Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

HeyBud

HeyBud

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Srácok!

Esetleg valakit nem érdekel egy 2009-es Fox 32 F80 RL kormánylock-os villa? :)
Egészen konkrétan az enyém.

engem egenszen konkretan erdekelne, de csak jovore terveztem a telo cseret. most meg a cockpit csere van folyamatban. bekostolom a Ritchey WCS riser kormanyt, 100-as OS stucnival, meg egy ergon GX3-at szemeltem ki... vegul is lassan itt a karacsony...
ha nem sikerul megoldanod az 100-asra allitast, akkor sztem beszeljunk.

HeyBud

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mûanyag kütyüt kell cserélni. Három helyen van megfúrva a nyomórúd és eggyel feljebbi lyukba kell rakni a kis pöcköt.

A sebesség mindent megold.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hello!

Mikor vettem a rókámat, az F100 eléggé elérhetetlen volt, de a Vizdák Janiéknál pihent egy F80. Õ akkor többször említette, hogy csak valami belsõ mûanyag kütyüt kell kicserélni, és a 80-as villa 100-as lesz, vagy megvárom a következõ szállítmányt. Szerintem írj neki, segítõkész srác !

Nem rossz ötlet. Mondjuk nekem csak az alkatrész kell, aztán itthon megcsinálgatom. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hello!

Mikor vettem a rókámat, az F100 eléggé elérhetetlen volt, de a Vizdák Janiéknál pihent egy F80. Õ akkor többször említette, hogy csak valami belsõ mûanyag kütyüt kell kicserélni, és a 80-as villa 100-as lesz, vagy megvárom a következõ szállítmányt. Szerintem írj neki, segítõkész srác !

Utána lesek, de úgy emlékszem, hogy a(z) F80 az fix 80mm és a 100mm-t lehet visszahúzni valami belsõ átalakítással.

*Amúgy jó villa.
Kipróbálható, megvehetõ. :P

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Úgy 6mm lehet, de ugye a villanyak tetejét már nem fogja körbe a stucni teteje, hanem beleér a stucni közepén lévõ lyukba. Az a lyuk vagy furat, mindegy minek nevezem, elég nagy átmérõjû. (Biztos érted mit írok... :))
Két csavaros a stucni és a felsõ csavar is fog még rajta, de aggasztó, hogy a nyak teteje nincs közrefogva.
Na mindegy, óvatosan használom kicsit és meglátom hogy bírja. Remélem nem törik le. :D

Nem emléxem miféle lyukas stucnid van, de ha a villanyak teteje eléri a felsõ csavart, akkor az már elég. Nekem volt már így és nem volt semmi baj vele, mondjuk az valami nehéz és masszív Bike positive stucni volt.
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy 6mm lehet, de ugye a villanyak tetejét már nem fogja körbe a stucni teteje, hanem beleér a stucni közepén lévõ lyukba. Az a lyuk vagy furat, mindegy minek nevezem, elég nagy átmérõjû. (Biztos érted mit írok... :))
Két csavaros a stucni és a felsõ csavar is fog még rajta, de aggasztó, hogy a nyak teteje nincs közrefogva.
Na mindegy, óvatosan használom kicsit és meglátom hogy bírja. Remélem nem törik le. :D

Akkor mos oldalról átlátni a stucnin? :)
Nem túl szerencsés így.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

6-7mm-nél többel ne lógjon túl a stucni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

50mm-t emeltem a stucnin és már ennyike változtatás is pozitív hatású.
Sajnos így a stucni nem öleli körül a villanyakat teljes egészében. Nem tudom ez mennyire veszélyes....

6-7mm-nél többel ne lógjon túl a stucni.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
50mm-t emeltem a stucnin és már ennyike változtatás is pozitív hatású.
Sajnos így a stucni nem öleli körül a villanyakat teljes egészében. Nem tudom ez mennyire veszélyes....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Utána lesek, de úgy emlékszem, hogy a(z) F80 az fix 80mm és a 100mm-t lehet visszahúzni valami belsõ átalakítással.

*Amúgy jó villa.

Átalakítható, legrosszabb esetben is pár ezer forintból. A levegõs oldal ugyanaz a 80, 100 és 120as villák esetében. Ha szerencséd van akkor csak át kell rakni a "kis pöcköt" és kész is van. Ha nincs akkor rövid a csillapítás rúdja és azt ki kell cserélni (csak a rudat).

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hm, ez pont fajin lenne a piros merida "elejibe". Nem lehet a 80-asokat átalakítani 100-ra? Mintha olvastam volna vmi hasonlót a "rókás" topikban.

*Amúgy jó villa.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

A 20cm az nagyon sok. Mondjuk ha nagyon hosszú a kezed... nem tudom.
Szerintem emeld feljebb a kormányt is, ne csak rövidebb stucnit használj.

Hosszú távon érzem a nyakamon, hogy nagyon lent van a kormány.
Hát próbálkozok. :D

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Srácok!

Esetleg valakit nem érdekel egy 2009-es Fox 32 F80 RL kormánylock-os villa? :)
Egészen konkrétan az enyém.
Rövidnek érzem a 200mm hosszú nyakát a 80mm úthoz.
Ha érdekel valakit, szóljon rám, vagy be is cserélem Sid-re vagy Fox-ra, csak 100mm útja legyen, vagy ha 80-as, akkor min. 220-230mm nyak.
Ha tudtok, segítsetek. :)

Köszi,

Hm, ez pont fajin lenne a piros merida "elejibe". Nem lehet a 80-asokat átalakítani 100-ra? Mintha olvastam volna vmi hasonlót a "rókás" topikban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm, de nekem is van.
Egész biztos, hogy úgy 5cm sokat dobna a dolgon, de az is lehet, hogy csak rövidebb stucnit teszek fel.
Jelenleg a kormány és a nyereg közt függõben 20cm szintkülönbség van. Ez nem derékbarát. :D
De szerintem egy rövidebb stucnival változna a testtartásom. Meg kéne próbálni...

A 20cm az nagyon sok. Mondjuk ha nagyon hosszú a kezed... nem tudom.
Szerintem emeld feljebb a kormányt is, ne csak rövidebb stucnit használj.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Inkább a stucni vagy a kormány csere.
A bbb-nek van ilyen toldója, de dögnehéz.

Én is ezt ismerem.

Áhh, stucniemelõ kizárva. Inkább a derék és nyakfájás. :D
Ami a tervem a közeljövõre, az egy 18" vagy 19"-os pyxis (amelyiknél még biztonságos a nyereghossz) és egy 100mm-es villa.
Ez a 20"-os váz nagyon hosszú és több probléma is adódik ebbõl. :(

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hegeszteni nem kellene, esetleg esztergáltatni és beleragasztani egy toldást, ami lépcsõs és belecsúszik. Hallottam már aki így oldotta meg.
Van egy nagyobb emelkedésû 110-es régi Ritchey stucnim ha ki akarod próbálni mennyit segít.

Köszönöm, de nekem is van.
Egész biztos, hogy úgy 5cm sokat dobna a dolgon, de az is lehet, hogy csak rövidebb stucnit teszek fel.
Jelenleg a kormány és a nyereg közt függõben 20cm szintkülönbség van. Ez nem derékbarát. :D
De szerintem egy rövidebb stucnival változna a testtartásom. Meg kéne próbálni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, erre is gondoltam és egyszerûbb is mint villát eladni/venni.
Esetleg a villanyak betoldása? Van egy profi hegesztõ barátom és van is levágott villanyakam. Bár nem biztos, hogy b@sztatni kéne a nyakat. Kényes dolog. :)

Inkább a stucni vagy a kormány csere.
A bbb-nek van ilyen toldója, de dögnehéz.

Hegeszteni nem kellene, esetleg esztergáltatni és beleragasztani egy toldást, ami lépcsõs és belecsúszik. Hallottam már aki így oldotta meg.

Én is ezt ismerem.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Esetleg a villanyak betoldása? Van egy profi hegesztõ barátom és van is levágott villanyakam. Bár nem biztos, hogy b@sztatni kéne a nyakat. Kényes dolog. :)

Van egy nagyobb emelkedésû 110-es régi Ritchey stucnim ha ki akarod próbálni mennyit segít.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hajlított kormány vagy nagyobb emelésû stucni.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Van kedve valakinek egy tó kerülésre 22.00 körül?

Kedvem lenne, de itthon pesztrálom éppen a két rosszcsont fiamat, ma a feleségem kapott kimenõt.
Soká lesz még hogy õk is eljöhetnek egy ilyenre, de már nagyon várom :)