Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
a harmadik felvonás...

Zsolo, és Thommmas:

Eredetileg Tommmas írta:

nekem a képekkel az a bajom h ahány cikkiró annyi féle kép, és ez absz nem teszi egységessé ezt 130oldalt.. sõt ..

Gól!!!
Az a baj, hogy szép katalógusképektõl rossz vágásig van minden és ez nem jó. Én is úgy érzem, hogy a lap nincs összefogva tartalmilag. Éppen az utolsó elõtti Dirtben láttam érdekes példát arra, hogy a különbözõ szerzõk illetve szerkesztõk képben vannak az egész újsággal kapcsolatban (visszacsatolás hirdetésre, másik cikkre stb)...
...és erre most nem azt kell mondani, hogy az a Dirt, mert ez nem pénzen múlik (ámbár a szerkesztõk / szerzõk / fotósok (!!!) pénze kerülnek).

Ez végre egy jó kritika, és jogos is. Abba viszont gondoljatok bele, hogy mi felvállaltuk, hogy a bicajozás számtalan szakágával foglalkozunk. Ez azt eredményezi, hogy rengeteg külsõs cikkíró szál be a munkába, aminek egyértelmû hozománya a vegyes képminõség. (sajnos). Erre a problémára nem jelentene megoldást az sem, ha profi fotóst alkalmazna a magazin, hogy egyöntetûbbek legyenek a képek. Méghozzá azért nem, mert a szûk keresztmetszet itt az lenne, hogy szezonban van mondjuk egy hétvégén 8 különbözõ szakág versenye, különbözõ helyszíneken, mellette 6-an hatfelé bicaj tesztelnek, a stáb egy része külföldön dolgozik, mások kiállításon vannak, van aki pedig éppen a föld másik felén túrázik éppen. Egy fotós hogyan bírna ennyi helyszínen egyszerre ott lenni? De a több fotós sem megoldás, mert úgyis õk lennének kevesebben, másrészt akkor szintén borulna az „egyöntetûség” .

Egy egyetlen szakágra szakosodott magazin esetében sokkal egyszerûbb a helyzet. Töredék helyszíneken, töredék mennyiségû dolgot kell megörökíteniük.

A magazinban készült képek 60% át Lcs, és én készítjük, így ha más nem, hát azok mindenképpen állandó minõségûek. (hogy ez mikor hogy sikerül, már más kérdés, de a látásmód mindenképpen azonos)

Egyszer egyébként csináltunk egy olyan összevetést, hogy más nagy külföldi (többnyire szakosodott) magazinokban hány db cikk van, hány fotó jelenik meg, és mindezt hány db cikkíró ember hozza létre.

Sajnos, vagy szerencsére, mindhárom kategóriában mi nyertünk, többnyire magasan. Ez kétségtelenül magával von némi „bazári” jelleget, és gyakran ingadozó minõséget, de amíg a hazai piac mérete nem teszi lehetõvé, hogy önálló, szakágspecifikus magazinok jelenjenek meg, és életképesek legyenek, addig ez csak viszonylag lassan fog fejlõdni.

Atom

itt a vége.
Egyszerûsíts!

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
íme a folytatás....

Endroo:

ha a szerkesztõség egyk prominens és (általam is nagyrabecsült) tagja rosszul ébred és leírja a sirámait az ÚJSÁG oldalain az újsághoz ugyan szorosan kapcsolodó de attól azért elkülönülõ FÓRUMról az sok minden csak nem köszöntés.

Nem ébredtem rosszul, de tény, hogy már nyomta a bögyömet azok a dolgok melyekrõl írtam.

„Beköszöntõ” …ez csak egy technikai cím…nem szeretnénk havonta átnevezni ezt a rovatot, és a címét mindig az aktuális tartalomhoz igazítani.

ha pedig szigorúan szakmai fórumot szeretnétek akkor csak mûszaki irányú felsõfokú végzettség és több éves kerékpárszerelõi, versenyzõi múlt felmutatása mellett lehessen regisztrálni

Egyáltalán nem ez a cél, csak mint a fórum és a magazin „gazdái” meg szeretnénk kímélni a normális fórumozókat, a cikkben közölt túlkapásoktól.

Endroo:

de egy kerékpáros újság ne hozza egy tejes oldalon az egyik szerkesztõ (vagy nem tom atom milyen beosztásban van) nyûgjét

.

