Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Biciklisták vs kutyák!!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
370 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Mellékesen megjegyzem, hogy az utóbbi években több roti tépett embert, mint pitbull.[/size]

me' pl több roti van mint pitbull.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Szerintem a legagresszívebb fajta az az alkoholista kutyatulaj.:o

Múltkor jöttek szembe ilyen kisebbségiek, egy palotapincsivel. Épp azt tárgyalták, hogy õk nem értik, de olyan agresszív a kutya, akkor is épp verekedett, és megsérült a szeme. Épp vadul ugatott cérnahangon. Félelmetes volt. :D

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Lehet, hogy nem eléggé jól fejeztem ki magam. Megpróbálom mégegyszer!
Magasból szarok rá, hogy egy kutya miért harap meg valakit, azért mert a vérében van, vagy mert elvadították, vagy egyszerûen csak olyan heppje volt! Még az sem érdekel, hogy egy vizsla, tacskó, pitbull, roti, vagy egy egyszerû "ceruzalábú"!
Azért van kitalálva a kutyatartásnak szabálya.

Rajta van a póráz és a szájkosár nem tud megharapni!

Ha valaki nem érti, amit sokadszor írok le, akkor szóljon! Grr.. Most olyan vagyok lassan, mint Al.. :)

Egyébként én írtam, hogy a roti egy vérengzõ állat? Azt írtam semmivel sem jobb, mint egy pitbull. Mellékesen megjegyzem, hogy az utóbbi években több roti tépett embert, mint pitbull.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Szerintem a legagresszívebb fajta az az alkoholista kutyatulaj.:o
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Nna, azért egy roti, vagy dobi, sem sokkal jobb, olyat is látni vérengzeni..
Lehet tenyészteni, de csak a megfelelõ tenyésztõk szigorú szabályok betartásával. Ezért csökkent itthon a számuk, mert az okos tenyésztõ visszafogta az egészet. (Másrészt egyes infók szerint kimentek külföldre "versenyezni", ahol nem ilyen szigorúak a szabályok.)
De nem ezen van a hangsúly, felõlem tartson, DE szájkosár, 2m-nél nem hosszab póráz.
"Vicces" dolog látni a nagyit, vagy a kislányt, amikor a fél testérõl lejött már a bõr, mert egy ilyen kis aranyos meglátott egy cicát..

Egyébként a szabályok áthágásáról. Mivel nem lehetett rendesen külsõ jegyek alapján megkülönböztetni (nem volt elég "szakértõ") a kölünbözõ fajtákat, így egyszerûen sokan azt mondták, hogy ez nem pitbull, hanem xx, ami nem volt rajta az adott listán. Erre felvették a listára, majd megint más lett a kutyából..

jajj..azért, mert pl rotit sokan használnak õzésre, stb, meg szeretik eldurvítani, azért még nem lesz véreb...
ha utánaolvasol, megtudhatod, hogy egy marhapásztor kutya...
ergó, semmi agresszió, csak ha a gaztdája úgy bánik vele...
Van állásom...:bananadan

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Lehet tenyészteni, de csak a megfelelõ tenyésztõk szigorú szabályok betartásával. Ezért csökkent itthon a számuk, mert az okos tenyésztõ visszafogta az egészet. (Másrészt egyes infók szerint kimentek külföldre "versenyezni", ahol nem ilyen szigorúak a szabályok.)
De nem ezen van a hangsúly, felõlem tartson, DE szájkosár, 2m-nél nem hosszab póráz.
"Vicces" dolog látni a nagyit, vagy a kislányt, amikor a fél testérõl lejött már a bõr, mert egy ilyen kis aranyos meglátott egy cicát..

Egyébként a szabályok áthágásáról. Mivel nem lehetett rendesen külsõ jegyek alapján megkülönböztetni (nem volt elég "szakértõ") a kölünbözõ fajtákat, így egyszerûen sokan azt mondták, hogy ez nem pitbull, hanem xx, ami nem volt rajta az adott listán. Erre felvették a listára, majd megint más lett a kutyából..

Engem két kutya harapott meg összesen. Az egyik egy tacskó volt, de az még derékig ért nekem akkor, a másik egy vizsla (nem a sajátunk), pedig örzõ-védõ iskolába jártam. Nevelés kérdése az egész. A leghiggadtabb kutyából is lehet idegbeteg õrjöngõ állatot csinálni.
A legtöbb kutyás horrort, amiben gyerek volt az áldozat, én nem örzõ-védõ kutyákkal kapcsolatban hallottam, hanem szánhúzókkal.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Bocs, néni volt mindkettõben.. De ettõl még igaz..

