Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ez mi ez? Szabad érdeklõdni?

Vettem egy hibás Rebát amit rendberaktam és a Bálint leteszteli, egyben kiderül segít-e neki egy 2cm-el magasabb villa.
Mivel ez IS felfogatásos, neki meg PM adaptere van a 160-as tárcsájához, így egyszerübb ha az én kerekemet is berakja a 180-as tárcsával és a hozzá való adapterrel. Egyben kipróbálhatja milyen UST-s kerékkel menni.
Szóval kicsit megkavartuk, de egy csómó legyet ütünk egyszerre :)
Failure is always an option.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

... tekintettel a kölcsön kapott kerekemre és villámra. :D

B

Ez mi ez? Szabad érdeklõdni?

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Na és akkor itt egy cikk, amitõl én befostam :)

http://www.pto.hu/post/1/2050

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Igen, arra gondoltam. Onnan szoktam felmenni, mert onnan a leghosszabb a hegy.

Mennék én is, betonos is érdekel!
Cs.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha a Hidegvölgy az ami Bakonykuti meg Inota között van, akkor nem arról. Csóriszka felöl szoktunk menni a köves úton, ahogy Bálint is írja. Arra nem nagyon tud sár lenni.

Igen, arra gondoltam. Onnan szoktam felmenni, mert onnan a leghosszabb a hegy.

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A Baglyasra merrõl mennétek fel? Mert a Hidegvölgy felõl garantáltan beragadtok a sárba, a hegynek az a fele nem járható.

Ha a Hidegvölgy az ami Bakonykuti meg Inota között van, akkor nem arról. Csóriszka felöl szoktunk menni a köves úton, ahogy Bálint is írja. Arra nem nagyon tud sár lenni.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

A Baglyasra merrõl mennétek fel? Mert a Hidegvölgy felõl garantáltan beragadtok a sárba, a hegynek az a fele nem járható.

Szerintem Iszka-Kisiszka alatt elmegyünk, aztán jobbra föl valami fehér salakos úton.
Annyira nem vagyok arra ismerõs...
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Jóideig ez lesz az utolsó kellemes 15 fokos hétvége, ugyhogy mindenképpen ki kellene használni. Baglyas környéke nem sáros, és arra a köveken ki is derül milyen a teló.

Támogatom az ötletet!
Még valaki???

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Tiszteletem!

Esetleg most vasárnap egy kényelmes terepkerékpározásra nem gondolt valaki?
Ha jó lesz az idõ, szívesen csatlakoznék.
Lehetõleg kevésbé sáros talaj érdekelne, tekintettel a kölcsön kapott kerekemre és villámra. :D

B

Jóideig ez lesz az utolsó kellemes 15 fokos hétvége, ugyhogy mindenképpen ki kellene használni. Baglyas környéke nem sáros, és arra a köveken ki is derül milyen a teló.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Tiszteletem!

Esetleg most vasárnap egy kényelmes terepkerékpározásra nem gondolt valaki?
Ha jó lesz az idõ, szívesen csatlakoznék.
Lehetõleg kevésbé sáros talaj érdekelne, tekintettel a kölcsön kapott kerekemre és villámra. :D

B

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Ezt találtam az mtbr -en a fox -ról.

Fox 32 F80 RL to F100

Így már neki merek állni.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Esetleg valakinek nincs elfekvõben egy 90mm -es, 5°-os emelésû stucnija? Befogóméret mindegy.
Csak kipróbálnám, nem vételre.

Köszi,
B

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Még egy dolog kimaradt, bocs ... Lábméret de ez nem olyan lényeges ...?

- Szerintem nincsen itt amorf probléma! Egyszerûen nincsen jól beállítva a bringád.
pl.: 4,5cm-el magasabb csak az ülep magasságod mint az enyém, de 7,5cm-el ülsz magasabban ... ez picit hogy is mondjam ... sok!

Stucni:
- 90mm-s Stucni
- Tegyél a stucni és a váz közé 15-20mm alátétet és végy egy hajlított kormányt 25mm emeléssel (ACOR, Altrix vagy Truva ) -- Bikemarket.hu --
Ez pár ezer forint és nem kell több száz ezer forintért villát venned.

