Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
most értem a végére a fórum utolsó 10 oldalának.
Ahogy én látom a témát:
Rendszerresen olvasom a legrégebbi számokat (még a kezdetek kezdetérõl) megnézem a friss magazint, és rendeteget felõdött az újság azóta.
Elégedetlenkedõk mindig is lesznek és ez így van redjén.
szeretem hogy sokszínû az újság van benne minden (bmx is kell meg trial meg egykerekû stb... :) )

Nekem a Vizdák cikk nem teccett, Vizdák leszõlta a DH versenyeket. Bánt mert igaza van... talán egy picit.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
zOrg vázolta a helyzetet a (fõ)szerkesztõi, tulajdonosi vonalon. Én, mint egyszerû újságba írkáló bringás, azt hiszem a többiek nevében is azt mondhatom, hogy természetesen olvassuk a kritikákat, amiket köszönünk, hiszen alapvetõen ezt a célt (is) szolgálja a fórum. Az elhangzott pozitív vagy negatív véleményeket pedig mindig figyelembevesszük a struktúra-, éa tartalomváltoztatásoknál, csakúgy mint a 2 évente megejtett közvéleménykutatást, és a nagykereskedõktõl folyamatosan kapott visszajelzéseket. Ezek a változások természetesen nem hónapról-hónapra következnek be, így olvasói szemmel kevésbé követhetõk, de ha kinyittok egy 2 évvel ezelõtti újságot már más a helyzet. Más kérdés, hogy van olyan, akinek elnyerik a tetszését az újítások, és van olyan akinek nem. Mi is egyensúlyra törekszünk az egyes szakágak megjelenésével kacsolatban, de nem annyira havi, mint inkább éves szinten. Ha visszaolvastok a topicban pár hónapot láthatjátok, hogy vagy az országúti sok (ekkor kevés a monti), vagy a cross country (ekkor kevés a DH), vagy a DH/FR (ekkor kevés a CC), vagy az országúti (ekkor kevés a monti). Igyekszünk minden számot úgy összeállítani, hogy az minél jobb legyen, mindenki tetszését elnyerje, de ez az utóbbi természetesen meglehetõsen utópisztikus elvárás lenne.

Tapasztalatból tudom, hogy nincs rosszabb az érdektelenségnél, vagyis annál, amikor nincs visszajelzés (se pozitív, se negatív). Ezért köszönjük az eddigieket, és várjuk a mindenkori kritikákat, véleményeket!

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Amikor annó a fórumot indítottuk az volt a hozzáállás, hogy a (fõ)szerkesztõk, tulajdonosok nem írogatnak bele. Ezt nagyjából máig így gondoljuk. (Fõképp én vagyok, aki ezt non-stop megszegi...) Más kérdés, hogy ezt a topikot azért mindannyian olvassuk.
Ez a topik nem arra való, hogy itt minden hónapban, minden épkézláb, építõ jellegû kritikára (mint amilyen a tiéd is) "érdemben" reagáljon valamelyikõnk. Egyrészt mert amolyan "magyarázom a bizonyítványomat" íze lenne, másrészt mert rengeteg felvetésetekre csak olyan érdemi választ írhatnánk, amely már komoly üzleti érdekeket, titkokat sértene. Nem tartozik ide - de alapvetõen sehova; nem publikus. (...és az elõbbi mondatommal sem akarnám mindig, hónapról-hónapra telefirkálni a fórumot - megint csak olyan okostojás-magyarázkodás-kibújás íze lenne.) Hidd el, nagyon sokszor pedig isteni érzés lenne "fellebbenteni a fátylat" egy-egy megvalósult (vagy éppen meg nem valósult) project hátterérõl...

Alapvetõen soha nem voltunk és leszünk elégedettek a magazinnal, ám a változások jelentõs része nem megy egyik hónapról (vagy akár évrõl) a másikra. Sõt: mindig vannak/lesznek olyan - a fórum látogatói számára logikusnak és brilliánsnak tûnõ - ötletek, amelyek tûnjenek bármilyen okosnak és egyszerûnek, nem szándékozunk megvalósítani (és itt megint a nem publikus piaci információkra kell hivatkoznom).
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

No, akkor csak neked, bár nem én vagyok a szerkesztõség:

Kutyát nem érdekel a véleményed, a lap nélküled is jól fogy! :D

Brühühühühüüüü és :(

Azt hiszem, hamarosan a Turulról szednek le a tûzoltók!!!!! :)

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
No, akkor csak neked, bár nem én vagyok a szerkesztõség:

Kutyát nem érdekel a véleményed, a lap nélküled is jól fogy! :D

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Ezért nem fogok csúnyán nézni rád, csak éppen azt nem értem, hogy a fenti észrevételeid most nekem, vagy másnak szólnak. Éppenséggel az idézett kérdésemet se neked szántam. És kösz az észrevételed a helytelen szóhasználat tárgyában. Nem szokásom, legközelebb jobban figyelek.