Miért? Pont én ne írhatnám le a véleményemet? Vagy csak akkor írhatok, ha széprõl, okosról, jóról, csöpögõsrõl, vagy ánusz nyálazós témáról szól a sztori?

PR:

Eddig csak Atom "beköszöntõjét" olvastam - az érdekelt a legjobban -, és minden tiszteletem az tied, de ennek szerintem sem volt sok értelme.

Pl: mire az írás megjelent, addigra a "behülyített" srác megvette azt a cumót, amit a "hozzánemértõ" "rásózott".

Szóval ha beszólsz a fórumra, megmenthetted volna attól, hogy valami olyat vegyen, ami neki talán nem is kell.

Igazad van jobb megoldás lenne, viszont ez a fórum a maga több mint 10.000 felhasználójával akkora falat, hogy ha 58-an lennénk, akkor sem tudnánk megrágni…

Lehet hogy az adott srác, akire rásóztak valami szart nem menekült meg, de talán az újság olvasói közül néhánynak sikerül elkerülnie, hogy belefusson valami gázos dologba. Ha a cikk hatására van egy ilyen ember a nagyjából 25000 olvasónkból, akkor nekem már megérte megírni a cikket.

Az más kérdés, hogy aki csak az újságot olvassa, esetleg elõítélettel közelít a fórum felé, vagy még a (valóban) jó tanácsot is kétkedve fogadja ezek után.

Ha kétkedve fogad, és ezáltal alaposabban utána néz a dolgoknak, az garantáltan nem válik kárára…hidd el.

Egy szó mint száz, ha idõd engedi, oszd az eszet itt a fórumon is.

Itt a gond, hogy ekkora hozzászólás mennyiség mellett erre soha nem lesz elég ember, mivel mindig a felhasználók vannak jelentõs többségben, de ez persze így is van rendjén.

Vole:

A versenyzokkel kapcsolatban nincs igaza abbol a szmepontbol, hogy ok nem valasztjak az adott villat, hanem kapjak es azzal kell menniuk.

Ebben szerintem nincs igazad, legfeljebb hazai szinten. Mi viszonylag sok „híres” bicóssal találkoztunk már a magazinon keresztül, de a szponzoráló cég, és a versenyzõk között nem ilyen jellegû a kapcsolat. Mindig a versenyzõ választ, a szponzor pedig örül, hogy az õ termékével mennek. Persze sok szponzorált választ jóval könnyebb cuccot, mint ami odavaló lenne, de nekik cserélik, ez benne van a pakliban….akár havi szinten is…

Lord Leslie:

-törés rovat, Pike. kicsit ellentmondásosnak érzem, az Atom álltal leírt dolgokat, a korábbi Thommey féle Pike teszttel, ahol thy szerint hazai DH-ra is megfelel.
költöi kérdés: ki mondja a frankót?

Szerintem a kettõ nem zárja ki egymást. Hobbi szintû hazai dh-zásra bõven alkalmas. A gyors Dh egyenletesebb irányú terhelést ró a villákra (és a villákat nagyrészt ilyen irányú terhelésre méretezik), mint egy elcseszett dirt ugrás során full keresztben leérkezés, vagy egy félig kiforgott ugrásból kiakadás….majd nullára lassulás 1 tizedmásodperc alatt.

Endroo:

talán a mostani cikkeken nagyon érzõdik hogy kellett valamit írni, írtunk róla, oké, mehetünk a következõre, a többi oldalt meg kitöltjük valamivel majdcsak. a lapszám növekedés igazából szerintem egyáltalán nem hozta azt, hogy azért lett több, mert a többi szakágról, stílusról, akármirõl is hasonlóan szinvonalas írások jelennek meg, hanem kicsit olyan mintha csak valamit kellett volna írni arra a +50 oldalra.

A magazin általában 132 oldalas. Olyan gondunk, még soha nem volt, hogy hûûûvaze van itten 20 -5 -2 oldal, ide most mit rakjunk be??? Ezt a legõszintébben írom. Ilyen még SOHA nem fordult elõ. Ellenben gyakorlatilag minden számban van legalább 15-20 oldalnyi anyag, amit folyamatosan görgetünk magunk elõtt, és azon filózunk, hogy hogyan kellene ezt is, meg azt is belepréselni.

valahogy a mostani számok sokkal gépiesebbek. igazából nem találok rá jobb szót és nem is tudom konkrétan megfogalmazni, hogy miben voltak jobbak a régi számok

Írd inkább azt, hogy nem tetszik az arcunk, oszt hali…az konkrétabb. Ilyen kritikával sok mindent nem tudunk kezdeni.

még mindíg lesz folytatás...Atom
Egyszerûsíts!

