Jelentkezz be Regisztrálj
Biciklisták vs kutyák!!
Írta 2005. október 13. - 13:07
és ismételném magam, a szöges nyakörvtõl, a szájkosártól nem lesz jólneveltebb egy kutya, de mondju egy másik kutyára kifejezetten veszélyes a manapság divatos folytó nyakörv..
nevelni, nem korlátozni..
Írta 2005. október 13. - 13:03
azt pedig ránézésre nem láthatom, hogy nevelt-e a kutya, vagy vadított, tehát akár parálhatok is.
Mint múltkor egy öregasszony középtestû keverék kutyája ugat rám:
ne féljen nem bánt... (akko minek ugat ilyen veszetten? iletve mér megy neki a másik kutyának)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. október 13. - 12:51
ugyanúgy felelõsséget vállalok értem, mint majda fiamért, hogysenkit nem támad meg, rabol ki, öl meg, stb..
kb ugyanannyi eséllyel kattannak be...sõt, emberbõl többet tudok
(most nem azokra a kutyákra gondolok, akiket elvadítottak, vagy képtelenek megnevelni)
Írta 2005. október 13. - 12:43
inkább nevelni, mint folytó nyakörvet venni és szájkosarat...
és az ilyen eseteknél van az ha megtámad valakit, akkor megy a fejvakarás, hogy "dehát olyan szelíd kutya volt..."
Értem mire gondolsz, meg biztos igazad van, de számomra sokkal nyugodtabb elsétálnom egy olyan kutya mellett, amin szájkosár/póráz van.
Írta 2005. október 13. - 12:33
Teljesen igazat adok Neked.én,ha el is engedem a kutyát pórázról(van rajta szájkosár ) mihelyt vmi mozgást észlelek máris pórázra fogom a kutyit.
az asszonyságnak meg üzenem ,hogy tartson aranyhalat
nemtudom, hogy ez milyen kutya, de nekem egy (illetve 2) rotim volt, és egyikre sem kellett szájkosár, póráz se, mert ha azt mondtam neki, hogy lábhoz, akkor szépen a bal lábam mellett sétált tovább, még akkoris, ha a szembejövõ kutya örjöngött a póráz végén...
inkább nevelni, mint folytó nyakörvet venni és szájkosarat...
Írta 2005. október 12. - 12:42
nem kis pénz egy kutya normális etetése az biztos(nem ételmaradék-kutyokra gondolok), nekem is elviszia a fizetésem kb 10 százalékát.
kicsit helyre kéne tenni elõször az emberi fejekben a dolgokat és annak kellene lenni az alfának,nem az omegának
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2005. október 12. - 11:21
de kicsit bassza a csõrõm, amikor sírnak az emberek, hogy jajj nics pénz, meg kevés segélyt kapok...
de azért ott figyel a kutya, nemcsak szõnyegcirkálók, hanem akár rottveiler (fogadjunk, hogy nem jól írtam) aminek a fentartása, hát kivülállóként eltudom képzelni mennyi lehet...
a német példa az milyen amúgy?
Pórázzal kapcsolatban ha megtörténik a csoda, hogy egyszer mindenki pórázon sétáltat, akkor már csak az a kívánságom marad, hogy ezek a vékony sötétben láthatatlan 10 (?) méteres pórázok kikerüljenek a forgalomból..
Írta 2005. október 12. - 10:55
találgass még...még azt hiányzik h bejöjjön a német példamérnem csinálnak eb adót?
mindenre adózunk már, erre miért nem?
erre mérnem csinálnak adót, ha már a szabályokat nem tartják be, akkor legalább fizessenek!
az államnak is lenne bevétel és a kutyatartást is meggondolnák..
eleve panelba kutya, minek?
elkurvul a világ..
a panel-dologgal egyetértek bizonyos fokig,aki nem szedi össze a kutyája után a cuccot,az nem felelõsségteljes
a "kutya póraz nélkül" témához annyit még ,hogy én falun lakom és földúton engedem csak el,lakott területen soha
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 12. - 10:44
Teljesen igazat adok Neked.én,ha el is engedem a kutyát pórázról(van rajta szájkosár ) mihelyt vmi mozgást észlelek máris pórázra fogom a kutyit.Elsõsorban a kutyatulajdonosok véleményére lennék kiváncsi
az asszonyságnak meg üzenem ,hogy tartson aranyhalat
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 06. - 00:34
Ezzel el is mondtam minden pozitívumot a tömegközlekedés e nemes képviselõjérõl. Mert nem bírom a zombikat...
Írta 2005. október 06. - 00:31
Szép is lenne, közlekedés közben felállna. Bár a férfiaknál ezt sosem lehet tudni.
...
távolsági buszon utazva, vhogy ~20 perc után szoktak ilyetén gondjaim lenni spontán.
De 50es ismerõsök megnyugtattak, észrevétlenül el fog múlni..
Írta 2005. október 05. - 23:23
A kutya olyan amilyenre nevelik.
Írta 2005. október 05. - 22:09
Bocsánat, de az indulat elhomályosította jólneveltségemet!
Az USA egyes államaiban az ittas vezetõket arra ítélik, hogy találkozzanak ittas vezetõk által elgázolt áldozatokkal, megnyomorodottakkal vagy az elhunytak hozzátartozóival, esteleg a balesetin kell tölteniük néhány napot, hogy szembesüljenek tetteikkel.
