Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

deyso

deyso

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Az új szám tényleg rendben van, de a Szirmai interjú nálam kibaszta a biztosítékot.
Olvasatomban egy tipikus senkiházi, aki adót nem hajlandó fizetni és mindenkinél jobban tud mindent. Folyamatos üldözési mániája van és anarchiában érzi jól magát. Rendetlenség, káosz ez kell neki, csak akkor húzzon el ebbõl az országból örökre. Az ilyenek szoktak árpádsávos zászlókat lengetve óbégatni ha érzékeny leküket valaki megsérti. Szánalmas.

na én abba csak beleolvastam azt be is fejeztem, az nekem picit a blikk színvonalára hajazott, sztem nem kéne több ilyen, de ha vkinek van rá igénye és kéri akkor tõlem lehet, mivel a magazin össze többi oldalát elolvastam és a tördelési hibák ellenére is látszik, h vmi nagyon jó dolog történt, és rengeteget ugrott a minõség
by deyso

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Az új szám tényleg rendben van, de a Szirmai interjú nálam kibaszta a biztosítékot.
Olvasatomban egy tipikus senkiházi, aki adót nem hajlandó fizetni és mindenkinél jobban tud mindent. Folyamatos üldözési mániája van és anarchiában érzi jól magát. Rendetlenség, káosz ez kell neki, csak akkor húzzon el ebbõl az országból örökre. Az ilyenek szoktak árpádsávos zászlókat lengetve óbégatni ha érzékeny leküket valaki megsérti. Szánalmas.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
mostanra olvastam el nagyrészben az újságot,nekem nagyon tetszik az új "arculat".helyesírási hibák számomra nem nagyon zavaróak,el tudom olvasni így is.egyetlen hibája van az újságnak:az elején az van hogy tárcsafékek karbantartása,kezdtem örülni,hogy találok benne valami új dolgot a bovdenesekrõl,erre meg csak a hidrósokról van benne.

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 hozzászólás
Szia Atesz!
Ha nagyon zavaró a dolog írj légyszíves a terjesztés(kukac)bikemag.hu e-mailre, írd bele, hogy a fórumon jelezted, hogy félre van vágva a lapod, írj nevet és postacímet és küldünk egy másik példányt.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Mint korábban már írtam nekem is nagyon tetszik a legfrissebb szám.
Azonban egy apró dolog csak mostanában tünt fel ami már az elsõ kézbevételtõl furcsa volt nekem csak elõszõr még nem volt annyira feltünõ.
Ez pedig a magazin méretezése elsõ látásra nyomda hibának látszott,de nem az,na mondom csak lemérem egy mérõszallaggal és igen felül 20 cm széles ami alul már 21 cm-re nõt,ami valószínü hogy a normál helyes méret lenne ami annak oka lehet hogy ferdén kerûlt a kés alá.:(
Ezedig még nem találkoztam ilyen hibával,de részemrõl ettõl még a magazin nem veszít a szórakoztató,informativ stb értékébõl és valóban nagyon jól sikerûlt a legfrissebb szám. :clap:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Minöségre és tartalomban is egy jó magazin. Havonta olvasom a Biket és a Mountainbiket is és összehasonlitva a márciusi Bikeval alig van reklám vagy hirdetés benne ( a Bikebe 20 oldal csak a hirdetések + az 1 oldalas reklámok)
Feltünt számomra a "széles" karaktere az újságnak. Virsligumisoktól kezdve a kerékpársporton keresztül mindenki találhat benne valami érdekeset.
(ez a fenti magazinoknál máskép müködik, ott 95% MTB)

A teszteknél feltünt a Merida Six 3500 D ösztelós tag beállitási problémája.
Szerintetek a DT Manualba irta a 2cm SAG-ot. Na ez egy 37,5mm (165cm beépitésnél) mozgó tagnál 53% SAG volna, igy nemkell csodálkozni.

