Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Az a gáz, hogy ez valójában a BAZ megyei körverseny. Csak valaki kitalálta, hogy elnevezik Tour de Hongrie-nak, hátha nagyobb lesz az érdeklõdés. Az igazi TdH szervezõi meg nem tudták õket errõl lebeszélni, az meg érdekes lenne ha 2 TdH lenne, így feladták és nem rendezték meg a versenyt. Azért ez szomorú, hogy ilyenek vannak.

Igen és az igaz TdH szervezõi meg visszaléptek. áááhh. Õk tudják. De ezzel nem oldják meg a problémát, jövõre kezdõdik minden elõrõl.

Tényleg mi lesz jövõre? Komárom-Eszretgom-megyei körverseny? Remélem! Itt is vannak szép hegyek :P
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az üdülési csekket annak kell aláírnia, akinek a nevére szól.
Az tény, hogy a szállásadónak lehetne annyi esze, hogy a foglaláskor vagy az érkezéskor megkérdezi, hogy milyen formában kíván fizetni a T. Vendég, és üdülési csekk esetén elmondja a szükséges információkat.
Az meg, hogy a Grolsch által említett példában a recepciós végül is elfogadta a nem megfelelõen aláírt csekket, az õ baja, mert a tulaj rajta fogja leverni az árát.
A csekk kibocsátója minden lehetõséget megragad, hogy vmilyen indokkal megtagadja, vagy elhalassza a kifizetést. Arról nem is beszélve, hogy a szállásadó nem fogja megkapni a rajta szereplõ teljes összeget, abból némi levonást eszközöl a kibocsátó.
Egyébként nem vagyok vendéglátós, csak van egy nagyon jó barátom Visegrádon, akinél rendszeresen vagyok vendég is, és egy alkalommal elmagyarázta nekem ennek a "jó magyar átvágósdinak" a lényegét és menetét.

No és azért van minden második helyen kirakva, hogy elfogadják, mert nélküle legalább 50%-al kevesebb vendégük lenne.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem, nem húztam fel magamat...
csak bedobott a gép egy üzit, h. várjak 30 secet, de elsõre nem olvastam el, csak reflexbõl le "OK"oztam és megint a küldésre kattintottam és akkor már el is olvastam, vártam egy picit, és beraktam, csak az volt a baj, h. az elsõ próbálkozás alkalmával is betette a hsz-t...
Lehet, h. jön LooR is, ha le tudja mondani az úszását, mint kiderült Bükfürdõre csak szerdán mennek...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Azért az nem gáz, hogy 33. TdH-nak van beharangozva?

Az a gáz, hogy ez valójában a BAZ megyei körverseny. Csak valaki kitalálta, hogy elnevezik Tour de Hongrie-nak, hátha nagyobb lesz az érdeklõdés. Az igazi TdH szervezõi meg nem tudták õket errõl lebeszélni, az meg érdekes lenne ha 2 TdH lenne, így feladták és nem rendezték meg a versenyt. Azért ez szomorú, hogy ilyenek vannak.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

valamit elrontottam és kétszer tette be az üzit...

Felhúztad magad, és olyan idegesen csapkodtad a klaviatúrát, hogy kétszer lett betéve! :karpiem: hihi

Szilárd ma 16:00-kor szamár nyúzás?

http://bikemag.hu/content/view/282/10/
Ide süssetek...én meg pont most jöttem haza Miskolcról! Bár ez a TdH úgysem az igazi...fogjuk rá, hogy bojkottálom :D
Azért az nem gáz, hogy 33. TdH-nak van beharangozva?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Kérdezzetek meg egy szállásadót, aki elfogadja az üdülési csekket, hogy mekkora mizéria, mire pénzhez jut belõle, illetve mibe képes belekötni a kibocsátó, hogy elodázza a kifizetést. Amennyiben ezekkel tisztában vagytok, utána oszthatjátok az észt.:chin:

VV!
Jól látod a helyzetet, baromira nem vágom, h. hogyan szereznek pénzt a csekkbõl, de sztem ha az annyira necces lenne, akkor nem lenne kint minden második szálloda ajtaján, h. Üdülési csekket elfogadnak, hanem azt mondanák a vendégnek, h. kp, vagy a csekkjével nézze meg a forma1et, mert ott is elfogadják idén...