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az enyémre írta.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

:D az ilyet szeressük, gondolom a néninek nem bull terierrje volt...

Gondolod a nénit nem tudná elhúzni? Persze, nem volt neki. Gondolom a gyereké volt, de az csak este akart köcsögölni vele a srácok elõtt, és napközben a mami vitte le, mert nehogymá kora reggel fel kelljen kelni...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
:D az ilyet szeressük, gondolom a néninek nem bull terierrje volt...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Jó persze ilyen is van, volt nálunk is olyan hogy leparkolt egy Opel a réten(itt sétálnak a kutyák) és odajön a fószer egy tizenfõs kutyás brigádhoz hogy"a kutyája szeret boxolni melyik akar vele kiállni?" erre néni úgy elküldte a faszba:D
Visszaszállt és tipli.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nálunk lakótelep televan, meg a hozzátartozó köcsögökkel. Na jó, nem mindegyik az...Csak vágod ez kell a keménysrácvagyok öntudathoz.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az én kutyám is lóg a faágon ha azt akarom pedig az csak keverék;)
Biztos szar helyen lakom meg nem járok nyitott szemmel de én egyre kevesebb Pit-et látok.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Én úgy tudom, hogy elvileg az ilyen pitbullféléket nem lehet tenyészteni, vagy max nagyon behatárolt körülmények közt.Ehhez képest tényleg tele van velük a város.Azt viszont nem igazán értem hogy miért van ilyenekre szüksége az embereknek.Van vagy 10ezer kutyafajta, miért pont a legdurvább harcikutya kell nekik? Aztán meg majd a kislányuk sétáltatja...(nálunk ez megy a házban)
Szóval nem értem, vegyen inkább dobbermann vayg rotweilert vagy valamit, de ne pittullt.
Erre biztos majd vki leírja hogy pedig aranyos meg szófogadó, meg ritkán támad meg stb...
Szerintem aki már látott ilyen kutyát "gyakorolni" pl. fellógatott autókülsõn az érti mirõl beszélek.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

csak érdeklõdöm melyek azok a fajták,na :) szerinted

Csak a te kedvedért módosítom a kijelentésemet. Volt egy idõszak, amikor bizonyos fajták tartásának és tenyésztésének, behozatalának tiltását megpróbálták bevezetni. 1994-ben volt valami kormányrendelet, de nem találom. Teljes értékû CD jogtáram nincs, a netes meg tele van.. A végleges változat már nem sikerült ilyen szigorúra. A behozatal tiltására talán ma már nincs is szabály. A tesznyésztést és a tartást szigorították, pl kötelezõ bejelentés, kötelezõ ivartalanítás. Egyes helyi önkormányzatok a tartást megtiltották. Hogy melyek (voltak) ezek a kutyák? Ha jól emlékszek, akkor eredetileg pitbull terrierek és "hasonló" kutyák név alatt futott a törvény, a mai szöveg veszélyes és veszélyesnek minõsített ebek kifejezéssel illeti õket.
De az önkormányzatok helyi rendeletben szigoríthatták, mert egy törvény az õ kezükbe adta a végeket. Így volt olyan hely, ahol pl a Staffordshire terrier is fel volt sorolva. Ha ezt akartad leírva látni.

Csak légyszi most ne kezdjük el, hogy de az nem is harcikutya meg ilyenek, mert én nem errõl beszéltem! És megjegyzem, hogy volt olyan lista, ahol a Hovawart is szerepelt..

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Tin: A többit is kitárgyaltuk mégis elõjött.

Konabike: szerinted ez volt a lényeg?

csak érdeklõdöm melyek azok a fajták,na :) szerinted

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Jó, ez nem is feddés akart lenni, csak mondtam, mert ott van az én véleményem is. Nagyjából egyezik a tiéddel.

Oké, oké, én sem azért írtam. Csak ez az ugrálós, ember pánik, kutya vacsorázik dolog nagyon nem tetszett..
Nem dohogok. Szeretem a kutyákat, ugyan némelyiket messzirõl, de ezért találták ki azokat bizonyos eszközöket.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Jó, ez nem is feddés akart lenni, csak mondtam, mert ott van az én véleményem is. Nagyjából egyezik a tiéddel.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás