Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Én értem mit mondasz és tudom mit jelent a kényelem és a nem kényelem. De a tradicionális kerékpár felépítése az nem rekumbens. A reku az egy öszvér és a kényelmeseknek készült. Aki akar az használja, de én nagyon nem kedvelem, mert szerintem csúnya és értelmetlen.

A versenzés nem szól a kényelemrõl! Az más!

Ültél már rekumbensen ???

Akkor miért cipõben tekersz ? Anélkül kényelmetlenebb lenne ;)
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Szia!
Ismerem a történetet.
De azt hozzá kell tennem, hogy a versenyzés az emberrõl szól, nem pedig a kerékpárról, ezért jól teszik/tették, hogy szabályozták, milyen kerékpárral lehet indulni a versenyeken. Talán enélkül nem itt tartana a kerékpársport, ahol most tart. Viszont lehet lenne valami jobb közlekedési eszköz.

Jól látod! A szabályozatlanság nagyobb teret enged a kreativitásnak, ezért gyorsabb gépek születtek volna. Ettõl kezdve már nem annyira az emberrõl, m int a technikáról szólna a dolog. Cserébe a technikai fejlõdés lassult be. Melyik a jobb, melyik a rosszabb? Ki-ki döntse el saját maga.

Adam Smith

Adam Smith

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Hello. Megy valaki vasárnap montizni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
...

Szia!
Ismerem a történetet.
De azt hozzá kell tennem, hogy a versenyzés az emberrõl szól, nem pedig a kerékpárról, ezért jól teszik/tették, hogy szabályozták, milyen kerékpárral lehet indulni a versenyeken. Talán enélkül nem itt tartana a kerékpársport, ahol most tart. Viszont lehet lenne valami jobb közlekedési eszköz.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Jövõ héten hétvégén valszeg én is ki tudok menni már montizni. Addigra összeáll a gépegységem.

Lehet többet tudni róla, valami új projekt?

Turulka

Turulka

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

reggel 9 vagy 10kor

Ha lehet akkor inkább a 9 legyen, mert 1-re vagy2-re kell menne dolgozni.
Inkább 9.
Még beszélünk.
Üdv
Mindhalálig R'N'R'

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

reggel 9 vagy 10kor

Jövõ héten hétvégén valszeg én is ki tudok menni már montizni. Addigra összeáll a gépegységem.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Mindegy. Mond meg mikor akarsz indulni.

reggel 9 vagy 10kor

Turulka

Turulka

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

reggel kb mikor?

Mindegy. Mond meg mikor akarsz indulni.
Mindhalálig R'N'R'

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Halihó

Változott a program. Pénteken akkor tudok menni, ha reggel megyünk, mert délutánra be kell mennem dolgozni.
Üdv: Turulka