Megemlitteném, hogy az elsö Bikemag újságom, de nem az utolsó :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
meg kényelmesebb ráülni a bringára ha épp várakozol. meg ha brutál negatív stucnid van, vagy pályakormány, akkor esésnél nem bssza szét a vázat.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

egy kis helyesbítés a friss számmal kapcsolatban

86. oldal jobb felsõ kép (felt fixie)
a szivacs a felsõcsövön nem a lakat miatt van rajta, hanem ha láncleesés vagy láncszakadás esetén kukivédõként üzemel. Elvileg csak fixie-n használnak , itthon még nem divat annyira.

csak a tisztánlátás végett ;)

Szerintem meg azért jó, mert az utcai bringaotthagyásoknál legtöbbször a bringának ez a része ér az oszlophoz, korláthoz, szal így nem verõdik le a festék oly' egyszerûen. Ezzel a véleményemmel egybevág az is, hogy több olyan bringát is láttam, ahol nem szivacs van, hanem csak oúti kormány bandázs -- ez tuti nem védi a lágy részeket. Meg az a személyes tapasztalat, hogy nekem ezen a részen kezd bibis lenni a váz :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem csak fixin, és inkább MÁR nem divat, nem? :)

Ugyanilyen szivacs volt a Velamos BMX-emen anno :)

http://i238.photobuc...14_08BMX021.jpg
http://bmxmuseum.com...arts_002_lg.jpg
http://bmxmuseum.com..._bikes09_lg.jpg
http://bmxmuseum.com...28_copy1_lg.jpg

Nem is értettem, h hogy jön oda a lakat :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
egy kis helyesbítés a friss számmal kapcsolatban

86. oldal jobb felsõ kép (felt fixie)
a szivacs a felsõcsövön nem a lakat miatt van rajta, hanem ha láncleesés vagy láncszakadás esetén kukivédõként üzemel. Elvileg csak fixie-n használnak , itthon még nem divat annyira.

csak a tisztánlátás végett ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én csak annyit mondok, megvettem ma, aztán mondom átlapozom a buszon hazafele, mert körbe mentem, hogy mi van benne. Hosszabb úton mentem haza, de nem sikerült átlapozni, mert valamibe mindig bele kellett olvasni... :)

Elég jó lett, remélem sok ilyen szám lesz még! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
viszont tényleg elég sok felsõkategóriás gépet eleve a gyártó ad pedál nélkül (nem kell messzse menni ha jók emlékeim pixxis is pedál nélküli gyárilag) konának is töb modellje etc.

nekem amúgy semmi gondom a pedál nélküli fotóval (igaz poszterre sem volt igényem)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Értem, akkor azzal kéne fotózni, mert a vevõ, ha esetleg a cikk miatt kedvet kapna a bringához, akkor úgyis pont olyat akar, mint amilyenbe az újságban beleszeretett.
A másodikat is értem, ezeket jellemzõen nem a teljesítményorientált vásárlók veszik.
A harmadik nevetséges. Magyarázat van rá, vagy csak?:)

nem tudom miért van. biztos van oka, de én még nem jöttem rá.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

azzal forgalmazza a nagyker, amivel a gyártó adja.
egy bizonyos szint alatt egyáltalán nincs spd pedál opció, még választható szinten sem. (150 ezer alatt) több okból.
ez van. (amugy röhögni fogsz, de a magasabb szinten az spd-s és a sima pedálos verziók közt nem az spd pedál árának megfelelõ a különbség hanem több)

Értem, akkor azzal kéne fotózni, mert a vevõ, ha esetleg a cikk miatt kedvet kapna a bringához, akkor úgyis pont olyat akar, mint amilyenbe az újságban beleszeretett.
A másodikat is értem, ezeket jellemzõen nem a teljesítményorientált vásárlók veszik.
A harmadik nevetséges. Magyarázat van rá, vagy csak?:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Akkor tán' a (nagy)kereskedõknek kéne olyan pedállal forgalmazni, hogy ne legyen ciki lefotózni.

azzal forgalmazza a nagyker, amivel a gyártó adja.
egy bizonyos szint alatt egyáltalán nincs spd pedál opció, még választható szinten sem. (150 ezer alatt) több okból.
ez van. (amugy röhögni fogsz, de a magasabb szinten az spd-s és a sima pedálos verziók közt nem az spd pedál árának megfelelõ a különbség hanem több)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Akkor tán' a (nagy)kereskedõknek kéne olyan pedállal forgalmazni, hogy ne legyen ciki lefotózni.
Pedál nélkül nem jó (vicces), más pedállal nem jó (azt keresik rajta), akkor saját hozzáadott pedáljával lefotózni, nem foglalkozni vele, hogy agyonvágja a képet a klipszes pedál.
Fájjon az õ fejük, hogy milyen hülyén néz ki a termékük, a tesztben pedig leírni, hogy minden nagyon jó, de ez a pedál egy kalap szilvát sem ér. Vagy azt nem szabad?
Azt meg végképp nem értem, hogy miért lenne olyan nagy érvágás nekik mondjuk egy pdm520 pedállal adni az ilyesmi gépeket. Beszerzési áron mennyi lehet? 2-3000 forint? A vevõ vásárláskor a boltban kicserélteti taposóra, ha nem spd-zik.

