Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ma utána is megyek, hogy honnan tudok leakasztani alkatrészt.
Lényegében a csillapító egység külsõ hengere rövid, kíváncsi leszek, hogy mit mondanak majd rá.
Én sem tartom bonyolultnak a cseréjét, de az, hogy lesz-e alkatrész meg persze mennyiért, az már más kérdés.

Ha nem sikerül az átalakítás, nekem igazából kéne egy 80-as villa, bár tartok tõle, hogy egy Fox nekem drága lenne...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Lassú defekt az kellemetlen, én hazafelé odavágtam a hátsó kereket egy sziklához és kaptam egy 2 x 1cm-es kígyóharapást...az nem volt lassú :)
Fél 5-re még így is visszaértünk a városba.
Gyertek máskor is velünk!

Megyünk persze, ha tudunk. (De az valszeg már csak jövõre lesz.)
Akkor jó gyorsak voltatok, pláne defektjavítással együtt, mi se értünk haza fél öt elõtt. Bár a "városban" és az "otthon" ez esetben nekünk több, mint 10 km-t jelent, valszeg ez volt az oka a félreértésnek részemrõl, hogy ilyen messze van a Baglyas, illetve emiatt nem nagyon szoktunk arrafelé bringázni, noha tetszik a terep.

(A múltkor én is csak hittem, hogy lassú a defekt, volt nálam pótbelsõ egyébként, bár pumpa nélkül nem sokat értem volna vele.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Kb. 4000ft-ért kapsz hozzá alkatrészt, amivel a csillapítás is jó lesz.

Ma utána is megyek, hogy honnan tudok leakasztani alkatrészt.
Lényegében a csillapító egység külsõ hengere rövid, kíváncsi leszek, hogy mit mondanak majd rá.
Én sem tartom bonyolultnak a cseréjét, de az, hogy lesz-e alkatrész meg persze mennyiért, az már más kérdés.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szétszedtem végre a foxot és nekem lett (sajnos) igazam.
Fox 32 F80 RL nem átalakítható.
A levegõs oldalon valóban be van skálázva gyönyörûen, ott elvileg 140mm -ig kihúzható.
A gond a csillapítás felöli oldalon van. Ott kereken 85mm -t mozog a munkahenger, 100mm-re kihúzva már nincs a helyén.
Most rakom össze.
Szépen kipucoltam, 10W olajat kap, fox fluid helyett pedig 85W a levegõs kamrába.
Akit érdekel, nyugodtan rámírhat. :D

Kb. 4000ft-ért kapsz hozzá alkatrészt, amivel a csillapítás is jó lesz.

A sebesség mindent megold.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Szétszedtem végre a foxot és nekem lett (sajnos) igazam.
Fox 32 F80 RL nem átalakítható.
A levegõs oldalon valóban be van skálázva gyönyörûen, ott elvileg 140mm -ig kihúzható.
A gond a csillapítás felöli oldalon van. Ott kereken 85mm -t mozog a munkahenger, 100mm-re kihúzva már nincs a helyén.
Most rakom össze.
Szépen kipucoltam, 10W olajat kap, fox fluid helyett pedig 85W a levegõs kamrába.
Akit érdekel, nyugodtan rámírhat. :D

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Akkor nem sokon múlott a találka. Három10-kor indultunk. Elmentünk Bakonykutiba és onnan mentünk fel a hegyre. Kb 4-re voltunk a csúcson. Onnan egy rövid de kellõen meredeken le, /ezt MJani is ismeri / majd a hidegvölgyet keresztezve haza...
Talán majd máskor tudunk közösen tekerni!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Hali!
Merre mentetek fel és jöttetek le a Baglyasról?
Fiammal mi is voltunk, de már a nyomotokat sem találtuk.

