Beülés nélkül adják meg a szögeket.Köszi a véleményt. Ha "piacra" csinálnám akkor 73 lenne, valószínûleg az több embernek megfelelõ, de én szeretek elõrébb ülni, ezért gondoltam a 74 fokot. Mindkét másik bambuszbringánál is ennyire csináltam és kényelmesnek érzem, a többi bringán amit használok/használtam meg mindig koppra elõretolom az ülést, sokszor még az is kevés. Még azért gondolkodom a 73 fokon és hátranyúlás nélküli nyeregcsövön, az majdnem ugyanezt a pozíciót adná.
A gyártók szerinted hogy adják meg a szögeket, a villa névleges beépítési magasságával, vagy a SAG-al csökkentett magassággal? Logikus lenne az utóbbi, én is úgy számoltam (15mm SAG-al). Ez kb. 1 fokot jelent. Próbáltam kiguglizni, de csak arra jutottam, hogy nem egyértelmü...viszont találtam egy oldalt ahol sok hasznos dolgot összeszedett a srác többek között vázgeometriáról is.
A meredekebb nyeregvázcsõszöggel erõsebb lesz a váz, szerintem maradj a 74fok mellett.
SAG nélkül adják meg a gyártók a szögeket (aztán a valóságban olyanok lesznek a szögek ahogy a gyárban sikerült).
Azért erre nem vennék 100%-ban mérget ...