Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Írta 2006. május 23. - 13:54
Amúgy gyorsvonaton is lehet bicót szállítani az elsõ és az utolsó vagonokban.
Errõl jut eszembe egy történet ami szintén velem esett meg és ki lenne ha nem én, szóval gyorsvonatra akartam volna feltenni a bicó, közben 55 literes túratáska a hátamon de senki nem segített.
nagynehezen feltuszkoltam a bicót mire nekemesett az elõttem lévõ fazon, hogy hogy képzelem, majdnem neki toltam a bringát...blabla..
Ez volt a szerencsém, hogy pont mögöttem állt a kalauz, aki nekem adott igazat és elküldte a figurát a búsba vivát kaller!
Most komolyan nekem mindeni beszól! csoda, hogy ilyen lett a lelki világom? Szeintetek a fejem irritáló, vagy azért, mert ilyen pici vagyok el akarnak nyomni??
Írta 2006. május 23. - 13:48
Szerintem is jöhetne.Megkérdem majd.
Írta 2006. május 23. - 13:46
Írta 2006. május 23. - 13:42
A délibe menni hülyeség!!!! Eszetekbe ne jusson, a keletibõl 10 perc alatt értem át a múltkor hõsökre bringával, igaz szélárnyékban egy pesti arc mögött
okay! Akkor Keleti! Kár, hogy oda nem megy személy de no problem!
Tényleg Szilárd mit csináltál Pöstön?
Tavaly voltál CM?
Ha 10 perc alatt át lehet érni, akkor a 16:05-ös személlyel kéne menni!!
Írta 2006. május 23. - 13:40
A millenáris sportpálya eredeti formájában a milleniumi ünnepségsorozat alkalmából Bláthy Ottó Titusz villamosmérnök tervei szerint épült, 1896 május 14.-én adták át. A sporttelep mai formáját lényegébn az 1927-28-ban történt átalakításkor nyerte el, amelyet Hajós Alfréd és Mattyók Aladár tervei szerint végeztek. Az új pályát 1928 június 8.-án adták át. Az átalakítást a XXXI. kerékpáros világbajnokságra való felkészülésként végezték.
A pályán az 1928-as világbajnokságon kívül 1949-ben és 1954-ben fõiskolai világbajnokságot, és számos egyéb hazai és nemzetközi kerékpárversenyt rendeztek.
A pálya nem csak a kerékpársport fellegvára; az elsõ nyilvános magyarországi futballmeccset is itt rendezték 1897 október 31.-én, ezen kívül szép számmal rendeztek itt atlétikai versenyeket, télen jégpályaként is funkcionál, valamint egy medence is tartozik az épülethez (az 1928-as átalakítás során a pályán kívülre került), amelyben a második világháború elõtt versenyeket is tartottak. A fentiek alapján a pályát a magyar versenysport bölcsõjének tekinthetjük, és a mai napig az egyetlen országos felnõtt kerékpáros pályaversenyek megrendezésére alkalmas létesítmény. A Tour de Voks petícióban kértük a Mili feltámasztását.
A Nemzeti Sporthivatal kiírt egy 50 milliós fõdíjú ötletpályázatot, amelyben ötleteket gyûjtenek arra, hogy mit kellene a Mili helyére építeni.
Írta 2006. május 23. - 13:40
Írta 2006. május 23. - 13:38
Írta 2006. május 23. - 13:35
Amúgy június 17-e hétfõre esik, tehát asszem keresek vki mást, vagy bevállalom egyedül, még kiderül
Írta 2006. május 23. - 13:27
Megyünk elõbb és akkor benézhetsz én meg kint várok rád!
Na szerintem úgy kéne menni, hogy személy, aztán Kelenföldön átszállni egy keletibe menõ vonatra, aztán onnan nincs messze a Hõsök tere.
de elõre szólok, hogy Pesten nem fogok padkára fel le ugrálni outival és a kocsik közötti száguldozástól is óckodom, bár a Dózsa gy. úton tök egyenesen kell menni
Tényleg Finja gyerek nem jön most? Tamás akivel CM-re mentél? Jöhetne:D
Írta 2006. május 23. - 13:20
Írta 2006. május 23. - 13:16
Mit csinálok Juli 17én?Ha nem hétvége akkor rohangálok pest utcáin különféle csomagokkal!