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!

Válaszolnék az elsõsorban nekem címzett dolgokra, mert az utóbbi szám beköszöntõje után azt hiszem mindenki elõszedte a sérelmeit. A válaszaim félkövérrel....így volt könnyebb....

A cikk megírásával több célom is volt.

Nem volt célom, hogy megsértsem azokat, akik a leírtakat, -akár jogosan, akár nem jogosan-, de túlzott mértékben magukra veszik, vagy teljes mértékben leszarják. A cikk egyáltalán nem azoknak szólt, akik részben vagy egészben magukra vették a leírtakat, hanem azokhoz kívántam szólni, akik frissen betérve a fórumunk dzsungelébe szembetalálják magukat az általam kritizált hozzászólásokkal.

A cikk célja részben ez volt, fogy felhívja a figyelmet az információ gyûjtés ezen módjának veszélyeire.

Rob felvetései:

Kicsit úgy éreztem, hogy az egész cikket a személyed elleni támadásnak vetted, és jelentõsen túlreagáltad, pedig nem rád gondoltam, amikor írtam a cikket. Gondolom ez részben a Nagymamád elvesztése miatt volt, amihez részvétem. Én is voltam ilyen lelki állapotban, ugyanis nyáron halt meg a Keresztapám.

ha te, atom annyira ráérsz, hogy ilyen és hasonló véleményeket leszûrj a fórumról, akkor arra is lehetne idõd, hogy kompetens, hozzáértõ és csöppet sem elfogulatlan módon te is kifejtsd itt a véleményed, mindenki elõtt nyitva a lehetõség. ha nem érsz rá ennyire, csak mások elbeszélése alapján irtad a cikket, akkor a saját farkába harap a kigyó, és mirõl beszélünk?

Nem értem az összefüggést, hogy ha olvasok és látok dolgokat, akkor miért kellene ugyanannyi idõt a megoldásukkal foglalkoznom? Egy képzett jogász valószínûleg sokkal több jogsérelmet fedez fel a világban, mint mi, akik nem értünk hozzá, ennek ellenére nem kezd el világmegváltó módon, önjelölt segélyszolgálatként tenni az összes jogszerûtlenség ellen.

mert ahhoz amihez nem ért valaki, nagyon nehéz hozzászólni. tehát ha hozzászól (jót vagy rosszat mindegy) akkor valami köze van hozzá. nem azt mondom, hogy ért is hozzá ezer százalékosan, hanem hogy van köze hozzá.”

Ez így logikus lenne, viszont a cikkben arra próbáltam rávilágítani, hogy sajnos sokan azon felül, hogy természetesen közük van a témához jóval túlmennek ezen a határon, és úgy nyilatkoznak dolgokról ami nagyon nincs arányban azzal, hogy mennyire van közük a témához.

de biztosan formálsz véleményt olyan dolgokról, amihez nem tökéletesen értesz. (tippelehetek? mondjuk politika)”

Lehet hogy meglepõ számodra, de nem ez a helyzet. Sõt: tudatosan kerülöm azokat a dolgokat, hogy egyértelmûen hiányos információk birtokában véleményt formáljak bármirõl is. Lehet, hogy ritka állatfajba tartozom, de nekem egy csomó dologról nincs véleményem. De ha mégis ilyet tennék (mert biztosan van ilyen kivétel is) akkor viszont garantáltan nem állnék ki, és nem hangoztatnám a véleményemet, fõleg nem olyan „kinyilatkoztatás” jelleggel, mint ahogyan ezt sokan teszik itt.

„ha valakit, vagy valakiket nekiállok a nagy nyilvánosság elõtt - gondolom az ujság elõfizetõi és vásárlótábora nevezhetõ ennek - szapulni, az a minimum, hogy megnevezem, nem? vagy csak szerintem?”

