Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Mindjárt megtudod.:)

Na mi van már már nagyon kiváncsi vagyok ám:D

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Hát nemtom mivel én nem voltam még ilyen turán nem tudok pontos véleményt mondani, csak az alapján amiket olvastam és azokban a cikkekben mindenhol 80-120 km/nap-ot mentek. Persze biztos lehet többet is. Ez ugyis csak ott derülne ki. De Passau Oda-Vissza szerintem nem jön ki 2 hétbõl.

na de most ti kb 600km-t akartok menni és 600-at vissza a duna mentén, nem?

Csak mert akkor majdnem végig "siko terepen" fogtok menni ...

és ha nincs benne emelkedõ, vagy leglábbis nem sok, akkor simán lehet menni napi 200km-t ... vagy többet ...
Mert tekerni jó!

Lea

Lea

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Én ezt megértem teljes mértékben.Csak én meg nem tudok annyit áldozni a vonatozásra.Én az egész 2 hétben kijönnék annyiból.

Azért hoztuk fel most a témát, hogy akit érdekel az akár most el tudjon kezdeni félretenni!!Én sem akkor teszem le az aztalra az egész összeget hanem minden hónapban félreteszek rá és azt szerintem te is meg tudnád tenni!
"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
(Albert Einstein)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hát nemtom mivel én nem voltam még ilyen turán nem tudok pontos véleményt mondani, csak az alapján amiket olvastam és azokban a cikkekben mindenhol 80-120 km/nap-ot mentek. Persze biztos lehet többet is. Ez ugyis csak ott derülne ki. De Passau Oda-Vissza szerintem nem jön ki 2 hétbõl.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
viszont az a könyv amirõl írtam abban az ürge kb 20-30kg cumót vitt magával (sátor stb) és úgy tekert le napi 200km-t ...
nem kell agyonhajtanod magad mert ha 14 órát szentelsz a bringázásra amibõl igazából jó ha 11-12 órát fogsz tekerni (a többi az pihenõidõ és kajaidõ) akkor kevesebb mint 20km/h -s átlag jön ki ... ami egy valamennyire dzett embernek aszfalton röhejesen kevésnek mondható, viszont hosszú távon már pont elegendõ hogy haladjatok is és ne is fárasszátok ki magatokat teljesen!
Mert tekerni jó!

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Ki az egyébként?
Kiröl is beszélünk? Aki letekerte az ismerösöd?

Mindjárt megtudod.:)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ki az egyébként?
Kiröl is beszélünk? Aki letekerte az ismerösöd?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Mindjárt ír ide az illetékes túrázó. Az árakról stb-rõl.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

most nem akarok nagyon nagy mellénnyel beleszólni, de én amikor még edzett voltam és valamivel könyebb is :) akkor napi szinten (heti 3-4 napról van szó)le tudtam tekerni 100km-t terepen úgy hogy még láttam is valamit a tájból ...

most ugyanez aszfalton szerintem semmiség ...

Azért azt is vedd számitásba, hogy akkor nem volt rajtad 20-30 kg plussz ami a cuccod.
De szerintem is a napi 100 a reális

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

most nem akarok nagyon nagy mellénnyel beleszólni, de én amikor még edzett voltam és valamivel könyebb is :) akkor napi szinten (heti 3-4 napról van szó)le tudtam tekerni 100km-t terepen úgy hogy még láttam is valamit a tájból ...

Csak nem vagyunk egy edzettségi szinten, csomagokat kell vinni, és heti 7 napról van szó, amiben nincs pihenõ nap.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ha már kiveszek szabit akkor nem az a életcélom, hogy minden nap halottá tekerjem magam, hanem az hogy nézelödjek minél többet lássak és jól érezzem magam. Érdemes elolvasni a tavaj oktoberi bikemgban a cikket azokról, akik mentek belgiumba és az elsõ rész pont Budapest-Passau ök ezt 8 nap alatt tekerték l. Ugy hogy van benne 2 pihi nap, mosásra meg ilyenek. Szerintem ez a reális.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Azért 1200 km-t nem kéne letekerni 5-6 nap alatt. Tudom hogy le lehet, de felesleges, mert akkor nem látsz semmit, csak nyomod egész végig. Inkább max 100km naponta, és akkor látsz valamit a tájból ,van idõd megállni stb. Úgy sokkal kényelmesebb.

Mert tekerni jó!

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Azért 1200 km-t nem kéne letekerni 5-6 nap alatt. Tudom hogy le lehet, de felesleges, mert akkor nem látsz semmit, csak nyomod egész végig. Inkább max 100km naponta, és akkor látsz valamit a tájból ,van idõd megállni stb. Úgy sokkal kényelmesebb.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Lehet kicsit tuloztam, de két hét szerintem sehogy se jön ki 30-ból.
Sátorhely, kaja, esetleg belépök, stb..... Ja meg a vonat.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Kedves Tamás azért arrol ne feledkezz meg, hogy ha oda-vissza tekerünk az kb 1200km és az legalább 2 hét de inkább több

1200km-t simán le lehet tekerni 5-6 nap alatt szerintem ... a maradék idõ meg megmarad pihinek és kirándulásnak ...

csak hogy alátámasszam a feltevésemet: valamikor régen olvastam egy bringás könyvet (kb 80-as évek közepén) és abban leírták hogy napi 200km-t simán lazán meg lehet tenni ... igaz hogy 12-14 órát kell a nyeregben tölteni hozzá, de lazán teljesíthetõ egy valamennyire edzett egyénnek!

és ez kb 20 évvel ezelötti könyvben volt ...
Mert tekerni jó!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

30-ból? Ugye csak viccelsz. Kb 5 napra se elég kajára. Vagy ha fényt eszel akkor mondjuk jó.

30ezer Ft 5nap alatt kajára nem elég???

akkor az azért kissé pazarló kajálás lenne ... :)
Mert tekerni jó!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
30-ból? Ugye csak viccelsz. Kb 5 napra se elég kajára. Vagy ha fényt eszel akkor mondjuk jó.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Én ezt megértem teljes mértékben.Csak én meg nem tudok annyit áldozni a vonatozásra.Én az egész 2 hétben kijönnék annyiból.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Kedves Tamás azért arrol ne feledkezz meg, hogy ha oda-vissza tekerünk az kb 1200km és az legalább 2 hét de inkább több, és lehet, hogy annyi szabit nem mindenki tud kivenni. Pl én meg Edit bizts nem. És elsõ turánkat se kéne feltétlenül nagyon hosszura tervezni. Aztán ha letekerjük a 600km utánna lehet gondolkozni, hogy a következõ hosszabb lesz.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Én itt akkor elmondanám hogy EZ - ÍGY - ILYEN FORMÁBAN nem érdekel,mint túra.Ha én elmegyek valahová TÚÁZNI,akkor szeretném a teljes távot túrával eltölteni.Tovább itt is elmondom,mert eddig csak Tomi hallotta,hogy ha osztrák szomszédainkhoz tekerek akkor szeretnék megmászni pár magas hegyet is(14-1600m vagy mégmagasabbat) amennyiben az út engedi.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)