Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4161 replies to this topic

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts

Szükség van-e nyomtatott magazinra, vajon?

Kinek a szemszögébõl?:)
A tulaj és a hirdetõ cégek szemszögébõl feltétlen.
Akinek nincs, vagy szûkös nehézkes az internetelérése,vagy nem is érdekli a net,annak jól jön.
Aki sült galambot vár,lusta keresgálni az infók után,vagy türelmetlen,annak is kellhet.
Ezek csak spekulációk persze,de van valóság alapja.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

érdekes kérdés...szerte a világon..

csak mik az alternítívák? csináltok egy nagyobb portált-nagyobb és több fajta tartalommal, vagy gyász fizetõs-letöltõs pdf magazint, mint a népszava?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Azért minden vita jó valamire.
Régen rendszeres vevõ voltam, de az idén már elmaradoztam.
Most direkt azért vettem meg, hogy értsem mirõl vitatkoztok itt.
Ennek ellenére nem akartam ebbe sem beleszólni, de LCS elgondolkoztatott.
Azt írja "mialatt a fizetésünk értéke 40-50% -ot esett legalább".
Azt gondolom, ez nem rám tartozik, de ha én lennék hasonló helyzetben, biztos elgondolkoznék azon, hogy jól csinálom-e amit épp csinálok, és nem lehet-e jobban.
Különös tekintettel arra, hogy én úgy látom, hogy egyre több a biciklis ember az utakon, az erdõben. Amibõl én azt gondolom, hogy nem csökkent 40-50%-al az érdeklõdés a kerékpározás iránt.

Egyelõre az "átlapozásig" jutottam.
Kedvencem már van: a lánckeréksorok tesztje, ahol is a 7 darabból 6 Sunrace.
De legalább megtudom, hogy a 12eFt -os láncon 410km alatt alig látható kopás.
És hogy egy lánc a 600km-es teszt alatt szénné rozsdásodott rajta.
Ezek után inkább az érdekelne, hogy az milyen lánc volt.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Szerintem mindenképpen.Hogy pl. buszon, vonaton is magával vihesse az ember, és ott olvasgassa.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ez is benne van szerintem.
egy versenyrõl, egy kiállításról már másnap találok ezernyi képet, beszámolót, eredménylistát a neten, míg az újságnál erre heteket esetleg hónapokat kell várnom...
(legyen napilap a BikeMagbõl! :D)

ugyan már....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Azon még nem gondolkodott el senki,
akik évek óta vásárolnak a témában lapokat,hogy tán azért keveslik a tartalom minõségét/mennyiségét,
mert kevés újat mond már nekik?
Hogy míg az elsõ pár alkalommal megvásárolt lapok,hatalmas infóáradata elszédítette,addíg az mostani számot csak átlapozza,mert X év alatt akkora infóhalmazt tudhat magáénak az újságokból,hogy nem hozza lázba más csak a tüdõgyulladás?

ez is benne van szerintem.
egy versenyrõl, egy kiállításról már másnap találok ezernyi képet, beszámolót, eredménylistát a neten, míg az újságnál erre heteket esetleg hónapokat kell várnom...
(legyen napilap a BikeMagbõl! :D)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Engem ezek a sz@r versenybeszámolók, túrabeszámolók is le tudnak kötni.
Örülök, hogy olyat olvasok, ami tetszik. Lesz@rom mennyi milyen cikk van benne, tanulok csak belõle, infót gyûjtök.

Amúgy nem veszem az újságot, csak ritkán, de jövõre lehetséges, hogy elõfizetek, mert két lánc ára nem sok pénz azért, hogy bárhol legyen mit olvasnia az emberfiának.

És ebben nyalás nem volt, csak egyéni vélemény.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Azon még nem gondolkodott el senki,
akik évek óta vásárolnak a témában lapokat,hogy tán azért keveslik a tartalom minõségét/mennyiségét,
mert kevés újat mond már nekik?
Hogy míg az elsõ pár alkalommal megvásárolt lapok,hatalmas infóáradata elszédítette,addíg az mostani számot csak átlapozza,mert X év alatt akkora infóhalmazt tudhat magáénak az újságokból,hogy nem hozza lázba más csak a tüdõgyulladás?
A nyomtatott médiának nehéz dolga van az internet gyorsaságával és hatalmas infóáradatával szemben.
A termékbemutatókról/tesztekrõl meg annyit,hogy a piac neves gyártóinak már nemigen kell reklám,ellenben a hazánkban még nem ismert termékekkel,amiknek valahogy be kell törni a köztudatba.És az újság csak abból tud tesztelni/cikket írni amit odaadnak nekik.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hát erre inkább nem mondanék semmit... Mirelit pizzát venni és visszavinni, hát bazz....
Tegnap ismét átlapoztam a legutolsó számot, és még mindig nem értem mi a baj vele. Eddig is ilyen volt, és ha ezután is ilyen lesz, akkor kb. állandó a minõsége.
6e Ft 1 évre nem sok pénz. Ennyit megér, hogy kb. képbe legyek a magyar bringás helyzetrõl. Sõt idõnként tök érdekes bringákat látok. Pl. most a Duncan bringa egész tetszett...