Mint ahogy korábban írtam, nem nekik szántam az írást, hanem az információt gyûjtõ többieknek. Ha bevontam volna õket tételesen, személy szerint a történetbe, az lett volna csak az igazán személyeskedés.

aki nem tudja eldönteni, hogy itt a neten kinek higgyen, annak tök felesleges a szájtépés az ujság oldalain keresztül, aki meg el tudja dönteni, az meg olvassa a sorok közötti tartalmat. ugyhogy szerintem a cikk semmi másra nem volt jó, mint hogy egy rossz reggelen még rosszabbat csináljon nekem”

Hát ha így állnánk a dolgokhoz, hogy ha valaki nem tud valamit, akkor annak úgy is fölösleges elmondani, akkor gyakorlatilag abbahagyhatnánk a lapkiadást. Azt hiszem az összes cikkíró nevében nyilatkozhatom, hogy mi nem így gondoljuk.

Thommas:

de most meg lemaradt "szokásos" évvégi összesítõ, h meik számban mi volt..

Jogos észrevétel, már sajnos nem volt hely rá, de a köv. számban benne lesz.

Cimarcimar:

Specialized cikk:

Az utóbbi pár számra visszatekintve amatõr szemek is láthatják, hogy micsoda reklámkampány folyik a velotrade(vagy bikemag) részérõl megalapozva ezzel a jövõ évi eladásokat.Ez még nem lenne baj, csakhogy tegye ezt egy önálló reklámcélra szánt szóróanyagban és ne pedig ilyen sunyi módon hónapról hónapra

Nem értem mitõl „sunyi” ez a mód? Õk meghívtak, mi kimentünk. Úgy gondolom sikerült érdekes, tartalmas információkkal hazatérnünk, ami akkora dózis, hogy nyilván nem fogjuk egy számban leadni. De ezzel mi a baj? A tapasztalatainkat inkább a jövõ évi Velotrade katalógusban kellene megjelentetnünk a saját nevünkön? Vagy mégis hogyan gondoltad?

Trueman:

Ma vettem meg az újságot, és gyors el is olvastam a törésekrõl szóló cikket. Nekem kicsit az jött le a cikkbõl, hogy olyan villát használjon az ember merev gépbe ugrálni, ami természetesen nem duplavállas, átütõs, 100at mozogjon, nem pike, nem acél. Akkor mi elérhetõ/megfelelõ? Vagy olvassam el mégegyszer?

Az nem gáz ha acél a nyak és a becsúszó, csak ne gyorszáras legyen az alja. A felül gigamerev, alul nagyon rugalmas párosítás a gázos. A Bolt-On-os marzók sztenszek okésak. Nem lesz velük hídtörés gond. Bocs, ha nem volt egyértelmû.

üdv. Atom

mindjárt jön a folytatás...csak fértem be...
Egyszerûsíts!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
akkor ez most személyeskedés volt?

beleszóljak?

otthon elsõre ez sikerült. tényleg bazi nehéz.
nekem tetszik. ízlések és pofonok.
a geoja jó.

asszem atomnak is tetszett. bár csak egy kicsit gurúlt vele. ha akar majd mond valamit.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
na csináltam statisztikát. a pontosan 3 évvel ezelötti újságban 78 oldalból számomra 23 volt olyan ami kimondottan érdekelt és még ~5-6 amit "csak úgy" elolvastam. a jelenlegi számban 130 oldalból 30 volt amit érdekesnek találtam. persze mindkettõhöz még hozzászámíthatjuk a reklámokat is, amikbõl valóban elég sok lett és fõleg az egész oldalasak, ami nem is lenne gond, ha valami információtartalommal is bírnának és nem két teljes oldalon az lenne hogy bezár az x faktor.

tehát:
2002 - a teljes tartalom 37% volt érdekes
2005 - a teljes tartalom 23% volt érdekes

tudom hogy ez erõsen az én szubjektív véleményemet tükrözi és mielött megint megkapom, benne vannak outis és trekinges cikkek is.

azt persze hozzá kell tennem, az említett 3 további magyar kerékpáros újság tartalmának max 3-4% érdekel és az is olyan kriminális minõségben jelenik meg, hogy még macizás után se tudnám felhasználni. tehát egyenlõre marad a bikemag. de ha erõsen folytatódik ez a tendencia, akkor kénytelen leszek elövenni a szakszótárt és áttérni külföldi magazinokra, pláne hogy lassan nem lesznek sokkal drágábbak. :(

ll: szerintem még mindíg nem ahhoz kéne hasonlítani ami szar, hanem ahhoz amihez fel kell nõni.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Na, hozd fel példának a Pálos fél csupaszlábú fétis magazint, vagy a (spinning)Pedál magazint.

van a "nagy" freerideos újság is..
csakmer, amikor arról van szó, hogy menynire romlott a bikkmakk, akkor hasonlítsátok valamihez, szerintem..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hh, végülis a kultúrát az iskolákban nem tanítják, és ez sok emberen meg is látszik

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Ez speciel nemigaz.

