Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Posted 2008. October 09. - 14:22
Ha nagy ritkán megveszek egy számot, akkor kifejezetten 1-2 cikk miatt veszem meg.
Információ tekintetében az Internettel képtelenség versenyezni: annyi fórum, annyi blog, fotótárak, scheldon papa cikkei felsorolni is nehéz... Ezzel egy nyomtatott orgánum nem tud és ne is akarjon versenyezni.
Ár/érték: relatíve a 800Ft is lehet sok. Pl. képzelj el egy rendszeresen netezõ kamaszt, aki zsebpénzbõl él. Ha az információt megtalálja a neten, amit a lap egyébként leközöl, akkor miért adna ki érte 800 pénzt, hiszen a havi net-elõfizetés ma 2500Ft-ból megvan (és azt általában nem a zsebpénzbõl kell fizetni, anyuék kicsengetik).
Valaki írta a "valódi újságírás" felé nyitást: én ezt maximálisan támogatom. HBalage történelmi szakdolgozatai, Atom technikai jellegû cikkei azok az írások, amit szívesen olvasgat az ember, és sok bringásnak "jó ha megvan otthon".
És valódi, igényes cikkekkel T A L Á N el lehetne érni, amit annak idején az MBAH: véleményt formálni, értékrendet kialakítani a fiatal generációban, okítani.
Hogy ON legyen: most a fogsor és láncteszt miatt vettem meg, aktuális a dolog a saját gépemen.
Már elnézést, de ez egy kalap sz**. Egyik fogsorban 400km, másikban több ezer. Egy márkából (Sunrace)... áááá... Valami objektív értékmérõ kellett volna: pl. volt tavaly vagy mikor egy lámapteszt. A fényerõ azonos blende/záridõ mellett, ugyanott lefotózva. Ennek a megfelelõje most hiányzott. Mintha a Sunrace kicsit támogatta volna a cikk létrejöttét...
A tesztekrõl: átjön az unalom a cikkekbõl. Ezek nem egy tesztbe való mondatok:"A Deore a jól megszokott váltásteljesítményt hozza..." Ez olyan, mintha az Autó-Motor minden hónapban tesztelné az Opel Astra valamelyik felszereltségû példányát, csak épp más-más motorral, de mindig leírnák, hogy "Belsõ kialakítás..."
Volt egyszer Linkajánló: nem 2 oldalon kellene 5 linket bemutatni, aki majd rákattint úgyis eldönti 15 sec. alatt hogy érdekli-e vagy sem.
(Elnézést, ha nem volt elég összeszedett. Én szorítok nagyon, remélem változnak a dolgok és újra lesz értelme megvenni). A Fórumot addig is naponta nézem, ez tetszik
Posted 2008. October 09. - 13:19
bolt meg, azért olyan embert aki saját tapasztalat alapján képben van a merev cc gép, cc fulli, am fulli, országúti, dirt, dh/fr gépekkel is meg fejben vannak a tevnikai paraméterek stb, nem sokat fogsz találni. ez minimum 2 ember de lehet 3, annyi meg egy átlag bringaboltban nem feltétlen van egyszerre jelen.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. October 09. - 11:23
Ez igaz tarthatnának. De mi van, ha nem veszik? Akkor miért tartson, ezt nem értem.
Az, hogy a boltban nem ismerték a bikemagot, az tényleg kicsit röhejes és nem bizalomgerjesztõ.
Nem ismerem az adott boltot, de ha több éve mûködnek(?) és szervizelnek(?) is akkor csak értenek valamit a kerékpárhoz...
E' monnyuk nem feltétlenül igaz... cáfolhatnám sok példával! Ezért voltam kénytelen megtanulni magam szervizelni néhány dolgot. Legalább ingyen b*szom el
Posted 2008. October 09. - 10:10
Egy bringásboltban legalább a két nyomorult médiából tarthatnának.
Ez igaz tarthatnának. De mi van, ha nem veszik? Akkor miért tartson, ezt nem értem.
Az, hogy a boltban nem ismerték a bikemagot, az tényleg kicsit röhejes és nem bizalomgerjesztõ.