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Egyébként tudjátok,hogy ha a sportContactot Conti belsövel használjátok és defektet kaptok akkor a Conti ad 1 új belsõt, meg külsõt. Ezért várok most a Conti belsökre.

Errõl én is hallottam valahol. De asszem ki is kell tölteni a boltban valami papírt is, és csak akkor cserélik ki, ha azt bemutatod.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Kérdezzetek meg egy szállásadót, aki elfogadja az üdülési csekket, hogy mekkora mizéria, mire pénzhez jut belõle, illetve mibe képes belekötni a kibocsátó, hogy elodázza a kifizetést. Amennyiben ezekkel tisztában vagytok, utána oszthatjátok az észt.:chin:

Egy ismerõsöm az anyósa üdülési csekkével utazott és az õ nevével írta alá a recepciós néni kérésére és senki nem kötött beléjük!
És igazán fel lehetek háborodva, hogy minket miért nem részesítettek ilyen elbánásban!
Meg itt arról is volt szó, hogy vki elfelejtette még itthon aláiratni a cuccot, mert akkor no problem!!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

De a Barátod miért nem írta alá az öccse nevében, ezzel sztem senki nem foglalkozik... és egy aláírásért kocsikázott akárhány100 kmt??

Igen pontosan jól írod...egy aláírásért kocsikázott 500 km-t, ami benzinben több mint 10 ezer Ft, plussz idõ, meg autópálya matrica...

A barátom azért nem írta alá az öccse nevével, mert a recepciós szöszi csaj kötötte az ebet a karóhoz, a barátom meg, mint írtam, nem elég agresszív.
Én elég agresszív lettem volna, hogy rájuk borítsam az asztalt, de engem fenn hagyott a szobában, és azt mondta, hogy majd elintézi... így lett elintézve. Mondhatni õ is szerencs csomag. :)

De finom volt a sör!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
De a Barátod miért nem írta alá az öccse nevében, ezzel sztem senki nem foglalkozik... és egy aláírásért kocsikázott akárhány100 kmt??

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Anett, mi az hogy legyél te is szerencse csomag?! Bocsi, de vizuális vagyok, és téged elképzeltelek mint csomag, hogy szerencse csomag volt-e azt nem tudom, annak aki kibonthatta az tuti szerencsés :D . Szal viccet és 'piszkos' fantáziát félretéve mi ez?

Igen vizuális típusok elõnyben! :D
Szóval a szerencse csomag olyan vki akivel mindig vmi hülyeség történik...vonza a bajt.
Normál esetben ez ellen az ember küzd...de ha mindenki ilyen a környezetedben, akkor már kicsit elviselhetõbb a szitu.

Szóval iagziból ez egy ilyen képzavaros, impresszionista, miafen kijelentés, amiket én nagyon szeretek! :D

A mondat egyébként most szombaton született tõlem, amikor ki akartunk jelentkezni a hotelból és közölték velünk, hogy a barátom öccsére kiállított üdülési csekket nem fogadják el, mert nem írta alá a barátom öccse (érthetetlen a barátomtól miért nem iratta vele alá indulás elõtt), és a barátom nem volt elég tökös, hogy megmagyarázza egy 5000-es kíséretében, hogy márpedig ez nem így van...szóval a Barátom öccsének Tatabányáról Miskolcra kellett autózni, csak hogy aláírja a számlát, és amíg vártunk rá a pavilon soron a harmadik sör után a déli napsütésben ez az egyetlen megoldás kínálkozott, hogy a szürreális helyzetet kezeljük:
Legyek én is szerencsecsomag, és akkor érthetõ miért történik ez most velünk

The End

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Az meg hogy? Nincsenek olyan rossz vasaid pedig... Mióta Vfékem van elõl,(verin) azóta megint tudok elsõ keréken megállni, míg a montival nehezen (pedig tárcsa van már, kopik is rendesen az elsõ gumi :-D ). Elötte normális fékpofával szintén beton mód fogott az outi... nemtom... dobj rá Vféket, vagy csak vfékpofát. (Gondolom Vféket csak telóval lehet, de én pl imádom a telón outin, sokkal komfortosabb ofkorsz :D )

Ez nekem nagyon bejött, nagyon jól fog, és vizes felnin is sokkal jobban/hamarabb fog.

