Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

A stop táblát magadtól mesélted el vagy a nõ mondta? Mert így van rá esély hogy 50-50re hozzák ki és egyikõtök sem kap pénzt. Te egyedül biztos nem leszel hibás.

Stop táblánál való nem megállás, nem befolyásolja az esetet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A stop táblát magadtól mesélted el vagy a nõ mondta? Mert így van rá esély hogy 50-50re hozzák ki és egyikõtök sem kap pénzt. Te egyedül biztos nem leszel hibás.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ha én leszek a vétkes, akkor egy félig szétbombázott (asszem) ford-ot ki kell fizetnem. Szép lenne...
További fejleményekrõl késõbb...

nézz utána, hogy a lakásbiztosításotok erre nem terjed-e ki.
nekem 6-7 éve volt egy kis incidensem egy seat tükrével, amit a lakásbiztosításra el lehetett könyvelni.
az áldozatom rendõr volt - civilben.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Emlékszel mit mondtam neked, mikor Parti Contiról => Schwalbe-ra váltott ... ezt a két fajta gumit nem lehet ugyan olyan nyomáson használni (még UST-ben sem). A fecske oldalfala gyengébb ezért nagyobb nyomás kell bele.
Na ez volt Parti Lúzer díja ....

Köszönöm a véleményeket és reagálásokat: külsõgumi/deffekt/gettó tubeless/stb.
Ha aktuális lesz, mindenképp szeretném a segítségedet kérni a "gettózásban" :D

Jobbulást drusza!

Köszi mindenkinek az aggódást és érdeklõdést!
Ma voltam a sürgõsségin, fej és mellkasröntgen, miegymás... de szerencsére minden ok.
Persze a nemrég meggyógyult bal térdem megint lesérült. Szívás...
Ma mikor megnéztem a helyszínt és lefotóztam a jelzõtáblákat... akkor tudatosult bennem, hogy mikor Superman-t meghazudtolva átsiklottam a motorháztetõn... egész pontosan a szemközti sáv közepére landoltam. Na ha akkor jön egy kocsi, tutira pépesre gázol.
Meglátásom szerint én a baleset helyszínétõl számítva úgy 30-50m -re egy stop táblánál nem álltam meg, csak lassítottam, tehát ebben bûnös vagyok ill. tanúk is bizonyítják, ellenben a nõ megállni tilosban parkolt, ráadásul menetiránnyal szemben, mikor elindult, ugyancsak menetiránnyal szemben indult (ezért is zuhantam át a kocsin) és ezen felül még el is hajtott a helyszínrõl és csak késõbb tért vissza.
Szerint õ a baleset okozója, de meglátjuk mit hoz ki a policáj "szakértõje".
Ha én leszek a vétkes, akkor egy félig szétbombázott (asszem) ford-ot ki kell fizetnem. Szép lenne...
További fejleményekrõl késõbb...
Ha érdekel valakit, a Hunyadi utca - Madách Imre utca vasúti sines keresztezõdés után a buszmegállóval szemben történt.
Jármû rendszáma: LBE-984

Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Az amit õ nem tud.

Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik.

A VK futam pont rossz példa. Ott a súly a lényeg. Ja és Parti tavaly, emlékszel? Ha valaki kimegy a hegységbe bringázni szerinted szeretné kockázatani folyamatosan a defektet? Nem. Ráadásul a Velencei-hegység tele van gumiszaggatós ösvényekkel.

Emlékszel mit mondtam neked, mikor Parti Contiról => Schwalbe-ra váltott ... ezt a két fajta gumit nem lehet ugyan olyan nyomáson használni (még UST-ben sem). A fecske oldalfala gyengébb ezért nagyobb nyomás kell bele.
Na ez volt Parti Lúzer díja ....

Sajnos nem tudok csatlakozni.
A 2 hónapja szétvert térdem eléggé megviselte a karambol.
A többi csak csúnya és véres sérülés.

