Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A Gaja Balinkánál.
http://feny.idokep.h...76wo3i1pw65.jpg

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

No, akkor ugyanarról beszéltünk :)

Tudom én csak mindenki a saját szemszögét írja le ... elõször ... :P
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

...

No, akkor ugyanarról beszéltünk :)
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sejtettem én, hogy félre fogjátok érteni, higgyétek el nagyon is tudom mirõl beszéltek...(jöttem már én is úgy haza edzésrõl hogy csak a 2. fogmosás után nem éreztem ropogni a kerekektõl felvert sarat a fogam között és a Résztávot még ma is nagybetûvel írom :)) Természetesen nem azt mondom, hogy nem szükséges szélsõséges helyzetekben is edzeni, határokat feszegetni, csak azt hogy néha érdemes mérlegelni.
Viszont számomra a sport iránti alázatba nem fér bele, hogy minõsítsem azt akinek más a motivációja.

Szerintem te érted félre a dolgot, de sértõdés nélkül vedd kérlek. Valójában más a megközelítés. De, hogy konszenzusra jussunk... és eszem ágában sincsen leminõsíteni senkit.

- Te a sport vagy tömegsport vagy sport szeretet oldalról vizsgálod a dolgot és közelíted meg a témát - abba belefér a mérlegelés, hezitálás, más irányba való terelés.
- Én - Mi az élsport és versenysport szemszögébõl nézzük, itt nem számít más csak a legoptimálisabb, a leggyorsabb, legerõsebb és leghatékonyabb. Minden más mellékes és felesleges.

És hidd el, a Résztáv a Montiban csak egy morzsa a többi nagy falat között! De ha gondolod leírhatom mi másnak kell inkább készség szinten mûködni ahhoz, hogy a legeredményesebb légy. Persze a versenysportban.

Én úgy érzem ez a különbség a gondolatváltásban
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Sejtettem én, hogy félre fogjátok érteni, higgyétek el nagyon is tudom mirõl beszéltek...(jöttem már én is úgy haza edzésrõl hogy csak a 2. fogmosás után nem éreztem ropogni a kerekektõl felvert sarat a fogam között és a Résztávot még ma is nagybetûvel írom :)) Természetesen nem azt mondom, hogy nem szükséges szélsõséges helyzetekben is edzeni, határokat feszegetni, csak azt hogy néha érdemes mérlegelni.
Viszont számomra a sport iránti alázatba nem fér bele, hogy minõsítsem azt akinek más a motivációja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én sem ma néztem meg, csak gondoltam fezsónak elküldöm megerõsítésnek :)

A legjobb beszólása Sipinek az volt: Vino ballonos gumikkal megy, az elõbb bringát cserélt ...
(gondolom: 21mm-rõl 28mm-re váltott :) )

Jah ... nem is pislogott ... Vino meg eljátszotta a nem látok és nagyon szenvedek figurát :D

Komoly különbség lehetett a két gumi között. :D

Látszik Vino nem indult még szilváson. :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Igen, tegnap láttam. Nem ma néztem meg az összefoglalót. :P

Cadel nem is pislogott a sártól. :)

Én sem ma néztem meg, csak gondoltam fezsónak elküldöm megerõsítésnek :)

A legjobb beszólása Sipinek az volt: Vino ballonos gumikkal megy, az elõbb bringát cserélt ...
(gondolom: 21mm-rõl 28mm-re váltott :) )

Jah ... nem is pislogott ... Vino meg eljátszotta a nem látok és nagyon szenvedek figurát :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Néztétek a Giro tegnapi futamát? Nagyon penge volt ... nem sokszor látni ilyet! Magyarországon biztos anyáztak volna, ha a Tour de Houngria-n mondjuk szakasz lett volna ... ezt mondjuk SIPI is említette :) jó képek vannak a velon ...
www.velo.hu
La Gazzetta dello Sport: Giro d'Italia
Ja és csak érdekesség képen egy ex Montis nyerte a szakaszt :D biztos volt sémája a témára :D

Igen, tegnap láttam. Nem ma néztem meg az összefoglalót. :P

Cadel nem is pislogott a sártól. :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Néztétek a Giro tegnapi futamát? Nagyon penge volt ... nem sokszor látni ilyet! Magyarországon biztos anyáztak volna, ha a Tour de Houngria-n mondjuk szakasz lett volna ... ezt mondjuk SIPI is említette :) jó képek vannak a velon ...
www.velo.hu
La Gazzetta dello Sport: Giro d'Italia
Ja és csak érdekesség képen egy ex Montis nyerte a szakaszt :D biztos volt sémája a témára :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

hát lehet hogy én vagyok papírkutya, de én úgy gondolom hogy arra nem kell edzeni hogy szarul érzem magam... azt vagy el tudja lelkileg viselni valaki vagy nem, inkább alkati kérdés. :) Miért ne lehetne helyette 1 nap más sportot ûzni, kicsit kilépni a szokásos körforgásból - mi ma 3 órát kergettük a korongot, kb 6 liter a vízveszteségem (elég amatõr hiba víz nélkül kimennni, de ez van)
Régen én is úgy álltam hozzá, hogy ha az volt az edzéstervben hogy ennyimegennyi kerékpár, akkor mentem akkor is ha már alulról is esett az esõ :), aztán a tüdõgyuszival két hétig feküdve volt idõm gondolkodni, mennyivel is vagyok elõrébb...
Persze ne értsd félre, nem azt akarom mondani hogy rosszul teszed, csak az én hozzáállásom ez.(már)

No de amit mondani akarok: jövõ héten elolvad a jég a csarnokban, visszatérnék a karavánba, ha visszafogadtok egy árulót :)

Én úgy érzem, hogy amit írsz az egy nagy butaság és önsajnálat.
Ellenben pont azért kell a szokatlan dolgokat és helyzeteket gyakorolni, hogy ne szopassad meg magad és ne legyen mondjuk egy ilyen napon "tüdõgyuszid"
Csak egy példa, ha nem gyakorlod mondjuk a sárban való bringázást, esetleg a hûvös vagy szeles idõben nem mész ki edzeni, honnan fogod tudni, hogy mit kell tenned stressz - verseny helyzetben ahol millió más dologra kellene figyelned, nem pont az öltözködésre. Pont emiatt leszel veszélyes magadra és másokra is!
Vagy említhetném itt azt hogy valaki csak spinning bringán készül fel egy MTB versenyszezonra, mert nem szereti ha esik, ha fúj vagy ha süt a nap ... na azt megnézném versenyen :)
De említhetném a sportodat is pl.: úszni csak a vízben lehet megtanulni!
Egyéb iránt félre értetted, én nem azt írtam, hogy csak szar idõben kell edzeni, hanem ezt is gyakorolni és igen, gyakorolni kell! Ha esik fel kell venni az esõkabátot, ha sár van fel kell tenni a sárgumit, de nem kell parázni és paráztatni magadat. Viszont ha nincsen sémád a rosszra akkor ideges, kapkodó és feszült leszel.
Ha elveszted a fejed nem leszel extrém körülmények között eredményes

ui.: túra az nem egyenlõ a versennyel! A túrát az ember buliból és a kvázi jóérzésért csinálja, na a verseny az nem ez a mûfaj!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát pont ez az a lelki beállítottság, amirõl beszéltem. Van akiben megvan, van akiben nincs, van akibõl meg kimúlt - a papírkutyaságról annyit hogy túráztam már én is 21 órát igen nehéz terepen úgy hogy csak 2x esett, 9-14h-ig meg 16-22-ig :)

Csak aki versenyezni akar abban benne kell hogy legyen.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Háááát ... neked nagyon közel van ... :) mondjuk a SAPA :)
ALIS 2000 KFT.......

Köszi az infókat, hétfõn megkeresem az ALIS 2000-et.
A SAPA-nál gondolom csodálkoznának ha hivatalosan kérnék ajánlatot arra a max.10 négyzetcm-es munkára, nem hivatalosan meg nem ismerek senkit az eloxálós részükön.
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ott figyelni kell, mert megesik, hogy felüti az embert a hátsó gumit és új 717-es felnit kell venni... - ez nem mese, én már hallottam ilyen történetet is a gázlókról :D

Viszont nagyon jó kulcstartót lehet belõle csinálni, igaz? :D

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Teljesen jól éreztem magam mindkét esõs edzéden a héten.

Hát pont ez az a lelki beállítottság, amirõl beszéltem. Van akiben megvan, van akiben nincs, van akibõl meg kimúlt - a papírkutyaságról annyit hogy túráztam már én is 21 órát igen nehéz terepen úgy hogy csak 2x esett, 9-14h-ig meg 16-22-ig :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ja azt elfelejtettem mondani a patakon való átkelést majd kellene gyakorolni Vinye elõtt :D

ott figyelni kell, mert megesik, hogy felüti az embert a hátsó gumit és új 717-es felnit kell venni... - ez nem mese, én már hallottam ilyen történetet is a gázlókról :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát lehet hogy én vagyok papírkutya, de én úgy gondolom hogy arra nem kell edzeni hogy szarul érzem magam... azt vagy el tudja lelkileg viselni valaki vagy nem, inkább alkati kérdés. :) Miért ne lehetne helyette 1 nap más sportot ûzni, kicsit kilépni a szokásos körforgásból - mi ma 3 órát kergettük a korongot, kb 6 liter a vízveszteségem (elég amatõr hiba víz nélkül kimennni, de ez van)
Régen én is úgy álltam hozzá, hogy ha az volt az edzéstervben hogy ennyimegennyi kerékpár, akkor mentem akkor is ha már alulról is esett az esõ :), aztán a tüdõgyuszival két hétig feküdve volt idõm gondolkodni, mennyivel is vagyok elõrébb...
Persze ne értsd félre, nem azt akarom mondani hogy rosszul teszed, csak az én hozzáállásom ez.(már)

No de amit mondani akarok: jövõ héten elolvad a jég a csarnokban, visszatérnék a karavánba, ha visszafogadtok egy árulót :)

Te vagy papírkutya.

Ha nem akarom magam szarul érezni akkor csak örömbringázni fogok, mert sokszor az interval edzések közben sem érzem magam jól.
Miért érzed magad szarul esõben? Ez csak egy korlát, amit belépítettek vagy magad hoztad létre. Az hogy kicsit fázik a lábad és a kezed nem túl nagy probléma, sõt simán fel lehet öltözni úgy hogy ilyen gondjaid se legyenek. Teljesen jól éreztem magam mindkét esõs edzéden a héten.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Nem kemények ezek csak elszántak! És ahhoz, hogy megtapasztaljad milyen lehet ilyenkor versenyezni, vagy hogyan kell öltözni, és mit kell csinálni, és mindezt ne a versenyen tanuljad meg igen is ki kell menni! Még néha ilyenkor is! Mivel nem vagyunk cukorból a víz nem árthat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én már nem ûltem bringán kedd óta, elszánt vagyok csak még túlságosan reális:) szar idõ=nem bringázom! az alkatrész is drága meg ha nem muszáj akkor nem szopatom meg magam!

Sipi mindig ezt mondja a közvetítések alatt. "A kerékpáros szereti az esõt, mert ha nem szeretné akkor is esne!"
Ez a kulcsa mindennek. Menni kell, csak fejben dõl el az egész, élvezd az esõt.

Jani raktál hátra valami bütykösebb gumit vagy a Michelin dry van még fennt?:D nekem az erdõ elõtti emelkedõn nem ment fel a Race King kedden:D visszamentem csecsemõbe tehát szoptam rendesen:D

Igen, múlthét közepén felraktam edzeni a michelin A/T-t és azt hiszem egy jó darabig fentmarad. :)

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Ja azt elfelejtettem mondani a patakon való átkelést majd kellene gyakorolni Vinye elõtt :D

Én már nem ûltem bringán kedd óta, elszánt vagyok csak még túlságosan reális:) szar idõ=nem bringázom! az alkatrész is drága meg ha nem muszáj akkor nem szopatom meg magam!

Jani raktál hátra valami bütykösebb gumit vagy a Michelin dry van még fennt?:D nekem az erdõ elõtti emelkedõn nem ment fel a Race King kedden:D visszamentem csecsemõbe tehát szoptam rendesen:D
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

én elhiszem hogy az itt fórumozó versenyzõk tényleg kemények de ha még most is kimennének bringázni akkor tényleg nem normálisak:D vannak a versenyek amikor nincs mese menni kell bármilyen idõ van! de szerintem ilyen idõben többet árt ez az idõ mint mondjuk használ egy versenyre való felkészülés címszó alatt. Szerintem ne menj ki Jani:D

Nem kemények ezek csak elszántak! És ahhoz, hogy megtapasztaljad milyen lehet ilyenkor versenyezni, vagy hogyan kell öltözni, és mit kell csinálni, és mindezt ne a versenyen tanuljad meg igen is ki kell menni! Még néha ilyenkor is! Mivel nem vagyunk cukorból a víz nem árthat!