reggel kb mikor?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tisztem védeni Lompi barátomat, de mielõtt bármilyen öncélú vitába keveredne vagy keverednétek, érdemes utána járni a kerékpár fejlõdés történetének. Fekvõ vagy fotelbringák már a kerékpározás hajnalán megjelentek. Az általam fellelt legkorábbi dagerotipia 1896-ban készült!
Feltöltött kép
Érdekes módon nem annyira a kényelem, mint inkább a sebesség hajszolása volt a fejlesztés hátterében. Már az XX. század elejétõl a fekvõk uralták a versenypályákat. A mai napig rekumbensek tartják az összes sebességi rekordot. Bármennyire is furcsán hangzik, de ez lett az elterjedésük gátja is.
A szembetûnõ sebességkülönbség miatt kitiltották õket a versenypályákról és a "hagyományos" kerékpárok fejlesztését szigorú korlátok közé zárták.
Feltöltött kép
Itt elsõsorban az országúti kerékpárokról és versenyekrõl lehet szó, hiszen Tom Ritchey és a montain bike még egy távoli jövõ...
Feltöltött kép
A road bike vázak fejlesztése megtorpant és az alapanyagokra és alkatrészek fejlesztésére szûkült. Az elmúlt évtizedekben is sok olyan fejlesztés volt, ami mind a légellenállás csökkentését szolgálta, de rövid idõn belül leszabályozták vagy tiltották. A jelszó a technikai dopping! Ha megnézitek a fenti fotót, ami 1933-ban készült(!), láthatjátok mennyit fejlõdtek az országúti vázak napjainkig. Higyjétek el, ötlet volt bõven! E közben a rekuk korlátok nélkül fejlõdtek... A kereskedelem segítõje a versenysport, ezért a fiatalok mindig azokat (vagy azokra hasonlító) gépeket szerettek volna, amit az újságban és a filmeken láttak. A Tour, a Mille, Giro gyõztesei nemzeti hõsök voltak.
Publicitás hiányában a fekvõbringák egy szûk réteg gépei voltak. A kis szériás gyártás sem kedvezett az árnak. Ilyen szempontból elismerésre méltó Lompi tevékenysége, aki elérhetõ közelségbe hozta a "plebs" számára a rekumbens élményét.
Ismerek pár embert, aki élsportolói múlttal, Európa és világbajnoki eredményekkel, most már 40-50-60 évesen egy fekvõn tapossa a pedált, fiatalokat megszégyenítõ teljesítményeket produkálva.
Egy példát had említsek! Karlowitz "PUPU" Kristóf Prágából "egyfenékkel" gurult Budapestre, mindezt hatvanvalahány évesen.

Nézzük a mountain bike kialakulását, de ezt már csak röviden. 1970 a pontos születési dátum, tavaly volt 40 éves! Felköszöntöttétek? A monti is hozta magával az országútitól örökölt korlátokat, de szépen lassan levetkõzte, ezért rohamos fejlõdésnek és osztódásnak indult.
A leírtakkal kapcsolatban sok mindent nem említenék ezzel kapcsolatban, hiszen olyan speciális igényekre jött létre, ami nem igazán közös a rekumbensekével.

Több stílus és több gép létezik, mindenki megtalálja a magáét. Ostobaság lenne ezek közül egyet a pajzsra emelni, hogy ez az egyetlen és üdvözítõ. Olvassatok, tájékozódjatok abból nem lehet baj... :)

Feltöltött kép

Talán még annyit érdemes megjegyeznem...

Köszi az infót!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tisztem védeni Lompi barátomat, de mielõtt bármilyen öncélú vitába keveredne vagy keverednétek, érdemes utána járni a kerékpár fejlõdés történetének. Fekvõ vagy fotelbringák már a kerékpározás hajnalán megjelentek. Az általam fellelt legkorábbi dagerotipia 1896-ban készült!
Feltöltött kép
Érdekes módon nem annyira a kényelem, mint inkább a sebesség hajszolása volt a fejlesztés hátterében. Már az XX. század elejétõl a fekvõk uralták a versenypályákat. A mai napig rekumbensek tartják az összes sebességi rekordot. Bármennyire is furcsán hangzik, de ez lett az elterjedésük gátja is.
A szembetûnõ sebességkülönbség miatt kitiltották õket a versenypályákról és a "hagyományos" kerékpárok fejlesztését szigorú korlátok közé zárták.
Feltöltött kép
Itt elsõsorban az országúti kerékpárokról és versenyekrõl lehet szó, hiszen Tom Ritchey és a montain bike még egy távoli jövõ...
Feltöltött kép
A road bike vázak fejlesztése megtorpant és az alapanyagokra és alkatrészek fejlesztésére szûkült. Az elmúlt évtizedekben is sok olyan fejlesztés volt, ami mind a légellenállás csökkentését szolgálta, de rövid idõn belül leszabályozták vagy tiltották. A jelszó a technikai dopping! Ha megnézitek a fenti fotót, ami 1933-ban készült(!), láthatjátok mennyit fejlõdtek az országúti vázak napjainkig. Higyjétek el, ötlet volt bõven! E közben a rekuk korlátok nélkül fejlõdtek... A kereskedelem segítõje a versenysport, ezért a fiatalok mindig azokat (vagy azokra hasonlító) gépeket szerettek volna, amit az újságban és a filmeken láttak. A Tour, a Mille, Giro gyõztesei nemzeti hõsök voltak.
Publicitás hiányában a fekvõbringák egy szûk réteg gépei voltak. A kis szériás gyártás sem kedvezett az árnak. Ilyen szempontból elismerésre méltó Lompi tevékenysége, aki elérhetõ közelségbe hozta a "plebs" számára a rekumbens élményét.
Ismerek pár embert, aki élsportolói múlttal, Európa és világbajnoki eredményekkel, most már 40-50-60 évesen egy fekvõn tapossa a pedált, fiatalokat megszégyenítõ teljesítményeket produkálva.
Egy példát had említsek! Karlowitz "PUPU" Kristóf Prágából "egyfenékkel" gurult Budapestre, mindezt hatvanvalahány évesen.