Jobbulást drusza!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Reggel munkába menet egy autós erõsebbnek bizonyult nálam. Parkolásból kikanyarodott, én meg átrepültem a motorházon. Én megúsztam pár komolyabb zúzódással, az öreg Puch bringám viszont totálkár. Váz, villa, kerék, kormány kuka.
További beszámoló késöbb.

Jobbulást!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Sajnálom. Mennyire komolyabbak a zúzódásaid? Hétvégi balatonkörre tudsz azért jönni?
Szombat reggel 7-kor indulunk Veszprémböl, de most felmerült, hogy átrakjuk vasárnapra az idõjárás miatt.

Sajnos nem tudok csatlakozni.
A 2 hónapja szétvert térdem eléggé megviselte a karambol.
A többi csak csúnya és véres sérülés.

Azért viszonylag szerencsésen megúsztad. Ha tényleg csak úgy kijött eléd akkor egyértelmû lesz a döntés.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Reggel munkába menet egy autós erõsebbnek bizonyult nálam. Parkolásból kikanyarodott, én meg átrepültem a motorházon. Én megúsztam pár komolyabb zúzódással, az öreg Puch bringám viszont totálkár. Váz, villa, kerék, kormány kuka.

Sajnálom. Mennyire komolyabbak a zúzódásaid? Hétvégi balatonkörre tudsz azért jönni?
Szombat reggel 7-kor indulunk Veszprémböl, de most felmerült, hogy átrakjuk vasárnapra az idõjárás miatt.
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Persze. Jegyzõkönyv, helyszínelés, stb.
Eljárás indult, mert a nõ nem ismerte el a dolgot, mondjuk a baleset helyszíne elõtt úgy 50-100 méterre én nem álltam meg egy stop táblánál, bár kétlem, hogy ennek lenne bármi köze az elém kanyarodásnak.
1-2 hónap az eljárás menete.
Nem mondtak a rendõrik semmit, csak részletesen kikérdeztek.Meglátjuk hogyan döntenek.

Azért viszonylag szerencsésen megúsztad. Ha tényleg csak úgy kijött eléd akkor egyértelmû lesz a döntés.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Rendõrt hívtál?

Persze. Jegyzõkönyv, helyszínelés, stb.
Eljárás indult, mert a nõ nem ismerte el a dolgot, mondjuk a baleset helyszíne elõtt úgy 50-100 méterre én nem álltam meg egy stop táblánál, bár kétlem, hogy ennek lenne bármi köze az elém kanyarodásnak.
1-2 hónap az eljárás menete.
Nem mondtak a rendõrik semmit, csak részletesen kikérdeztek.Meglátjuk hogyan döntenek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Rendõrt hívtál?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De az biztos, hogy elõtte meg kell tanulni lefelé menni, és nem odaverni mindenhez a bringát!

Az amit õ nem tud.

Egy része igaz, az, hogy erõsebb az oldalfala, mert van rajta egy butil vagy nyomás záró réteg ... vagy minden VK és VB futamon eldefektel az összes rájder és csak az nyer aki UST-vel megy? (most magam ellen beszélek, de az élet jópárszor igazolta, hogy az UST light életképes)

Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik.

A VK futam pont rossz példa. Ott a súly a lényeg. Ja és Parti tavaly, emlékszel? Ha valaki kimegy a hegységbe bringázni szerinted szeretné kockázatani folyamatosan a defektet? Nem. Ráadásul a Velencei-hegység tele van gumiszaggatós ösvényekkel.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

sziasztok hétvégi tekerészre valaki?

eddig úgy van hogy ráérek, valami vértesi/bakonyi turné esetleg?
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

esetleg a gumikból nem a super hiper verziót megvenni hanem pölö Buruczkinál is lehet látni hogy performance verziót használ ami valamivel nehezebb ezért az anyag is több benne :) de sztem ha olyan 2,5 bár környékén használod az még viszonylag alacsony nyomás meg talán felütés sem lesz
amúgy én belsõs 2,1es Nobby Nicet használtam 2,3 bár nyomáson belsõvel ütöttem vágtam és nem lett defektem soha, sõt még szezon elején versenyen is azzal mentem:)

