Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Írta 2008. szeptember 20. - 15:32
1 kérdés:
Az elõfizetõk közül hozzá jutott már valaki a legfrissebb BikeMag-hoz??
Mert én még nem.
Írta 2008. szeptember 11. - 23:48
:chin:Sajnos pont ennél a tartós tesztes váznál történt törés.
on
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. szeptember 11. - 08:49
Szia Apr
Garanciát kereskedõn keresztül érvényesítünk. Ha a váz balesetben sérül meg, vagy a felhasználó hibájából , akkor természetesen, hogy a Merida/UMF vásárlónkat megtartsuk, szoktunk a következõ vázra kedvezõ árat felkínálni. Ha a vásárló ilyenkor új vázat választ, természetesen újra él/indul garancia.
Attól hogy Valaki szponzorált versenyzõ, nem jelenti a garancia automatikus érvényesítését. Ha saját hülyesége miatt összecsukja a kerekét, az az Õ hibája, nem garancia.
Üdv : Merida
Jó ezt hallani
Írta 2008. szeptember 10. - 13:58
Szia AprMagyarul ha a szponzorált versenyzõ nem "szakszerûen" bringázik, vagy a szponzorált tesztbicajt odaverik, az "garanciás". Az átlag földi halandónak ilyenkor nincs gari.
Nincs ezzel semmi baj szerintem (ez normális), ez csak egy újabb érv sajnos a karbon ellen.
Specializednél van úgynevezett crash-replacement garancia (karbonra), vagyis ha saját hibádból összetöröd, akkor új vázat vehetsz csökkentett áron (elvileg).
Van hasonló a Meridánál?
Garanciát kereskedõn keresztül érvényesítünk. Ha a váz balesetben sérül meg, vagy a felhasználó hibájából , akkor természetesen, hogy a Merida/UMF vásárlónkat megtartsuk, szoktunk a következõ vázra kedvezõ árat felkínálni. Ha a vásárló ilyenkor új vázat választ, természetesen újra él/indul garancia.
Attól hogy Valaki szponzorált versenyzõ, nem jelenti a garancia automatikus érvényesítését. Ha saját hülyesége miatt összecsukja a kerekét, az az Õ hibája, nem garancia.
Üdv : Merida
Írta 2008. szeptember 10. - 09:20
Bármilyen anyagú vázat versz oda, nem lesz garis, ha ez miatt törik. Ez alu/acél/szkandium/titán/magnézium vázaknál is így van és mindet oda lehet csapni úgy, hogy törjön, személy szerint nekem magnéziummal volt ilyen 4 éve, ismerõsnek meg alu-val.
Ez olyan mintha egy telefont földhözcsapnál, víz alá raknál és le akarnád gariztatni.
Természetesen igazad van.
A probléma az, hogy a cikk az sugallja, hogy ha ilyen történik, akkor csak szólunk a forgalmazónak, és hipp-hopp másnap gyorspostával meg is van az új váz. Ez nem teljesen korrekt, mint mások is jelezték...
A karbon és alu között azért van különbség: a karbonnál ugye általában azt írják, hogy a karcolások vagy egy darab karbon lepattanása is veszélyes lehet, és vizsgálatot igényel.
Pont ezért az átlag felhasználók többsége (akik fizetni "kénytelenek" a kerékpárért), elutasítja karbon vázat. Mondjuk ehhez nem is kell elesni, elég ha egy nagyobb felpattanó kõ szerencsétlenül üti meg a vázat...
Karbon kormányok és nyeregcsövek elfogadottabbak talán.
Írta 2008. szeptember 09. - 20:08
Ez olyan mintha egy telefont földhözcsapnál, víz alá raknál és le akarnád gariztatni.
Írta 2008. szeptember 09. - 16:36
Szia Assasinburg !
Kérdésed jogos ! Garancia balesetre, külsõ behatásra, "nem szakszerû bringázásra" nem vonatkozik ! Ha elesel, odavered géped egy kõhöz az nem garancia !