Ennek mintájára javasolnám, hogy a kutyaszaratók kötelezõ közmunka keretében - pénzbüntetés helyett - szedjenek kutyaszart a belvárosban. HA nem, akkor pedig a tyutyuska megy a gázba . . .
Nem értenek másból, ahogy a dohányosok sem . . .
De mit beszélek! Olyan aranyos, amikor egy borjú nagyságú rotweiler rohan a gyerek felé, és a gazdi mondja: "Nem bánt, ne félj!"
Ki kellene próbálni: Galuska rohan a gazdi felé a fotón látható fejszerkezettel, egyik kezében bézbólütõ, másikban kés és a lányom kiabálna: "Ne tessék félni, nem bánt a papa, csak így örül!!!"
Olyat is hallottam, aki azért morgott, mert egy képet kellett az áldozatáról magával hordania, de a család olyat adott neki, amin a fiatalember már a koporsóban van lefotózva. (A bíró igazat adott az áldozat családjának, ezt a képet kellett a fickónak magánál tartania)
Én is hasonlót kérdeztem a csajtól. Mit szólna, ha aranyos lovak rohangálnának körülötte? A lovasok meg mondanák, hogy nem kell félni, nem bántanak!
Ne mesélj már ilyeneket, vizuális tipus vagyok, magam elõtt látom a jelenetet, a lépcsõházasat, meg ezt is, a férjem meg nem érti mit vigyorgok.
Írta 2005. október 05. - 21:46
amúgy én úgy megnézném egyszer, egy gazdi reakcióját, amikor kutyasétáltatás közben belelép egy jóóóókora aknába.. :chin:
vendég_galuska_*
Írta 2005. október 05. - 21:44
Az USA egyes államaiban az ittas vezetõket arra ítélik, hogy találkozzanak ittas vezetõk által elgázolt áldozatokkal, megnyomorodottakkal vagy az elhunytak hozzátartozóival, esteleg a balesetin kell tölteniük néhány napot, hogy szembesüljenek tetteikkel.
Ennek mintájára javasolnám, hogy a kutyaszaratók kötelezõ közmunka keretében - pénzbüntetés helyett - szedjenek kutyaszart a belvárosban. HA nem, akkor pedig a tyutyuska megy a gázba . . .
Nem értenek másból, ahogy a dohányosok sem . . .
De mit beszélek! Olyan aranyos, amikor egy borjú nagyságú rotweiler rohan a gyerek felé, és a gazdi mondja: "Nem bánt, ne félj!"
Ki kellene próbálni: Galuska rohan a gazdi felé a fotón látható fejszerkezettel, egyik kezében bézbólütõ, másikban kés és a lányom kiabálna: "Ne tessék félni, nem bánt a papa, csak így örül!!!"
Írta 2005. október 05. - 20:58
Nekünk is vótt ebünk. 10 évvel ezelelõtt is összeszedtem a szart utána az utcán, pedig akkor még nem is erõltették a témát.
Most már rühellem a kutyákat, a gazdikkal együtt! "Nem bánt, nem bánt!!!" kiabál a paraszt, az persze nem érdekli, hogy azzal a pofájával szaglász, nyálzik, nyalogat, stb. amivel 10 perccel ezelõtt felette a földrõl a TBC-s hajléktalan szarát (közismert kutyaszokás a szarevés), a saját pöcsét, vagy egy nõstény picsáját nyalta fél óráig. Eh, franca velük, fegyelmezetlen, hülye népség!
Mindig felmerül bennem, mit szólna, ha engem találna a kertjében/lépcsõházában remegõ inakkal, kidülledt szemmel szarni?!?
Nem tudom, de én most nagyon röhögök.
Írta 2005. október 05. - 20:57
ne akard félreérteni a dolgot már megint
/mint a CM-es képnél/
Már megint? Most nem azért, de olvass vissza, te kezdtél mingyá úgy, hogy az nem is úgy van. De most már kételkedek, lehet, hogy mégis úgy volt.
Írta 2005. október 05. - 20:55
Szép is lenne, közlekedés közben felállna. Bár a férfiaknál ezt sosem lehet tudni.
ne akard félreérteni a dolgot már megint
/mint a CM-es képnél/
vendég_galuska_*
Írta 2005. október 05. - 20:52
Most már rühellem a kutyákat, a gazdikkal együtt! "Nem bánt, nem bánt!!!" kiabál a paraszt, az persze nem érdekli, hogy azzal a pofájával szaglász, nyálzik, nyalogat, stb. amivel 10 perccel ezelõtt felette a földrõl a TBC-s hajléktalan szarát (közismert kutyaszokás a szarevés), a saját pöcsét, vagy egy nõstény picsáját nyalta fél óráig. Eh, franca velük, fegyelmezetlen, hülye népség!
Mindig felmerül bennem, mit szólna, ha engem találna a kertjében/lépcsõházában remegõ inakkal, kidülledt szemmel szarni?!?
Írta 2005. október 05. - 20:51
Énis közlekedek szabálytalanul, meg követek el hibákat, de elszoktam ismerni, nem még nekem áll fel..