Nem ismerem az adott boltot, de ha több éve mûködnek(?) és szervizelnek(?) is akkor csak értenek valamit a kerékpárhoz...
Posted 2008. October 09. - 09:35
Nem ismerem a boltot, de nem hiszem, hogy "süt róluk a butaság". Akkor tényleg buták lennének, ha bikemag alapján adnának tanácsot, és nem a saját tapasztalataikból
A bikemag a legtöbb újságárusnál sem kapható vidéken. A bicajboltok is keveset tartanak (felénk), mert még a megszállottak is ritkán vesznek (10-es 20-as kötegben látok a boltban ottrohadt számokat).
Remélem ezt te sem gondolod komolyan. Egy kezemen meg tudom számolni azokat a boltokat, akiknek a tanácsát érdemes is megfogadni. ebben a boltban elképzelhetetlen a saját tapasztalat, mert szerintem egyáltalán nem is bringáznak, vagy max az az egy bringájuk van évek óta. mégis mibõl lenne tapasztalata, és mihez viszonyítana?Atom, meg lcs, sztem több ringát használt el, mint más cipõt.Még ha sokszor nem is értek egyet a véleményekkel.
ez a bolt-újság téma olyan,mintha egy autószalonban nem ismernék az autó motort! Egy bringásboltban legalább a két nyomorult médiából tarthatnának.
vendég_pier_*
Posted 2008. October 08. - 22:11
Ez nagyon pozitív...
A cikk tartalmának 95%-a a gyõztesek ,a szervezõk és hasonlók beszámolói a versenyrõl, érzésekrõl a hétvégérõl,stb.stb.
Ez kb. olyan mintha a Forma-1-rõl csak a dobogósok nyilatkozata jelenne meg.
Tényleg nincs esély színesebbé tenni egy ilyen beszámolót?
Értem én, hogy ezt nehéz számszerüsíthetõ bevételhez(elõfizetõ, újság vásárló)kötni , nem úgy mint a teszteket, de talán mégis...
Posted 2008. October 08. - 19:38
1500 topmarathononként (amibõl a szervezõk szerint kb 3-500 az átfedés, 1000 körül a változó) - ez 5000, plusz a kis marathonok, a nézelõdõk, kiszolgálók, stb.Ezt a számot honnan veszed? Összeadtad az egyes maratonok résztvevõinek számát? Szerintem, ha ez a szám mûködne, minden maratonszervezõ úszna a boldogságban...
szerintem összejön a 8000 ember.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. October 08. - 03:02
a marathonok kb 8-10.000 embert mozgatnak meg. szerintem az olvasószám meg a marathonok résztvevõi közt durván 70% az átfedés.
Ezt a számot honnan veszed? Összeadtad az egyes maratonok résztvevõinek számát? Szerintem, ha ez a szám mûködne, minden maratonszervezõ úszna a boldogságban...
Posted 2008. October 08. - 00:23
a marathonok kb 8-10.000 embert mozgatnak meg. szerintem az olvasószám meg a marathonok résztvevõi közt durván 70% az átfedés.
és ha valaki meg tudná mondani, hogy miért nem hajlandóak megvenni az emberek nyomtatott formában a kedvenc sportjukhoz kapcsolódó magazint (annak színvonalától függetlenül)? nos ha erre valaki tudná a választ én jó SOK pénzt fizetnék neki
Én ezt a 70%-ot nagyon soknak gondolom. Ezek nem ilyen "egyenes" dolgok.
Pl. mindennap eszel valamit, mégsem veszel fõzésrõl szóló újságot.
A Bikemag olvasók tábora szerintem sokkal kisebb mint a rendszeresen biciklizõké. Azok között akiket innen ismertem meg, a fórumról, meglepõen kevesen veszik az újságot. (Nem beszélve azokról a bringásokról, akik tényleg sokat tekernek, többnyire országúton. Ez az újság nem nekik szól.)
Szerintem mivel az újság próbál mindenkihez szólni, ebbõl az következik, hogy egy-egy személy számára az újság kis része lesz érdekes.
Persze, elolvasok egy két cikket mondjuk a rekuról, de az ötödiket már nem biztos. Elolvasok egy két kerékpártesztet, de mivel nem tervezek mondjuk közép, vagy alacsonyabb kategóriás biciklit venni, azokat nem.
