Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Legfrissebb szám

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4161 replies to this topic

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Ilyen alapon semmi sem drága, csak egyikünk sem olajsejk.. Egyébként egyszer hallottam egy tv mûsorban a következõt Munk Pétertõl, aki többek között a chicagoi Seares Tower tulajdonosa (asszem): bármikor kifizet 3 millió dollárt egy festményért, ha az olyan, de 15 dollár a parkolójegyért az pofátlan rablás.. ergo, mert a szolgáltatás nincs arányban az árral. Én nem mondom, hogy a Bikkmakk ára pofátlan rablás, csak a többi sajtótermékhez képest szerintem nem olcsó, és számomra a kifizetett vételár nem áll arányban a kapott információval. Röviden. Ettõl függetlenül meg szoktam venni, mert a vonaton még az outis cikkekre is ráfanyalodom, sõt a pályakerékpáros kupaleírásokat is elolvasom, ettõl függetlenül nem érdekel..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
pedig szerintem nem drága, csak mi keresünk keveset.
eheee.....
ha az megnyugtat énis átlapoztam a felét :) de majd azokat is elolvasom, talán.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Én értem, de ettõl függetlenül még nem nevezném olcsónak.. (fõleg, hogy a felét átlapozom..)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Jahajj.. igen, viszonylagosak. Akkor mennyibe kerül a többi országos havilap? Igen? Azokhoz kell mérni...

szerintem a legolcsóbb hasonló minõségûek (értsd: vastagság, lapminõség)
legalja olyan 400forint.
de azok sokkal populárisabbak, tehát több az eladott példány. érted..

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Akkor ott a Budapesti piac, meg a Helyi téma ami még ingyen is van :D

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Jahajj.. igen, viszonylagosak. Akkor mennyibe kerül a többi országos havilap? Igen? Azokhoz kell mérni...

Editke: A Dunántúli Napló meg akkora szemét, hogy figyelembe se lehet venni...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a többi se igen olcsóbb ám..

meg mennyi is a Mag? 750?

3liter benzin.
7gombóc fagyi
1,5 doboz cigi
~4sör
11db Dunántúli napló
~14liter kakaó
talán 7kiló kenyér
szóval az árak mindig baromira viszonylagosak.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Azért ennyi pénzért ez el is várható.. szerintem.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Én magam azt is csodálom, hogy egy ekkora - finoman fogalmazva árérzékeny piacon - négy bringás lap is akad... Mondjuk a 3Ride szegénykém, hogy is mondjam, szóval erõsen sugárzik belõle az amatõrizmus bája.
A Bikemag meg ennyi pénzért, ebben a minõségben a legjobb, ez tény.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Részemrõl lenne igény, mert túl sok kedvem nincs pályakerékpárokról illetve outi kormányokról egyéb témákról, mert igazából nem érdekel. Persze ez nem ilyen egyszerû, tudom, csak úgy megjegyeztem.. :)

Egyébiránt nem lételem, hogy legyen két különbözõ lap az egy helyett, én csak optimalizálnám a rovatokat.. És megpróbálnék vmiféle arculatot adni a két dolognak egy lapon belül.. így az egész olyan zanzásított, legalábbis nekem.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Csak tényleg gondold végig, hogy mekkora a felvevõpiaca a szakágaknak. Ha szétbontod, akkor pár száz (esetleg pár ezer) olvasó marad a lapokra. Ez nem éri meg, legkevésbé a hírdetõknek. Ha meg nincs hírdetés nincs lap. Ez a piac törvénye.

Mi is örülnénk, ha csak a kedvenceinkrõl írhatnánk, de ekkora országban és ilyen anyagiakkal rendelkezõ piacon ez csak így mûködik. Nem véletlen, hogy a szakosodott laptársak olyanok, amilyenek.

Európa legnagyobb MTB magazinja is most tudott csak kettéválni, holott egy min. 80 milliós népességû piaca van, nem beszélve az pénzügyi kondíciókban lévõ különbségrõl.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sztem a válasz:nem,igen,nem+nem

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
MtbMag vs. RoadMag

ez lenne az igazi megoldás: két újság, kb ekkora terjedelemmel kb. ezen az áron. kérdés hogy lenne-e rá kapacitás a szerkesztõség részérõl, igény a vásárlók részérõl, és háttér a nagykerek + versenyszervezõk részérõl.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

És te megfinanszíroznád mind a kettõt?