Na, hozd fel példának a Pálos fél csupaszlábú fétis magazint, vagy a (spinning)Pedál magazint.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ez az egyetlen újság amit lehet kapni ilyen témában .

Ez speciel nemigaz.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

valami minimum szintet azért meg lehetne ütni kultúrában.... vagy nem sikerült a zh?

Igen egyetértek!És többnyire szokott sikerülni az embernek, de néha elszalad a ló mindenkivel.(Összeomlás:D)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

engem végülis nemis érint, szóval...
de azért ez így mégiscsak erõs volt, itt ezen a fórumon, ahol úgytudom normális hangvételben is tud menni az észosztás..

De ez nem észosztás hanem véleményformálás(kritika) egy újságról ami az illetõnek nagyon nem tetszik már rég óta(ha beszélhetek Darton helyett) és azért ad ilyen módon hangot a csalódásának mert ez az egyetlen újság amit lehet kapni ilyen témában és ha kiad érte közel 800 forintot akkor elvárhat bizonyos dolgokat, mert az újságba nem tud belenézni hogy most akkor megvegyem e vagy ne vegyem.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
valami minimum szintet azért meg lehetne ütni kultúrában.... vagy nem sikerült a zh?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ezt nehéz elfogadni egyeseknek de hát ez van.

engem végülis nemis érint, szóval...
de azért ez így mégiscsak erõs volt, itt ezen a fórumon, ahol úgytudom normális hangvételben is tud menni az észosztás..

Egy rakás gusztustalan vas! Olyan mint a Mónika show... Ott ronda embereket kell nézni itt meg ilyen sz*rt!

ez kevert meg, de aztán rájöttem, hogy ez konkrétan inkább Macs-nak szól nem az újságnak..

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

a leszarozás akkor sem _kritika_

Nem írta hogy szar, és ha írta is akkor is kritika.
Nem kell építõ kritikának lennie.
Ezt nehéz elfogadni egyeseknek de hát ez van.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Csinált:kifizetett 746 forintot...bocs

a leszarozás akkor sem _kritika_

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

" ráadásul miért kell nekem nézni a hommédbájkot?? Egy rakás gusztustalan vas!"

Es nekem miert kell itt a gyerekes sirankozasodat olvasnom?
Ha nem tetszik, ne nezd.
Vagy szolj a kedves tesokadnak hogy vegye a faradtsagot, es irjon egy cikket a Foes -rol, es akkor nezegetheted azt.
Ja, hogy akkor csinalni is kene valamit... bocs

Csinált:kifizetett 746 forintot...bocs

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Spálya Kona tesztjében kifogyott a piros szín. Aki nem látja -> szemészet.

de piros a sisakja. :o

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

nekem a képekkel az a bajom h ahány cikkiró annyi féle kép, és ez absz nem teszi egységessé ezt 130oldalt.. sõt ..

Gól!!!
Az a baj, hogy szép katalógusképektõl rossz vágásig van minden és ez nem jó. Én is úgy érzem, hogy a lap nincs összefogva tartalmilag. Éppen az utolsó elõtti Dirtben láttam érdekes példát arra, hogy a különbözõ szerzõk illetve szerkesztõk képben vannak az egész újsággal kapcsolatban (visszacsatolás hirdetésre, másik cikkre stb)...
...és erre most nem azt kell mondani, hogy az a Dirt, mert ez nem pénzen múlik (ámbár a szerkesztõk / szerzõk / fotósok (!!!) pénze kerülnek).

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
én hõzöngõ vagyok és nem akarnám rombolni az imagémat ;)

de most télen ráérek szétszedem nikit és lehet róla írni, azt majd jöhet a fikázás ezerrel :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Spálya Kona tesztjében kifogyott a piros szín. Aki nem látja -> szemészet.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.