Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszi a véleményt. Ha "piacra" csinálnám akkor 73 lenne, valószínûleg az több embernek megfelelõ, de én szeretek elõrébb ülni, ezért gondoltam a 74 fokot. Mindkét másik bambuszbringánál is ennyire csináltam és kényelmesnek érzem, a többi bringán amit használok/használtam meg mindig koppra elõretolom az ülést, sokszor még az is kevés. Még azért gondolkodom a 73 fokon és hátranyúlás nélküli nyeregcsövön, az majdnem ugyanezt a pozíciót adná.
A gyártók szerinted hogy adják meg a szögeket, a villa névleges beépítési magasságával, vagy a SAG-al csökkentett magassággal? Logikus lenne az utóbbi, én is úgy számoltam (15mm SAG-al). Ez kb. 1 fokot jelent. Próbáltam kiguglizni, de csak arra jutottam, hogy nem egyértelmü...viszont találtam egy oldalt ahol sok hasznos dolgot összeszedett a srác többek között vázgeometriáról is.

Beülés nélkül adják meg a szögeket.

A meredekebb nyeregvázcsõszöggel erõsebb lesz a váz, szerintem maradj a 74fok mellett.
SAG nélkül adják meg a gyártók a szögeket (aztán a valóságban olyanok lesznek a szögek ahogy a gyárban sikerült :) ).

Azért erre nem vennék 100%-ban mérget ... :) Ha rövidíted a felsõ csövet a meredekebb nyeregvázcsõvel, akkor nyújtani kell a támvillát ... így gyengülhet a váz hátsó fele ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hatalmas KÖSZI!
Ma a magmában is megjegyezte a csaj, persze Attila felhívta rá a figyelmét. :D

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Ha jól tudom, Merida-harcos barátunknak ma van a születésnapja!
Boldog Szülinapot töki! :D

(ha nem ma van, akkor megelõlegeztem... :D)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a véleményt. Ha "piacra" csinálnám akkor 73 lenne, valószínûleg az több embernek megfelelõ, de én szeretek elõrébb ülni, ezért gondoltam a 74 fokot. Mindkét másik bambuszbringánál is ennyire csináltam és kényelmesnek érzem, a többi bringán amit használok/használtam meg mindig koppra elõretolom az ülést, sokszor még az is kevés. Még azért gondolkodom a 73 fokon és hátranyúlás nélküli nyeregcsövön, az majdnem ugyanezt a pozíciót adná.
A gyártók szerinted hogy adják meg a szögeket, a villa névleges beépítési magasságával, vagy a SAG-al csökkentett magassággal? Logikus lenne az utóbbi, én is úgy számoltam (15mm SAG-al). Ez kb. 1 fokot jelent. Próbáltam kiguglizni, de csak arra jutottam, hogy nem egyértelmü...viszont találtam egy oldalt ahol sok hasznos dolgot összeszedett a srác többek között vázgeometriáról is.

A meredekebb nyeregvázcsõszöggel erõsebb lesz a váz, szerintem maradj a 74fok mellett.
SAG nélkül adják meg a gyártók a szögeket (aztán a valóságban olyanok lesznek a szögek ahogy a gyárban sikerült :) ).

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Én egyedül a nyeregvázcsõ szögén változtatnék 73°-ra, a többi zsír!

Failure is always an option.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

A Xenon ill. a Halogén a hõt a fényforrásnál adja le, a LED az elektronikánál ... a hûtõbordákat az elektronikára teszik, úgy, hogy a házzal érintkezzen és az legyen a végfelület.

hm... köszi...
így már végképp kétlem, hogy házilag olcsóbban és/vagy jobban ki lehet hozni...
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

A bambusz MTB-nek ilyen lesz a geometriája. Ha valakinek van valami "jobbítási javaslata" szívesen veszem :)

Én egyedül a nyeregvázcsõ szögén változtatnék 73°-ra, a többi zsír!

szerintem az a xenon...
a LED emisszios elvû fényforrás, tehát (nagyon) nem melegedhet...

Pedig én is úgy tudom (aki egyáltalán nem ért az elektromos kütyükhöz), hogy a ledek halálát a túlmelegedés okozza és ezért csinálnak egyes led lámpákra hûtõbordákat vagy fémházban tartják õket.

Valójában Fezsónak és neked is jani+a többike igazatok van. A LED emissziós fényforrás, de nem a LED melegszik, hanem az elektronika, itt azt kell hûteni.
A Xenon ill. a Halogén a hõt a fényforrásnál adja le, a LED az elektronikánál ... a hûtõbordákat az elektronikára teszik, úgy, hogy a házzal érintkezzen és az legyen a végfelület.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Pedig én is úgy tudom (aki egyáltalán nem ért az elektromos kütyükhöz), hogy a ledek halálát a túlmelegedés okozza és ezért csinálnak egyes led lámpákra hûtõbordákat vagy fémházban tartják õket.

A cree ledes alu házas fejlámpám nulla fok alatt gõzölög. :D
Ezek a nagy teljesítményû ledek alapból olyan nyákra kerülnek fel (ha jól tudom), amin gyárilag van már réz vagy alu hõelvezetõ.

ezek szerint a világításra használtak másak, mint amit én anno (bele se merek gondolni milyen régen) tanultam a megjelenítésre használt klasszikusokról...
ide vezet ha az ember nem dolgozik a szakmájában, pár év és elszalad mellette a világ :(

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

szerintem az a xenon...

A cree ledes alu házas fejlámpám nulla fok alatt gõzölög. :D
Ezek a nagy teljesítményû ledek alapból olyan nyákra kerülnek fel (ha jól tudom), amin gyárilag van már réz vagy alu hõelvezetõ.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem az a xenon...