Én megyek ha tudok!
Anett,ha így folytatod...hát nem is tudom,olyan szorossan átölellek,hogy a negatív hozzáállásokat kipréselem belõled!
Gyere bátran!!!Bringázunk,jó buli lesz és talál "megmentjük" a Millenárist.Bár még nem tudom miaz így fejbõl,mert még nem ismerem annyira pestet.De lehet ránézek és megtudom mondani.csak nem most.NAaaaaaaa jeer teis!
A Millenáris Európa elsõ velodrómja.
Bár igazából nem biztos, hogy velodróm, mert nem fedett!
Betonteknõ a pályakerékpárosoknak!
Ha megyek tuti outival megyek és felkapaszkodok a meredeken és hussss megyek lefele 60-al
Bizti jó buli lesz! Én tudom az utat oda (pontosabban tudni fogom, mert sokat járok Pöstön persze nem bicóval)
Szóval Tamás ha mész megyek!!!!!!
Írta 2006. május 23. - 13:14
Egyetértek!!!!!!Komolyan néha úgy érzem van a világnak egy fele, aki plázába jár, meg Tescoba meg bambul a tévé elõtt kikapcsolódás képpen, és ezek szépen lassan kiírtják azokat, akiknek a mozgás, az emberi közösségek építése fontosabb annál, mint hogy 80 forinttal olcsóbban lehet kapni a tecsóban a Tibi csokit meg nem akarnak 10 termes moziverzumot egy 70 ezres városban, mert a régi sikkes mozik tök aranyosak!
Mozogjatok sokat!Égjen a zsír!
Tényleg tudtátok, (persze nem a tbányaiak) hogy nálunk egyszerre, egy idõben 2 Plaza is épül, és mind a kettõben lesz mozi?
Király, mi?[/COLOR]
Jajaja!Tudják ám szórni a pénzt rendesen!Nemhogy vennének nekem egy Giant NRS-t!
Írta 2006. május 23. - 13:11
Látjátok tündérbogárkáim, volt valaha Magyarországon biciklis sport és volt velodrómunk is biza, Európában elsõnek. És én ott tekertem!
De aztán lebontották, mint:
- a Lovit, hogy bevásárló központot építsenek a helyére
- a tatabányai Komép pályát, hogy Interspar legyen a helyén
- a tatabányai strandot, hogy Obi legyen a helyén
...meg még amirõl nem tudok!
Komolyan néha úgy érzem van a világnak egy fele, aki plázába jár, meg Tescoba meg bambul a tévé elõtt kikapcsolódás képpen, és ezek szépen lassan kiírtják azokat, akiknek a mozgás, az emberi közösségek építése fontosabb annál, mint hogy 80 forinttal olcsóbban lehet kapni a tecsóban a Tibi csokit meg nem akarnak 10 termes moziverzumot egy 70 ezres városban, mert a régi sikkes mozik tök aranyosak!
Tényleg tudtátok, (persze nem a tbányaiak) hogy nálunk egyszerre, egy idõben 2 Plaza is épül, és mind a kettõben lesz mozi?
Király, mi?
Írta 2006. május 23. - 13:11
Én megyek ha tudok!
Anett,ha így folytatod...hát nem is tudom,olyan szorossan átölellek,hogy a negatív hozzáállásokat kipréselem belõled!
Gyere bátran!!!Bringázunk,jó buli lesz és talál "megmentjük" a Millenárist.Bár még nem tudom miaz így fejbõl,mert még nem ismerem annyira pestet.De lehet ránézek és megtudom mondani.csak nem most.NAaaaaaaa jeer teis!
Írta 2006. május 23. - 12:14
Mikor lesz ez pontosan?
Különben meg 23.05-kor jön az utolsó vonat tehát simán haza lehet jutni.
http://criticalmass.hu/
Szerdán 18-ra ott kéne lenni a Felvonulás téren. kb 2-3 órás a rendezvény.