Nézzük a mountain bike kialakulását, de ezt már csak röviden. 1970 a pontos születési dátum, tavaly volt 40 éves! Felköszöntöttétek? A monti is hozta magával az országútitól örökölt korlátokat, de szépen lassan levetkõzte, ezért rohamos fejlõdésnek és osztódásnak indult.
A leírtakkal kapcsolatban sok mindent nem említenék ezzel kapcsolatban, hiszen olyan speciális igényekre jött létre, ami nem igazán közös a rekumbensekével.

Több stílus és több gép létezik, mindenki megtalálja a magáét. Ostobaság lenne ezek közül egyet a pajzsra emelni, hogy ez az egyetlen és üdvözítõ. Olvassatok, tájékozódjatok abból nem lehet baj... :)

Feltöltött kép

Talán még annyit érdemes megjegyeznem...

MSanyi

MSanyi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Változott a menû,csak a szerda délután jó nekem(13-kor).Estig sokat lehet menni.

A szerda nekem nem jó. Ha mégis tudnék menni, akkor rád szólok. Jó tekerést!

Turulka

Turulka

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

pénteken mehetünk szár nem lesz de hideg az lesz -5fok lesz elvileg

Halihó

Változott a program. Pénteken akkor tudok menni, ha reggel megyünk, mert délutánra be kell mennem dolgozni.
Üdv: Turulka
Mindhalálig R'N'R'

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

szia ZSOLTI itt vannak a gyûrûk nálam most délutános vagyok péntek szombat érek rá

Neked is köszönet, majd hívlak.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Akkor holnap magammal viszem!

A mûszak 15-ös csarnok. 709436603.

Köszönöm!

beno01

beno01

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Esetleg még Valaki 10.00 Baglyas ?

Változott a menû,csak a szerda délután jó nekem(13-kor).Estig sokat lehet menni.

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Köszönöm elõre is, mondjuk akkor holnap elhozhatnád. Én meg összelogisztikázom bullbikerrel. Mi lesz a tarifával?

szia ZSOLTI itt vannak a gyûrûk nálam most délutános vagyok péntek szombat érek rá

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

szia ne ad fel azért mert van egy két ember akinek nem jön be rekumbens nekem tetszik

Nemszokásom feladni én tudom milyen, meg nem véletlenül tervezgetem több típust és meg is csináltam több tízet.Feltöltött kép
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

wooww.. taki... :)

na hy mindenkinek... bakony túra elõreláthatõ idõpontja: 2011.05.21. vinye. 2 embert tudok majd vinni ha jönne még valaki
további verseny tervezet:
MTB hírek a 2011-es évre - év sportolói, versenynaptár | HUNRUN.COM

hali

szia még vissza térünk erre a témára