Nyeregmagasság:
- Ha számolom a nyereg magasságot neked (a nyeregvázcsõ vonalában) akkor 780-800mm között kellene lennie a 800mm ha extra nagy a lábméreted, mondjuk 45-46!
(ülep magasság-3mm)/0,883=nyeregmagasság a közép csapitól.
- Szerintem nagyon magasan ülsz! (mert ugye ez sem jó!) Két kérdés: A mostani beállításnál, gond nélkül ki tudod forgatni mondjuk síkon a 120-140 közötti pedálfordulatot ülve, úgy, hogy a medencecsontod nem billeg ide-oda? (ha nem akkor magasan ülsz!) Meredek emelkedõre menet tudod húzni is a pedált vagy csak tolod lábból? (ha nem tudsz húzni magasan ülsz!)

Nyeregcsõ:
-A nyeregcsöved hajlított vagy egyenes? Mert nem jó ha nagyon elõre van tolva a nyereg ...
- Ha hajlított akkor kell egy egyenes és pontosan be kell állítani a térd forgási pontját a pedál tengelyéhez.

*A cipõm 46-os.

*A 90-es stucnin már a kezdetek óta gondolkodtam, -figyelembe véve a "kormány takarja ki az elsõ tengelyt" elméletet- de végül a vásárlásig már nem jutottam el.
A stucni alá max. 12mm fér be, de ha a villa ki lesz 80-ról 100-ra húzva, akkor az ugyancsak segíteni fog egy csöppet.
A low rizer kormányt megtartom, mint utolsó lehetõség.

*A nyeregcsõ magasságban igazad van! Most, hogy méricskéltem és lepucoltam a sarat, látszik az eredeti halvány jelölésem a csövön. (a legutóbbi mosásnál szarul tehettem vissza) Ott kevesebb mint 20mm különbség látszik.
Persze az eredeti jelölésem is magasabb az általad írtnál.
Magasabb lábfordulaton mostanság nem jártam ezzel a bringával, de mászásnál nyomom/húzom ahogy tudom.
Most letettem a nyerget 790mm -re (drasztikus csökkentés), aztán hétfõn kipróbálom.

*A nyeregcsövem egyenes és max.-on elõre van tolva (nyeregpálcán lévõ skála legvége).
A térdem helyzetét pedig kiméregettem függõónnal. Térdkalács és a pedál tengelye.
(Most, hogy engedtem a nyergen, ezt újra el is végzem.)

Köszi a sok infót és segítséget. A próbaút után beszámolok. :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

- Stucni mérete
*100mm, 5° emelés, OS
- Stucni helyzete (felfelé vagy lefelé van fordítva)
*5° felfelé
- Nyeregmagasságod (középcsapágytól tengelyvonalától a nyereg tetejéig)
*835mm a nyeregvázcsõ vonalában, 800mm függõben
- Villaméretet tudom.
*a villa nyaka 200mm, többit tudod
- Kormány: (egyenes, hajlított)
*egyenes

tested:
- karod hossza elõre nyújtva a váll ízülettõl a tenyered közepéig
*660mm +/-10mm
- felsõ tested hossza: üljél le és mérjed meg az ülési ponttól a váll ízületig a magasságot
*590mm +/-10mm
- üllepmagasság: végy egy könyvet a lábad közé, szorosan a zacikhoz (mintha a nyergen ülnél) és lécci méressed le valakivel a könyv legmagasabb pontja és a padló távolságát.
*910mm

A vázam 20"-os '07-es pyxis team, 400-as egyenes nyeregszár, nyereg totál elõre tolva, hajtókar 175-ös
*fejcsõ hossza: 120mm
*felsõcsõ hossza csõközéptõl csõközépig: 590mm
*alsócsõ hossza csõközéptõl csõközépig: 690mm
*nyeregvázcsõ csõközéptõl bilincs tetejéig: 510mm

Köszi elõre is!

Még egy dolog kimaradt, bocs ... Lábméret de ez nem olyan lényeges ...?

- Szerintem nincsen itt amorf probléma! Egyszerûen nincsen jól beállítva a bringád.
pl.: 4,5cm-el magasabb csak az ülep magasságod mint az enyém, de 7,5cm-el ülsz magasabban ... ez picit hogy is mondjam ... sok!

Stucni:
- 90mm-s Stucni
- Tegyél a stucni és a váz közé 15-20mm alátétet és végy egy hajlított kormányt 25mm emeléssel (ACOR, Altrix vagy Truva ) -- Bikemarket.hu --
Ez pár ezer forint és nem kell több száz ezer forintért villát venned.

Nyeregmagasság:
- Ha számolom a nyereg magasságot neked (a nyeregvázcsõ vonalában) akkor 780-800mm között kellene lennie a 800mm ha extra nagy a lábméreted, mondjuk 45-46!
(ülep magasság-3mm)/0,883=nyeregmagasság a közép csapitól.
- Szerintem nagyon magasan ülsz! (mert ugye ez sem jó!) Két kérdés: A mostani beállításnál, gond nélkül ki tudod forgatni mondjuk síkon a 120-140 közötti pedálfordulatot ülve, úgy, hogy a medencecsontod nem billeg ide-oda? (ha nem akkor magasan ülsz!) Meredek emelkedõre menet tudod húzni is a pedált vagy csak tolod lábból? (ha nem tudsz húzni magasan ülsz!)

Nyeregcsõ:
-A nyeregcsöved hajlított vagy egyenes? Mert nem jó ha nagyon elõre van tolva a nyereg ...
- Ha hajlított akkor kell egy egyenes és pontosan be kell állítani a térd forgási pontját a pedál tengelyéhez.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Bálint,

Most volt egy kis idõm és beleolvasgattam az eszmecserébe ... a derékfájás kontra 20cm különbség és amorf testalkat problémába ...

volna pár kérdésem a bringád beállításával, és a tested méretéivel?

- Stucni mérete
*100mm, 5° emelés, OS
*5° felfelé
*835mm a nyeregvázcsõ vonalában, 800mm függõben
- Villaméretet tudom.
*a villa nyaka 200mm, többit tudod
*egyenes

tested:
*660mm +/-10mm
- felsõ tested hossza: üljél le és mérjed meg az ülési ponttól a váll ízületig a magasságot
*590mm +/-10mm
- üllepmagasság: végy egy könyvet a lábad közé, szorosan a zacikhoz (mintha a nyergen ülnél) és lécci méressed le valakivel a könyv legmagasabb pontja és a padló távolságát.
*910mm

A vázam 20"-os '07-es pyxis team, 400-as egyenes nyeregszár, nyereg totál elõre tolva, hajtókar 175-ös
*fejcsõ hossza: 120mm
*felsõcsõ hossza csõközéptõl csõközépig: 590mm
*alsócsõ hossza csõközéptõl csõközépig: 690mm
*nyeregvázcsõ csõközéptõl bilincs tetejéig: 510mm

Köszi elõre is!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Én jövõre egy RS Sid -et szeretnék, szóval a villa MINDENKÉPP eladó lesz.
Legkésõbb január végéig megválnék a cucctól.
Persze ez még változhat. :)

Isten bizony megnézem azokat a pöcköket. :D

Bálint,

Most volt egy kis idõm és beleolvasgattam az eszmecserébe ... a derékfájás kontra 20cm különbség és amorf testalkat problémába ...

volna pár kérdésem a bringád beállításával, és a tested méretéivel?
- Stucni mérete
- Villaméretet tudom.

tested:

25-30mm alátét nem gáz a stucni és a kormánycsapi között.

A villa nyakával meg ne babráljál!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elég csak a levegõs oldalt szétszedni hozzá.
Kamra leereszt. A légkamra kupakja kiteker. Alul csavar leszed. Nyomórúd felfelé kinyom és kihúz. És máris látod a szerkezetet. Azért majd próbáld ki az útállítás elõtt, hogy a csillapítás oldalt mennyire lehet kihúzni (szétszedett levegõs oldal mellett szét tudod-e húzni annyira, hogy 110mm becsúszó látszódjon ki.

Azért tudok ennyi mindent, mert szeptemberben húztam össze az enyémet 80ra.

Robbbeee

Robbbeee

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hali!

Én most csak 2 Schwalbe Rocket Ron-t szeretnék! :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

engem egenszen konkretan erdekelne, de csak jovore terveztem a telo cseret. most meg a cockpit csere van folyamatban. bekostolom a Ritchey WCS riser kormanyt, 100-as OS stucnival, meg egy ergon GX3-at szemeltem ki... vegul is lassan itt a karacsony...
ha nem sikerul megoldanod az 100-asra allitast, akkor sztem beszeljunk.

HeyBud

Én jövõre egy RS Sid -et szeretnék, szóval a villa MINDENKÉPP eladó lesz.
Legkésõbb január végéig megválnék a cucctól.
Persze ez még változhat. :)

Nem mûanyag kütyüt kell cserélni. Három helyen van megfúrva a nyomórúd és eggyel feljebbi lyukba kell rakni a kis pöcköt.