Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

1 kérdés:
Az elõfizetõk közül hozzá jutott már valaki a legfrissebb BikeMag-hoz??

Mert én még nem.:(
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
off

Sajnos pont ennél a tartós tesztes váznál történt törés.

:chin:
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Szia Apr

Garanciát kereskedõn keresztül érvényesítünk. Ha a váz balesetben sérül meg, vagy a felhasználó hibájából , akkor természetesen, hogy a Merida/UMF vásárlónkat megtartsuk, szoktunk a következõ vázra kedvezõ árat felkínálni. Ha a vásárló ilyenkor új vázat választ, természetesen újra él/indul garancia.

Attól hogy Valaki szponzorált versenyzõ, nem jelenti a garancia automatikus érvényesítését. Ha saját hülyesége miatt összecsukja a kerekét, az az Õ hibája, nem garancia.

Üdv : Merida

Jó ezt hallani :)

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Magyarul ha a szponzorált versenyzõ nem "szakszerûen" bringázik, vagy a szponzorált tesztbicajt odaverik, az "garanciás". Az átlag földi halandónak ilyenkor nincs gari.

Nincs ezzel semmi baj szerintem (ez normális), ez csak egy újabb érv sajnos a karbon ellen.

Specializednél van úgynevezett crash-replacement garancia (karbonra), vagyis ha saját hibádból összetöröd, akkor új vázat vehetsz csökkentett áron (elvileg).

Van hasonló a Meridánál?

Szia Apr

Garanciát kereskedõn keresztül érvényesítünk. Ha a váz balesetben sérül meg, vagy a felhasználó hibájából , akkor természetesen, hogy a Merida/UMF vásárlónkat megtartsuk, szoktunk a következõ vázra kedvezõ árat felkínálni. Ha a vásárló ilyenkor új vázat választ, természetesen újra él/indul garancia.

Attól hogy Valaki szponzorált versenyzõ, nem jelenti a garancia automatikus érvényesítését. Ha saját hülyesége miatt összecsukja a kerekét, az az Õ hibája, nem garancia.

Üdv : Merida

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Bármilyen anyagú vázat versz oda, nem lesz garis, ha ez miatt törik. Ez alu/acél/szkandium/titán/magnézium vázaknál is így van és mindet oda lehet csapni úgy, hogy törjön, személy szerint nekem magnéziummal volt ilyen 4 éve, ismerõsnek meg alu-val.

Ez olyan mintha egy telefont földhözcsapnál, víz alá raknál és le akarnád gariztatni. :)

Természetesen igazad van.
A probléma az, hogy a cikk az sugallja, hogy ha ilyen történik, akkor csak szólunk a forgalmazónak, és hipp-hopp másnap gyorspostával meg is van az új váz. Ez nem teljesen korrekt, mint mások is jelezték...

A karbon és alu között azért van különbség: a karbonnál ugye általában azt írják, hogy a karcolások vagy egy darab karbon lepattanása is veszélyes lehet, és vizsgálatot igényel.

Pont ezért az átlag felhasználók többsége (akik fizetni "kénytelenek" a kerékpárért), elutasítja karbon vázat. Mondjuk ehhez nem is kell elesni, elég ha egy nagyobb felpattanó kõ szerencsétlenül üti meg a vázat...

Karbon kormányok és nyeregcsövek elfogadottabbak talán.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Bármilyen anyagú vázat versz oda, nem lesz garis, ha ez miatt törik. Ez alu/acél/szkandium/titán/magnézium vázaknál is így van és mindet oda lehet csapni úgy, hogy törjön, személy szerint nekem magnéziummal volt ilyen 4 éve, ismerõsnek meg alu-val.

Ez olyan mintha egy telefont földhözcsapnál, víz alá raknál és le akarnád gariztatni. :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Szia Assasinburg !

Kérdésed jogos ! Garancia balesetre, külsõ behatásra, "nem szakszerû bringázásra" nem vonatkozik ! Ha elesel, odavered géped egy kõhöz az nem garancia !

Ugyanez a helyzet akkor is ha a rájder egy UMF-el ugrik 1 "csõröset" , rossz leérkezésre nem vonatkozik garancia....az más....-)

üdv : MERIDA

Magyarul ha a szponzorált versenyzõ nem "szakszerûen" bringázik, vagy a szponzorált tesztbicajt odaverik, az "garanciás". Az átlag földi halandónak ilyenkor nincs gari.

Nincs ezzel semmi baj szerintem (ez normális), ez csak egy újabb érv sajnos a karbon ellen.