Sehol nem mondtam, hogy ne legyen semmi országúti. Annyit állítottam, hogy ez engem nem érdekel és hogy sok volt a mostani számban.
Van fogalmam a lapkiadásról is (93-95 ben kiadónál dolgoztam) de jobb lenne eldönteni - szerintem - mi a fõ profil. Ha a következõ két szám is ennyi országútis cikket tartalmaz majd, a továbbiakat biztosan nem veszem meg. Ennyi.
Egyébiránt a véleményemre - ami lehet, hogy szintén gyenge humorú, de igyekeztem konkrétumokat megjelölni hibaként és nem annyit írni, hogy "szar, mer' szar" - "illetékes" helyrõl, hogy úgy mondjam, nem sok válasz érkezett...
MÉg valami, de vastagon OFF: a "finanszíroz" elé felesleges az igekötõ. :) Tudod, hasonló mint a divatos fogíny (mintha volna másféle íny az emberi testben...) vagy gerinccsigolya. Reméljük, nem jön majd a lábtérd és a karkönyök...:)
Nehogy megsértõdj, csak szórakozom!!!!:)

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
Na igen, de nem feltétlenül ez a jó irányvonal.. Ennyi oldalon nem lehet minden stílust maradéktalanul kiszolgálni, ez természetes. Ezért kellene kitartani, szerintem, egy-két stílus mellett, és nem összevegyíteni az egészet, hanem szépen elkülönülõ rovatokkal, állandó információ mennyiséggel szolgálni az olvasóknak.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Egy sokkal nagyobb réteg el tud tartani ennyi autós lapot, de a bringás, csak egy kis része a társadalomnak.

És ez a lap is próbál mindenkit (minden kerékpárost) kiszolgálni.

Én is örülnék neki, ha 180 oldalon olvasgathatnék ezer XC-maraton bringatesztet, meg versenybeszámolót, meg alkatrészteszteket, ésatöbbi.

Volt olyan, hogy a freeride meg a DH folyt az újságból.

Most ez ilyen lett (bár még nem ovastam végig).

Most kevesebb benne x stílus, legközelebb y lesz több.

Lao-Ce

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts

Akkor az Autó2 magazinban csak kis-és középkategóriás autóknak, az Autó-motorban meg csak terepjáróknak meg aszfaltszaggató nitrozabáló csigáknak kell lenniük.

Ezért ez így ebben a formában nem teljesen igaz, mert autós szaklapból van annyi, mint a szemét. Van külön a kamionoknak, a tuningbuziknak, a luxusautósoknak, a használtautósoknak, a sportautósoknak, mindenkinek.

Míg bicajos magazinból van összesen 4, amibõl kettõnek a minõsége sztem elhanyagolható. A maradékbanmeg az összesmûfaj rajangojója szeretne minél többet a saját kedvencérõl olvasni.

Én szerintem hosszú távon nem tesz jót az újságnak, hogy olyan sokat akar markolni, és egyik hónapban több, máskor kevesebb az adott ágról szóló anyag, vhogy hiányzik nekem az átlátható struktúra. És rondák a szögletes betûk.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Hmm, ha van külön országútis, meg freeride magazin, akkor a bikemagban csak XC-nek meg maratonnak kellenne lennie, nem?

Elvégre akkor ezen ág mûvelõinek is kijár egy külön lap.

Ez milyen hülyeség :D

Akkor az Autó2 magazinban csak kis-és középkategóriás autóknak, az Autó-motorban meg csak terepjáróknak meg aszfaltszaggató nitrozabáló csigáknak kell lenniük.

Lao-Ce

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Közben megérkezett a harmadjára feladott szerszámom. Köszönöm.

yessssz! ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

sztem is galuskának van igaza kéne egy külön outi bikemag és egy külön free-mountain bikemag ahol lenne az xc, dh, enduro, 4x, dirt stb

persze, hogy igaza van....
fõleg, ha azt tekintjük, hogy a német Bike, ami egy világszerte ismert és elismert újság, egy német piaccal a háta mögött most lépte meg, hogy csinált egy külön freeride magazint
emberek ébresztõ!