Oké, a kérdés nem nekem jött, de ha már ez egy nyilvános fórum, belepofázok...
Amit meg írtam, úgy nagyjából szintén a fórum nyilvánosságának szólt, ámbár mint látom, hiába. Máskor körültekintõbb leszek, de a lényeg: nyilvánvaló, hogy a Bikemag szerkesztõi/szerzõi is böngészik a fórumot, ennek ellenére a konkrét kritikáim nemigen érdeklik õket. Ez is rendben van, de akkor minek ez a topic? Gondoltam, legalább egy-két válasz érkezik, de sebaj. (Hülye vagy kisfiam, nem értesz hozzá! vagy Kutyát nem érdekel a véleményed, a lap nélküled is jól fogy. esetleg Istenkirály amit írtál, most azonnal kirúgtuk az egész szerkesztõséget, ugye dolgozol nekünk, mer te annyira profi vagy? :) )
Elismerem: könnyebb egy trágár, fikázó üzenetre egy moderátori kitiltással reagálni.
A "megfinanszíroz"-t meg azért tettem szóvá, mert számomra a nyelv mai mértékû "romlása" (alakulása?) néha már bántó. Pl.: Innák egy kávét. Az áru ki lett víve.(!!!!) vagy amikor nem tudják a felszólító módot és az egyes sz. 3. szem.-t használni. : A kérdés megossza (sic!) a társadalmat. Jó, ilyen durvákat Te sose írtál le, de azért gondolom érted mire gondolok...
A mostani szám egyik Specialized hirdetésében is van egy csúnyaság, ambár természetesen ez csupán a hirdetõ sara.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Nyakcsigolya, ágyékcsigolya.... ;)

Én úgy tudtam, hogy a gerincemet összefüggõen alkotja az összes csigolya, a nyak és ágyékcsigolyák is a gerinchez tartoznak. A nyakam is a gerinc szerves része. Baj van, elég nagy, ha a kapcsolat (gerincvelõ) köztük megszakad.
A belgyógyász apám is feleslegesnek tartja - fõleg köznyelvben - a megkülönböztetést. (Arról nem beszélve, hogy elõfordul, valaki arról panaszkodik, mennyire fáj a gerinccsigolyája, majd bõszen tapogatja az alsó (ányék?) csigolyáit! :-) Persze a kérdést átpasszolhatnánk mondjuk Deme Lászlónak... :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

vagy gerinccsigolya.

Nyakcsigolya, ágyékcsigolya.... ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Exactly...

sejtettem :( elméleti síkon: lényegesen nagyobb költség, munka stb. két újságot megjelentetni? tehát vegyük azt hogy ugyanezt a tartalmat szétbontjátok aszfalt és offroad részre és megjelenik két 70 oldalas újság a tematika szerint, mondjuk hasraütök 500 - 500 ft-ért. bár annyi óutis hirdetést nem láttam benne, szóval az nem tartaná el a roadmagot :o

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Sztem a válasz:nem,igen,nem+nem

Exactly...
"In idem flumen bis non descendimus"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sehol nem mondtam, hogy ne legyen semmi országúti. Annyit állítottam, hogy ez engem nem érdekel és hogy sok volt a mostani számban.
Van fogalmam a lapkiadásról is (93-95 ben kiadónál dolgoztam) de jobb lenne eldönteni - szerintem - mi a fõ profil. Ha a következõ két szám is ennyi országútis cikket tartalmaz majd, a továbbiakat biztosan nem veszem meg. Ennyi.
Egyébiránt a véleményemre - ami lehet, hogy szintén gyenge humorú, de igyekeztem konkrétumokat megjelölni hibaként és nem annyit írni, hogy "szar, mer' szar" - "illetékes" helyrõl, hogy úgy mondjam, nem sok válasz érkezett...
MÉg valami, de vastagon OFF: a "finanszíroz" elé felesleges az igekötõ. :) Tudod, hasonló mint a divatos fogíny (mintha volna másféle íny az emberi testben...) vagy gerinccsigolya. Reméljük, nem jön majd a lábtérd és a karkönyök...:)
Nehogy megsértõdj, csak szórakozom!!!!:)

Ezért nem fogok csúnyán nézni rád, csak éppen azt nem értem, hogy a fenti észrevételeid most nekem, vagy másnak szólnak. Éppenséggel az idézett kérdésemet se neked szántam. És kösz az észrevételed a helytelen szóhasználat tárgyában. Nem szokásom, legközelebb jobban figyelek.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Jaja Bringanak kialakult egy profilja az evek soran, letisztult a tartalom, ok ezt csinaljak, erre alltak ra. Bikemagban tok jo hogy egyre bovul meg szinesedik a tartalom, nekem ez tetszik, de kicsit tobb konvergencia kene :) Hogy olyan egysegesebb legyen. Jah. Na takarekra teszem magam :D