A sebesség mindent megold.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Ezek a nagy teljesítményû ledek ráadásul elég kényesek a hõmérsékletre, jó elektronika kell, ami biztosítja hogy ne legyen túlterhelve és jól kitalált hûtés, hogy elvezesse a keletkezõ hõt. Szerintem ez nem olyan egyszerü dolog...

szerintem az a xenon...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

...nem lesz érzékelhetõen olcsóbb, mint a linken lévõk, de legalább csúnyább :)

Szerintem drágább lesz. Mintha olvastam volna valami amerikai fórumon, hogy a 80 dolláros alatti árnál többe kerülnek az alkatrészek.
Ezek a nagy teljesítményû ledek ráadásul elég kényesek a hõmérsékletre, jó elektronika kell, ami biztosítja hogy ne legyen túlterhelve és jól kitalált hûtés, hogy elvezesse a keletkezõ hõt. Szerintem ez nem olyan egyszerü dolog...

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Szerintem nem egy darabra volna szükség ... :) Írjunk ki egy igényfelmérést?

akár nyithatunk rá üzletet is... a Mag-Lite is így kezdte... úgyis épp most váltom ki a vállalkozóit. :D

ár szempontból szinte mindegy hogy 1 vagy 10, gyors fejszámolással az izzó +foglalat +vezérlõelektronika(ha többféle világítási módot akarunk) + kapcsoló +töltõáramkör + akkuház +relé +nyák +marató +vezeték +csati +egyedi ház és felfogatáshoz bilincs(utóbbiaknak Te tudod a költségét) nem lesz érzékelhetõen olcsóbb, mint a linken lévõk, de legalább csúnyább :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Gondoltam, hogy azért kéred, mert unatkozol :)

Részemrõl is ok, szeretném elõjegyeztetni magam.
Két minimális kikötésem lenne...
Olyan jó és olcsó legyen, mint a Hozé lámpa. A többi lényegtelen. :D

Amúgy Hozét is kérdeztem, hogy lesz-e még lámpagyártás.
Erre azt a választ kaptam, hogy akinek kellett, az vásárolt. Szerinte már nem lenne akkora létszám, hogy gazdaságosan beszerezhetõ/elkészíthetõ legyen. (Szerintem ez egy oltári nagy baromság. Biztos lenne kereslet egy jó és olcsó lámpára!!!)

Bringával jöttem dolgozni, nagyon tetszett. Kicsit csúszott, de az autóknál azért jobban tudtam haladni. Vicces volt ahogy az Adonyin felfelé jobbról elõztem a kocsisort :)

Hazafelé nagyon vigyázz!! Ez az ónos lóf@sz nem javított az utak minõségén. :(
Vicces ilyen idõben itt a Köfém területén, a csarnokok közti szabad területen a targoncák és kamionok közt keveregni. :D
Lehet teszek a kobakra egy bringás villogót. Rossz idõben kellhet...

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Lámpára egy voks tõlem is :D
(máris csökkent a tervezési és egyéb költség :) )

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
A bambusz MTB-nek ilyen lesz a geometriája. Ha valakinek van valami "jobbítási javaslata" szívesen veszem :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Bringával jöttem dolgozni, nagyon tetszett. Kicsit csúszott, de az autóknál azért jobban tudtam haladni. Vicces volt ahogy az Adonyin felfelé jobbról elõztem a kocsisort :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Tesztekben több helyen is a jók között emlegették még a Busch and Müller IXON IQ-t. Errõl valami infó ? Esetleg használ valaki ilyet ?
Nekem ez az építgetõs dolog is nagyon tetszene (és fõleg nem az ár miatt), de sajnos nem igazán val elektróban ilyen szinten járatos ismim...
Balu Te melyik típust használod ? Valamikor megnézhetném, hogy hogyan kell elképzelni egy ilyen jobb lámpának a fényét ? Képen eléggé meggyõzõek.

A Müller-rõl egy két vélemény ... jó az elsõ hozzászólás ... :)
Busch & Muller Ixon IQ Front Light Review - BikeRadar

(és ne a kormányra rögzíthetõt keresgéljétek!!

Amúgy tényleg HOZÉ fénykarddal nyomom, de a Magicshine is van olyan erõs, mint HOZÉ kardja. Teljes hangerõn még lehet jobb is.
A színhõmérséklete sokkal jobb mint a HOZÉ féle.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Pedig igényeltem volna egy RAW formátumú képet 6 nézetbõl, természetesen megfelelõ digitális utómunkával a megfelelõ láthatóság érdekében (mondjuk egy kontrasztszûrõ, színkiemelés és élfinomítás), mi ebben a nehézség? :D :P
No de komolyra fordítva: én is eléggé elhavazott vagyok, majd az évzáró tekerés elõtt elgurulok Hozzád, így is jövök már egy sörrel a kormányszerelésért :)

Küldenél egy tel.számot privátban? Köszi!

Elektronikában tudok segíteni, de 1db-ot csinálni - figyelembe véve a rajzolás-számolás-marás-utánajárás-összeépítésre fordított idõt - szerintem nem éri meg.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

De ha van egy elektronikai zseni közöttünk, aki össze tudja rakni a LED és elektronikát + egy töltõt is tud hozzá aplikálni (ez asszem rendelhetõ is)
Akkor én annyiban tudok segíteni, hogy hozzá le tudom esztergálni+marni a házat és a tartót. Így töredékébõl megoldható a dolog. (És nagyon jó fényû erejû LED-k vannak) És olyan brutál lámpát lehet összerakni, hogy kb. úgy világítanánk mint egy kamion :D

Elektronikában tudok segíteni, de 1db-ot csinálni - figyelembe véve a rajzolás-számolás-marás-utánajárás-összeépítésre fordított idõt - szerintem nem éri meg.