(Tényleg, vesz valaki azért mondjuk egy 70 ezer forintos gépet, mert azt olvasta az újságban, hogy...? Van átfedés az ilyen gépet vásárlók halmaza, és a Bikemag olvasók halmaza között?)
A maraton, és egyéb versenybeszámolóknál volt olyan érzésem, hogy az újság fáziskésésben van. Ez lehet lapzárta miatt, de akkor is.
A nagyobb események elõtti (Tour, Olimpia) beharangozó, esélylatolgatás, elõzetes információ, sem az erõssége az újságnak.
Ezek csak gondolatok, lehet, hogy egyszerûen az az elvárás rossz, hogy az emberek vegyék meg a kedvenc sportjukhoz kapcsolódó magazint.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2008. October 07. - 21:27
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2008. October 07. - 21:21
te sose szeretted a dadogós neuzeres jocitNekem meg az a furcsa, hogy pl Esztergom egyetlen bringaboltjában (Neuzer)nincsen. bemegyek mondom legalább nem az újságost gazdagítom. Kérnék egy BikeMag-et. 3-an a pultnál, erre mi a válasz? nekünk nincsennek ilyen katalógusaink!mondom bazzeg ez egy bringás újság. Ja,olyat sem tartunk.Soha többet be nem megyek egy ilyen boltba. süt róluk a butaság. és az ilyen ad tanácsot, ha bringát veszel?
a marathonok kb 8-10.000 embert mozgatnak meg. szerintem az olvasószám meg a marathonok résztvevõi közt durván 70% az átfedés.kempelen
Néhány "nyúlugrató" gondolat.
Adott egy egyre bõvülõ piac , a kerékpáros amatõr sport piaca.Ennek az írásos médiában megjelenõ formája 2 (kettõ) havilapra korlátozódik(most tekintsünk el attól, hogy a havi vkiknek évi 9-et jelent).Normális közönséges magyar állampolgár azt várná, hogy ezt a két sajtó orgánumot iszonyatos mennyiségben (100 000 példány?) veszik a kerékpárosok.Azok akikkel nap mint nap az erdõkben az országuton, v egyéb helyeken találkozok.
És mégsem így történik....
Annó még TE említetted, hogy Gyõr-Moson-Sopron megyében 149(?!)lapot adtok el.
Miért érzem azt, hogy a hiba nem a bringások készülékében van???
Azok akik legalább hétvégenként idõt és pénzt nem kímélve válasszák ezt a szabadidõs formát miért nem kiváncsiak a hobbijuk nyomtatott formátumára?
Csak egy tipp:nem lehet, hogy kevés a százakat (hozzátartozókkal, ismerõsökkel együtt ezreket) megmozgató maratonokról 20 rövid sorban megemlékezni?
Az ott indulók lehet, hogy szívesen látnák viszont magukat egy-egy fénykép erejéig v akár egyéb formában.
És lehet az elemeket sem kellene megvenni...
és ha valaki meg tudná mondani, hogy miért nem hajlandóak megvenni az emberek nyomtatott formában a kedvenc sportjukhoz kapcsolódó magazint (annak színvonalától függetlenül)? nos ha erre valaki tudná a választ én jó SOK pénzt fizetnék neki
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. October 07. - 12:51
Posted 2008. October 07. - 11:54
BTW Balázs (az outis) már nem ír? Atom mellett az õ cikkeit komáltam leginkább. HBalázs sem rossz, de tõle inkább visszatekintést olvasnék, mint rendes tesztet.
NBalázsra gondolsz? (Németh Balázs)?
Posted 2008. October 07. - 09:45
Posted 2008. October 07. - 09:23
Az ok valószínûleg a mi készülékünkben is van, de nem csak ebben.
Szerintem a bikamag az internettel nem tud versenyezni bizonyos területeken: új alkatrész család bemutatása például, hónapokkal elcsúszott versenybeszámoló stb. Kell a lapba persze, mert hülyén nézne ki ha nem lenne, de információ tartalma a valóságban sajnos nulla.
Amiben viszont tud versenyezni az internettel, az a minõségi cikkek tömege, vagyis a valódi "újságírás", például: xtr szett kivesézése, érdekes túra beszámolók, fék nélküli bicajozás cikk, olimpiai sorozat stb.
Posted 2008. October 07. - 09:12
Nekem meg az a furcsa, hogy pl Esztergom egyetlen bringaboltjában (Neuzer)nincsen. bemegyek mondom legalább nem az újságost gazdagítom. Kérnék egy BikeMag-et. 3-an a pultnál, erre mi a válasz? nekünk nincsennek ilyen katalógusaink!mondom bazzeg ez egy bringás újság. Ja,olyat sem tartunk.Soha többet be nem megyek egy ilyen boltba. süt róluk a butaság. és az ilyen ad tanácsot, ha bringát veszel?
Nem ismerem a boltot, de nem hiszem, hogy "süt róluk a butaság". Akkor tényleg buták lennének, ha bikemag alapján adnának tanácsot, és nem a saját tapasztalataikból
A bikemag a legtöbb újságárusnál sem kapható vidéken. A bicajboltok is keveset tartanak (felénk), mert még a megszállottak is ritkán vesznek (10-es 20-as kötegben látok a boltban ottrohadt számokat).
Posted 2008. October 07. - 09:04
kempelen
Adott egy egyre bõvülõ piac , a kerékpáros amatõr sport piaca.Ennek az írásos médiában megjelenõ formája 2 (kettõ) havilapra korlátozódik(most tekintsünk el attól, hogy a havi vkiknek évi 9-et jelent).Normális közönséges magyar állampolgár azt várná, hogy ezt a két sajtó orgánumot iszonyatos mennyiségben (100 000 példány?) veszik a kerékpárosok.Azok akikkel nap mint nap az erdõkben az országuton, v egyéb helyeken találkozok.
Azok akik legalább hétvégenként idõt és pénzt nem kímélve válasszák ezt a szabadidõs formát miért nem kiváncsiak a hobbijuk nyomtatott formátumára?
Csak egy tipp:nem lehet, hogy kevés a százakat (hozzátartozókkal, ismerõsökkel együtt ezreket) megmozgató maratonokról 20 rövid sorban megemlékezni?
Az ott indulók lehet, hogy szívesen látnák viszont magukat egy-egy fénykép erejéig v akár egyéb formában.
Ezt a bõvülést mi is érezzük, leginkább itt az oldalon. Gyakorlatilag évek óta duplázódik a látogatószámunk. Nem érezzük viszont a nyomtatott lapnál.
Az ok valószínûleg a mi készülékünkben is van, de nem csak ebben.
Mondok egy példát: évek óta olcsóbbak a DVD lejátszók, házimozi szettek és nagyképernyõs tévék. Gyakorlatilag az átlagember számára is elérhetõek.
Ennek ellenére Soltész Rezsõ médiabirodalmának lapjai (http://www.blikk.hu/...php?cikk=104625) nem futják a legjobb köreiket finoman szólva. (A nyomdai példányszámok egzaktak...) Holott azt hinné az ember, hogy a több házimozi, több olvasót jelent.
Gyakorlatilag valamennyi nyomtatott magazin érzi az internet hatását, ha az olvasói piaca bõvül, az némiképp ellensúlyoz, ha nem bõvül akkor...
A napilappiacon méginkább jelentkezik ez a hatás, vannak lapok amik teljesen átköltöznek a netre, mások meg elpusztulnak. (Hol van az az idõ amikor a Népszabit 1 millióan olvasták naponta...) Egyedül a bulvár tartja magát, valószínûleg azért, mert a célcsoport akikhez szól jelentõs részben nem néz netet.
A 149 lap ha jól emlékszem, nem az eladást jelentette, hanem azt, hogy csak ennyit juttatott a Lapker ebbe a megyébe. (Azt hiszem arról beszélgettünk, hogy miért nem lehet Gyõrben kapni.)
Az elemeket miért nem kellene megvenni?
Posted 2008. October 07. - 07:26
Posted 2008. October 07. - 05:54
vendég_pier_*
Posted 2008. October 06. - 23:12