felsõcsõ-nyeregvázcsõ találkozással ellentétben.

2447115623_285a52b6e9_b.jpg (image)
Én nem a törésrõl beszéltem, egyszerûen csak annyit írtam, hogy a váz hátsó része gyengülhet meg ... (feltételes módban!!!)

Egy fontos dolgot ne feledj!!! A bambuszt nem hegesztik

Írta 2010. december 04. - 01:23

Azért erre nem vennék 100%-ban mérget ...
Ha rövidíted a felsõ csövet a meredekebb nyeregvázcsõvel, akkor nyújtani kell a támvillát ... így gyengülhet a váz hátsó fele ...
Az nem szokott eltörni a felsõcsõ-nyeregvázcsõ találkozással ellentétben.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 04. - 00:57

Teleszkópossal!
Nyertél.

...azért elgondolkodtam, mikor elsõre ránéztem a képre...

Írta 2010. december 04. - 00:08

Az "Anti-Schleck Device" után még ez is...
Nem tudom mivel lehetne még fokozni.
Teleszkópossal!

Írta 2010. december 03. - 23:26

Írta 2010. december 03. - 23:23

Írta 2010. december 03. - 23:21

A mai napra egy jó ötlet: Banánvédõ
Bananaguard The Bananaguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Az "Anti-Schleck Device" után még ez is...
Nem tudom mivel lehetne még fokozni.

Írta 2010. december 03. - 23:02

Bananaguard The Bananaguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com