Specializednél van úgynevezett crash-replacement garancia (karbonra), vagyis ha saját hibádból összetöröd, akkor új vázat vehetsz csökkentett áron (elvileg).

Van hasonló a Meridánál?

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Szia,

Nem tudom milyen az ablakos törés, de akkor ez a váz most csak azért lett cserélve, mert a tartós tesztben van, vagy külsõ hatásból eredõ sérülésre is van garancia (mint a fenti odaverés)?
Nem kötekedni szeretnék, csak tisztán látni:)
Kösz

Szia Assasinburg !

Kérdésed jogos ! Garancia balesetre, külsõ behatásra, "nem szakszerû bringázásra" nem vonatkozik ! Ha elesel, odavered géped egy kõhöz az nem garancia !

Ugyanez a helyzet akkor is ha a rájder egy UMF-el ugrik 1 "csõröset" , rossz leérkezésre nem vonatkozik garancia....az más....-)

üdv : MERIDA

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Na, király. Most már lassan egész évben egyetlen összevont lapszám lesz. Igaz, hogy csak 750Ft lesz, de csak 15 oldal. Ezzel a tendenciával nemsokára sikerül engem is leszoktatnotok a bikmakkról. Köszi.

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 hozzászólás
A szeptember-október ismét összevont lapszám lesz, benne az Eurobikeról egy vastagabb dossziéval. A várható megjelenés a szeptember 22-i héten.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Miért lenne összevont lapszám? A tavalyi összevont szeptember-október azért volt, mert elszállt valami számítógép az éppen leadandó újság anyagával. Szóval elvileg egyszeri alkalom volt, ettõl még idén lehet külön szeptemberi és októberi szám.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ha eddig nem jelent meg,az valószínû az összevont lapszám miatt lehet,és akkor mindenbizonnyal a hónap végefelé lesz elérhetõ.ha tévedek,javítsatok ki

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Mikor jön már a szeptemberi bikmakk?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Okés, csak informálódtam! :)
" A Cube el van vetve! "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Most érkeztem haza a nyaralásból, szomorúan tapasztaltam, hogy még nem kaptam meg a legfrisebb lapszámot. Kihez tudok fordulni ez ügyben? Vagy csak késik?

még más sem. nyugi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Most érkeztem haza a nyaralásból, szomorúan tapasztaltam, hogy még nem kaptam meg a legfrisebb lapszámot. Kihez tudok fordulni ez ügyben? Vagy csak késik?
" A Cube el van vetve! "

rumcajsz

rumcajsz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Rossz a táblázat, egy nehéz fizikai munkát végzõ ember napi energiaszükséglete 3000-3500 kcal körül van. 1071 kcal-t egy óra alatt el tudok égetni.

Értem, most már minden világos, kösz!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Szerinem meg egy csepet sem magas. Ha hinni lehet a polár pulzusmérõknek, egy hosszú maratonon simán el lehet égetni 5000-6000 Kcal-t.

Á, kösz!
Ez viszont tényleg extrém magas! Még jó hogy nem hízott el közben :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elõször is kösz a gyors választ!

Én itt néztem utána: http://tinyurl.com/5bdmbw
És itt ugye az szerepel, hogy a nehéz munkát végzõ ember energiaszükséglete 4500 kJ.
Ha jól tudom, akkor 1 kalória 4.2 joule; ez azt jelentené a fenti táblázat szerint, hogy a nehéz munkát végzõ ember energiaszükséglete 1071 kcal körül van.

Tehát a 7000 kalória ez alapján nagyon soványnak tûnik. Szóval ezért nem értem.
Vagy hibás lenne a táblázat, ahol utánanéztem?

Igazából csak azért érdekelne, mert az cikkben szereplõ energia cuccok táblázataiból próbáltam visszaszámolni az Armstrong fogyasztását, a táblázatban pedig kJ-ban szerepelnek az energiatartalom adatok.

Rossz a táblázat, egy nehéz fizikai munkát végzõ ember napi energiaszükséglete 3000-3500 kcal körül van. 1071 kcal-t egy óra alatt el tudok égetni.

ez most hogy van ?

ugyanaz az érték, egyszer sovány, egyszer extrém magas ?

Kcal=kilókalória , általában a kiló szó lemarad, mert anélkül is tudják mirõl van szó.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tehát a 7000 kalória ez alapján nagyon soványnak tûnik. Szóval ezért nem értem.

.

Á, kösz!

Ez viszont tényleg extrém magas! Még jó hogy nem hízott el közben

ez most hogy van ?

ugyanaz az érték, egyszer sovány, egyszer extrém magas ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való