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
én ma csak úgy belelapoztam a bringába,soha nem vettem...most se mélyedtem bele nagyon...de ami engem megfogot, h van egy egységes képe annak az újságnak...

szerintem ami teljesen kilóg a sorból az a BMX, és az amit jogosan fölöslegesnek tartok, nem hiszem h BMX-esek vennék ezért a bikemag-et, van nekik offline, szép képekkel, beszámolókkal stb...
anno míg králik dani írta addig tök jó volt, baromi jó képekkel...de õ eltünt, a völler flatland-es írásai nem fogtak meg + a képek mindig ugyanolyanok voltak..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

tehát kicsit specifikálni kellene tartalmat

Ezzel en is egyetertek. Kicsit lehetne letisztultabb a tartalom, dontsetek el h milyen rovatok legyenek milyen szerkezettel stb. Nem baj a sokszinuseg, sot, csak osszevisszasag ne legyen, nekem is neha ilyen sokatmarkol erzesem van!

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás

nem értem miért baj az ha a kerékpár és kerékpározás több válfaja is felvonul egy újságon belül? nem gondolom, hogy egy bringásnak annyira beszükültnek kellene lennie, hogy mondjuk a DH-n kivül mást nem is hajlandó elolvasni, megismerni, megérteni. ha máshonnan nem is legalább egy kerékpáros újsából tájékozódhat a kerékpározás szerteágazó és szines világáról. le kéne venni néha a szemellenzõt....

Rajtam nem szemellenzõ van, pl. Balázs cikkeit egyre szívesebben olvasom, mert szvsz javult a stílusa. Pl. a mostani cikkben az edzéskör.. de a alkatrészekrõl szóló többoldalas vallomásokat megmondom õszintén, hogy nagyon unalmasnak tartom és sok esetben teljesen fölöslegesnek. Ezen kívül a mittomén milyen pályaversenyes beszámoló, illetve a cyclocross bajnokságról a beszámoló, ami elég gyengére sikerült, is felesleges.. plusz az Ironmanrõl a tizenikszedik beszámoló.. nekem az arányokkal és a szerkezettel van csak problémám, és továbbra is az a véleményem, hogy 'aki sokat markol, keveset fog'.. tehát kicsit specifikálni kellene tartalmat és elhagyni a felesleges ballasztot..

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Bikemag mellett szerintem az osszesnek a minosege elhanyagolhato. Ill a Bringa az a versenyekre van raallva meg ezekre, bar mar eleg reg vettem. Szal legalabbis akkor igy volt. De akkor se egy kategoria a bikkmakkal.
Amugy meg ugyse tartana el a piac a kulon szakagakra szakosodott ujsagot szerintem, szoval a kozeljovoben ugyse lesz ilyen. En orulok az orszaguti rovatnak, batyam pedig kifejezetten azert veszi az ujsagot! Mellesleg mivel az evek soran csak vastagabb lett az ujsag, nem lehet azt mondani h a cc rovasara megy, mert szerintem ez azon felul van. En egyedul az edzest meg ezeket hianyolom mar regota.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
engem a cc-s cikkek, tesztek kifejezetten érdekelnek. persze ha egy beszámoló nem 5 oldal de ezt még lenyelném simán.
viszont az outi versenybeszámolók, tesztek, pályaversenyek stb nem érdekel, és a technikai leírások se 6 oldalon keresztül. pedig elismerem szakértelemmel vannak megszerkesztve.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Le kéne venni néha a szemellenzõt....

Ez pontosan így van ahogy írod! Még egy SS-est sem hallottam panaszkodni, hogy miért csak váltós bringákat tesztelnek! :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
nem értem miért baj az ha a kerékpár és kerékpározás több válfaja is felvonul egy újságon belül? nem gondolom, hogy egy bringásnak annyira beszükültnek kellene lennie, hogy mondjuk a DH-n kivül mást nem is hajlandó elolvasni, megismerni, megérteni. ha máshonnan nem is legalább egy kerékpáros újsából tájékozódhat a kerékpározás szerteágazó és szines világáról. le kéne venni néha a szemellenzõt....

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Hmm, ha van külön országútis, meg freeride magazin, akkor a bikemagban csak XC-nek meg maratonnak kellenne lennie, nem?

Elvégre akkor ezen ág mûvelõinek is kijár egy külön lap.

Ez milyen hülyeség :D

Akkor az Autó2 magazinban csak kis-és középkategóriás autóknak, az Autó-motorban meg csak terepjáróknak meg aszfaltszaggató nitrozabáló csigáknak kell lenniük.

van külön off road magazin németben
meg sport auto is stb ahol csak sportos autókkal foglalkoznak
az más kérdés h itt m.o-n az autósújságok színvonala elég gyenge, hiába van sokféle újság

egyébként lehet h ez bicós szpból nemválna be mert túl kevés embert érdekel még ez a téma, sajnos