Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Zorg, csak gondoltam szólok, hogy a Bikemag bukósisakos hirdetéseinél az apróban nincsenek megadva méretek.

köszi, javítom

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Zorg, csak gondoltam szólok, hogy a Bikemag bukósisakos hirdetéseinél az apróban nincsenek megadva méretek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
angliaban az ilyenekre mar torveny tiltja hogy rairjak hogy mountain bike, vagy offroad, vagy barmi ehhez hasonlo.

mi a halalnak kell 20" bringara telo? elore se raknek nemhogy hatra. meg tarcsafek. ami nem fog. vagy surol. vagy surol es nem fog. dog nehez sz@r, a szerencsetlen kissracnak csak a kedvet veszik el a bringazastol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Ahorroros cikk hez itt a neten is meglehet rendelni akciosan 230 dolcsi helyet 161-ért
http://store.shop72....mounbikful.html

Az idézett oladról:

(ez azért sokatmondó)

Manufacturer Warranty:
  • 30 days for parts
  • 3 months for frame

langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az a papucs... :D Én jót derültem a BikeMagos cikken. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ahorroros cikk hez itt a neten is meglehet rendelni akciosan 230 dolcsi helyet 161-ért
http://store.shop72....mounbikful.html
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ma jol el fogom olvasni a legfrissebb szamot :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

A magazinban igen.

Jahh,hogy akkor nem volt fent az oldalon.Értem

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A magazinban igen.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Csak nekem tûnik ûgy hogy a hiper horror-gagyisztán bringáról szóló cikk már egyszer le volt közölve másfél éve kb?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
A bicaj Rémhörcsögé.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Tulajdonképpen mi lett az 1 milkás merida tartós tesztjével?

Tudom, hogy volt egy vagy két cikk róla, de azóta semmi.

Mi ennek az oka?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
2006 márciusi számmal nem végeztem egy éjszaka alatt. Másnapra kellett hagynom, mert minden érdekelt benne. :) Fõleg az itteni BMX élet. :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Karácsonyra a fa alatt volt egy új Bikemag is, így ezt a számot is át tudtam lapozni. Nagyon hiányoltam továbbra is egy VALÓDI Eurobike beszámolót, a beharangozottakkal ellentétben továbbra is a fizetett hirdetések domináltak, pedig ezeket szívesebben látná az ember egy termékkatalógus mellékletként, úgy talán nem szorítaná ki azt a valódi tartalmat, ami korábban ezeket a beszámolókat jellemezte.
A szponzorált tartalom tizenvalahány oldala össz. három érdekesebb dolgot tartalmazott, a ruhába integrált Polar jeladót, az elektronikus váltást, és az okos láncvillavédõt. Az Elite görgõkrõl is fura volt úgy olvasni, hogy itthon kapni minden említett dolgot ( izzadtságfogó, edzõcomputer, amit akár gépre is lehet kötni - és így multiplayerben játszani) már mennyi ideje...

Ehhez képest felüdülést jelentett az EICMA. Sõt, ami azt illeti, egész sok cikk volt most átlagon felüli. Külön érdemes kiemelni az 55 tesztjét, a Radasics Vili interjút, az olasz edzõköröket, illetve az indokínai túrát, ami számomra a magazin olvasásának csúcspontját jelentette, remélem, az író sok érdekes helyen fordul még meg élete során! (bár nem értettem, S.Z. miért kapott állandó jelzõt, mint sírásó...)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Nem tudom, hogy szerzitek a tesztbringákat, de ezt meg lehetne szavaztatni, ki mit szeretne, illetve lehetne 1 nagy közvéleménykutatás weben.