Ugyanez a helyzet akkor is ha a rájder egy UMF-el ugrik 1 "csõröset" , rossz leérkezésre nem vonatkozik garancia....az más....-)
üdv : MERIDA
Magyarul ha a szponzorált versenyzõ nem "szakszerûen" bringázik, vagy a szponzorált tesztbicajt odaverik, az "garanciás". Az átlag földi halandónak ilyenkor nincs gari.
Nincs ezzel semmi baj szerintem (ez normális), ez csak egy újabb érv sajnos a karbon ellen.
Specializednél van úgynevezett crash-replacement garancia (karbonra), vagyis ha saját hibádból összetöröd, akkor új vázat vehetsz csökkentett áron (elvileg).
Van hasonló a Meridánál?
Írta 2008. szeptember 09. - 12:18
Szia Assasinburg !Szia,
Nem tudom milyen az ablakos törés, de akkor ez a váz most csak azért lett cserélve, mert a tartós tesztben van, vagy külsõ hatásból eredõ sérülésre is van garancia (mint a fenti odaverés)?
Nem kötekedni szeretnék, csak tisztán látni:)
Kösz
Kérdésed jogos ! Garancia balesetre, külsõ behatásra, "nem szakszerû bringázásra" nem vonatkozik ! Ha elesel, odavered géped egy kõhöz az nem garancia !
Ugyanez a helyzet akkor is ha a rájder egy UMF-el ugrik 1 "csõröset" , rossz leérkezésre nem vonatkozik garancia....az más....-)
üdv : MERIDA
Írta 2008. szeptember 09. - 07:17
Írta 2008. szeptember 09. - 05:55
Írta 2008. szeptember 08. - 19:41
Írta 2008. szeptember 08. - 17:08
Írta 2008. szeptember 08. - 11:47
Írta 2008. szeptember 07. - 19:04
Írta 2008. szeptember 07. - 17:12
még más sem. nyugiMost érkeztem haza a nyaralásból, szomorúan tapasztaltam, hogy még nem kaptam meg a legfrisebb lapszámot. Kihez tudok fordulni ez ügyben? Vagy csak késik?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. szeptember 07. - 15:01
Írta 2008. szeptember 05. - 16:34
Rossz a táblázat, egy nehéz fizikai munkát végzõ ember napi energiaszükséglete 3000-3500 kcal körül van. 1071 kcal-t egy óra alatt el tudok égetni.
Értem, most már minden világos, kösz!
Írta 2008. szeptember 05. - 10:35
Á, kösz!
Ez viszont tényleg extrém magas! Még jó hogy nem hízott el közben
Írta 2008. szeptember 04. - 22:45
Elõször is kösz a gyors választ!
Én itt néztem utána: http://tinyurl.com/5bdmbw
És itt ugye az szerepel, hogy a nehéz munkát végzõ ember energiaszükséglete 4500 kJ.
Ha jól tudom, akkor 1 kalória 4.2 joule; ez azt jelentené a fenti táblázat szerint, hogy a nehéz munkát végzõ ember energiaszükséglete 1071 kcal körül van.
Tehát a 7000 kalória ez alapján nagyon soványnak tûnik. Szóval ezért nem értem.
Vagy hibás lenne a táblázat, ahol utánanéztem?
Igazából csak azért érdekelne, mert az cikkben szereplõ energia cuccok táblázataiból próbáltam visszaszámolni az Armstrong fogyasztását, a táblázatban pedig kJ-ban szerepelnek az energiatartalom adatok.
Rossz a táblázat, egy nehéz fizikai munkát végzõ ember napi energiaszükséglete 3000-3500 kcal körül van. 1071 kcal-t egy óra alatt el tudok égetni.
ez most hogy van ?
ugyanaz az érték, egyszer sovány, egyszer extrém magas ?
Kcal=kilókalória , általában a kiló szó lemarad, mert anélkül is tudják mirõl van szó.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. szeptember 04. - 22:23
Tehát a 7000 kalória ez alapján nagyon soványnak tûnik. Szóval ezért nem értem.
.
Á, kösz!
Ez viszont tényleg extrém magas! Még jó hogy nem hízott el közben
ez most hogy van ?
ugyanaz az érték, egyszer sovány, egyszer extrém magas ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való