Iszkaszentgyörgy felõl, a köves úton mentünk-jöttünk. Fél 4 körül lehettünk ott. Föntrõl körbenéztünk, de nem láttunk benneteket.
Failure is always an option.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali!
Merre mentetek fel és jöttetek le a Baglyasról?
Fiammal mi is voltunk, de már a nyomotokat sem találtuk.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Lassú defekt az kellemetlen, én hazafelé odavágtam a hátsó kereket egy sziklához és kaptam egy 2 x 1cm-es kígyóharapást...az nem volt lassú :)
Fél 5-re még így is visszaértünk a városba.
Gyertek máskor is velünk!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Közben rájöttem, hogy ki feküdt meg a legutóbb a Konával: hát én. Mindig is volt egy lassú defektje az elsõn, úgyhogy nem lepõdtem meg a múltkor se, amikor laposabb volt mint a hátsó. Felpumpáltam, aztán elindultunk egy laza terepezésre a gyerekkel, csak "keresztbe" a VH-en. (Pátka felõl be a sorompónál a zúzottkövesen, az nem túl nehéz terep.) De amikor elértünk a tábláig, javasoltam, hogy ne menjünk le a Bella tónál, hanem próbáljunk átjutni a lõtérig. De utunkat állta az a domb, amire a múltkor is úgy toltuk fel, úgyhogy inkább lementünk az Anikó forrás felé. Pont a vízmarásos, köves lejtõn jöttem rá, hogy nem tudom irányítani a biciklit. Ott még meg tudtam állni, leszálltam, megtapogattam a kereket: alig volt benne levegõ. Letoltam a forrásig, fogtam a minipumpát, de azzal kellett szembesülnöm, hogy eltört: kijött a szára a dugattyúból. A hegyrõl még levergõdtünk valahogy (érdekes módon a mély homokban jobban tartott a teljesen lapos gumi), és már a lovarda és az út között, szinte sík terepen csúsztam el egy alig látható rézsûn. Úgy odavertem a téredemet, hogy a váltó akkor eszembe sem jutott...
Kitoltuk az útig, hátha jön egy bringás, akitõl lehet pumpát kölcsönkérni. Szerencsére akkor már pont odáig kész lett a kerékpárút új szakasza, az sima, óvatosan el tudtam rajta gurulni felnin a hídig. A hídon innen aztán le tudtunk inteni egy kb. velem egykorú házaspárt, akiknél volt univerzális minipumpa. Magára is vette a nyomást a kerék, azt hittem, jó lesz hazáig, de amint ráterheltem, gyorsan leeresztett, a kisfaludi kocsmáig is alig jutottam el. (Késõbb megtaláltam benne az akáctüskét.) Onnan megint felnin az emelkedõ aljáig, ott feltoltuk, közben felhívtam az asszonyt, hogy jöjjön elénk a Baumaxhoz. Ott szétkaptam a bringát, beraktam az autóba, a gyerek eltekert, mi meg bementünk, vettem új belsõt, gyomirtót, stb. Utána mentünk szüleimhez ebédelni, úgyhogy a seb végül nem is lett ellátva. (El is felejtkeztem róla, csak akkor jutott eszembe, amikor vetettem volna le a bringásgatyát, és bele volt ragadva a sebbe...) De nem volt vele gondom, egészen két hét múlváig, amikor országúton mentünk a gyerekkel egy Lovasberény-Nadap kört. Akkor begyulladt, de úgy, hogy másnapra fel is ment a lázam. Létezik, hogy két hét után gyulladjon be egy seb? Vagy inkább valami más bajom volt, csak átterjedt a gyulladás oda is.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Köszi a srácoknak, akik megmutatták, merre van a Baglyas. És köszönet azért is, hogy visszajöttetek segíteni a katlan után.
Legközelebb mi is végigmegyünk, ha sikerül idõben elindulni, mármint a napszállathoz képest. (És asszem, a második kulacstartót is installálni kell a gépre addig.)
Nekem amúgy ennyi is elég volt, elfáradtam, mire hazaértünk. Sajnos az idén sem sikerült folyamatos edzésben tartanom magam, hiába terveztem. A fiam is élvezte, bár szegény a 32/18-al mókuskerekezett rendesen odafelé...

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Baglyas lesz belõle.
A fent említett idõpontban a Budai út - Lövölde sarka, ott valami megálló. :)

Ott leszek.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Csatlakoznék a Baglyas túrához, végre megtanulom az útvonalat

sorry, mégsem megyek
2kor Forma 1 futam lesz, nem hagyhatom ki :)
Cs.

pirga

pirga

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Csatlakoznék a Baglyas túrához, végre megtanulom az útvonalat

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Baglyas lesz belõle.

Lehet megyek, mondjuk kicsit késõn van. Vagy veletek vagy a szingósokkal megyek.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Baglyas lesz belõle.

Meló után, az-az 3 után kicsivel mi is nekimegyünk a hegynek, Bakonykuti felöl. Talán összefutunk! :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Akkor legyen a korai ebédes verzió, fél kettõkor a buszmegállóból.
Ki jön még?

Holnap akkor mikor, merre mentek?

Baglyas lesz belõle.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Holnap akkor mikor, merre mentek?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Reggel kimentem az ingó kövekhez kicsit ökörködni.
A nyeregmagasság és ülés pozíció már majdnem tökéletes.
Gábor. Szegény rebát nem kíméltem, de a mai napon jól vizsgázott.
A légnyomást soknak érzem, szal eresztek egy minimálisat a villából (most a sag kb. 6mm), aztán holnap is megnézzük.
Hogy hazaértem, néztem a becsúszókat és mintha kicsit olajosak lennének. Ma letörölgetem, aztán holnap meglátjuk, hogy olaj vagy csak egy kis víz és sár.
Az elsõ kerék marha jó! 2bar -ra fújtam és nagyon kellemes.

Holnap aki jön tekerni, mindenképp jelezze!

B

6mm sag az nagyon kevés, én kb. a duplájára szoktam állítani.
A szimeringet megkentem szilikonzsirral belül jó alaposan, szerintem csak azt dolgozza ki, ne foglalkozz vele.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Reggel kimentem az ingó kövekhez kicsit ökörködni.
A nyeregmagasság és ülés pozíció már majdnem tökéletes.
Gábor. Szegény rebát nem kíméltem, de a mai napon jól vizsgázott.
A légnyomást soknak érzem, szal eresztek egy minimálisat a villából (most a sag kb. 6mm), aztán holnap is megnézzük.
Hogy hazaértem, néztem a becsúszókat és mintha kicsit olajosak lennének. Ma letörölgetem, aztán holnap meglátjuk, hogy olaj vagy csak egy kis víz és sár.
Az elsõ kerék marha jó! 2bar -ra fújtam és nagyon kellemes.

Holnap aki jön tekerni, mindenképp jelezze!

B