Érdekes megoldást talált a gondolom hasonló problémára a Motorrevü magazin: az általánosságokon (itt: MTB) kívül minden számban van 1 "melléklet", minden hónapban más tartalommal. A Bikemag is lehetne ilyen, pl. 1. szám: MTB, +trekking melléklet (bringatesztek) 2. szám: MTB +outi, 3.szám: MTB +fixi, ss, stb. Így az mtb-s olvasótábor is megmaradna, és a többi is megvenné az õt érdeklõ mellékletes ujságot. Ez sztem 1 nagyon jó ötlet, érdemes elgondolkodni rajta!

Ha visszaolvasol picit ebben a topikban, az elsõ (kérdõív) folyamatban van, a másodikként felvázolt koncepció pedig olyannyira jó ötlet, hogy november elején ezt ajánlottuk ki a leendõ partnereknek - és így építjük fel a jövõ évi kéthavi megjelenéseket. ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Ma én is megvettem, hogy ne csak látatlanban jártassam a szám.
Az igért 100-110 oldalas tartalmi anyag nagyon impresszív.
Tudom hogy láma vok, de én nem találom, hol lehet hirlevélre feliratkozni.
Nagyon örülök a leendõ poszternek is, fõleg ha azon bringa lessz, jó minõségben (olyat nem rakok a falra, hogy xy mekkorát ugrat, lásd márciusi szám)
A különszámban lessz trekkingrad teszt?
Remélem a sok Merida, KTM, Specialized mellett lessz néhány 200eFt alatti Kelly's, Dema, Neuzer, Author, Caprine, Skarpea, Wheeler, Rockrider, Mali (V-fékes, merevvázas) teszt is, sztem ezek a legjobb ár-érték arányú bringák, az nekem mindegy hogy weben v. magazinban.
Nem tudom, hogy szerzitek a tesztbringákat, de ezt meg lehetne szavaztatni, ki mit szeretne, illetve lehetne 1 nagy közvéleménykutatás weben.

Érdekes megoldást talált a gondolom hasonló problémára a Motorrevü magazin: az általánosságokon (itt: MTB) kívül minden számban van 1 "melléklet", minden hónapban más tartalommal. A Bikemag is lehetne ilyen, pl. 1. szám: MTB, +trekking melléklet (bringatesztek) 2. szám: MTB +outi, 3.szám: MTB +fixi, ss, stb. Így az mtb-s olvasótábor is megmaradna, és a többi is megvenné az õt érdeklõ mellékletes ujságot. Ez sztem 1 nagyon jó ötlet, érdemes elgondolkodni rajta!

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Az újságkiadás részét én természetesen nem ismerem, csak azt próbáltam vázolni, hogy mik lehetnek az igények, vagy én mit várnék. Higgyétek el nem a ti munkátokat akartam lebecsülni, távol álljon tõlem.
Azt is elhiszem, hogy mivel nekünk túl nagy hegyeink sincsenek, így annyi téma sincs, nehezebb riportalanyokat keresni (nem azt akarom mondani ezzel, hogy nincsenek jó kerékpárosok), vagy egy tájat bemutatni. Már csak azért is mert nálunk a szervezett/irányított (pályák építése, területek kijelölése) kerékpározás is gyerekcipõben jár.
Elhiszem, hogy nem könnyû életben maradnia az újságnak, épp ezért maximális tiszteletem.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Lehet, hogy én vagyok konzervatív, de nekem nem tetszik az, hogy erre halad a világ :(

Ez nem gyakorlati, hanem amolyan elvi dolog.