A 23:05-ös vonattal nem szívesen utaznék egyedül, mert még vkinek megtetszik a cangám én meg elég védtelen vagyok
Amúgy én mindig ki szerettem volna próbálni a pályakerékpározást
Írta 2006. május 23. - 12:04
Különben meg 23.05-kor jön az utolsó vonat tehát simán haza lehet jutni.
Írta 2006. május 23. - 11:34
Kidühöngik magukat az emberek aztán szépen hazamennek. Az állam csak addig figyel rájuk, amíg a helyszínt kell biztosítani aztán kész.
Egy ismerõsöm ott lakik, azt mondja Párizsban olyan rendszeresek a demnostrációk, hogy az a furcsa ha nincs. És szerintem ezért már nem is veszik õket komolyan.
Most nem akarok ezzel párhuzamot húzni a pesti CM-hez, csak úgy írtam!
Sun borozik! Hot és Szilárd tanul! TÖBBIEK?
Nem akarok egyedül menni CM!
A tbányai freeridosok sem mennek
Írta 2006. május 23. - 10:47
De legalább megpróbáljuk és ha ilyen nagy civil nyomás (ha jól tudom 13 civil szervezet fogott össze a megmentéséért) után is lebontják akkor tényleg gáz van az országban.
Gyere/gyertek amíg van lehetõség, mert lehet, hogy ez az utolsó alkalom.
http://www.forum.bik...8&postcount=345
Hápi hidd el ilyen gáz van az országban! :pomocy_na
Ha nem bontják el, akkor majd hagyják szétesni!
Ja amúgy ezt a felvonulást a választások elõttre kellett volna szervezni! Bekopogni pár politikushoz, akkor úgyis mindent megígérnek!!!
Most menjünk el a Demszky-hez! Lehet õ is megígér vmit mert ugye õ is kampányol most az újraválasztásához! Ja meg az ellenfelekhez is, ha nem választanák meg újra!
Igen-igen az ilyenek kimaradtak a programból Hápi!
De az iwiw-en én is kiírok az üzenõfalra!
Juj este 6-kor kezdõdik? Hogyan jutok haza???
Schnell te nem jössz???
Írta 2006. május 23. - 10:39
De legalább megpróbáljuk és ha ilyen nagy civil nyomás (ha jól tudom 13 civil szervezet fogott össze a megmentéséért) után is lebontják akkor tényleg gáz van az országban.Örülök, hogy ilyen elszántak vagytok! Ha már terv van a lebontására akkor le is fogják! Sz'rnak a fejetekre már bocsi! De ez egy ilyen ország. Minden a lóvéról szól pl elõbb rúgnak ki 10 ezer embert, ha a fõnök akar venni egy Hummert!
Részvétem a Milenárisért, de most komolyan...lehet durván hangzik amit írtam, de a helyzet nagyon elkeserít engem is!
De lehet elmegyek, mert szívesen kipróbálnám a betonteknõt
Gyere/gyertek amíg van lehetõség, mert lehet, hogy ez az utolsó alkalom.
http://www.forum.bik...8&postcount=345
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Írta 2006. május 22. - 22:00
Ja és ha élvezni is szeretnéd a bicózást, akkor Sorát soha. Nekem volt. Hamar elállítódik a váltó. Meg elég durva. Az elsõ átdobó szó szerint ledobja a láncot a kistányérra, brrr! Meg csak 8 sebességes.
A Tiagra már ok. Én hegymenetben terhelés alatt is tudok vele váltani. Szerintem ez fontos!
Az a baj, hogy az országúti váltórendszer marha drága. Pl a Sora fékváltókar 25 ezer, ami elég drága az elmondottakhoz képest. A Tiagra már 50 ezer, a 105-ös meg már 100 ezer. Csak a váltókar.
Jah és a decathlon tényleg RULEZ! 230 ezerért már karbonvillás bicót kapsz 105-el szerelve! Ez azért duván megéri!
Ha Dobogókõre mész menj hétvégén és akkor van kamion-stop! Persze nem tartja be mindenki, de mondjuk úgy a nagytöbbség