Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Biciklisták vs kutyák!!

- - - - -

• Please log in to reply
370 replies to this topic

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Elõre szólok, hogy nem a kutyák ellen szól a mondandóm!
Az embereknek együtt kellene élniük, és ehhez bizonyos szabályokat be kellene tartani. Ilyen pl a kutyáknál a szájkosár és a póráz (felõlem lehet hám jellegû, hogy a kutyának ne legyen rosszabb). Ha valaki elmegy a gyerekével sétálni, talán nem meglepõ, hogy egy felé futó (játékos) bullmasztifftól megijed, pláne, ha beleszámítjuk a kettõ közti súly különbséget. Mert azt azért nem kellene kijelenteni, hogy az az ember tehet róla, hogy "megette" a kutya, mert pl egy bullmasztiff, vagy egy roti, vagy akármelyik játékból nekiugrott, amitõl õ megijedt és hát szegény kutyánál beindult a "zsákmányösztön".. Vagy ha ez a normális, akkor kérek egy fegyvert, mert nálam beindul a védekezési ösztön. Ez kinek jó? Ezért találták ki a szájkosár és póráz párost. Ha valaki ekkora kutyát tart (némelyiket tilos behozni és itthon tenyészteni, érdkes módon tele volt annó vele a város), akkor oldja meg a biztonságos sétáltatást és vegyen kertesházat, ahol szabadon lehet megkötöttség nélkül, és ne azt üvöltse a vágtató kutya után, hogy ne félj nem bánt ... ha nem pánikolsz...

Szerintem ezt már kitárgyaltuk korábban. Galuska írta le nagyon találóan, hogy mit érez a dologgal kapcsolatban.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
raycoon,melyik fajtát tilos behozni és ellepi a várost,komolyan érdekelne

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Elõre szólok, hogy nem a kutyák ellen szól a mondandóm!
Az embereknek együtt kellene élniük, és ehhez bizonyos szabályokat be kellene tartani. Ilyen pl a kutyáknál a szájkosár és a póráz (felõlem lehet hám jellegû, hogy a kutyának ne legyen rosszabb). Ha valaki elmegy a gyerekével sétálni, talán nem meglepõ, hogy egy felé futó (játékos) bullmasztifftól megijed, pláne, ha beleszámítjuk a kettõ közti súly különbséget. Mert azt azért nem kellene kijelenteni, hogy az az ember tehet róla, hogy "megette" a kutya, mert pl egy bullmasztiff, vagy egy roti, vagy akármelyik játékból nekiugrott, amitõl õ megijedt és hát szegény kutyánál beindult a "zsákmányösztön".. Vagy ha ez a normális, akkor kérek egy fegyvert, mert nálam beindul a védekezési ösztön. Ez kinek jó? Ezért találták ki a szájkosár és póráz párost. Ha valaki ekkora kutyát tart (némelyiket tilos behozni és itthon tenyészteni, érdkes módon tele volt annó vele a város), akkor oldja meg a biztonságos sétáltatást és vegyen kertesházat, ahol szabadon lehet megkötöttség nélkül, és ne azt üvöltse a vágtató kutya után, hogy ne félj nem bánt ... ha nem pánikolsz...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

sajnálom mind2t :(

-=B.B.B.=-

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

a bullmasztiff alapból tolvajok elfogására és földön tartására lett kitenyésztve (Robin Hood a sherwoodi erdõben ) ,még játékból is szeret rádugrálni :) van aki már ezt támadásnak fogja fel és jajgatstb ,na innen kezdõdik minden kutynál a zsákmányösztön megnyilvánulása

a németjuhászos-ötkilósszájkosaras tömegoszlatás is fincsi lehet :D

én egyébként azért is szeretem a szájkosarat,mert nizonyos értelemben védve vagyok a pofázókkal szemben,viszont ha egy kutyafalka kóstolgatni kezd akkor leveszem,de a kuty még mindig pórázon van

Ez a példány nagyon jámbor volt, de nem várhattuk el mindenkitõl, hogy ezt ránézésre megállapítsa. Ezért maradt a póráz. De ha olyan helyen jártunk, akkor a vizslára is adtunk szájkosarat meg pórázt, pedig azt még a tüzelõ szukától is vissza tudtam vezényelni, annyira szófogadó volt.
A kutyatartás is olyan, mint az autóvezetés, meg a kerékpározás. Vannak értelmesek, meg vannak bunkók, meg vannak olyanok, akik valami egyéb kategóriába esnek. :) Nem lehet egyértelmúen kijelenteni, hogy aki kutyát tart az barom, mint ahogy nem volt minden kutyatulaj a barátom. Sajnos most nincs kutyánk, a férjem allergiás rájuk, a szüleimnél maradtak pedig már elpusztultak, legnagyobb sajnálatomra.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ezek jó kutyák:)

ismerõsnek is volt egy ilyesmije...

megtámadta egy rotweiler.

na azt a kutyát talicskával kellett elvinni onnan, temetni
azt hitte a csóka, hogy neki egy ilyen ekkora rotija van, ez a mindeható kutya:)
és nem jött be neki

persze sajnálom a kutyát meg minden, de már el volt ronta egy idióta seggfej álltal, aki jobban megérdemelte volna a kutya sorsát.

de én maradok husky spániel keverékemnél:)
ez nem vérkutya.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Mi csináltunk a kutyaiskolában annakidején szájkosaras tömegoszlatást, hát mit ne mondjak, elég kellemetlen tud lenni, mikor a hátadra ugrik a kutya, és a szájkosárral búbol meg. :D
Mi a bullmasztiffra nem adtunk szájkosarat, mert egyszerûen nem kaptunk rá olyat, ami a fején maradt volna normálisan. De pórázon vittük sétálni, mert sokan féltek tõle.

a bullmasztiff alapból tolvajok elfogására és földön tartására lett kitenyésztve (Robin Hood a sherwoodi erdõben :D ) ,még játékból is szeret rádugrálni :) van aki már ezt támadásnak fogja fel és jajgatstb ,na innen kezdõdik minden kutynál a zsákmányösztön megnyilvánulása

a németjuhászos-ötkilósszájkosaras tömegoszlatás is fincsi lehet :D

én egyébként azért is szeretem a szájkosarat,mert nizonyos értelemben védve vagyok a pofázókkal szemben,viszont ha egy kutyafalka kóstolgatni kezd akkor leveszem,de a kuty még mindig pórázon van

-=B.B.B.=-

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Amerikai Staffordshire Terrier-em van.mivel a magyar ebrendelet kimondja hogy ez egy "veszélyes" kutya kötelez a fojtó(nem szöges befordítva) és a szájkosár használatára.érdekes ,velem ezt betartatjak....

Mi csináltunk a kutyaiskolában annakidején szájkosaras tömegoszlatást, hát mit ne mondjak, elég kellemetlen tud lenni, mikor a hátadra ugrik a kutya, és a szájkosárral búbol meg. :D
Mi a bullmasztiffra nem adtunk szájkosarat, mert egyszerûen nem kaptunk rá olyat, ami a fején maradt volna normálisan. De pórázon vittük sétálni, mert sokan féltek tõle.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
[quote name='Kislust
és ismételném magam, a szöges nyakörvtõl, a szájkosártól nem lesz jólneveltebb egy kutya, de mondju egy másik kutyára kifejezetten veszélyes a manapság divatos folytó nyakörv..
[/QUOTE']
kevered a dolgokat,de rendesen.ki mondta hogy szöges a foJtó?divatból még senkinél nem láttam szöges fojtóval kutyát,bár lehet h van néhány komplexusos,aki ezzel akar kitünni,keményebbnek látszani.

-=B.B.B.=-

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

inkább nevelni, mint folytó nyakörvet venni és szájkosarat...

Amerikai Staffordshire Terrier-em van.mivel a magyar ebrendelet kimondja hogy ez egy "veszélyes" kutya kötelez a fojtó(nem szöges befordítva) és a szájkosár használatára.érdekes ,velem ezt betartatjak....

-=B.B.B.=-

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jaja:D meg a kutyát ki lehet bírni, ellenben egy kisemberrel.
mer kutya nem sír, nem kér foylton enni, ha igen akkorse üvölt, meg nem is mutatja hogy foglalt az ember:D
de lehet csak lemegyek egy ltp-re kocsival kutyával:D
az is jó mód:P

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Jó akkor úgymondom, hogy hátrakötözött kézzel, és betömött szájjal mehetnek csak ki az utcára.... Így nehezen lopnak, és nem szólnak be minden 2. embernek.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
májriszpekt annak a dögnek,amelyik eléldegél panelben
illetve a gazdijának is,h kibírja úgy...
az csak 70 és a halál köztieknek yó,õk érnek rá az élettársukká avanzsált blökijüket nonstop sétáltatni
amúgy csajozáshoz a kutya tényleg yócska
és még yobb is mint a kisbaba mert az adja azt,h foglalt vagy:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

minden cigányt börtönbe, vagy gázba. Kitudja mikor fognak az utca kellõs közepén megkéselni, vagy kirabolni.

ilyen kijelentéseket ne tégy:D

kutyák arcok
de akkorse városba valók.
vagyis igen
de szigorúan csak kertesházba.

bár gondoltam hogy beköltözök lakótelepre, veszek vmi spániel szerû arc kutyát, és máris megvan oldva a csajozás dolog...
hibátlan ismerkedõeszköz a kutya.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Milyen elõítéletesek vagytok. Ennyi erõvel minden cigányt börtönbe, vagy gázba. Kitudja mikor fognak az utca kellõs közepén megkéselni, vagy kirabolni. Fura mód engem kutya csak egyszer támadott meg amikor ráncigáltam szegényt, és neki nem tetszett.... (Kicsi voltam még) Megkergetni még soha, és nagyon sok ugatós nyáladzós kutyát sikerült már kerítésen keresztül "megszelídítenem". Én Kislustnak adok igazat...

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

én Tigrist akarok! :chin:

Énis...énis!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

a rokonaimra ! :)

papírod van róla? nincs? csitt! :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szerintemse.

ha õk tarthatnak kutyát, akkor én mérne?
kicsit drágább lesz etetni, de a ház illetve a kerékpárõrzés megoldva ;)

ne pályázzál a rokonaimra ! :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Én kutyabarát vagyok, de városba kutya nem való. :scratchhe

szerintemse.

ha õk tarthatnak kutyát, akkor én mérne?
kicsit drágább lesz etetni, de a ház illetve a kerékpárõrzés megoldva ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én kutyabarát vagyok, de városba kutya nem való. :scratchhe
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)