Majd pisálok szembe széllel, bajom nem lehet, maximum átmeneti kellemetlenségek érhetnek...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Épp ma vettem egy bringás újságot, a bike-ot, itt Németországban.
Jó volt bemenni a vasútállomáson az újságoshoz, akkora, mint egy kisebb könyvesbolt otthon. Rengeteg újság van, külön polc minden fajtának. Pl. csak tetoválós újságból 7féle!
Sokféle kerékpáros is természetesen. Bike, Mountain Bike, Freeride, Radfaren aktiv (trekking a témája), egy másik trekking, országutis...
Nem tudom otthon mennyien vesznek újságot, de biztos sokan vannak úgy vele, hogy nem veszi meg, mert a fele nem érdekli. Sokszor én is így vagyok vele. És lehet, hogy igaza van annak, aki azt mondja, hogy szét kell választani a kategóriákat, így mindenki megtalálja a neki tetszõt, és több ember fog olvasni, plusz a megmaradt helyekre pl. bikemag-ban be lehet tenni még több MTB.ot, így azt is többen veszik, mert csak "egy" kategóriával foglalkozik.
Lehet sokan el sem hiszitek, mennyire népszerû itt kint a trekking bringa. Eleve 2-3 magazin van róla, a múltkor a barátnõm véletlenül egy ilyen újságot vett nekem, és elámulva néztem, hogy mennyire pörög ez a téma, mennyit invesztálnak fejlesztésekre, kiállításokra, stb..
Aki trekkingel, nem érdekli mennyi a Canyon Nerve rugóútja hátul, viszont kíváncsi milyen új bringás táskák vannak a piacon.
Szerintem a Bikemag egy színvonalas újság, de többször venném, ha csak egy kategóriát (pl MTB[xc, Maraton, Am, Enduró?] )képviselne.
Nem vagyok kommunkáció szakos, de lehet érdemes ezen gondolkodni. Igen, külön magazint mindennek, és akkor nem kell azon agyalni, mi maradjon ki belõle, mert nem fér be a "minden igényt elégítsünk ki" dolog miatt. Így minden bringás eseményrõl lehetne beszámolót olvasni, senki nem érezné a saját kategóriáját kirekesztettként. HA meg +20 oldal és +200Ft? Annyi még belefér mindenkinek havonta.
Persze mi kis ország vagyunk, nem egy Németország, de ha 2 újság fogy, szerintem fogyna a 4 is.
1 XC-MA-ALL-EN
2 Dirt, Freeride, DH, BMX, Triál?
3 Országuti, szingló stb
4 Trekking
További sok sikert kívánok a munkához.

Nem egészen 3 éve egészen konkrét project-terv készült egy újabb kerékpáros lap indításával kapcsolatban.
A lehetséges hirdetõi körrel, maximalizált marketing büdzsékkel számolva is(!) a nyomdaköltség felét sem termelte volna ki. A helyzet azóta nem lett rózsásabb - sõt...
Rémesen demagógnak hangzó duma, de: ez nem az az ország.

http://www.hirtv.hu/...deoview_id=7186

"Újságok a tönk szélén! Egy amerikai médiaguru szerint 2040-ben tördelik/nyomják az utolsót. Magyarországon leginkább a 65 évnél idõsebbek olvasnak napilapot. A hírekrõl a többség a televízióból és a hálóról értesül. A print a netre menekül: az online mutációk elterjedésével azonban a példányszám világszerte csökken. Van-e remény a hosszú távú túlélésre? Utolsó leütés, avagy ki nevet a végén?"

A nyomdaipar is érzi ezt, olyan késhegyre menõ küzdelem volt csak azért, hogy melyik nyomda nyomhassa a jövõ évi 6 lapszámunkat, hogy e-l-k-é-p-e-s-z-t-õ! Gyakorlatilag oda jutottunk, hogy nagy(nak látszó) nyomdák arra kértek, hogy mi mondjunk árat - õk pedig megnézik, hogy mûködik-e... (Minõségi garancia, szállítás, fizetési határidõk - mind-mind a részünkrõl diktálva. Naggggyon súlyos, fõleg hogy azért még mindig van némi rálátásom a nyomdaiparra.)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Akkor az nem a közelmúltban lehetett.
Lehet hogy arról lemaradtam mert amikor átnevezték az MBAH-t BikeMag-ra utánna még az 1,számot megvettem és utánna egy ideig nem volt kedvem venni.
Azért ilyen kérdõív még lehetne mostanában is mert az érdeklõdés és az igények mindig változnak.

Online kérdõív.
Nemsokára.
Nemrövid.