Még egy dolog kimaradt, bocs ... Lábméret de ez nem olyan lényeges ...?
- Szerintem nincsen itt amorf probléma! Egyszerûen nincsen jól beállítva a bringád.
pl.: 4,5cm-el magasabb csak az ülep magasságod mint az enyém, de 7,5cm-el ülsz magasabban ... ez picit hogy is mondjam ... sok!
Stucni:
- 90mm-s Stucni
- Tegyél a stucni és a váz közé 15-20mm alátétet és végy egy hajlított kormányt 25mm emeléssel (ACOR, Altrix vagy Truva ) -- Bikemarket.hu --
Ez pár ezer forint és nem kell több száz ezer forintért villát venned.
Nyeregmagasság:
- Ha számolom a nyereg magasságot neked (a nyeregvázcsõ vonalában) akkor 780-800mm között kellene lennie a 800mm ha extra nagy a lábméreted, mondjuk 45-46!
(ülep magasság-3mm)/0,883=nyeregmagasság a közép csapitól.
- Szerintem nagyon magasan ülsz! (mert ugye ez sem jó!) Két kérdés: A mostani beállításnál, gond nélkül ki tudod forgatni mondjuk síkon a 120-140 közötti pedálfordulatot ülve, úgy, hogy a medencecsontod nem billeg ide-oda? (ha nem akkor magasan ülsz!) Meredek emelkedõre menet tudod húzni is a pedált vagy csak tolod lábból? (ha nem tudsz húzni magasan ülsz!)
Nyeregcsõ:
-A nyeregcsöved hajlított vagy egyenes? Mert nem jó ha nagyon elõre van tolva a nyereg ...
- Ha hajlított akkor kell egy egyenes és pontosan be kell állítani a térd forgási pontját a pedál tengelyéhez.
*A cipõm 46-os.
*A 90-es stucnin már a kezdetek óta gondolkodtam, -figyelembe véve a "kormány takarja ki az elsõ tengelyt" elméletet- de végül a vásárlásig már nem jutottam el.
A stucni alá max. 12mm fér be, de ha a villa ki lesz 80-ról 100-ra húzva, akkor az ugyancsak segíteni fog egy csöppet.
A low rizer kormányt megtartom, mint utolsó lehetõség.
*A nyeregcsõ magasságban igazad van! Most, hogy méricskéltem és lepucoltam a sarat, látszik az eredeti halvány jelölésem a csövön. (a legutóbbi mosásnál szarul tehettem vissza) Ott kevesebb mint 20mm különbség látszik.
Persze az eredeti jelölésem is magasabb az általad írtnál.
Magasabb lábfordulaton mostanság nem jártam ezzel a bringával, de mászásnál nyomom/húzom ahogy tudom.
Most letettem a nyerget 790mm -re (drasztikus csökkentés), aztán hétfõn kipróbálom.
*A nyeregcsövem egyenes és max.-on elõre van tolva (nyeregpálcán lévõ skála legvége).
A térdem helyzetét pedig kiméregettem függõónnal. Térdkalács és a pedál tengelye.
(Most, hogy engedtem a nyergen, ezt újra el is végzem.)
Köszi a sok infót és segítséget. A próbaút után beszámolok.