.... na-na ... Buruczki a 2. szezon óta Schwalbe gumikkal küldi Gettótyúblesz formában!!! Ott meg nincsen ám hajtogatósba ilyen+olyan ...
Ja és elötte WTB hajtogatós gumikkal ment, amelyek szintén gettó tyúblesszel formációban ragadtak meg a felnin. Elöl: 2,1-2,2 hátul: 2,5-2,6
És ez sem volt "Performance" kivitel, ha csak arra nem gondolsz, hogy Sziszkó performance elõadómûvész és elõadta a WTB USTlight áriát :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Urak!

Mi a véleményetek?
Gettó tyúkbél rendszer készítése mellett döntöttem hála a sok szemétláda szúrt és felütéses lik miatt.
Szerintetek jó a hagyományos külsõ gumi vagy mindenképp legyen tubeless?
Tejbõl mi a javaslat/tapasztalat?
(Mavic XC 717-es felniken gondolkodom... :))

Gettó tubeless: OK ... Tejbõl: No flats ... de ide így is kell majd 2,4-2,6 bar, ha Conti (Black chilli, supersonic) külsõt használsz akkor elég a 2,2-2,4.
Janira ne halgass, õ csak UST-t használt, és nincsen tapasztalat ilyen téren, vagyis van neki olyan, hogy: Dante azt mondta .... és Dante kiszakította ...

De az biztos, hogy elõtte meg kell tanulni lefelé menni, és nem odaverni mindenhez a bringát!

Ha alacsony nyomáson fogod használni akkor a felnit fogod szétverni és ugyanúgy ki fog szakadni a külsõd, mint a belsõs rendszernél. Az igazi tubeless külsõk elõnye, hogy vastag az oldalfaluk és ezért lehet õket alacsony nyomáson használni, szóval nem azért nem kapsz velük felütéses defektet mert nincs belsõ, hanem azért mert erõs az oldalfal.

Egy része igaz, az, hogy erõsebb az oldalfala, mert van rajta egy butil vagy nyomás záró réteg ... vagy minden VK és VB futamon eldefektel az összes rájder és csak az nyer aki UST-vel megy? (most magam ellen beszélek, de az élet jópárszor igazolta, hogy az UST light életképes)

Óóóó...
Akkor kénytelen leszek valami komolyabb köpenyt vásárolni. :(

Nó para, hajrá! Ha kell segítek!

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
sziasztok hétvégi tekerészre valaki?

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

Óóóó...

esetleg a gumikból nem a super hiper verziót megvenni hanem pölö Buruczkinál is lehet látni hogy performance verziót használ ami valamivel nehezebb ezért az anyag is több benne :) de sztem ha olyan 2,5 bár környékén használod az még viszonylag alacsony nyomás meg talán felütés sem lesz
amúgy én belsõs 2,1es Nobby Nicet használtam 2,3 bár nyomáson belsõvel ütöttem vágtam és nem lett defektem soha, sõt még szezon elején versenyen is azzal mentem:)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Ha alacsony nyomáson fogod használni akkor a felnit fogod szétverni és ugyanúgy ki fog szakadni a külsõd, mint a belsõs rendszernél. Az igazi tubeless külsõk elõnye, hogy vastag az oldalfaluk és ezért lehet õket alacsony nyomáson használni, szóval nem azért nem kapsz velük felütéses defektet mert nincs belsõ, hanem azért mert erõs az oldalfal.

Óóóó...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Urak!

Mi a véleményetek?
Gettó tyúkbél rendszer készítése mellett döntöttem hála a sok szemétláda szúrt és felütéses lik miatt.
Szerintetek jó a hagyományos külsõ gumi vagy mindenképp legyen tubeless?
Tejbõl mi a javaslat/tapasztalat?
(Mavic XC 717-es felniken gondolkodom... :))