Zoli!
Lehet, félreérthetõ voltam: én nem konkrétan a mostani lapszámunk Cannondale gépével kapcasolatban írtam amit írtam.
Általánosságban fõképp a nem belépõszintû gépeknél pedál nélkül szállítják - értsétek így az elõbbi mondandóm.

Következõ lapszámra csiszolunk a koncepción.
"In idem flumen bis non descendimus"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Minden szép, minden jó, csakhogy.
A kritikákat elsõsorban a (nagy)kereskedõktõl kaptuk, õk pedig azért baxtattak minket a pedállal fotózott tesztgépek miatt mert rendszeresen a (kis)kereskedõk irányából érkezett a panasz, hogy a Vevõ (így nagybötûvel) keresi - hovatovább követelei - AZT a pedált az alapfelszerelésben, amellyel a kerékpárt az újságban látta. És hiába minden: odaírni megjegyzésként a teszt után - bahhh, ki olvassa azt már...

Pedál nélkül nem jó (vicces), más pedállal nem jó (azt keresik rajta), akkor saját hozzáadott pedáljával lefotózni, nem foglalkozni vele, hogy agyonvágja a képet a klipszes pedál.
Fájjon az õ fejük, hogy milyen hülyén néz ki a termékük, a tesztben pedig leírni, hogy minden nagyon jó, de ez a pedál egy kalap szilvát sem ér. Vagy azt nem szabad?
Azt meg végképp nem értem, hogy miért lenne olyan nagy érvágás nekik mondjuk egy pdm520 pedállal adni az ilyesmi gépeket. Beszerzési áron mennyi lehet? 2-3000 forint? A vevõ vásárláskor a boltban kicserélteti taposóra, ha nem spd-zik.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Tudtam, hogy Te egy meggyõzhetõ okos ember vagy.:P:prosze:
Ha esetleg lennének kritikus hangok a témában - mert nem lesznek, tudom - akkor Tamáskára fogunk hivatkozni, mert látatlanban magyarázott.:D

Minden szép, minden jó, csakhogy.
A kritikákat elsõsorban a (nagy)kereskedõktõl kaptuk, õk pedig azért baxtattak minket a pedállal fotózott tesztgépek miatt mert rendszeresen a (kis)kereskedõk irányából érkezett a panasz, hogy a Vevõ (így nagybötûvel) keresi - hovatovább követelei - AZT a pedált az alapfelszerelésben, amellyel a kerékpárt az újságban látta. És hiába minden: odaírni megjegyzésként a teszt után - bahhh, ki olvassa azt már...

Azt tudom elképzelni így hirtelen, hogy a teljes gépet mutató "fõkép" alá (esetleg rá a képre) odabiggyeszteni szolidan ám jól olvashatóan:
"A bolti konfiguráció pedált NEM - vagy nem ezt - tartalmazza."

Posztert illetõen igazatok van: mivel az teljesen más funkcióval bír, illene teljes felszereltségû gépet mutogatni rajta.
"In idem flumen bis non descendimus"

deyso

deyso

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Pont azért fotózunk a legelején, mert akkor még szép, karc, sár, pormentes a gép.

engem nem zavarna ha esetleg egy kicsit megjáratott gép lenne lefozózva a végén, vagy ahogy már írtam, mondjuk pl egy letörés leküzdése közben, mivel az se baj ha rajtavagytok a képen, mert az újság olvasóinak egy részének példaképei is vagytok vagy mifene :D
p.s.:most h mondták h nincs pedál a poszteren , rájöttem h mitõl nézett ki olyan furán, nekem tetszenek a cannondalek, de nem tuttam h ezzel mi a franc bajom van :D
by deyso

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ha a köz így akarja, akkor legközelebb így lesz. A következõ kritikus hangnál a témában - mert lesz, tudom - Rád fogok hivatkozni!:)

Tudtam, hogy Te egy meggyõzhetõ okos ember vagy.:P:prosze:
Ha esetleg lennének kritikus hangok a témában - mert nem lesznek, tudom - akkor Tamáskára fogunk hivatkozni, mert látatlanban magyarázott.:D