Igen ez a fék eredetileg a Paris-Roubaixra lett kifejlesztre (mármint az outi verzió), már én is néztem, csak a leírásban olvatam, hogy az egyik szín(réteg) fõleg sáreltávolításra van...én meg rossz idõben úgyse megyek outiva.

Igazából alapjáraton nincs baj a fékhatással, csak akkor van baj, ha egy barom'rcú bevág eléd. Nos normál esetben erre nem kerül sor, szóval ha kerülöm õket, nem is kell hirtelen fékezni...elméletileg. Szóval ott van értelme összehasonlítani, hogy a múltkor Prestne bevágtak elém, és épphogy meg tudtam állni...ha akkor outi van alattam, akkor biztos az ütközés! És az ciki!

Az outi gép fékezésével azért vannak gondok, mert ugyebár úgy fékezünk, hogy lassul a kerék és az abroncs meg az aszfaltfelület között létrejövõ súrlódás fékez (ha minden igaz) De mivel az outi abroncs kb egy 1 Ft-osnyi felületen érintkezik a talajjal, ezért hosszabban kell fékezni.
A blokkolásnak meg semmi értelme...az nem fékezés, hanem faralás és nagy sebességnél veszélyes.

Egy keréken megállás? hmmm nekem is volt már ilyen :D Az elsõ outimon rosszul volt bekötve a fék, én meg berántottam (a hátsó helyett az elsõt) és olyan frankón átpördültem az elsõ kerék körül, hogy öröm volt nézni :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ööö...múltkor sem a padkákkal volt a fõ gond...hanem a sok paraszttal, akiket vonzok! :mad:
Meg kátyúk.
Meg outival kb 2x akkora a féktáv mint montival...meg sorolhanám.

Az meg hogy? Nincsenek olyan rossz vasaid pedig... Mióta Vfékem van elõl,(verin) azóta megint tudok elsõ keréken megállni, míg a montival nehezen (pedig tárcsa van már, kopik is rendesen az elsõ gumi :-D ). Elötte normális fékpofával szintén beton mód fogott az outi... nemtom... dobj rá Vféket, vagy csak vfékpofát. (Gondolom Vféket csak telóval lehet, de én pl imádom a telón outin, sokkal komfortosabb ofkorsz :-D )

Ez nekem nagyon bejött, nagyon jól fog, és vizes felnin is sokkal jobban/hamarabb fog.
Feltöltött kép

Jah, eredetileg azért írtam hogy Tbánya és Nyerges között vmelyik nap terep valali? Délután, mert munkásembör vagyok. Másnem elkéredzkedek 3kor, így fél4kor indulhatok otthonról. Neszmély/Dunaalmás mögött is vannak jó kis helyek tuti, csak nem ismerem õket :-( .

Anett, mi az hogy legyél te is szerencse csomag?! Bocsi, de vizuális vagyok, és téged elképzeltelek mint csomag, hogy szerencse csomag volt-e azt nem tudom, annak aki kibonthatta az tuti szerencsés :D . Szal viccet és 'piszkos' fantáziát félretéve mi ez?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

te ilyen melegben is irhát hordasz!?

igen mint a páásztorok! Télen fût, nyáron hût :D
Amúgy az irha a bõrõd alatt van...mindenki hord! ;):)
kivétel a Kifordított fiú....:-DDD

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

...csaj vagyok azt féltem az irhámat! :D

te ilyen melegben is irhát hordasz!? ;)
Mert tekerni jó!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Nem panaszkodik hanem tür:D

Tudom viccnek szántad de ezen most nemtok nevetni :(
...csaj vagyok azt féltem az irhámat! :D

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

ööö...múltkor sem a padkákkal volt a fõ gond...hanem a sok paraszttal, akiket vonzok! :mad:
Meg kátyúk.

Nem panaszkodik hanem tür:D:D

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hogy ki adja azt nem tudom nekem is a boltos mondta

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

majd legfeljebb nem mászunk patkát.
Egyébként én se szivesen ugrálnék patkáról a most vásárol Conti virsligumiaimmal, mert nem hiszem, hogy tul sokáig bírnák.

Meg kátyúk.