Hát ne haragudj, de elég kishitû lélelkre vall, ha még te érzed magadat kellemetlenül, amikor becsapnak (ha pl. romlott mirelit pizzát veszel, ezzel elérve, hogy kidobjál 400 Ft az ablakon, majd kénytelen legyél evés helyett ugyanabba a boltba visszamenni egy másik ebédnek valóért) és szólni mersz érte... bár ha boltot nyitnék, te legyél a leggyakoribb vevõm :)

amúgy meg lehet itt magyarázkodni, meg hinteni az igét, hogy évi 6 ezer ft-ért már majdnem dolgozni sem kell, meg hány liter tejet vehetnék az árán de az tény:

-én, egy jópár ismerõsöm, és többen is a fórumon egyértelmûen panaszkodnak az újság gyenge tartalmi minõségére (sok PR cikk, nagyon gyenge termék tesztek, amibõl vezetõ márkák maradnak ki, mint pl. lámpa tesztbõl a cateye, piaci körkép néven futó semmitmondó reklámok, több hónappal ezelõtti, unalmas versenybeszámolók tömkellege,stb.)

-az ismerõseim között és itt a fórumon is egyre gyakrabban hallani, olvasni, hogy már egy ideje nem veszik a magazint, vagy tervezik, hogy felhagynak az eddigi szokásokkal és ezután nem fogják venni a magazint a fentiek okán

De lehet, hogy csak én látom rosszul a dolgokat és a magazin eladásai az elmúlt idõkben is töretlenül mentek felefelé ezerrel és ez a jövõben is így lesz....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

3 L tej árát komolyan nagy összegnek tartjátok? Nem értem.

Rossz helyen veszed a tejet! Ebbõl hat liter is kijön! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát erre inkább nem mondanék semmit... Mirelit pizzát venni és visszavinni, hát bazz....
Tegnap ismét átlapoztam a legutolsó számot, és még mindig nem értem mi a baj vele. Eddig is ilyen volt, és ha ezután is ilyen lesz, akkor kb. állandó a minõsége.
6e Ft 1 évre nem sok pénz. Ennyit megér, hogy kb. képbe legyek a magyar bringás helyzetrõl. Sõt idõnként tök érdekes bringákat látok. Pl. most a Duncan bringa egész tetszett...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mivel már nem a velo-nál dolgozom, megveszem pénzért. Megtanultam az évek alatt szelektálni, meg átlátni a dolgokon. Ami érdekel elolvasom, ami nem azt nem, vagy mikor már nincsen más:D És komolyan még mindig egy fél pizza áráról beszélünk!

volt, hogy visszavittem mirelit pizzát a boltba mert nem volt jó, és nem a 400 ft miatt voltaam ideges, hanem mert elkúrták az ebédemet. Valahogy ezekkel a magazinokkal is így van :)

én szívesen fizetnék többet is érte, csak biztosítsa az egy délutánra való szórakozásomat maradéktalanul :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

És komolyan még mindig egy fél pizza áráról beszélünk!

Bennem is ez merült fel, ahogy olvaslak Benneteket.
A 745 Ft-ot mi inkább jelképes összegnek tekintjük (elõfizetõknek 666), messze nem fedez semmit és ezer éve nem emeltünk, mialatt a fizetésünk értéke 40-50 %-ot esett legalább.
3 L tej árát komolyan nagy összegnek tartjátok? Nem értem.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mivel már nem a velo-nál dolgozom, megveszem pénzért. Megtanultam az évek alatt szelektálni, meg átlátni a dolgokon. Ami érdekel elolvasom, ami nem azt nem, vagy mikor már nincsen más:D És komolyan még mindig egy fél pizza áráról beszélünk!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
ÁÁÁÁ Magyarország.....
" A Cube el van vetve! "

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 posts
A nyomtatott magazin impresszumában a 2007. szeptember-októberi szám megjelenése óta évi 9 lapszám szerepel. Ugyanez szerepel a honlapon az elõfizetés szekcióban. A miértekre (beleértve az elõfizetési ügyeket) a 2007. november-decemberi szám bevezetõje adta meg a kimerítõ választ.
nervex

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

a büdzséhez képest a színvonal szerintem jóval több, mint várható.
ha nem ennyi eladott lapszám lenne, hanem mondjuk teszemazt 5-6* ennyi, nyilván több nagyker is máshogy állna a megjelenések "értékéhez" és úgy igazítaná a büdzsét. meg a nagyobb olvasólétszám nyilván azt is megengedné, hogy pl. megvegynek maguknak bármit. nem tisztem védeni az újságot, meg nyilván a végfelhasználót nem érdeklik az okok csak a tények, de a kijelentéseid mindenképpen túlzóak.

én arra céloztam, hogy ha beharangoznak egy tartós tesztet, ahol jellemzõen pár ezer ft-os láncok meg fogsorok vannak, akkor az legyen már valami értelmes, és ne egy gagyi PR cikk, és fõleg ne magyarázzák meg, hogy az újság teljes tartalmáért a nagykerek marketing büdzséje felel, mert itt most mindenki pont ezt mondja.

És az olvasószám meg a 21-es csapdája. Ha gondok vannak a tartalommal kevesebben olvassák, emiatt még rosszabb lesz a tartalom-még kevesebben olvassák......

Amúgy meg nem az én posztom megmondani, hogy hogyan oldják meg azt, hogy színvonalas cikkeket rakjanak az újságba, mert a mostani minden kritikán aluli.

És mint Te is említetted engem mint FIZETÕ olvasót nem igazán érdekel, hogy hogyan oldják meg. Ha jó a lapszám megveszem (akár drágábban is), ha meg gagyi, akkor még fele annyiért sem.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
És mivel magyarázzátok az összevont lapszámot? Mert elõfizetéskor x lapszámot ígértek x összegért... Most eggyel kevesebb lesz. Augusztus hónapban nem volt elég hír, hogy össze kellett vonni? Azért nem hinném, az még azért szezonnak számít. Az eurobike-os tudósítást meg ráért volna az któberi számban is.... sztem.
" A Cube el van vetve! "

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Igen saját pénzen.

ja.. csinálj meg egy villa tesztet.. mondjuk úgy 500e és 1M között..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda